Hvordan fikse feil 1053: Tjenesten svarte ikke på start- eller kontrollforespørselen i tide?

Brukere opplever feilmeldingen 1053 som sier 'Tjenesten svarte ikke på start- eller kontrollforespørselen i tide'. Denne feilmeldingen er årsaken til et tidsavbrudd som oppstår etter at en forespørsel ble startet om å starte en tjeneste, men den svarte ikke i tidsvinduet.

Det er mange varianter av feilmeldingen, alt fra problemer i Windows-tjenester til tilpassede tjenester som ikke kan starte (inkludert spill og annen tredjepartsprogramvare). Vi kom også over tilfeller der utviklere møtte dette problemet da de utviklet sin tilpassede programvare. Her i denne artikkelen vil vi gå gjennom alle variantene av feilmeldingen og diskutere hva som kan gjøres for å løse problemet en gang for alle.

Hva forårsaker Feil 1053 i Windows?

Etter å ha mottatt innledende rapporter fra brukere, startet vi undersøkelsen og tok en grundig titt på alle modulene som er involvert i mekanikken for å starte som service. Etter å ha samlet alle resultatene og synkronisert dem med brukeresvar, konkluderte vi med at problemet oppstod på grunn av flere forskjellige årsaker. Noen av dem er oppført nedenfor:

 • Tidsavbruddsinnstillinger: Windows har som standard en tidsavbruddsinnstilling som, hvis ikke applikasjoner oppfyller dem, tvinger dem til å avbryte og lukke. Hvis det tar mye lengre tid å svare på tjenesten du prøver å starte, vil den bli drept. Her kan vi endre tidsavbruddsinnstillingen ved å manipulere registret.
 • Manglende DLL-fil: En annen forekomst av feilen oppstår når du har en manglende DLL-fil på datamaskinen din, som også brukes av mange andre applikasjoner. Hvis denne DLL-filen er i konflikt eller ikke er i det hele tatt, vil du oppleve feilmeldingen.
 • Korrupte / manglende systemfiler: En annen forekomst av hvorfor dette problemet oppstår, er fordi det er korrupte eller manglende systemfiler på datamaskinen din. Hvis selve installasjonen av Windows ikke er riktig og har problemer, vil du oppleve mange problemer, inkludert feilmeldingen som diskuteres.
 • Utdaterte Windows: Microsoft anerkjente offisielt denne feilmeldingen på deres offisielle nettside og ga til og med ut en midlertidig hurtigreparasjon for å løse problemet. Men nylig fjernet de hurtigreparasjonen og ba brukerne oppgradere til den siste iterasjonen av Windows.
 • Bruke en Release-build (for utviklere): Hvis du prøver å starte tjenester i en Debug-build av Windows, vil du sannsynligvis oppleve denne feilmeldingen. Feilsøkingsbygg er ikke stabile og har ikke all funksjonalitet som kjører sammenlignet med utgivelsesbygger.
 • Manglende rammer (for utviklere): Rammeverkets inkompatibilitet er også ansvarlig for å forårsake feilmeldingen. Boksen du prøver å kjøre tjenesten på, og selve tjenesten din, må være i samme ramme.
 • Et problem i DB-tjenesten (for utviklere): En annen forekomst der du kan oppleve denne feilmeldingen er hvor det er et problem med konfigurasjonen av prosjektet. Serveropplysningene bør korrigere slik at tjenesten ikke har problemer med å få tilgang.
 • Korrupt installasjon: En annen vanlig forekomst der du kan oppleve denne feilmeldingen, er hvor installasjonen av applikasjonen din (som ber om tjenesten) er noe korrupt. Å installere på nytt hjelper her.
 • Dårlige nettverkskonfigurasjoner: Tjenester kommuniserer med nettverket ditt hele tiden. Hvis nettverkskonfigurasjonene dine ikke er gode, kan det hende at tjenestene ikke kan utføre oppgavene sine og dermed forårsake feilmeldingen som diskuteres.
 • Administratortilgang: Tjenesten du prøver å starte (eller en tredjepart prøver å starte) skal lanseres som administrator hvis den bruker systemressurser som ikke er ment for normal bruk.

Før du går videre med løsningene, må du sørge for at du er logget inn som administrator på datamaskinen din og har en aktiv internettforbindelse. Følg også løsningen fra starten og arbeid deg nedover deretter.

Løsning 1: Endring av tidsavbruddsinnstillinger gjennom registeret

Det aller første vi bør prøve er å endre tidsavbruddsinnstillingene til tjenestene dine gjennom registerredigeringsprogrammet. Hver gang en tjeneste blir bedt om å starte, startes en tidtaker med en forhåndsdefinert verdi. Hvis tjenesten ikke starter innen denne tidsrammen, kommer feilmeldingen frem og rapporterer det. Her i denne løsningen navigerer vi til datamaskinens register og endrer verdien. Hvis den ikke er til stede, oppretter vi en ny nøkkel for den.

