LØST: Windows 10 vant ikke full RAM

RAM er en flyktig lagringsenhet som datamaskinen din bruker til å lagre data og også bruker den samtidig, men den brukes til å lagre typen data som ofte brukes av operativsystemet eller et program som kjører på det. Når datamaskinen din slår av, går alle dataene tapt, da det er en midlertidig, men rask lagringsenhet. Jo mer RAM du har, jevnere vil datamaskinen din multitaske ved å la applikasjonene lagre flere filer de trenger ofte. Å ha mer RAM gjør aldri vondt, men å ikke kunne bruke hele det kan være uakseptabelt for en bruker.

Mange av brukerne, da de begynte å bruke Windows 10, rapporterte at når de åpner Windows-eiendomsvinduet eller Oppgavebehandling, la de merke til at bare en del av den totale mengden RAM for øyeblikket kan brukes av Windows. I noen tilfeller vil de se en uvanlig stor mengde RAM blitt “Maskinvarereservert” av Windows i Oppgavebehandling. Det kan faktisk skyldes at mengden minne er reservert for det interne grafikkortet som er installert på datamaskinen, men hvis du har et dedikert grafikkort installert på datamaskinen din, bør dette ikke være problemet. Og for noen var beløpet fra 1024 MB til 4181 MB, noe som ikke er normalt.

Det er noen konfigurasjoner i Windows 10 og hovedkortets BIOS som kan reservere noe RAM, noe som gjør dem ubrukelige. De kan enkelt endres og er oppført i løsningene nedenfor. Men i noen tilfeller ble maskinvaren også funnet å være den skyldige som forårsaket dette problemet. Nedenfor er de beste løsningene som har fungert for brukerne. Men før du begynner med løsningene, bør du vite at hvis du har et 32-biters Windows 10-operativsystem installert, kan du bare bruke 3,5 GB RAM uansett hvor mye RAM som er fysisk installert på datamaskinen din. Du må installere et 64-biters Windows 10-operativsystem for å bruke mer enn 3,5 GB RAM.

  1. For å vite hvilken type operativsystem du har, rett og slett Trykk og holdWindows -tasten og trykk R .
  2. Skriv msinfo32 i dialogboksen Kjør og trykk Enter .
  3. I System Information vinduet som åpner seg, se etter Systemtype i høyre rute .
  4. Hvis verdien ved siden av Systemtype er x86, har du en 32-biters Windows 10 installert. Hvis det er x64, har du en 64-biters Windows 10 installert.
  5. La oss nå starte med løsningene.

Løsning 1: Endre RAM som brukes på Boot

Dette alternativet i Windows brukes til å reservere RAM som brukes under oppstartsprosedyren når systemet slås på. Som standard kan den permanent og unødvendig reservere en betydelig mengde RAM for det.

  1. For å sette det riktig, Trykk og holdWindows -tasten og trykk R . Skriv inn msconfig i dialogboksen Kjør, og trykk Enter .
  2. Systemkonfigurasjonsvinduet åpnes. Gå til Boot- fanen i den.
  3. Velg operativsystemet ditt fra listen nedenfor hvis du har mer enn ett. Klikk nå på knappen Avanserte alternativer .
  4. Øverst til høyre fjerner du avmerkingsboksen ved Maksimalt minne . Klikk OK .brukbar vær
  5. starter datamaskinen. Kontroll av problemet løst. Hvis ikke, gå videre til neste løsning.

Løsning 2: BIOS-innstillinger

Det er noen få konfigurasjoner på BIOS som kan begrense Windows fra å bruke hele mengden installert RAM. For det første, hvis du har et eget dedikert skjermkort installert, må du sørge for at den interne grafiske prosessorenheten (iGPU) er slått av, som brukes hvis du ikke har noen ekstern. Hvis det er På, kan Windows reservere minnet for det.

Å sørge for at den er slått av, Start datamaskinen, og gå inn i BIOS / UEFI setup . Du må trykke på en bestemt nøkkel for å gå inn i BIOS, og den er forskjellig fra systemets modell. Det kan være F1, F2, F12 eller Esc- tasten. Du kan enkelt google modellen til systemet ditt for å se hvilken nøkkel du skal bruke for å gå inn i BIOS-oppsettet.

I BIOS-oppsettet, søk etter iGPU , intern grafikk eller innebygd grafikk . Navnet og plasseringen til denne innstillingen kan igjen variere i henhold til systemets produsent, så du må søke etter den. Når du har funnet den, må du sørge for at den er deaktivert eller slått av .

Også i BIOS er det en Memory Map Feature som kan gi Windows full tilgang til RAM installert. Søk etter den og sørg for at den er aktivert eller slått .

I tillegg til funksjonen nevnt ovenfor, hvis du finner funksjonene nedenfor, må du sørge for at de er i deres respektive stater som nevnt ved siden av dem.

Feature State

Gjør standby aktivert

iGPU Memory Auto

Multimonitor deaktivert

Lagre endringer og start datamaskinen på nytt. Sjekk om nå kan bruke hele RAM-en. Hvis en mengde RAM fortsatt er ubrukelig, kan du gå videre til neste løsning.

Løsning 3: Inspiser RAM-er fysisk

I noen tilfeller var årsaken til at Windows 10 viste mindre RAM-brukbar, på grunn av en fysisk feil. Så vi vil sjekke RAM-ene fysisk, og vil også utelukke muligheten hvis sporene som RAM-ene er installert på er feil. Fortsett bare hvis du er komfortabel med å åpne CPUen.

Koble fra alle ledninger og fjern dekselet på datamaskinen. Her vil du kunne se rektangulære pinner (RAM) installert på hovedkortet. De vil være ved siden av en stor varmeavleder med en vifte på. Det vil være enten 2 eller 4 spor der RAM-er kan installeres.

Det vil være klippsidene av sporene. Bytt dem og koble fra alle installerte RAM-er og sørg for at kontaktene er rene. Fjern også støv som kan være inne i sporene.

Hvis du har mer enn 1 RAM-minne installert, er det mulig at en kan være feil, så fjern en av dem og start datamaskinen. Gjør det samme med den andre minnepinnen. Hvis systemet ikke kjører med noen av RAM-er installert, er det RAM-minnepinnen feil.

Tilsvarende, sjekk sporene i bruk ved å sette inn en kjent arbeidsstokk med RAM i den og kjøre datamaskinen. Hvis den ikke kjører på ett spor, er det aktuelle sporet feil som gjør at RAM-en som er satt inn i den, ikke kan brukes av Windows.

Hvis alle sporene og RAM-minnepinnen fungerer, setter du dem tilbake, men i forskjellige spor som de opprinnelig var i før. Dette er også kjent for å fungere for noen brukere. Forsikre deg om at de er riktig plassert og låst i.

Løsning 4: Oppdater BIOS

I noen tilfeller har en utdatert BIOS-versjon vært kjent for å få denne minnefeilen til å vises i Windows 10.

2016-06-04_101642

Fremgangsmåten for oppdatering av BIOS varierer etter systemprodusenter og modeller. Gå til systemprodusentens nettsted for å laste ned og installere den nyeste BIOS-versjonen på systemet ditt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det