Fix: Java ble startet, men returnerte utgangskode = 13 formørkelse

Noen brukere får Java ble startet, men returnerte utgangskode = 13 formørkelsesfeil når de prøvde å kjøre formørkelse. Problemet er rapportert å forekomme med Windows 7, Windows 8, Windows 10 (32 og 64 bit).

Java ble startet, men returnerte utgangskode = 13

Hva forårsaker feilen 'Java ble startet, men returnerte exit code = 12'?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på ulike brukerrapporter. Basert på det vi samlet, er det flere ganske vanlige scenarier som er kjent for å utløse denne spesielle feilmeldingen:

 • En inkompatibel Eclipse- eller Java-versjon er installert - Dette er den vanligste årsaken til at denne feilmeldingen oppstår. Det er sannsynlig at det er sannsynlig at du har installert en 64-biters versjon av Eclipse eller Java mens datamaskinen din bare støtter 32-bit (eller omvendt).
 • Formørkelse inkluderer spesialtegn i installasjonskatalogen - Flere brukere har klart å løse denne feilmeldingen etter å ha fjernet spesialtegnene (# $% ^) fra installasjonskatalogen.
 • Datamaskinen bruker en ikke-støttet versjon av JVM (Java Virtual Machine) - Selv om du sørger for at du bruker den nyeste versjonen av Eclipse, er det mulig at du ser denne feilen fordi du kjører en ikke-støttet versjon av JVM.
 • Variabelen for Java-miljøbanen er feil satt - Noen brukere har klart å løse problemet etter å ha oppdaget at problemet var forårsaket av en feilinnstilt Java-miljø PATH-variabel.

Hvis du sliter med å løse denne feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg en liste over feilsøkingstrinn for kvalitet. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For å få de beste resultatene, følg metodene nedenfor for å presentere dem til du får en løsning som er effektiv for å løse problemet i ditt spesielle scenario

Metode 1: Bruk riktig kombinasjon av Eclipse - JDK

Eclipse og JDK (Java Development Kit) er veldig kresne når det gjelder å samarbeide. Husk at det bare er flere arbeidskombinasjoner av OS, JDK og Eclipse bitness. Hvis du tilfeldigvis bruker en ikke-støttet kombinasjon av operativsystem, JDK og Eclipse, får du Java Was Started but Returned Exit Code = 13 Eclipse- feilmelding.

Nedenfor har vi samlet en liste over arbeidskombinasjoner. Bruk dem som referanse for å kontrollere om problemet oppstår på grunn av en kombinasjon som ikke støttes:

 • 32-biters OS, 32-biters JDK, 32-biters formørkelse (kun 32-biters)
 • 64-biters OS, 64-biters JDK, 64-biters formørkelse (bare 64-biters)
 • 64-biters OS, 32-biters JDK, 32-biters formørkelse

Hvis du har et annet oppsett, avinstallerer du den komponenten som ikke støttes, og installerer deretter en passende til du kan åpne Eclipse uten å få feilmeldingen.

Merk: I tilfelle du ikke kjenner bitarkitekturen til operativsystemet ditt, trykker du på Windows-tasten + R for å åpne en dialogboks Kjør. Skriv deretter “ msinfo32 ” og trykk Enter for å åpne skjermbildet Systeminformasjon . I skjermbildet Systeminformasjon, gå til Systemoversikt og sjekk opp Systemtype fra høyre rute. Det er der du finner operativsystemet ditt.

Verifisere systemarkitekturen

Hvis denne metoden ikke gjaldt, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Fjerne spesialtegn fra Eclipse-katalogbanen

Du kan også støte på problemet fordi installasjonskatalogen inneholder spesialtegn. Flere brukere som var i en lignende situasjon har klart å få løst problemet etter å ha eliminert spesialtegnene (@ # $% ^ & * () +) fra katalognavnet.

Som standard skal du kunne finne formørkelse i C: \ IDE \ formørkelse eller i C: \ Brukere \ * Ditt brukernavn * \ formørkelse . Imidlertid, hvis du installerte på et egendefinert sted, har du kanskje feilaktig lagt til et spesialtegn som skaper problemet.

Du kan løse problemet ved å navigere til plasseringen av Eclipse-installasjonen manuelt og fjerne eventuelle spesialtegn som kan ende opp med å opprette feilmeldingen.

Slette spesialtegnene fra Eclipse

Merk: Enkelte brukere har rapportert at de begynte å få en annen feil etter å ha fjernet spesialtegnene fra Eclipse-installasjonskatalogen. Dette skjer mest sannsynlig fordi det er andre avhengigheter som stole på den aktuelle plasseringen og de ikke lenger fungerer som de skal på grunn av endringen. I dette tilfellet kan du løse problemet helt ved å installere Eclipse på nytt.

Hvis denne metoden ikke tillot deg å løse Java Was Started by Returned Exit Code = 13 Eclipse- feil, flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Fjerne den ødelagte System PATH-variabelen

Som det viser seg at Java 8 og noen få andre Java-oppdateringer har potensial til å ødelegge miljøvariablene, og utløser Java Was Started but Returned Exit Code = 13 Eclipse feilmelding.

Hvis du bare begynte å få denne feilmeldingen etter installasjon av Java (eller en Java-oppdatering), følger du trinnene nedenfor for å fjerne den ødelagte systemvariabelen PATH:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter innsysdm.cpl ” og trykk Enter for å åpne Systemegenskaper .Kjør dialog: sysdm.cpl
 2. I vinduet Systemegenskaper , gå til kategorien Avansert og klikk på Miljøvariabler .Gå til Avansert-fanen i Systemegenskaper og klikk på Miljøvariabler
 3. Inne i vinduet Miljøvariabler, gå til Systemvariabler, velg Sti og klikk på Rediger .Rediger sti-variabelen
 4. I vinduet Rediger miljøvariabel , se etter en miljøvariabel som nevner Java. Når du ser det, klikker du på det en gang for å velge det, og deretter klikker du Slett .Slette Java PATH-miljøvariabelen
 5. Start datamaskinen på nytt og se om du er i stand til å starte Eclipse ved neste oppstart uten å møte feilmeldingen.

Hvis du fremdeles støter på den samme feilmeldingen, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Installere JAVA JDK på nytt

Hvis du har kommet så langt uten resultat, kan du sannsynligvis løse problemet ved å installere den nyeste JAVA JDK-versjonen. Flere brukere som befinner seg i en lignende situasjon har rapportert at Java ble startet, men returnert utgangskode = 13 Eclipse- feil ble endelig løst etter at de avinstallerte sin nåværende JDK og de installerte den siste tilgjengelige versjonen.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter innappwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne Programmer og funksjoner .Kjør dialog: appwiz.cpl
 2. Inne i programmer og funksjoner, bla nedover i applikasjonslisten og høyreklikk> Avinstaller Java Development Kit sammen med eventuelle oppdateringer.Avinstallerer Java Development Kit
 3. Besøk denne lenken ( her ) og last ned den nyeste versjonen av JDK i henhold til OS-versjonen og bitarkitekturen.Installere den nyeste JDK
 4. Åpne installasjonsprogrammet og fullfør installasjonen ved å følge instruksjonene på skjermen. Start prosessen på nytt når prosessen er fullført.
 5. Se om feilmeldingen er løst ved å åpne Eclipse ved neste systemstart.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det