 1. Trykk på Windows + R, skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i registereditoren, naviger til følgende filsti:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \
 1. Nå, søk etter nøkkelen til 'ServicesPipeTimeout'. Hvis du finner den allerede der, kan du gå til direkte redigering. Men hvis du ikke finner oppføringen, velger du Kontroll , høyreklikker på hvilken som helst plass til høyre på skjermen og velger Ny> DWORD
 2. Navngi nøkkelen som ' ServicesPipeTimeout ' og sett verdien til 180000 (Du kan også høyreklikke på verdien og klikke Endre hvis alternativet for å angi verdien ikke kom i ditt tilfelle.
 3. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt helt og prøv å starte tjenesten. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Sjekker for systemfilkorrupsjoner

En annen ting å prøve før vi går videre til mer tekniske og avanserte metoder er å sjekke om systemet har noen korrupsjon eller ikke. Hvis Windows helt mangler filer og på en eller annen måte er ødelagt, kan det føre til at noen viktige moduler ikke fungerer. Som et resultat vil du oppleve feilmeldingen 1053. I denne løsningen vil vi bruke Window's systemfilkontroll som sjekker all systemfilstrukturen din og sammenligner strukturen med den i en fersk kopi til stede online. Hvis det er noe avvik, erstattes filene tilsvarende.

 1. Trykk på Windows + S, skriv "ledetekst" i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg Kjør som administrator .
 2. En gang i en forhøyet ledetekst, utfør følgende kommandoer en etter en og sørg for at de fullføres:
sfc / scannow DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 1. Sistnevnte kommando løser eventuelle problemer som systemfilkontrollen diagnostiserer når du kjører skanningen. Start datamaskinen på nytt helt etter å ha kjørt kommandoene og sjekk om problemet er løst for godt.

Løsning 3: Installere programmet på nytt (hvis aktuelt)

En annen nyttig metode for å utrydde feilmeldingen 1053 er å installere programmet på nytt som ber om tjenesten. Normalt kan tredjepartsapplikasjoner som er installert fra en ekstern kilde (unntatt Microsoft Store), ha manglende eller utdaterte komponenter som ber om noen tjenester i Windows.

Her kan du navigere til det offisielle nettstedet og laste ned en ny versjon av applikasjonen. Etter at du har avinstallert den gjeldende versjonen, kan du installere den. Her er metoden for hvordan du avinstallerer et program i Windows.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i applikasjonsbehandling, søk etter applikasjonen, høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 3. Start datamaskinen på nytt og fortsett deretter med ominstallasjonsprosessen.

Løsning 4: Tilbakestille nettverksbuffer og konfigurasjoner

Hvis du bruker en tjeneste som kobles til internett og får gjort litt arbeid der borte, anbefales det at du sjekker om alle kontaktene og andre nettverkskonfigurasjoner er intakte og ikke forårsaker noen problemer. Hvis de er det, kan det hende at tjenesten din ikke kan koble til Internett for å utføre oppgavene og dermed forårsake vanskeligheter.

I denne løsningen vil vi navigere til ledeteksten som administrator og tilbakestille nettverkskonfigurasjonene derfra. Hvis det lykkes, vil feilmeldingen bli utryddet.

Merk: Dette vil slette alle de tilpassede innstillingene du har angitt manuelt.

 1. Trykk på Windows + R, skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang i en forhøyet ledetekst, utfør følgende kommandoer en etter en:
netsh winsock tilbakestiller ipconfig / fornye
 1. Etter at du har tilbakestilt nettverket ditt, må du sørge for at du har tilgang til internett ved å sjekke gjennom nettleseren din og se om problemet er løst.

Løsning 5: Få eierskap til applikasjonen

Et annet sjeldent tilfelle vi kom over var å ikke ha eierskapet til applikasjonen som førte til at applikasjonen ikke utførte tjenesten riktig. Dette er fornuftig som om applikasjonen ikke har nok forhøyet tilgang, vil den ikke kunne sende / lese svaret til / fra en tjeneste (spesielt hvis det er en systemtjeneste). I denne artikkelen vil vi navigere til kjørbar programvare og deretter endre eierskapet til brukernavnet vårt. Hvis det lykkes, løser dette problemet med å få feilen 1053.

 1. Finn filen / mappen til applikasjonen. Høyreklikk og velg Egenskaper .
 1. Naviger til "Sikkerhet" -fanen og klikk på " Avansert " til stede nederst på skjermen som du kan se på bildet nedenfor.
 2. Klikk på " Endre " -knappen i forrige skjermbilde. Det vil være rett foran eierens verdi. Her vil vi endre eieren av denne mappen fra standardverdien til datamaskinkontoen din.
 3. Skriv inn brukernavnet ditt i det aktuelle rommet, og klikk på " Kontroller navn" . Windows vil automatisk liste opp alle kontoene som treffer dette navnet.

