Hvordan løse damp som kjører sakte?

En av de mange problemene Steam-klienten står overfor er at den fungerer så sakte at det er nesten umulig å spille spillene dine. Det kan også forbruke mye av CPU-ressursene og minnet, noe som fører til at systemet varmes opp. Dette er et veldig vanlig problem med mange tilgjengelige løsninger. Det er ingen spesifikk “en” løsning for denne løsningen, da brukerens programvare og maskinvarekonfigurasjon kan variere. Vi har listet opp en rekke trinn og teknikker for å sikre at problemet ditt forsvinner.

Løsning 1: Tømning av Steam-nettleserens hurtigbuffer og informasjonskapsler

Det kan være tilfelle der Steam-nettleseren din samler så mye data i hurtigbufferen og informasjonskapslene at det ikke er mye plass igjen. Dette kan føre til at den har uventet oppførsel, dvs. går sakte. Som vi alle vet, har Steam en egen nettleser integrert i selve klienten. Den brukes til å vise websider i klienten når du klikker på en hvilken som helst lenke, eller den brukes til å vise tunge annonser. Følg trinnene nedenfor for å tømme bufferen og informasjonskapslene i Steam-nettleseren.

 1. Start Steam-klienten din ved å høyreklikke på den og velge alternativet Kjør som administrator .
 2. Når du er i klienten, klikker du på Steam- fanen øverst til venstre på skjermen. Fra rullegardinboksen klikker du på Innstillinger .

 1. Når du er i Innstillingene, navigerer du til nettleserfanen på venstre side av skjermen. Det vil være det nest siste alternativet til venstre.
 2. En gang i alternativene for nettleseren, vil du se to knapper, dvs. Slett nettleserens hurtigbuffer og Slett nettleserkakene . Ett og ett klikk på begge alternativene og la Steam gjøre jobben.

 1. En melding kommer fram og ber deg bekrefte avgjørelsen. Trykk Ok for å fortsette . Etter å ha fjernet begge deler, trykk OK for å lagre endringene og avslutte.
 2. Start Steam på nytt etter at du har avsluttet alle prosesser ved hjelp av oppgavebehandling.

Løsning 2: Tømme nedlastingsbuffer

Det kan være tilfelle når Steam-nedlastningene dine har overdreven nedlastingsdata i hurtigbufferen, at det begynner å gjøre et problem for deg. Når du laster ned noe på Steam, akkumuleres det i nedlastingsbufferen. Vi kan prøve å tømme nedlastingsbufferen og sjekke om det hjelper å øke hastigheten på Steam-klienten.

 1. Start Steam-klienten din ved å høyreklikke på den og velge alternativet Kjør som administrator .
 2. Når du er i klienten, klikker du på Steam- fanen øverst til venstre på skjermen. Fra rullegardinboksen klikker du på Innstillinger .

 1. En gang i Innstillinger, naviger til Nedlastinger-fanen til venstre i vinduet.
 2. Her ser du et alternativ for Clear Download Cache til stede nederst på skjermen. Trykk på det. Nå vil Steam be deg om å bekrefte handlingen din. Trykk på Ok og vent til prosessen er fullført. Lagre nå endringene og gå ut av klienten.
 3. Start Steam på nytt etter at du har avsluttet alle Steam-relaterte prosesser ved hjelp av oppgavebehandling. Sjekk om problemet ditt ble løst.

Løsning 3: Aktivering av automatisk registrering av innstillinger og deaktivering av LAN-innstillinger

Å ha en proxy aktiv på datamaskinen din kan føre til at Steam gjør ekstra hardt arbeid. En proxy induserer en tunnel som internettdataene dine strømmer gjennom. Selv om det noen ganger kan fungere, produserer Steam mange ganger en feil eller viser uforklarlig oppførsel. Vi kan deaktivere proxy-innstillingene dine og sjekke om Steam forbedrer ytelsen eller ikke.

Først og fremst må du sørge for at mistenkelige søkemotorer blir avinstallert og at det ikke er noen “ekstra” programmer til stede på PC-en.

Metode 1: Chrome

 1. Åpne Chrome-nettleseren og klikk på Chrome-menyen (øverst til høyre) når du åpner den.
 2. Når rullegardinmenyen kommer, klikker du på Innstillinger .

