Slik løser du DELL Diagnostic Error 2000-0142

Når harddisken din er i ferd med å dø, vil du få tydelige symptomer som konstant datakorrupsjon, frysing når du kopierer eller lagrer data, lange oppstartstider og konstant reparasjonsskjerm under oppstart. Du kan imidlertid ikke vite helt sikkert om problemet ligger på harddisken med mindre du gjør en PSA (Pre-boot System Analysis). Dell-datamaskiner tillater en omfattende PSA, også kjent som ePSA, som tester all maskinvaren på systemet. Disse inkluderer hukommelsestester, kjøretester, viftetester, inngangsenhetstester og HDD-tester blant andre. For å kjøre ePSA på dell, start PCen på nytt og trykk F12 for å komme inn i oppstartsmenyen, og velg deretter 'diagnostikk'. Etter de nevnte symptomene er det veldig alarmerende når brukere får en diagnostikkfeil som indikerer en disksvikt. Denne feilen sperrer følgende informasjon.

Feilkode 0142

MSG: Feilkode 2000-0142

MSG: Harddisk 1 - Selvtest mislykket status 79 eller Msg: Harddisk 0 - S / N WX51E43XWS20, kort selvtest mislykket

Den gitte koden og meldingen kan brukes av Dells tekniske support for å diagnostisere problemet. Vil du fortsette å teste?

Denne feilen vil kaste PCen din i en endeløs løkke ved reparasjon av oppstart. Så hva betyr denne feilen? Og hva er løsningene på det? Denne artikkelen vil løse dette problemet og gi forsøk på å løse det.

Feil 2000-0142

For å si det enkelt, betyr denne feilen at ePSA ikke kunne lese informasjon fra harddisken. I forlengelsen vil ikke datamaskinen starte, eller vil ha problemer med å starte fordi det ikke er pålitelig å hente informasjon fra disken. Windows vil imidlertid forsøke å reparere systemet til ingen nytte. Her er noen av de forskjellige årsakene til at du kan ta opp denne feilmeldingen på Dell-datamaskinen din:

  • Feilaktig eller feiljustert kabler i datamaskinens tilfelle, og koble harddisken til hovedkortet.
  • Korrupte data eller MBR (Master Boot Record) på harddisken, noe som får enheten til å krasje.
  • Enhetsfeil, i form av mekanisk skade på harddisken. Overoppheting og mekaniske støt kan føre til skjevt fat, ødelagte lesehoder og ødelagte spindler. Dette betyr at dataene dine ikke kan leses riktig, derav problemet.

Hvis du får denne feilen, betyr det at stasjonen din er død, eller at den er i ferd med å dø, og feil er overhengende. Det er viktig at du sikkerhetskopierer dataene i påvente av fullstendig feil. Du kan prøve å gjenopplive disken med de to første metodene nedenfor, slik at du kan trekke viktige data av den. Husk at hvis metoden fungerer, trenger du utskifting av harddisken fordi disse harddiskene 95% av tiden ikke kan vare lenger enn en uke etter denne feilen.

Metode 1: Utfør en diskkontroll i ledeteksten ved hjelp av en Windows-installasjonsdisk

Master Boot Record inneholder informasjon om plasseringen til operativsystemet og kjernen. Dette forteller datamaskinen din hvor du skal laste operativsystemet. I tilfelle korrupt MBR, vil denne metoden forsøke å gjenopprette korrupte data. Hvis det fungerer for deg, anbefaler vi at du sikkerhetskopierer dataene dine til en ny disk siden feilen du opplevde indikerer overhengende diskfeil. Du trenger en Windows-disk (Win 7) for denne metoden. Du finner guiden vår for å lage en Windows 10-disk //appuals.com/how-to-create-windows-10-bootable-usb-using-rufus/ eller en Windows 7-disk //appuals.com/create-windows- oppstartbar-usb-eller-dvd /.

  1. Sett Windows 7 installasjonsplaten i diskstasjonen, og start deretter datamaskinen.
  2. Trykk på en tast når du blir bedt om det (eller trykk på F8 ved oppstart og velg DVD-stasjon fra oppstartsmenyen).
  3. Velg språk, tid, valuta, tastatur eller inndatametode, og klikk deretter Neste.
  4. Klikk på Reparer datamaskinen.
  5. Klikk på operativsystemet du vil reparere, og klikk deretter på Neste.
  6. Klikk Kommandoprompt i dialogboksen Alternativer for systemgjenoppretting.
  7. Skriv Chkdsk / f / r eller kommando og trykk enter for å fikse dårlige sektorer og reparere korrupte data.

Metode 2: Installer Windows på nytt

Denne metoden vil også korrigere korrupte Windows-filer eller korrupte eller manglende MBR-data. Gå //appuals.com/how-to-clean-install-windows-10/ for en veiledning om hvordan du rengjør Windows 10. Hvis du foretrekker det, kan du installere Windows 8 eller Windows 7. Hvis dette fungerer for deg, Vi anbefaler å sikkerhetskopiere dataene siden feilen du opplevde indikerer overhengende disksvikt.

Metode 3: Bytt ut harddisken

Hvis metode 1 og 2 ikke fungerte på noen måte, har disken din hatt permanent feil og må byttes ut. Se på SSD (Solid State Drives) i stedet for HDD (Hard Disk Drive), for å unngå denne skuffelsen i fremtiden. Siden harddisker bruker roterende tallerkener og hoder i bevegelse, er de mer utsatt for svikt. Dette skjer vanligvis etter 3 - 5 års bruk.

Hvis systemet er under garanti, kan du kontakte Dell support med feilen, og de vil erstatte stasjonen. Produsentens garanti dekker vanligvis en mislykket HDD.

Metode 4: Slave den feilaktige harddisken og prøv å gjenopprette data

Du kan fortsatt prøve å gjenopprette dataene hvis disken mislyktes, metode 1 og 2. Det er ingen garanti. Du trenger en ekstern USB HDD-omformer for noen få dollar (10 $). Du kan også koble den som en sekundær stasjon (ikke den primære som har operativsystemet) til en annen datamaskin. Stasjonære PC-er gir vanligvis ekstra kabler for tilkobling av en annen SATA-stasjon. Bruk en av metodene for å prøve å lese disken. Hvis det bare er din MBR-sektor eller Windows-filer som var ødelagt, vil du oppdage at du fremdeles kan være i stand til å lese harddisken din og få tilgang til dataene dine.

Dataeksperter kan være i stand til å hente informasjonen din ved å endre lesehodene eller ta fatet ditt på fungerende lesehoder. Uansett er dette en presisjonsprosess som vil koste deg mye penger, så sørg for at dataene du sparer er verdt pengene.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det