Fix: File Explorer Dark Theme fungerer ikke på Windows 10

Flere og flere rapporterer at det mørke temaet i File Explorer ikke lenger fungerer på Windows 10. Noen berørte brukere har rapportert at temaet pleide å fungere, men etter en oppdatering gjør det ikke lenger, mens andre sier at de aldri har funnet ut hvordan gjøre temaet brukbart. Et par brukere rapporterer at det mørke temaet i deres tilfelle bare håndheves delvis (noen menyer er fortsatt hvite)

Merk: Hvis du ikke vet hvordan du aktiverer det mørke temaet, følg denne artikkelen ( her ).

Hva får Dark Theme til å slutte å fungere på Windows 10?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og løsningene de selv brukte for å komme til bunns i dette problemet. Som det viser seg, er det flere vanlige synder som er kjent for å bryte funksjonaliteten til Dark Theme på Windows 10:

 • Utdatert Windows-versjon - I det fleste tilfeller vil det mørke temaet ikke fungere som beregnet på grunn av forskjellige feil og feil som var til stede i beta-utgivelsen av det mørke temaet, men der det siden ble lappet av Microsoft. Hvis du vil ha en enkel måte å løse problemet på, vil det mest sannsynlig løse problemet å oppdatere Windows-bygningen til den nyeste tilgjengelige versjonen og installere alle ventende oppdateringer.
 • Mach2 eller annet lignende verktøy bryter den legitime mørke modusen - Hvis du brukte Mach2 eller et lignende verktøy for å installere mørkt tema tilbake da det bare var tilgjengelig for innsideoppbygginger, kan du oppleve problemer nå som funksjonen er utgitt for alle brukere. I dette tilfellet kan du enten rense installasjonen eller kjøre en kommando for å aktivere temaet på nytt via tredjepartsappen.
 • Mørk temafeil - Det er en feil som ser ut til å vedvare til tross for de forskjellige oppdateringene som Microsoft ga ut om denne saken. Hvis du lider av feilen som gjør File Explore-menyen bare delvis mørk, kan du løse problemet ved å enten bruke standardtemaet og bruke standard bakgrunnsbilde eller ved å bruke mørk modus på nytt et par ganger.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse det samme problemet, vil denne artikkelen gi deg noen få feilsøkingsguider som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få det mørke temaet til å fungere på Windows 10-datamaskiner.

Metodene nedenfor er ordnet etter vanskeligheter og effektivitet, så vi oppfordrer deg til å følge dem i den rekkefølgen de presenteres.

Metode 1: Oppdater Windows 10-bygningen din til den nyeste versjonen

En av de første tingene du bør prøve hvis du støter på dette problemet, er å oppdatere Windows 10-bygningen til den nyeste versjonen. Husk at Dark-temaet ble utgitt en betaversjon for mange Windows 10-bygg. Det var kjent å inneholde mange feil og feil som gjorde opplevelsen mindre enn hyggelig.

Temaet har imidlertid modnet siden, og det er nå nesten feilfritt. Men for å få den nyeste versjonen tilgjengelig, må du sørge for at Windows 10 OS inneholder de nyeste oppdateringene. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-settings: windowsupdate ” og trykk Enter for å åpne Windows Update- skjermen i Innstillinger- appen.
 2. Inne i Windows Update- fanen, klikk på Se etter oppdateringer , og følg deretter instruksjonene på skjermen for å installere hver ventende oppdatering til det ikke er noen igjen.

  Merk: Hvis du blir bedt om å starte på nytt når du fremdeles har noen ventende oppdateringer, gjør du det som beskrevet og går tilbake til dette skjermbildet når neste oppstart er fullført for å fullføre oppdateringsinstallasjonene.

 3. Når hver oppdatering er installert, kan du prøve å montere Dark Theme igjen og se om det fungerer som det skal.

Hvis ikke, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Bruk Mach2 for å aktivere mørkt tema (hvis aktuelt)

Hvis du tidligere brukte mach2-verktøyet for å få det svarte temaet uten å oppdatere Windows 10-bygningen til den nyeste versjonen, kan du ikke reparere det konvensjonelt hvis en ny oppdatering startet.

Imidlertid er det en kommando du kan kjøre inne i ledeteksten som vil aktivere det mørke temaet på nytt. Men husk at det mørke temaet du ender opp med å bruke, i dette tilfellet, ikke er det siste og er tilbøyelig til å inneholde feil og feil.

Hvis dette scenariet gjelder for din situasjon, er det en rask guide til hvordan du løser problemet hvis du bruker Mach2-verktøyet:

 1. Naviger til plasseringen til mach2- mappen og skriv “cmd.exe” i adressefeltet. Dette åpner en ledetekst direkte på stedet som er av interesse for oss.

  Merk: Hvis du ikke lenger har mach2-verktøyet på datamaskinen din, kan du bruke disse koblingene til å laste det ned på nytt: 32-bit ( her ), 64-bit ( her ). Når den er lastet ned, pakk den ut med et verktøy og lim den inn hvor du vil, men sørg for at alle filene er inkludert i en enkelt mappe.

 2. Inne i den nylig åpnede ledeteksten skriver du inn følgende kommando og trykker Enter:
  mach2 aktivere 10397285
 3. Hvis prosedyren er vellykket, får du en suksessmelding 'OK'.
 4. Start datamaskinen på nytt og aktiver temaet ved å gå til Innstillinger> Tilpasning> Farger og sett standard app-modus til Mørk.

Hvis denne metoden ikke gjaldt eller ikke tillot deg å løse problemet, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 3: Bruk tapetet på nytt

Noen brukere som har opplevd et merkelig problem der bare halvparten av File Explorer faktisk er mørkt, har klart å løse problemet ved å få tilgang til de aktive temainnstillingene og bruke bakgrunnen igjen. Dette kan virke som et tilfeldig trinn, men mange brukere har rapportert at de var i stand til å løse problemet på ubestemt tid etter å ha gjort dette.

Her er hva du trenger å gjøre for å fikse dette, hvis dette scenariet gjelder:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-settings: themes ” og trykk Enter for å åpne Temaer- fanen i Innstillinger- appen.Kjør dialog: ms-innstillinger: temaer
 2. Velg Windows-temaet (IKKE Windows 10-temaet), klikk på Bakgrunn og velg en av standard bakgrunnsbilder for det temaet.
 3. Så snart bakgrunnsbildet er brukt på nytt, bør du få Dark-temaet tilbake i full modus.

Hvis denne metoden ikke tillot deg å løse problemet med mørkt tema, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Anvende mørk modus på nytt

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er det veldig sannsynlig at problemet oppstår på grunn av en kjent feil som vil forhindre Dark-temaet i å vises i File Explorer. Flere brukere som har opplevd det samme symptomet har klart å få problemet løst ved å bruke den mørke modusen på nytt (en eller to ganger).

Her er en rask guide om hvordan du kan bruke Dark Mode på nytt for å løse det mørke temaproblemet på Windows 10:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-innstillinger: farger ” og trykk Enter for å åpne Farger- fanen i menyen Personaliseringsinnstillinger .
 2. I kategorien Farger , bla ned til delen Flere alternativer og endre standard app-modus til Light  og start datamaskinen på nytt.
 3. Når neste oppstart av datamaskinen er fullført, går du tilbake til farger- menyen og endrer standard app-modus til mørk.
 4. Åpne File Explorer og se om problemet er løst.

Merk: Hvis File Explorer fortsatt er feil og ikke viser det mørke temaet, gjentar du prosedyren en gang til, men denne gangen må du ikke starte på nytt i trinn 2.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det