Slik kobler du til 5 GHz Wifi på Windows 7/8 og 10

Med den konstante endringen av standarder og hastigheter har mange brukere funnet seg forvirret med det store antallet tilgjengelige alternativer for trådløs tilkobling. Et av de mest forvirrende problemene er dobbeltbåndsproblemet , spesielt angående trådløse nettverk som sender ut ved 2,4 GHz og 5 GHz.

Dette problemet betyr at selv om ruteren din er i stand til å sende ut på begge frekvensene, og du har den konfigurert slik at den gjør det (eller den raskere, bare 5 GHz), kan du ikke finne nettverket på datamaskinen din. Dette kan være forvirrende, men bokstavene i navnet på ruteren og den trådløse adapteren etter 802.11-standarden har en viktig rolle her. Det er rutere og adaptere som bare kan fungere på 2,4 GHz, og det er noen som fungerer med begge deler.

5 ghz

For å løse dette problemet er det noen få ting du bør gjøre. Husk imidlertid at det er mulig at du trenger å kjøpe ny maskinvare hvis du av en eller annen grunn er død på å bruke 5 GHz.

Metode 1: Sjekk om ruteren og den trådløse adapteren din støtter 5 GHz trådløst

For å gjøre dette, vil du bli bedt om å gjøre litt online forskning for din spesifikke modell. Følg instruksjonene for å se om ruteren og adapteren din til og med støtter denne frekvensen.

Ta en titt på ruteren din og se modellen. Gjør et raskt søk på nettet etter den ruteren, som skal lande deg på produsentens nettsted. Det du leter etter er enten støttede frekvenser eller støttede radiobånd. Hvis ruteren støtter et trådløst 5 GHz-nettverk, blir det oppgitt i spesifikasjonene. Hvis du ikke finner noe slikt, kan du se etter bokstavene etter 802.11 og bruke følgende informasjon for å finne ut om du kan bruke 5 GHz-frekvensen:

  • adapteren støtter 802.11a 5 GHz
  • adapteren støtter 802.11b 2,4 GHz
  • adapteren støtter 802.11g 2,4 GHz
  • adapteren støtter både 802.11n 2,4 GHz og 5 GHz, men ikke nødvendigvis
  • adapteren støtter 802.11c 5 GHz

2016-10-05_222342

Vanligvis vil en ruter som sier at den er 802.11a / g / n , eller 802.11ac fungere på 5 GHz. En ruter som er 802.11b / g / n har imidlertid en liten sjanse for å støtte den frekvensen, og du må kanskje oppgradere.

Hvis ruteren din støtter 5 GHz-tilkobling, er den neste tingen å gjøre å sjekke adapteren. Åpne Enhetsbehandling ved å trykke på Windows- tasten på tastaturet, skrive Enhetsbehandling og åpne resultatet.

Fra listen over drivere ser du i Enhetsbehandling, utvider nettverkskort og finner den trådløse adapteren. Se navnet, og se om det sier noe om radiobandene det støtter. Hvis det ikke står noe, bruk din favoritt søkemotor for å komme til produsentens nettsted, hvor du kan se om den støtter 5 GHz ved hjelp av guiden som er nevnt i første trinn.

Hvis adapteren støtter 5 GHz båndbredde, kan du gå videre til neste metode, som tar for seg problemer med kompatibel maskinvare. Hvis ikke, må du bytte adapter på datamaskinen din for å få trådløs til å fungere på 5 GHz.

En annen måte å sjekke om adapteren din har 5 GHz-funksjon er gjennom ledeteksten. Trykk på Windows + R og skriv “ cmd ”. Når ledeteksten kommer, skriver du inn “ netsh wlan show drivers ”.

Metode 2: Aktiver 802.11n-modus på adapteren

Hvis maskinvaren din er kompatibel med 5 GHz båndbredde, men du fremdeles ikke kan bruke den, kan den bare være deaktivert, i så fall må du aktivere den manuelt.

  1. Bruk Enhetsbehandling som nevnt tidligere, finn din trådløse adapter.
  2. Høyreklikk på den, og velg Egenskaper fra rullegardinmenyen.
  3. Innenfor Advanced fanen, klikk 802.11n-modus. Til høyre, sett verdien til Aktiver.

Når du har gjort dette, klikker du OK og starter datamaskinen på nytt. Du skal nå kunne se 5 GHz-nettverket ditt.

5 GHz-wifi

Alt i alt er det ganske enkelt å gå seg vill i havet av standarder som for øyeblikket er tilgjengelige. Imidlertid vil det å følge de ovennevnte metodene gi deg et fullt funksjonelt 5 GHz-nettverk på kort tid, forutsatt at du har kompatibel maskinvare.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det