 1. Når innstillingssiden er åpnet, skriver du inn “ proxy ” i søkedialograden som er til stede øverst.
 2. Fra søkeresultatene velger du resultatet som sier “ åpne proxy-innstillinger ”.
 3. Når innstillingene åpnes, klikker du på “ LAN-innstillinger ” i kategorien Tilkoblinger, til stede nederst.

 1. Sjekk linjen som sier “Registrer innstillinger automatisk ”. Og fjern merket for linjen som sier " Bruk en proxy-server for ditt LAN". Lagre endringer og avslutt. Start Steam på nytt.

Metode 2: Gjennom nettverksinnstillinger

 1. Trykk på Windows + R-knappen for å hente Kjør-applikasjonen.
 2. I dialogboksen skriver du inn “ inetcpl. cpl ”.

 1. Internett-eiendommer åpnes. Naviger til kategorien Tilkoblinger og klikk på LAN-innstillinger.
 2. En gang i LAN-innstillingene, sjekk linjen som sier “ Oppdag innstillinger automatisk” . Og fjern merket for linjen som sier " Bruk en proxy-server for ditt LAN". Lagre endringer og avslutt for å starte Steam på nytt.

Løsning 4: Gi Steam-administratorrettigheter

Det kan være et annet problem der Steam kanskje ikke har administratorrettigheter. Steam krever disse for å sikre at den kan fungere uten noen hindringer involvert. Steam krever mange endringer i filene, og krever også mange ressurser for å utføre på sitt beste. Noen av disse oppgavene krever disse privilegiene. For å sikre at klienten ikke blir treg på grunn av dette, gi Steam og hele katalogen administratorrettigheter.

Løsning 5: Reparere damp

En annen ting du kan prøve før du oppdaterer Steam-filer, er å reparere Steam ved hjelp av Kjør-applikasjonen. Reparasjon Steam-alternativet sjekker for korrupte Steam-filer og erstatter dem deretter. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan kreve administrative rettigheter.

 1. Trykk på Windows + for å hente Kjør-applikasjonen.
 2. I dialogboksen skriver du inn adressen til Steam-katalogen din , etterfulgt av bin , deretter exe og til slutt etterfulgt av mellomrom og " / reparasjon ".

Den endelige kommandoen vil se ut slik:

C: \ Program Files (x86) \ Steam \ bin \ SteamService.exe / reparasjon

Du kan erstatte “C: \ Program Files (x86) \ Steam” med en annen adresse hvis du har Steam installert andre steder, for eksempel hvis du har det installert på lokal disk E, blir kommandoen E: \ Steam \ bin \ steamservice .exe / reparasjon

 1. Etter at du har kjørt programmet, vil det starte en ledetekst og begynne å reparere. Ikke avbryt driften før den går ut av seg selv. Du ser kanskje ingenting i ledeteksten, ikke bekymre deg for at det er normalt.

 1. Start nå Steam og sjekk om klienten din begynte å fungere ordentlig eller ikke.

Løsning 6: Verifisere integriteten til spillfiler

Det kan være tilfelle at spillfilene dine kan være ødelagt eller ha manglende spillfiler. På grunn av dette fungerer ikke Steam-klienten din ordentlig. Biblioteksfilene dine kan også være i feil konfigurasjon, noe som kan føre til et bugged Steam-overlegg. Derfor vil vi i dette trinnet verifisere integriteten til spillfilene.

 1. Åpne Steam-klienten din og klikk på biblioteket til stede øverst. Her vil alle dine installerte spill bli oppført. Velg spillet der Steam-overlegg ikke åpnes.
 2. Høyreklikk på spillet som gir deg feilen, og velg Egenskaper .
 3. En gang i egenskapene blar du til kategorien Lokale filer og klikker på alternativet som sier Bekreft integriteten til spillfiler . Steam vil da begynne å verifisere alle tilstedeværende filer i henhold til hovedmanifestet det har. Hvis det mangler / er ødelagt en fil, vil den laste ned filene igjen og erstatte den tilsvarende.

