Fix: DX11-funksjonsnivå 10.0 er nødvendig for å kjøre motoren

Feilen “DX11-funksjonsnivå 10.0 kreves for å kjøre motoren” vises når systemet ikke har riktig Direct3D-maskinvarefunksjon som kreves av spillmotoren. Denne spesielle feilmeldingen signaliserer at applikasjonsmotoren ikke kan bruke Direct 3D Feature Level versjon 10.0 . Hvis operativsystemet har den nyeste DirectX-versjonen, er feilen vanligvis et tegn på at GPU ikke oppfyller minimumssystemkravene eller kjører på utdatert driverprogramvare. Brukere vil støte på denne feilen når de prøver å kjøre spill og andre applikasjoner som krever omfattende grafisk behandling.

Hva er DirectX?

DirectX er en samling applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (APIer) utviklet av Microsoft for å håndtere oppgaver relatert til spillprogrammering og multimedia på alle Microsoft-tilknyttede plattformer. Samlingen av API-er gir DirectX-kompatible programmer med maskinvareakselerert multimedia-støtte. Blant annet gir DirectX midler for et program (spill eller annen applikasjon) for å bestemme maskinvarefunksjonene dine og tilpasse parametrene for å gi den beste opplevelsen.

Mange av API-ene i DirectX-delsystemet er obligatoriske og bør betraktes som essensielle for alt fra enkel videoavspilling til krevende 3D-spill.

DirectX Runtime vs Direct3D maskinvarefunksjon

Mange brukere forveksler DirectX-kjøretidsmiljøet med Direct3D Hardware Feature Level . DirectX Runtime beskriver DirectX-versjonen som OS-programvare kan støtte. På den annen side beskriver Direct3d Hardware Feature Level støtten som videomaskinvaren (GPU) gir.

Med dette i bakhodet betyr ikke det siste DirectX-kjøretidsmiljøet installert på PCen at maskinvaren din kan støtte Direct3D Hardware Feature Level 10.0. Selv om Windows-versjonen din er utstyrt for å håndtere de nyeste DirectX API-ene, støtter kanskje ikke GPU-kortet de nødvendige funksjonsnivåene. Dette er ofte tilfelle med eldre eller integrerte GPUer.

Hvordan finne ut om DirectX er installert

Hvis du har Windows 10, ble DirectX 12.0 Runtime automatisk installert med operativsystemet (forutsatt at du har de nyeste Windows-oppdateringene). Men for å kunne bruke de nye DirectX API-ene, må GPU-kortet ditt støtte dem.

For å bekrefte dette og sjekke hvilken DirectX-versjon som støttes av operativsystemet ditt, må du kjøre DirectX Diagnostic Tool (dxdiag) . Dette innebygde Windows-verktøyet er tilgjengelig i alle Windows-versjoner ved å åpne en Run-boks ( Windows-tast + R ) og skrive " dxdiag ".

Du kan se DirectX-kjøretidsversjonen din under Systeminformasjon i System- fanen.

For å se om GPU-en din er i stand til å støtte de nødvendige funksjonsnivåene, gå til fanen Skjerm under Drivere og se hvilke funksjonsnivåer som støttes av grafikkortet ditt.

Hvis du finner ut at funksjonsnivå 10_0 (10.0) ikke vises blant funksjonsnivåoppføringene i DirectX Diagnostic Tool , er det en av følgende scenarier:

 • Grafikkortet ditt (GPU) kjører med utdaterte drivere som må oppdateres. Med mindre systemet ditt har en driver som instruerer grafikkmaskinvaren om hvordan du bruker det respektive funksjonsnivået, handler det ikke i DirectX Diagnostic Tool.
 • OS krever en ekstra plattformoppdatering. Gjelder bare brukere av Windows 7 og Windows XP.
 • Grafikkortet ditt støtter ikke funksjonsnivå 10.0 . I dette tilfellet vil den gjeldende løsningen være å kjøpe et nytt grafikkort (GPU).

Husk at DirectX har bakoverkompatibilitet - hvis du har DirectX 12, bør alle tidligere kjøretidsdistribusjoner være til stede på systemet ditt. Det samme gjelder DirectX 11 og DirectX 10.

Noen eldre spill trenger imidlertid eldre DirectX API-er som er foreldet på Windows 10 og kan bare finnes på DirectX 9.0c eller lavere . I dette tilfellet må du installere den aktuelle distribusjonen for å kjøre programmet. Selv om den siste DirectX-versjonen er 12.0, er de aller fleste spill fortsatt avhengige av funksjonsnivåer implementert med DirectX 10 kjøretid.

