Fix: Høy CPU eller diskbruk av Ntoskrnl.exe på Windows 10

Flere brukere har klaget på Reddit og andre Windows-fora om minnelekkasjer relatert til ntoskrnl.exe. Disse brukerne har rapportert om omfattende RAM- og CPU-bruk fra denne systemfilen eller relatert til den. De med ekstreme tilfeller har sagt at de har opplevd BSOD (Blue Screen of Death) forårsaket av minnedump.

Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan minneadministrasjon fungerer på Windows og hva ntoskrnl.exe er og hva det gjør. Vi vil da gi deg grunner til hvorfor ntoskrnl.exe bruker mye minne og løsningen på dette.

Hva er Ntoskrnl.exe, og hva gjør det?

Windows 10 er et stort operativsystem, men hvordan håndterer det minneoperasjoner så bra? Dette kan skyldes ntoskrnl.exe minnebehandler. Ntoskrnl.exe (Forkortelse for Windows NT-operativsystemkjerne ) ellers kjent som kjernebilde , er en systemapplikasjonsfil som gir kjernen og de utøvende lagene i Windows NT-kjerneplassen, og er ansvarlig for forskjellige systemtjenester som maskinvarevirtualisering, prosess og minnehåndtering , og gjør det dermed til en grunnleggende del av systemet. Den inneholder hurtigbehandler, administrerende direktør, kjernen, sikkerhetsreferansemonitor, minnebehandler og planlegger .

Det er derfor Ntoskrnl.exe er en slik beskyttet systemfil. Systembeskyttelsen betyr at den ikke lett blir slettet eller ødelagt.

Slik fungerer minnestyring. En oppgave er lastet til minnet (RAM) sammen med programmet som skal utføre denne oppgaven. Dette er hentedelen. CPUen dekoder den, utfører oppgaven og registrerer resultatene i minnet som senere kan bli registrert på disken av det lastede programmet. Utførelsesdelen vil ha tilgang til flere enheter, inkludert GPU, CPU, diskplass (ROM eller HDD, SSD etc.), nettverksenheter og mange flere enheter, avhengig av oppgaven som utføres. Når programmet lukkes, lastes det ut av minnet (RAM) sammen med dataene det ble behandlet. Plassen er nå frigjort for bruk av andre oppgaver.

Årsaker til at Ntoskrnl.exe bruker mye diskplass, minne og CPU

Hvis ntoskrnl.exe administrerer minne, hvorfor bruker det så alt minnet og mye CPU? Her er de kjente årsakene til hvorfor dette skjer. Alvorlige tilfeller er vanligvis forårsaket av minnelekkasjer forårsaket av maskinvare og skadelig programvare.

Nytt komprimert minne på Windows 10

Hva gjør Windows 7 så raskt? Svaret er i den nye funksjonen ntoskrnl.exe . Det overdrevne minneforbruket ble innebygd i Windows 10 i motsetning til andre operativsystemer. Microsoft har forklart dette separat for Windows-brukere.

Etter utgivelsen av Windows 10 Build 10525 hadde Microsoft dette å si: I Windows 10 har vi lagt til et nytt konsept i Memory Manager kalt en komprimeringsbutikk, som er en samling av komprimerte sider i minnet. Dette betyr at når Memory Manager føler minnetrykk, vil den komprimere ubrukte sider i stedet for å skrive dem til disken. Dette reduserer mengden minne som brukes per prosess, slik at Windows 10 kan opprettholde flere applikasjoner i fysisk minne om gangen. Dette bidrar også til å gi bedre respons på Windows 10. Komprimeringsbutikken lever i systemprosessens arbeidssett. Siden systemprosessen holder butikken i hukommelsen, blir dens arbeidssett større akkurat når minnet blir gjort tilgjengelig for andre prosesser. Dette er synlig i Oppgavebehandling og årsaken til at systemprosessen ser ut til å væreforbruker mer minne enn tidligere utgivelser .

