Fix: Ny harddisk vises ikke i Disk Management

Flere brukere rapporterer at en ny intern HDD som er kjøpt for å fungere som en annen harddisk, ikke vises i Disk Management. De fleste berørte brukere rapporterer at selv om den nye maskinvaren vises i BIOS-innstillingene, vises den ikke i Disk Management. Problemet er ikke spesifikt for en bestemt Windows-versjon, siden det rapporteres å forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Ny HDD vises ikke i Disk Management

Hva er årsaken til at harddisken ikke vises i diskadministrasjonsfeil?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på ulike brukerrapporter og trinnene de fulgte for å løse problemet. Fra det vi klarte å samle på, er det flere ganske vanlige scenarier som vil føre til at dette problemet kommer til syne:

 • Feil SATA-kabel - Hvis harddisken din vises i BIOS-innstillingene dine, men den ikke vises i Enhetsbehandling, er det vanligvis en anelse om at SATA-kabelen eller -porten er feil.
 • Windows kan ikke finne ATA-enheter - Det er flere rapporter om brukere som har klart å løse problemet etter at de slettet alle ATA-kanaler fra IDE ATA / ATAPI-kontrolleren. Dette vil tvinge operativsystemet til å finne alle ATA-enhetene igjen.
 • HDD er inkludert i en lagringsplass - Flere brukere har klart å løse problemet etter å ha slettet den virtuelle Windows-lagringsplassen i Windows som brukte HDD.
 • SATA (RAID) -driveren er ikke installert eller ødelagt - En rekke brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de lastet ned og installerte SATA (RAID) -driveren på nytt fra hovedkortprodusentens nettsted.
 • Ny harddisk oppfattes som en utenlandsk disk - Flere brukere som har opplevd dette problemet av samme grunner, har klart å få problemet løst ved å importere den utenlandske disken inn i Disk Management-verktøyet.

Hvis du sliter med å løse dette aktuelle problemet, vil denne artikkelen gi deg en liste over bekreftede feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For best resultat, følg metodene som er presentert nedenfor i rekkefølge til du støter på en løsning som er effektiv for å få problemet løst.

Metode 1: Se om HDD vises i BIOS-en

Mange brukere har klart å få problemet løst etter å ha oppdaget at de faktisk hadde å gjøre med et maskinvareproblem. Hvis SATA-kabelen som kobler den nye harddisken til hovedkortet ditt delvis er ødelagt, kan det hende at det ikke overholder operativsystemkravene dine, så Windows vil ikke vise det i Disk Management Utility.

Det samme gjelder en delvis ødelagt SATA-port. En rask test for å se om dette scenariet kan oppfylle i ditt tilfelle er å få tilgang til BIOS-innstillingene dine og se om den nye harddisken vises i BIOS-innstillingene.

Du kan få tilgang til BIOS-innstillingene dine ved å trykke på Setup-tasten flere ganger helt under oppstartsprosedyren. De fleste hovedkort viser Setup- tasten under den første oppstarten (et sted nederst på skjermen). Men hvis du ikke ser det, kan du prøve å trykke på en av F-tastene (F2, F4, F8, F10, F12) eller Del-tasten (for Dell-datamaskiner).

Trykk på BIOS-tasten under oppstartsprosedyren

Merk: Du kan også søke på nettet etter din spesifikke BIOS-nøkkel.

Når du kommer inn i BIOS-innstillingene, går du til kategorien Boot (eller Boot Device Priority) og ser om den nye harddisken din vises der.

Hvis den nye harddisken dukker opp her, men du ikke kan se den inne i Diskbehandling, må du slå av datamaskinen og bytte ut SATA-kabelforbindelsen til harddisken til hovedkortet med en annen. Vurder også å koble den andre SATA-kabelen til en annen SATA-port .

Når du bytter SATA-kabel og port, må du slå på datamaskinen igjen og se om harddisken nå vises i Disk Management.