Å fikse “DX11 funksjonsnivå 10.0 er nødvendig for å kjøre motoren” feil

Hvis DirectX Diagnostic-verktøy avslørte at du har DirectX 10 kjøretid eller nyere, og at GPU støtter det nødvendige Direct3D-funksjonsnivået, bør du ha de nødvendige komponentene for å kjøre det aktuelle programmet. Men hvis du fremdeles får feilen "DX11-funksjon 10.0 kreves for å kjøre motoren" til tross for at du oppfyller kravene, vil en av løsningene i denne artikkelen gjøre det mulig å fikse feilen.

Nedenfor har du en samling løsninger som brukere har funnet nyttige for å fikse feilen "DX11-funksjonsnivå 10.0 er nødvendig for å kjøre motoren" . Følg hver metode i rekkefølge til du støter på en løsning som fungerer for deg.

Merk: Metodene nedenfor gjelder bare hvis du er sikker på at GPU-en din støtter funksjonsnivå 10.0 . Før du prøver noen av løsningene, anbefales det at du undersøker spesifikasjonene på grafikkortet ditt for å se om den kan støtte Direct3D Feature Level 10.0 .

Metode 1: Kjører applikasjonen med den dedikerte GPUen

Hvis du ser feilen på en bærbar datamaskin, er sjansen stor for at du har både en dedikert GPU og en integrert løsning. Hvis du har to kort, bestemmer systemet hvilket GPU-kort du vil bruke ved å analysere hvor mange ressurser som kreves av applikasjonsmotoren. Dette kan imidlertid overstyres av batterisparingsverktøyet ditt. Hvis det er satt til batterisparemodus, kan det tvinge systemet til å starte programmet med den integrerte GPU siden det bruker færre ressurser.

Dette kan enkelt løses ved å sette verktøyet i " Performance mode " eller ved å avinstallere programvaren helt. Men hvis du ikke ønsker å avinstallere batteriadministratoren, kan du tvinge din dedikerte GPU ved å høyreklikke på snarveien til spillet og velge Kjør med grafikkprosessor. Velg deretter ditt dedikerte kort og se om det starter uten at feilen “DX11-funksjonsnivå 10.0 kreves for å kjøre motoren” .

Hvis det starter vellykket, kan du gå tilbake til denne innstillingen og klikke på Endre standard grafikkprosessor for å angi en permanent regel for programmet i GPU-ene dine Kontrollpanelinnstillinger .

Metode 2: Oppdater grafikkortdriveren

Det opplagte stedet å starte for å løse feilen "DX11-funksjonsnivå 10.0 er nødvendig for å kjøre motoren" er å oppdatere grafikkortdriverne. Det er flere måter å gjøre dette på, men den ideelle måten å gjøre det på er pålitelig av produsenten av skjermkortet.

De nyeste Windows-versjonene (Windows 10 og Windows 8) skal automatisk installere programvaredriveren som grafikkortet trenger. Men selv om operativsystemet automatisk laster ned og installerer en driver for GPUen din, er sjansen stor for at den ikke er den nyeste versjonen tilgjengelig. Systemet ditt kan rapportere denne feilen fordi GPU ikke vet hvordan du bruker funksjonsnivå 10.0 til tross for at den har støttende maskinvare.

Dette kan løses ved å installere riktig grafikkdriver. Det er en universell måte å gjøre det på (uavhengig av GPU-produsent), men det er ikke like pålitelig som å følge produsentens retningslinjer for installasjon av driveren.

Installere grafikkdriver via Enhetsbehandling

Nedenfor har du trinnene for å oppdatere grafikkdriveren via Enhetsbehandling . Det er et bra sted å starte, men det er avhengig av Windows Update for å se etter riktig driver online. Hvis denne metoden ikke oppdaterer GPU-driveren, kan du følge med de neste guidene som er spesifikke for de mest populære produsentene av grafikkort.

 1. Trykk Windows-tasten + R , skriv " devmgmt.msc " og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. Bla ned til skjermkort og utvid rullegardinmenyen. Høyreklikk på grafikkdriveren og velg Oppdater driver (Oppdater driverprogramvare) .

  Merk: Du kan se to forskjellige oppføringer under skjermkort. Dette skjer vanligvis med bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner som har både et integrert og et dedikert grafikkort. Per nå produserer Intel bare integrerte kort. Dedikerte kort har mer prosessorkraft og brukes til å behandle krevende spill og applikasjoner - for vårt formål, vennligst oppdater den dedikerte komponenten.

 3. Klikk på Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare og vent mens Windows skanner online for drivere. Hvis den finner en nyere driver, vent til den er installert og systemet startes på nytt.

  I tilfelle Windows bestemte at du har den nyeste driveren, fortsett med en av veiledningene nedenfor. Hvis trinnene ovenfor installerte en ny driver, kan du se om feilen fremdeles oppstår når du starter programmet. Hvis det gjør det, gå til metode 2 .