Hvis du ikke finner kontonavnet ditt ved hjelp av denne metoden, kan du prøve å velge det manuelt fra listen over tilgjengelige brukergrupper. Klikk på “Avansert”, og når det nye vinduet kommer frem, klikk på “Finn nå”. En liste fylles ut nederst på skjermen som består av alle brukergruppene på datamaskinen din. Velg kontoen din og trykk “OK”. Når du er tilbake i det mindre vinduet, trykk “OK” igjen.

 1. sjekke linjen “ Erstatt eier av underbeholdere og objekter ”. Dette vil sikre at alle mappene / filene i mappen også endrer eierskap. På denne måten trenger du ikke å fortsette med alle prosessene igjen og igjen for eventuelle underkataloger. I tillegg til dette anbefaler vi også at du aktiverer alternativet “ Erstatt alle underordnede objekttillatelsesoppføringer med arvelige tillatelsesoppføringer fra dette objektet ”.
 2. Lukk nå vinduet Egenskaper etter å ha klikket på " Bruk " og åpne det igjen etterpå. Naviger til sikkerhetsfanen og klikk " Avansert ".
 3. I tillatelsesvinduet klikker du på “ Legg til ” til stede nederst på skjermen.
 4. Klikk på “ Velg prinsipp ”. Et lignende vindu vil dukke opp som det gjorde i trinn 4. Gjenta trinn 4 når det gjør det. Sjekk nå all tillatelse (gi full kontroll) og trykk “ OK ”.
 5. Sjekk linjen “ Erstatt alle oppføringer for underordnede tillatelser med arvbare oppføringer fra dette objektet ” og trykk Bruk.
 6. Lukk filene og start datamaskinen på nytt helt. Prøv å starte applikasjonen og sjekk om problemet er løst for godt.

Løsning 6: Oppdatere Windows til den siste versjonen

En annen ting å prøve er å sjekke om du har den oppdaterte versjonen av Windows installert på datamaskinen din eller ikke. Microsoft slipper oppdateringer for å målrette mot nye endringer i operativsystemet og for å støtte tilleggsfunksjoner også. Noen oppdateringer er av 'kritisk' natur og må installeres så snart som mulig. Hvis noen av disse "kritiske" oppdateringene ikke er installert, vil du oppleve problemer.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet, skriv Oppdater i dialogboksen og åpne Innstillinger for oppdatering.
 2. Når du er i oppdateringsinnstillingene, klikker du på Se etter oppdateringer . Datamaskinen vil nå koble til Microsoft-servere og se om det er noen oppdatering tilgjengelig. Hvis det er oppdateringer som allerede er uthevet, må du utføre dem umiddelbart.

Bonus: Tips for utviklere

Hvis du er en utvikler og prøver å starte en tjeneste i Windows, er det hundrevis av tekniske ting du bør gjøre nøyaktig for å gyte og få svar fra tjenesten. Her i denne bonusløsningen vil vi liste opp noen av de mest populære årsakene til Feil 1053 i utviklingsland og deres løsninger.

 • Å sørge for at .NET Frameworks er synkronisert: Hvis applikasjonen / tjenesten du prøver å starte, er på et annet rammeverk enn vertsmaskinens, vil du oppleve problemer. Forsikre deg om at rammene er synkroniserte.
 • Bruke Release Build: Utviklere pleier å bruke Debug build for å teste forskjellige tjenester og deres virksomhet. Imidlertid ble det bemerket at det å kjøre ikke tjenesten i Release build forårsaker flere problemer.
 • For å feilsøke oppstarten av tjenesten din (for å få mer innsikt), sett inn koden nedenfor på toppen av OnStart () -metoden for tjenesten din:
while (! System.Diagnostics.Debugger.IsAttached) Thread.Sleep (100);

Hva dette vil gjøre er å stoppe tjenesten slik at du raskt kan feste Visual Studio-feilsøkingsprogrammet gjennom Debug> Attack

 • Kopier utgivelses-DLL eller hent DLL-filen fra utgivelsesmodus i stedet for feilsøkingsmodus og lim den inn i installasjonsmappen. Dette vil løse eventuelle problemer hvis de er relatert til DLL-filen.
 • Forsikre deg om at databasen som tjenesten / applikasjonen din får tilgang til er riktig konfigurert. Hvis det er problemer med selve databasen (eller annen legitimasjon), vil du oppleve feilmeldingen. En god praksis er å sjekke alle modulene igjen og sørge for at alle parametere og variabler er riktig satt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det