Den store minnebruk er derfor noe Windows 10 er bygget for å gjøre, men kan noen ganger forveksles med en minnelekkasje. Windows 10, ofrer minne i bytte mot hastighet. I stedet for å skrive sider inn på harddisken din, komprimerer den sidene på RAM-en. Dette gjør Windows 10 raskere enn tidligere versjoner, fordi det er raskere å lese komprimerte data fra datamaskinens RAM enn å lese den fra harddisken og deretter lastes inn i RAM-en. Dette hadde allerede vært en del av Linux-operativsystemet før Windows vedtok det. Jo flere applikasjoner du åpner, jo mer minne blir brukt. Dette betyr igjen at CPU-bruken vil øke.

Dårlige eller utdaterte enhetsdrivere

Når du kommuniserer til og fra enheter, for eksempel nettverkskort, tastaturer og grafikkort, blant annet, sender og mottar ntoskrnl.exe data via enhetsdriverne. De mottatte dataene blir deretter skrevet inn i RAM-en og venter på utførelse.

I tilfelle feil enhetsdrivere, kan driverne kontinuerlig sende data til ntoskrnl.exe- minnebehandleren og manifestere seg som en minnelekkasje. Den dårlige driveren kan også skrive data til minneplassen som eies av ntoskrnl.exe. Disse dataene skrives kontinuerlig inn i minnet og hoper seg opp og fyller RAM. Dette krever mer CPU-bruk for å håndtere alle disse dataene. For tidligere versjoner av Windows hvor ntoskrnl.exe brukte diskplass for sider, betyr dette at diskplassen din fylles opp ganske raskt.

Dette problemet er veldig vanlig for brukere som har oppdatert operativsystemet fra Windows 7 eller 8.1 til Windows 10. Driverne er kanskje ikke kompatible med Windows 10, og forårsaker derfor minnelekkasjer. De utdaterte "Killer Network Drivers" er rapportert å være en årsak til minnelekkasjer på Windows 10.

Skadelig programvare og virus

Vær forsiktig med shareware og freeware distribuert online. De kan med vilje legge seg inn i ntoskrnl.exe- systemfilen eller kapre funksjonen til denne filen som fører til minnelekkasjer. Det kan også endre registeret til den kjørbare filen. Dette betyr at ntoskrnl.exe ikke fortsetter å fungere som forventet. Siden skadelig programvare er ment å skade datamaskinen din, vil den tillate datastreaming av data til RAM, men ikke noe ut. Viruset kan også være å skrive aktivt inn i minneplassen som eies av ntoskrnl.exe. Dette fyller opp minnet ditt og fører til mye CPU-bruk. Sider som er lagret på harddisken kan fylle opp lagringsplassen din.

Når ntoskrnl.exe oppdager at det er for mye i minnet og det ikke er noe mer som kan gå inn, "får det panikk." I et forsøk på å redde situasjonen, dumper det minnet sammen med alle andre Windows-filer. Resultatet er en Blue Screen of Death (BSOD). Det samme skjer når det oppdaget at noe kontinuerlig krenker minneplassen.

Det kan også være en plutselig nedleggelse av systemet på grunn av overoppheting av CPU-en som følge av overdreven aktivitet. For å forhindre at CPU steker, slås datamaskinen av slik at den kan avkjøles.

Korrupt Ntoskrnl.exe systemfil

Ntoskrnl.exe er en godt beskyttet systemfil som knapt knuses eller blir ødelagt. Imidlertid, hvis det blir ødelagt, vil ntoskrnl.exe fungere og ikke vite hva og når du skal skrive inn i RAM eller hva og når du skal frigjøre RAM-plass. Dette kan føre til opphoping av data og minnesider som gjør at CPU-en jobber ekstra hardt for å administrere denne minneplassen. HDD-en din kan fylle opp av samme grunn.