Brukere med Nvidia-grafikkort

Hvis du har et Nvidia GeForce-dedikert grafikkort, kan du oppdatere driverne på to forskjellige måter. Den mest elegante løsningen er å laste ned GeForce Experience og la programvaren automatisk identifisere GPU-en din og installere de aktuelle driverne. Programmet vil spare deg for å måtte søke manuelt etter den siste driverversjonen.

Imidlertid er GeForce Experience kjent for å feile og ikke fungere skikkelig med noen hovedkortmodeller. Hvis du ikke kan bruke GeForce Experience, følger du trinnene nedenfor for å laste ned den nyeste grafikkortdriveren manuelt for GPUen din manuelt:

 1. Besøk den offisielle Nvidia-nedlastingssiden (her), og velg produkttype, produktserie og produkt . Sørg for å velge riktig operativsystem og trykk på Søk- knappen.

  Merk: En raskere metode er å gå med alternativ 2 og klikke på grafikkdrivere . Dette skanner automatisk systemet ditt og laster ned riktig driver for GPUen. Men husk at du kanskje trenger å laste ned den nyeste versjonen av Java for at dette skal fungere.

 2. Last ned og installer den anbefalte Nvidia-driveren.

 3. Hvis systemet ikke starter på nytt når installasjonen er fullført, start på nytt manuelt og se om problemet er løst.

Brukere med ATI-grafikkort

AMDs tilsvarer GeForce Experience er Gaming Evolved. Du kan bruke dette AMD-verktøyet til å oppdatere grafikkortdriverne automatisk. I tillegg til å holde systemet oppdatert med de nyeste grafikkdriverne, vil Gaming Evolved optimalisere spillene dine ved automatisk å endre grafikkinnstillingene slik at du får den beste opplevelsen basert på systemspesifikasjonene dine.

Hvis du ikke vil installere et ekstra program for denne jobben, kan du også laste ned driveren på gammeldags måte. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Besøk den offisielle AMD-nedlastingssiden (her).
 2. Under manuelt Velg driveren , velger produkttype, produktfamilie , og modell . Velg deretter riktig operativsystem og klikk på Vis resultater .

  Merk: Hvis du er usikker på GPU-modellen din eller vil automatisere enda lenger, kan du også klikke på Last ned nå- knappen under Oppdag og installer driveren automatisk . Dette vil installere et annet ATI-verktøy som skanner systemet ditt og bruker den nyeste driveren.

 3. Etter at driveren er installert, start maskinen på nytt og se om feilen er fjernet.

Brukere med integrert Intel Graphics

Inntil nå produserte ATI bare integrerte grafikkort. Mesteparten av tiden er driveren oppdatert fra Enhetsbehandling (første guide i denne metoden). Men hvis du ikke kan oppdatere derfra, kan du laste den ned fra Intels nedlastingssenter (her).

Metode 3: Reparere DirectX-kjøretidsmiljøet

APIene som er inkludert i DirectX-pakken, går sjelden i stykker, men det er kjent at det skjer. Dessverre kan du ikke avinstallere DirectX effektivt. DirectX kjøretid 11.3 og 12 er inkludert i Windows 10, og eventuelle oppdateringer / reparasjoner håndteres av Windows Update. Det er ingen frittstående pakke for disse versjonene av DirectX.

Du kan imidlertid reparere alle DirectX-filer (unntatt de fra DX12) ved å bruke DirectX End-User Runtime Web installer og DirectX Redist (juni 2010) .

Start med å laste ned DirectX End-User Runtime Web Installer (her). Du må høyreklikke på den kjørbare filen og velge Kjør som administrator for å gi forhøyede rettigheter. Følg deretter opp med instruksjonene på skjermen for å sikre at alle DirectX 9.0c-filene er intakte.

Last ned DirectX Redist (juni 2010) fra denne lenken (her). Åpne pakken og trekk ut DirectX SDK et sted tilgjengelig. Deretter går du til de ekstraherte filene og åpner DXSetup- kjørbarheten. Følg instruksjonene på skjermen for å installere DirectX-komponentene på nytt.

Når installasjonen er fullført, må du starte systemet på nytt og se om problemet er løst.

Metode 4: Installere plattformoppdateringen KB2670838 (kun Windows 7)

I motsetning til Windows 8 og Windows 10 krever Windows 7 en ekstra plattformoppdatering ( KB2670838) for å aktivere DX 11 Feature Level 10.0. Den er merket som en valgfri oppdatering, så du har kanskje gått glipp av den selv om du tror at WU er oppdatert.

For å se om dette er årsaken til feilen, bruk enten alle ventende valgfrie oppdateringer eller besøk denne Microsoft-lenken (her) og last ned KB2670838 plattformoppdatering. Når oppdateringen er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om den løste problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det