 1. Naviger nå til innstillingene dine ved å trykke på innstillingsalternativet etter å ha klikket Steam til stede nederst til venstre på skjermen. En gang i Innstillinger, åpne Nedlastings-fanen til venstre på grensesnittet.
 2. Her vil du se en rute der det er skrevet “ Steam Library Folders ”. Trykk på det

 1. All informasjon om dampinnhold vil bli oppført. Høyreklikk på den og velg " Reparer biblioteksfiler ".

 1. Start Steam på nytt og sjekk om klienten begynner å fungere normalt.

Løsning 7: Deaktiver uønskede programmer

Det kan være tilfelle at noen tredjepartsapplikasjoner eller til og med en Windows-tjeneste som kjører i bakgrunnen, kan forhindre Steam i å kunne bruke de nødvendige ressursene for å fungere riktig. Hvis applikasjonen tar mye ressurser og du merker at det er høy CPU-, GPU- eller DISK-bruk av et bestemt program på datamaskinen din, kan Steam kjøre sakte.

Derfor, i dette trinnet, vil vi diagnostisere og isolere applikasjonen som forstyrrer Steams funksjon som den skal, og da vil vi enten deaktivere den permanent eller forhindre at den startes automatisk. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å starte Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “taskmgr” og trykk deretter “Enter” for å starte oppgavebehandling.
 3. I Oppgavebehandling klikker du på “Prosesser” -fanen øverst, og en liste over applikasjoner skal vises som for øyeblikket kjører på datamaskinen din.
 4. Oppgavebehandling viser også gjeldende CPU, DISK-bruk og Minnebruk på datamaskinen din.
 5. Klikk på “CPU” -alternativet og sørg for at pilen vender nedover for å sortere bruken fra høy til lav.
 6. Sjekk om et program bruker unormale mengder ressurser på datamaskinen din, og klikk på det.
 7. Klikk på "Avslutt oppgave" for å forhindre at den kjører på datamaskinen din.
 8. På samme måte klikker du på “Minne” og “Disk” -alternativene en etter en og eliminerer alle applikasjoner med høy bruk.
 9. Sjekk for å se om det løser problemet med Steam som går sakte.

Nå som vi har diagnostisert noen tredjepartsapplikasjoner som kan forhindre riktig funksjon, må vi også sørge for at det ikke er mye ressursbruk av systemapplikasjoner og tjenester. For å gjøre det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å starte Run-ledeteksten.
 2. Skriv inn “MSConfig” og trykk “Enter” for å starte Boot settings-vinduet.
 3. I dette vinduet klikker du på "Tjenester" -alternativet og fjerner deretter merket for "Skjul alle Microsoft-tjenester" -alternativet.
 4. Klikk på “Deaktiver alt” -knappen for å forhindre at disse tjenestene starter ved oppstart.
 5. Klikk nå på “Oppstart” -fanen og velg alternativet “Åpne oppgavebehandling” .
 6. I oppgavelederens oppstartsfane, sørg for å deaktivere at alle applikasjoner startes ved oppstart.
 7. Lagre endringene etter det, og lukk ut av begge vinduene.
 8. Start datamaskinen på nytt og sjekk om Steam fungerer normalt.
 9. Hvis det gjør det, betyr det at en tjeneste eller applikasjon forhindret at applikasjonen fungerer som den skal. Derfor kan du begynne å aktivere disse tjenestene og applikasjonene en etter en og sjekke hvilken som får problemet til å komme tilbake.
 10. Etter å ha diagnostisert den defekte tjenesten eller programmene, kan du enten prøve å installere den på nytt eller holde den deaktivert permanent.

Løsning 8: Oppdater enhetsdrivere

I noen situasjoner er det mulig at datamaskinen din ikke har de nyeste driverne installert som er nødvendige for at alle applikasjoner og spill på datamaskinen skal fungere. Derfor, i dette trinnet, bruker vi Driver Easy til å diagnostisere eventuelle ødelagte drivere, installere manglende og oppdatere de utdaterte. For å gjøre det:

 1. Last ned først DriverEasy-programvaren og kjør den kjørbare for å installere den.
 2. Kjør driveren enkelt og velg skann nå for å kjøre skanningen for eventuelle defekte, utdaterte eller manglende drivere på datamaskinen.
 3. Deretter klikker du på oppdateringsknappen til en flagget nettverksadapterdriver. Dette vil automatisk laste ned riktig versjon av nettverksdriveren. Etter det kan du installere det manuelt (ved hjelp av gratisversjonen).
 4. Hvis du velger Oppdater alt, vil den automatisk laste ned og installere de riktige og samsvarende versjonene av alle driverne som enten mangler eller er utdaterte på PCen. Men du trenger en Pro-versjon for denne. Du vil bli varslet om oppgraderingen når du velger alternativet Oppdater alt.
 5. Hvis du velger å installere driverne manuelt, må du installere dem på datamaskinen din en etter en. Driverne lastes ned av DriverEasy, du kan kjøre kjørbare filer eller peke på katalogene deres i enhetsbehandling mens du ber om en oppgradering for å installere dem på datamaskinen.
 6. Når du har installert disse driverne, må du sjekke om problemet vedvarer.

Løsning 9: Bytt strøm CFG

Det er mulig at i noen tilfeller problemet kan utløses på grunn av at datamaskinen ikke gir optimal strøm til applikasjonen for riktig ressursdispensering. Derfor vil vi i dette trinnet endre strøminnstillingen datamaskinen bruker for å sikre at det ikke er tilfelle. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å starte Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "Kontroll" og trykk deretter "Enter" for å starte kontrollpanelgrensesnittet.
 3. I kontrollpanelet klikker du på alternativet "Vis etter:" og deretter velger du "Store ikoner:" .
 4. Velg "Power Options" -knappen i kontrollpanelet, og klikk deretter på "High Performance" -knappen for å tillate at operativsystemet bruker High-Performance-profilen.
 5. Lukking av dette vinduet for at endringene skal tre i kraft.
 6. Sjekk om dette forbedrer Steam-klientens hastighet.

Løsning 10: Testing av kompatibilitetsinnstillinger

Det er mulig at Steam-klienten kan være utsatt for inkompatibilitetsproblemer med noen aspekter av operativsystemet du bruker. Derfor, i dette trinnet, bruker vi Windows-funksjonen der vi skal kunne teste forskjellige kompatibilitetsinnstillinger med applikasjonen. For å gjøre det:

 1. Høyreklikk på Steam-kjørbar på skrivebordet og velg alternativet "Åpne filplassering " .Åpne fil plassering
 2. Det bør ta deg med i installasjonsmappen for Steam.
 3. I denne mappen høyreklikker du på den viktigste kjørbare Steam, og velger "Egenskaper" fra listen.
 4. I Steams egenskaper klikker du på "Kompatibilitet" -fanen og merker av for " Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for ".
 5. Klikk på rullegardinmenyen som viser forskjellige versjoner av operativsystemet.
 6. Sørg for å prøve dem ut en etter en og sjekk hvilken som gir bedre ytelse.
 7. Etter at du har valgt et operativsystem fra rullegardinmenyen, klikker du på “Bruk” -knappen for å lagre endringene og deretter “OK” -knappen for å avslutte applikasjonen.
 8. Sjekk om det løser Steam-ytelsesproblemet ved å gjøre det.

Løsning 11: Endre prioritet

Dette trinnet må endres i henhold til brukerens behov, slik at du kan oppnå dine forventede resultater fra denne prosessen. Det er to typer scenarier som du kan møte hvis du går gjennom dette innlegget. Enten kjører Steam-klienten veldig sakte, eller så kan Steam-spillene kjøre sakte.

Hvis Steam-klienten selv kjører sakte på datamaskinen din, bør du, som vi indikerer i trinnene nedenfor, endre prioriteten til høy eller sanntid. Imidlertid, hvis du står overfor dette problemet med Steam-spill, vil vi anbefale deg å endre Steams prioritet til Low nad spillets prioritet til Realtime. For å endre prioriteringene:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å starte Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “taskmgr” og trykk “Enter” for å starte oppgavebehandling.
 3. I oppgavebehandling klikker du på "Detaljer" -fanen for å se hver prosess som kjører på datamaskinen.
 4. I detaljfanen høyreklikker du på "Steam.exe" -prosessen og justerer den i henhold til problemet du står overfor. Hvis du står overfor en laggy Steam-klient, klikker du på "Angi prioritet" etter høyreklikk og klikker på "Sanntid" eller "Høy" .
 5. Imidlertid, hvis du står overfor laggy spill og normal Steam Client, høyreklikker du på klienten, klikker på "Set Priority" og velger deretter "Low". Etter det, på en lignende måte, setter du spillets prioritet til “Høy”.
 6. Etter å ha konfigurert prioriteten fra Oppgavebehandling, lukk ut av vinduet og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 12: Velge GPU

