Hvordan skrive tegn med aksenter på Windows

Det engelske alfabetet er ikke det eneste alfabetet der ute, og selv om mange fremmedspråk har det engelske alfabetet integrert i seg, har de også en rekke forskjellige iterasjoner av tegn fra det engelske alfabetet, tegn med forskjellige aksenter som skiller dem fra deres kolleger fra det engelske alfabetet. Det er fem forskjellige typer aksenter som tegn fra andre språk enn engelsk kan ha - disse er Grave, Acute, Circumflex, Tilde og Umlaut. Hver av disse aksentene tilhører et annet språk, fra spansk til fransk og en rekke andre.

Windows-brukere trenger ofte å skrive tegn med aksent på datamaskinene sine. Den enkleste måten å gjøre det på ville være å skrive dem på tastaturet, men hva om du har et engelsk tastatur? Engelske tastaturer har nesten aldri aksenttegn på, men det er absolutt mulig å skrive tegn med aksenter på en Windows-datamaskin. Det skal bemerkes at tegn med aksent kan skrives på alle versjoner av Windows-operativsystemet, og at det finnes en rekke forskjellige metoder som kan brukes til å skrive tegn med aksenter på Windows. Hvis du vil skrive tegn med aksent på en datamaskin som kjører på en hvilken som helst versjon av Windows, er følgende noen av de mest effektive metodene du kan bruke til å gjøre det:

Metode 1: Bruk Windows Character Map

Windows har et innebygd tegnkart med en båtmengde med tegn fra et bredt utvalg av forskjellige språk. Brukere kan søke etter hvilket tegn de vil, finne ut ASCII-koden for det spesifikke tegnet eller til og med kopiere den til utklippstavlen og lime den der den er nødvendig. Dette tegnkartet inneholder også alle aksenttegnene en bruker muligens kan kreve. For å bruke Windows Character Map til å skrive tegn med aksent på datamaskinen din, må du:

 1. Åpne Windows Character Map . Dette kan oppnås på en rekke forskjellige måter. Du kan åpne Start-menyen , søke etter “ tegnkart ” og klikke på søkeresultatet med tittelen Tegnkart . Alternativt kan du også trykke på Windows Logo- tasten + R for å åpne en Run- dialog, skriv charmap i Run- dialogboksen og trykke Enter for å starte Character Map .
 2. Når tegnkartet dukker opp på skjermen, søker du gjennom det og finner frem til det aksenttegnet du trenger. Når du har funnet karakteren, klikker du på den for å zoome inn på den for å se nærmere på den.
 3. Klikk på Velg , og karakteren vil bli lagt til de tegn som skal kopieres: feltet.
 4. Klikk på Kopier , og det aksenterte tegnet du valgte kopieres til utklippstavlen på datamaskinen. Du kan deretter gå på din glade vei og bare trykke Ctrl + V for å lime inn det aksenterte tegnet der det er nødvendig.

Metode 2: Skriv tegn med aksent ved hjelp av Alt-kodene

ASCII-koder (eller Windows Alt-koder) kan også brukes til å skrive aksenttegn på Windows-datamaskiner. Hvert eneste aksenttegnet som Windows støtter, har sin egen Alt-kode som kan brukes til å skrive den inn i hvilket som helst felt som er i stand til å behandle ASCII-kode og vise tegn med aksent. I tillegg er det ganske enkelt å skrive aksenttegn ved å bruke de respektive Alt-kodene, forutsatt at du kjenner Alt-koden for det aksenttegnet du vil skrive. For å skrive aksenter med Windows med Alt-koder, må du:

 1. Flytt musemarkøren dit du vil skrive tegnet med aksent.
 2. Forsikre deg om at Num Lock er slått på. Alt-koder fungerer bare når du skriver på talltastaturet på tastaturet. Hvis du skriver en Alt-kode på en bærbar datamaskin som ikke har et talltastatur, skal det på den annen side fungere fint å skrive Alt-koden på tallene over alfabetetastene.
 3. Trykk og hold inne Alt- tasten på tastaturet.
 4. Mens Alt- tasten fortsatt holdes, skriver du inn Alt-koden for det aksenttegnet du vil ha. Her er Alt-koder for hvert enkelt tegn med aksent du muligens trenger: Du kan også finne Alt-koden for hvilket som helst tegn i Windows Character Map - bare finn og klikk på tegnet du vil skrive, og Alt-koden vil vises i nederst til høyre i tegnkartvinduet .
 5. Slipp Alt- tasten. Så snart du gjør det, vises ønsket aksentert karakter på skjermen.

Metode 3: Skriv tegn med aksent ved hjelp av hurtigtaster

Enda en måte du kan skrive tegn med aksent på datamaskiner som kjører på Windows-operativsystemet, bruker tastatursnarveiene. På Windows eksisterer det hurtigtaster for alle fem aksenter som tegn fra fremmedspråk kan ha, og å skrive snarveien for en bestemt aksent i tråd med det engelske alfabetets motstykke til det aksenttegnet du vil skrive, resulterer i at ønsket aksenttegn blir skrevet. Slik skriver du tegn med aksenter ved hjelp av hurtigtastene:

 1. Trykk og hold Ctrl- tasten på tastaturet.
 2. Trykk og hold nede ` -tasten hvis du ønsker et tegn med en alvorlig aksent, " -tasten hvis du ønsker et tegn med en akutt aksent, Skift- og ^ -tastene hvis du ønsker et tegn med en omtrentlig aksent, Skift- og ~ -tastene hvis du ønsker et tegn med en tilde aksent eller Shift og : tastene hvis du ønsker et tegn med en umlaut aksent.
 3. Skriv inn det engelske alfabetets motstykke til det aksenttegnet du vil skrive. Husk å holde nede Skift- tasten før du skriver inn tegnet hvis du vil at sluttresultatet skal være et tegn med stor bokstav.

En eksempeltastesekvens vil være Ctrl + ` + e for å skrive inn è eller Ctrl + Shift + ~ + Shift + N for å skrive inn Ñ .

Metode 4: Bytt til et annet tastaturoppsett

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Søk etter “ endre tastatur eller andre inndatametoder.
 3. Klikk på søkeresultatet med tittelen Endre tastaturer eller andre inndatametoder .
 4. Naviger til kategorien Tastaturer og språk og klikk på Endre tastaturer… .
 5. Klikk på Legg til ... .
 6. Finn et språk som inkluderer de aksenttegnene du trenger ( for eksempel spansk (Mexico ) ), og klikk på + ved siden av for å utvide det.
 7. Klikk på + ved siden av tastaturet for å utvide det.
 8. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av alternativet som passer best til dine behov ved å klikke på den, og deretter klikke på OK .
 9. Klikk på Bruk og deretter på OK .

Når du har valgt mer enn ett inngangsspråk eller tastaturoppsett, vil en språkvelger vises i datamaskinens varslingsområde . Du kan klikke på denne språkvelgeren, bytte til språket som bruker det aksenttegnet du trenger, skrive det aksenttegnet og deretter bytte tilbake til det vanlige inndataspråket. For eksempel, hvis du vil skrive akutt e ( é ) med små bokstaver , kan du bare klikke på språkvelgeren i oppgavelinjen til datamaskinen, klikke på spansk (Mexico) for å bytte til den, trykke og holde nede ' og deretter trykke e , og en liten e med en akutt aksent vises på skjermen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det