Fix: Vertsprosess for innstilling av synkronisering (SettingSyncHost.exe) Høy CPU-bruk

Vertsprosess for innstilling av synkronisering ( SettingSynchHost.exe ) er en prosess som synkroniserer alle systeminnstillingene dine med de andre enhetene dine. Den synkroniserer alle slags ting, for eksempel hvis du endrer bakgrunnsbilde på en datamaskin, blir det også endret på alle andre datamaskiner. På samme måte synkroniserer den også Internet Explorer, OneDrive, Xbox og andre nyttige applikasjoner.

Denne prosessen finnes i System32-mappen og er kjent for å være en ganske viktig prosess på Windows. Men som nyttig denne prosessen kan være, forårsaker den ofte forskjellige problemer, for eksempel at den bruker mye ressurser (CPU) på ubestemt tid. Det var noen tilfeller der denne prosessen forbrukte 100% av en av de logiske prosessorene hele tiden.

Det er flere løsninger som løser dette problemet. Start med den første og arbeid deg nedover deretter.

Løsning 1: Oppdatere Windows

Tilsynelatende tok Microsoft øyeblikkelig merke til at ' SettingSyncHost.exe ' konsumerte store mengder CPU og rettet sine ingeniører til å jobbe med løsningen. Ganske en gang etter ble en serie oppdateringer rullet ut av giganten som målrettet dette problemet så vel som andre feil.

Hvis du ikke har oppdatert Windows av en eller annen grunn, må du sørge for å utføre alle oppdateringene umiddelbart. Operativsystemer krever hyppige oppdateringer og feilrettinger for å kjøre problemfritt uten problemer. Vær oppmerksom på at du trenger en aktiv internettforbindelse for å oppdatere datamaskinen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " Windows update " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Klikk på knappen " Se etter oppdateringer " og la Windows laste ned hvis den finner noen.

 1. Etter å ha installert oppdateringene, start datamaskinen på nytt og sjekk om bruken ble bedre.

Løsning 2: Legge til eierskap for en registernøkkel

I noen tilfeller ser det ut til at prosessen ' SettingSyncHost.exe ' fortsetter å prøve å skrive en fil til en bestemt katalog og deretter oppdatere en registernøkkel, men mislykkes fordi den ikke har tillatelser. Den fortsetter å skrive filene om og om igjen og prøver igjen og igjen; dette er det som forårsaker høy CPU-bruk på datamaskinen din.

Vi kan prøve å ta eierskapet til registernøkkelen på datamaskinen din og sjekke om dette endrer noe. Vær oppmerksom på at du kanskje trenger administratorrettigheter for å utføre denne løsningen.

 1. Trykk på Windows + R, skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i registereditoren, naviger til følgende filsti:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ InputPersonalization \ TrainedDataStore \ no-NO \ 2

 1. Høyreklikk på oppføringen og velg " Tillatelser " fra listen over alternativer.

 1. Klikk på “ Full Control ” for alle brukergruppene en etter en. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden er løst.

Løsning 3: Kjøre et PowerShell-skript (bare for avanserte brukere)

Hvis begge løsningene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å skrive et PowerShell-skript. Dette skriptet fungerer for å drepe prosessen ' SettingSyncHost.exe ' fra datamaskinen hvert femte minutt. Vær oppmerksom på at du blir bedt om å oppgi legitimasjonen din for å registrere jobben på datamaskinen din. Denne løsningen er kun for avanserte brukere som vet hva de gjør.

 1. Trykk Windows + S, skriv " PowerShell " i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg "Kjør som administrator".
 2. Når du er i forhøyet status, utfør følgende kode gitt nedenfor:

  Register-ScheduledJob -Name “Kill SettingSyncHost” -RunNow -RunEvery “00:05:00” -Credential (Get-Credential) -ScheduledJobOption (New-ScheduledJobOption -StartIfOnBattery -ContinueIfGoingOnBattery) -ScriptBlock | ? {$ _. Navn -eq “SettingSyncHost” -og $ _. StartTime -lt ([System.DateTime] :: Nå) .AddMinutes (-5)} | Stopp-prosess-Force}

Som du kan se, må du oppgi legitimasjon før du kan registrere jobben på datamaskinen din. Etter at du har skrevet inn legitimasjonen, sjekk om prosessen ' SettingSyncHost' avsluttes automatisk. Hvis ikke, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt og sjekke igjen.

 1. Hvis du allerede har registrert jobben, men vil drepe den , utfører du kommandoen nedenfor:

Get-ScheduledJob | ? Name -eq “Kill SettingSyncHost” | Avregistrer-planlagt jobb

 1. Start datamaskinen på nytt, og jobben skal være uregistrert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det