Noen mennesker kan ha problemer med Steam-spillene på grunn av grafikkortet de bruker til å behandle grafikken. Hvis datamaskinen bruker en Nvidia GPU og den også inneholder en integrert GPU, kan dette problemet utløses. Derfor, i dette trinnet, vil vi justere inn Nvidia-klientens innstillinger for å forhindre at den dedikerte GPUen brukes til spill. For det:

 1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet og klikk på alternativet “Nvidia Control Panel” .
 2. I Nvidia-kontrollpanelet klikker du på “Administrer 3D-innstillinger” og deretter på “Programinnstillinger” -fanen.
 3. I programinnstillingene klikker du på rullegardinmenyen og velger “Steam.exe” fra listen.
 4. Klikk på "Foretrukket grafikkprosessor" og velg deretter Nvidia High-Performance GPU eller GPUen du har installert fra listen.Endring av preferanse til dedikert grafikk
 5. Klikk på "Bruk" for å lagre innstillingene, og sørg for å velge Nvidia GPU for alle videospill også.
 6. Etter å ha gjort alt dette, sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 13: Slette HTML-hurtigbuffer

Noen klaget over at problemet forsvinner midlertidig når nettbufferen tømmes fra Steam, som vi antydet i det første trinnet i denne artikkelen, men det kommer tilbake etter en stund. Derfor vil vi i dette trinnet utforske en permanent løsning på dette problemet ved å slette de bufrede filene permanent på datamaskinen vår og deretter slette en mappe fra damp. For det:

 1. Trykk "Windows" + "R" for å åpne kjøringsprompten.
 2. Skriv inn “% temp%” og trykk “Enter” for å starte mappen for midlertidige filer.
 3. Trykk “Ctrl” + “A” for å velge alle filene, og trykk deretter “Shift” + “Delete” for å fjerne dem fra datamaskinen.
 4. Start også kjøringsprompten igjen og skriv inn "% appdata%" og trykk "Enter".
 5. Trykk “Ctrl” + “A” for å velge alle filene i mappen og trykk “Shift” + “Delete” for å fjerne dem fra datamaskinen.
 6. Etter å ha ryddet ut disse filene, tømmer vi nå Steam-hurtigbufferen.
 7. Høyreklikk på Steam-kjørbar på skrivebordet og velg alternativet "Åpne filplassering" for å navigere til Steam-installasjonsmappen.
 8. I Steam-installasjonsmappen klikker du på "App-cache" -mappen for å åpne den og slette HTTPcache fra mappen.
 9. Etter dette, naviger til "AppData / local / steam" -mappen på datamaskinen din og slett HTML-cachen fra den.
 10. Når du har slettet mappen, kjører du "Steam.exe" og lar den laste ned alle filene den vil.
 11. Etter at Steam er startet, sjekk om problemet vedvarer.

Endelig løsning: Refre shing spillfiler

Nå er det ingenting igjen bortsett fra å installere Steam på nytt og se om det gjør trikset. Når vi oppdaterer Steam-filene dine, vil vi bevare de nedlastede spillene dine, slik at du ikke trenger å laste dem ned igjen. Videre vil brukerdataene dine også bli bevart. Hva forfriskende Steam-filer faktisk gjør er å slette alle konfigurasjonsfilene til Steam-klienten og deretter tvinge den til å installere dem igjen. Så hvis det var noen dårlige filer / korrupte filer, blir de erstattet tilsvarende. Vær oppmerksom på at etter denne metoden, må du logge på igjen ved hjelp av legitimasjonen din. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har den informasjonen tilgjengelig.

Du bør også prøve å reparere dampinstallasjonen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det