Hvis du fortsatt har det samme problemet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Slette alle ATA-kanaldrivere med Enhetsbehandling

Et par brukere som støter på dette spesielle problemet, har klart å fikse det helt etter å ha brukt Enhetsbehandling for å slette alle ATA-kanaler fra IDE ATA / ATAPI-kontrollermenyen. Dette tvinger visstnok Windows til å søke etter alle tilkoblede ATA-enheter igjen og konfigurere dem fra bunnen av ved neste systemoppstart.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .Kjør dialog: devmgmt.msc
 2. I Device Manager utvider du rullegardinmenyen IDE ATA / ATAPI- kontrollere.Utvid IDE ATA / ATAPI-kontrollere
 3. Høyreklikk på den første ATA-kanalen og velg Avinstaller enhet .Høyreklikk på en ATA-kanal og velg Avinstaller enhet
 4. Når den første ATA-kanalen er avinstallert, gjentar du fremgangsmåten ovenfor med hver ATA-kanal  du har under IDE ATA / ATAPI- kontrollere.Avinstaller hver ATA-kanal du har under iDE ATA / ATAPI-kontrollere
 5. Når hver ATA-kanal er avinstallert, må du starte maskinen på nytt for å la Windows finne alle ATA-enhetene og installere driverne igjen ved neste oppstart.
 6. Når datamaskinen starter opp, åpner du Enhetsadministrasjon og ser om HDD nå er synlig.

Hvis du fortsatt støter på det samme problemet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Slette lagringsplassen som bruker HDD 

I henhold til forskjellige brukerrapporter kan dette spesielle problemet også oppstå hvis du brukte harddisken til å lage en felles lagringsplass. Noen berørte brukere har klart å løse problemet etter at de har slettet lagringsplass som brukte harddisken fra Storage Spaces-verktøyet.

Storage Spaces er virtuelle stasjoner som vises i File Explorer som normale lokale stasjoner. Denne funksjonen fungerer med ATA, SATA, SAS og USB-stasjoner og ble introdusert med Windows 7. Den lar deg i hovedsak gruppere forskjellige typer stasjoner (SSD og tradisjonelle harddisker i ett lagringsbasseng).

Hvis du tidligere har opprettet lagringsplass som inkluderer harddisken som ikke vises i Diskbehandling, vil du mest sannsynlig kunne løse problemet ved å slette harddisken fra lagringsbassenget.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel.Kjør dialogboksen: kontroll
 2. Inne i Kontrollpanel, klikk på System and Security , og klikk deretter på Storage Spaces .gå til System and Security, og klikk deretter på Storage Spaces
 3. Deretter utvider du alternativene for lagringsbasseng og klikker på Slett- knappen tilknyttet lagringsplassen som inkluderer harddisken.Slette lagringsplass inkludert HDD
 4. Klikk Ja ved bekreftelsesmeldingen, og start deretter datamaskinen på nytt.
 5. Ved neste oppstart, åpne Disk Management igjen og se om HDD nå er synlig.

Hvis harddisken din fremdeles ikke er synlig, kan du gå videre til neste metode nedenfor.

Metode 4: Installere SATA (RAID) -driveren fra hovedkortprodusentens nettsted

Selv om vi ikke kan vise noen spesifikke trinn, har mer enn noen få brukere klart å få løst dette problemet etter at de lastet ned SATA (RAID) -driveren fra hovedkortprodusentens nettsted.

For å laste ned SATA (RAID) -driveren i henhold til hovedkortprodusenten, gjør du et online søk med “ hovedkortprodusenten din og modellen + SATA (RAID) -driveren ” og laster ned den nyeste versjonen fra det offisielle nedlastingssenteret.

Laste ned SATA (RAID) -driveren for et ASRock-hovedkort

Når driveren er lastet ned, dobbeltklikker du på den kjørbare installasjonen og følger instruksjonene på skjermen for å installere den på systemet ditt. Når installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om harddisken blir synlig ved neste oppstart.

Metode 5: Importere den utenlandske disken fra Disk Management

Disken vises kanskje ikke som en synlig partisjon i Min datamaskin eller Diskbehandling fordi den blir sett på som en fremmed dynamisk disk av systemet. Noen brukere som støter på det samme problemet, har klart å rette på dette ved å importere den utenlandske disken. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ diskmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Diskbehandling .Kjør dialog: diskmgmt.msc
 2. Inne i Disk Management-verktøyet, se om du har en annen disk under OS-disken. Hvis du har en og den har et utropstype-ikon, høyreklikker du på den og klikker på Importer utenlandske disker .Importerer det utenlandske diskverktøyet
 3. Etter en kort stund skal din nye harddiskstasjon bli synlig som et volum i både Diskbehandling og File Explorer.

Metode 6: Bruke AOMEI

Du kan laste ned AOMEI herfra og installere det på datamaskinen din ved å kjøre den nedlastede kjørbare filen. Etter installasjon, prøv å kjøre den og sjekk om disken er oppført der inne. Hvis det er det, kan du formatere det og legge det til som en partisjon, og det skal vises i diskadministrasjonsskjermen og skal fungere skikkelig.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det