Hvordan fikse overflødig minnebruk forårsaket av ntoskrnl.exe i Windows 10

Hvis du plutselig begynner å oppleve minnelekkasjer, kan du bli utsatt for skadelig programvare eller virus. Hvis minnelekkasjen begynner etter en Windows-oppdatering eller installasjon av en ny enhet, kan det være på grunn av dårlige eller utdaterte enhetsdrivere.

Her er noen rettelser til ntoskrnl.exe som bruker mye minne.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne og gjenopprette korrupte og manglende filer herfra , når du er ferdig, fortsett med løsningene nedenfor. Det er viktig å sikre at alle systemfiler er intakte og ikke korrupte før du fortsetter med løsningene nedenfor.

Metode 1: Oppdater driverne

Det er verdt å merke seg at etter oppdatering til Windows 10, kan grafikk- og nettverksdrivere være den første innsatsen for årsaken til minnelekkasjen. Dette er vanlig på PC-er som bruker "Killer Network Drivers." Slik oppdaterer du driverne:

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv hdwwiz .cpl og klikk OK
 2. Gå til kategorien Drivere og klikk på “Oppdater drivere”
 3. Velg det automatiske alternativet for å finne og installere oppdaterte drivere fra internett
 4. Start PCen på nytt

Metode 2: Kjør antimalware- og antispionprogrammer for å skanne systemet

Det er en god praksis å ha skadelig programvare på PC-en. Her er en som fungerer bra og anbefales.

 1. Last ned Spybot fra her eller Malwarebytes fra her .
 2. Installer programvaren og kjør en skanning
 3. Løs alle problemer som oppstår
 4. Start datamaskinen på nytt

Metode 3: Deaktiver Runtime Broker

Nylige diskusjoner om Reddit antyder sterkt at Runtime Broker er en systemprosess som ofte bruker en stor del av CPU-sykluser på grunn av dårlig minneoptimalisering. Dette forårsaker høy CPU-bruk og minnelekkasjer.

Du kan deaktivere Runtime Broker ved å:

 1. Gå til Start-menyen og åpne Innstillinger- appen
 2. Åpne System> Varsling og handlinger
 3. Fjern merket for alternativet "Vis meg tips om Windows" eller "Få tips, triks og forslag når du bruker Windows"
 4. Start PCen på nytt

Alternativt:

 1. Åpne notisblokk
 2. Kopier og lim inn disse tastene i notisblokken

Windows Registerredigering versjon 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Services \ TimeBroker] “Start” = dword: 00000003 [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Services \ SysMain] “DisplayName” = ”Superfetch” “Start” = dword: 00000003
 1. Gå til filen og deretter Lagre som
 2. Lagre den som hvilken som helst_navn_du velger .reg
 3. Kjør filen som administrator og godta / bekreft registerendringer
 4. Start PCen på nytt

Metode 4: Endring av registerinnstillinger

Det er visse innstillinger som i registeret kan redigeres for å gi bedre ytelse. For å justere registerkonfigurasjonene:

 1. Trykk på “ Windows ” + “ R ” -tastene samtidig.
 2. Skriv inn “ regedit ” og trykk “ enter” .
 3. Naviger til følgende adresse
  HKEY_LOCAL_MACHINE> SYSTEM> CurrentControlSet> Control> Session Manager> Memory Management
 4. Dobbeltklikk på “ Clear Page File Shutdownregisteret i den høyre ruten.
 5. EndreVerdidata ” til “ 1 ” og klikk på “ OK ”.
 6. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet vedvarer.

Hold alltid antimalware og antispionvare oppdatert. Se etter oppdateringer av enhetsdrivere regelmessig. Enheten produserer kontinuerlig driverdefinisjonene sine for å løse problemer og forbedre funksjonaliteten. Hvis ingen av de ovennevnte fungerer for deg, vil det være verdt å prøve de foreslåtte trinnene i systemet og komprimert minne

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det