Fix: Delt IPC Compositor Connect mislyktes 306 på SteamVR

SteamVR er en Virtual Reality-plattform utviklet av Valve som en utvidelse av Steam. SteamVR tilbyr 360 graders VR-opplevelse i full rom. Det ble offisielt kunngjort 1. mars 2015 under Mobile World Congress. Som en plattform støtter SteamVR ikke bare sine egne HMD-er som Vive, men også andre HMD-er som Rift.

Imidlertid opplever brukere feilmeldingen " Feil ved start av SteamVR " når de prøver å åpne SteamVR-applikasjonen. Den komplette feilmeldingen er “ Feil: Delt IPC Compositor Connect mislyktes (306) ”. I denne artikkelen vil vi diskutere de mange årsakene til at denne feilen kan utløses.

Hva forårsaker SteamVR-feil 306?

Siden SteamVR bruker mange komponenter på datamaskinen din sammenlignet med den vanlige Steam, er det forskjellige grunner som kan utløse denne spesielle feilmeldingen. Her er noen av grunnene til at dette kan skje:

 • HDMI-kabel : Den mest grunnleggende og vanlige årsaken vil være HDMI-kabelen som kobler boksen til systemet ditt. Når HDMI-kabelen ikke er i det primære sporet på grafikkortets HDMI-port, viser den denne feilen og kan ikke starte SteamVR.
 • SteamVR-oppdateringer : I noen tilfeller kan oppdateringene av SteamVR være ansvarlige for denne feilen. Flere brukere som befinner seg i en lignende situasjon, har rapportert at de klarte å løse problemet etter å ha byttet SteamVR til beta.
 • Grafikkdrivere : Et annet potensielt tilfelle der denne feilen oppstår, er når du bruker oppdaterte eller utdaterte grafikkdrivere. Dette kan gjøre at SteamVR ikke er kompatibel med spesifikasjonene dine.

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur, vil vi gå videre mot metodene. Nedenfor vil du oppdage en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet.

Metode 1: Bruke primær HDMI-port

Noen ganger kan denne feilen være relatert til HDMI-kabelen, det betyr at HDMI-kabelen til VR kanskje ikke er i den primære HDMI-porten på systemet ditt. Vi må alltid bruke en primærport for at VR skal fungere riktig. Noen ganger også adapteren eller mellom-enheten; koble HDMI-kabelen til skjermkortet til HDMI-porten, skal ikke brukes. Så, tilkoblet VR HDMI-kabelen som kommer fra esken direkte til HDMI-porten på grafikkortet, blir bedre.

 1. Ta ut HDMI-kabelen fra skjermkortets hovedport
 2. Sett nå VR-kabelen i " Main Port / Primary Port ", som kommer fra VR-boksen
 3. Skjermkabelen kan være i sekundærporten fordi den fortsatt vil fungere mens VR ikke vil
 4. Avslutt SteamVR- vinduet, og start det på nytt.

For de som bare har én port, kan du bare bruke din viktigste HDMI-port for VR, eller du kan få en adapter hvis den fungerer med systemet ditt.

Metode 2: Prøv SteamVR Beta

Flere brukere løste feil 306 ved å endre innstillingene for SteamVR-egenskaper. I eiendomsinnstillingene har du BETAS-fanen, og der kan du velge betaen som VR skal velge. Som standard blir den valgt til ingen, men du kan endre den til beta og vente på at SteamVR skal oppdatere den. Følg trinnene nedenfor for å endre SteamVR til beta:

 1. Åpne Steam-appen på datamaskinen din
 2. Under Bibliotek finner du “ SteamVR
 3. Høyreklikk nå på SteamVR , og klikk deretter på Egenskaper
 4. Deretter velger du " BETAS " -fanen
 5. Her i rullegardinmenyen " Velg betaen du vil velge " må du velge " beta - SteamVR Beta Update "
 6. Lukk vinduet, og vent til SteamVR er ferdig med å oppdatere.
 7. Hvis du vil slå den av i fremtiden, kan du velge " Ingen - Velg bort alle betaprogrammer " igjen.

Metode 3: Installere grafikkdrivere manuelt

Som det viser seg, er en grunn som kan utløse Feil 306 den utdaterte grafikkdriveren. Flere berørte brukere har rapportert at problemet ikke lenger har oppstått etter at de oppdaterte Nvidia Graphics-driverne til de nyeste eller ved å avinstallere og deretter installere det på nytt. Også, Nvidia Vulkan kan ødelegge ting for driverne ved å ha feil biblioteksbane i filene sine.

I denne metoden vil vi avinstallere grafikkdriverne og deretter installere dem manuelt fra produsentens nettsted. Sørg for at du laster ned Display Driver Uninstaller herfra og lagrer det på skrivebordet eller ekstern stasjon før du starter opp i sikker modus.

 1. Følg instruksjonene i artikkelen om hvordan du starter datamaskinen i sikker modus
 2. Når du har startet i sikker modus, kan du kopiere DDU-filen til skrivebordet hvis du lagret den på USB og pakke den ut på skrivebordet
 3. Åpne nå Display Driver Uninstaller ved å klikke på DDU-ikonet

  Merk: Det kan vise " Windows 8.1 " for systemgjenkjenning, selv om du bruker Windows 10, er det normalt

 4. Du kan velge alternativet for korttype du bruker
 5. Deretter velger du det første alternativet " Rens og start på nytt ", det vil ta litt tid å behandle den rene avinstallasjonen, og deretter vil systemet starte på nytt
 6. Etter at systemet har startet på nytt i normal modus, kan du gå til produsentens nettsted for grafikkortet og installere de nyeste driverne

Metode 4: Avinstallere Natural Locomotion

Natural Locomotion eller NaLo er en betalt app som oversetter armsving til styreflateinngang for bevegelse. Det er veldig nyttig for å spille på VR, hjelper også med sykdom litt. Men dette kan forårsake feilen 306 fordi driveren de bruker, ennå ikke er kompatibel med SteamVR beta. Du må avinstallere dette og prøve å kjøre SteamVR med Motion Smoothing. Følg trinnene nedenfor for å avinstallere det:

 1. Gå til Kontrollpanel fra startmenyen eller ved å søke
 2. Nå åpner du Program og funksjoner

 3. Finn Natural Locomotion , og avinstaller den
 4. Gå også til dampkatalogen din og åpne konfigurasjonsmappen :
  D: \ Program Files (x86) \ Steam \ config 
 5. Fjern deretter de to bevegelsesmappene fra konfigurasjonen
 6. Åpne nå SteamVR og test den i Motion Smoothing

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det