Fix: NVIDIA skjerminnstillinger er ikke tilgjengelige

Feilmeldingen " NVIDIA-skjerminnstillinger er ikke tilgjengelige " oppstår vanligvis når datamaskinen ber deg om at du ikke bruker en skjerm som er koblet til en NVIDIA GPU for øyeblikket. Hvis du ikke bruker skjermen til GPUen, vil du ikke få tilgang til skjerminnstillingene for NVIDIA.

Denne feilen er veldig utbredt og skjer på grunn av flere forskjellige årsaker. Enten kan det hende at skjermen er koblet til feil port, eller dette kan være et driverproblem. Vi vil gå gjennom løsningene en etter en, og starte med det enkleste og jobbe oss nedover.

Merk: Før du begynner med noen av løsningene nedenfor, naviger til enhetsbehandling (Windows + R og “devmgmt.msc”) og deaktiver GPUen din. Etter at du har deaktivert den, aktiver den igjen. Problemet ble løst for de fleste tilfeller ved hjelp av denne løsningen.

Løsning 1: Kontrollerer skjermforbindelse

Den første og fremst tingen du bør sjekke, er porten der skjermen er koblet til. Det er vanligvis to porter der du kan feste skjermkabelen. Enten kan du koble skjermen til den integrerte Intel-grafikken eller til NVIDIA- grafikkmaskinvaren. Det er her de fleste blir forvirret.

Porten som er integrert med hovedkortet er skjermen som sendes ut av Intel HD-grafikk. Skjermen som du ser nedover, er skjermen som er koblet til grafikkmaskinvaren.

Forsikre deg om at tilkoblingen til skjermen er koblet til grafikkporten (også kjent som en diskret port som vist ovenfor) i systemet ditt. Start datamaskinen på nytt etter endringen, og se om dette løser feilmeldingen som diskuteres.

Løsning 2: Endre adapterens utgang

Hvis du korrekt har koblet skjermkabelen til skjermkortet og feilmeldingen vedvarer, er det verdt et skudd prøver enten en omformer eller endre den form av produksjonen fra grafikkmaskinvaren.

Du kan enten prøve å bruke en VGA til HDMI-omformer og bruke HDMI-porten på grafikkortet ditt. Enten dette eller du kan endre formen på utdata direkte, for eksempel ved å bruke en skjermport i stedet for HDMI eller VGA. Gjør noen kombinasjoner på egenhånd og se om dette gjør susen.

Løsning 3: Kontrollere NVIDIA Display Driver Service

NVIDIA har en tjeneste som kjører på datamaskinen din som administrerer skjermdriveren. Det gir støtte til operativsystemet ditt og er i utgangspunktet en mellomvare mellom NVIDIA-maskinvaren og operativsystemet. Det er tilfeller der denne tjenesten stoppes, og på grunn av dette klarer ikke datamaskinen å oppdage NVIDIA-maskinvaren din.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester . msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Naviger gjennom alle tjenestene til du finner NVIDIA Display Driver Service . Høyreklikk på den og velg Egenskaper .

 1. Sett oppstartstypen som Hvis Start- knappen ikke utheves for å klikke, trykker du på Bruk og den vil.

 1. Når du har forsikret deg om at tjenesten er i gang, sjekk om feilmeldingen fortsatt vedvarer.

Løsning 4: Oppdatere / rulle tilbake grafikkdrivere

Vi vil prøve å oppdatere NVIDIA-maskinvaren din manuelt eller automatisk. Videre vil vi også bruke et program som heter Display Driver Uninstaller (DDU) . Dette vil sikre at alle rester av den gamle skjermdriveren fjernes, slik at de ikke gjør problemer for oss i fremtiden.

Videre, hvis oppdatering av driverne ikke fungerer for deg, bør du vurdere å rulle driverne tilbake til en tidligere versjon . Det er mange tilfeller der den nyere driveren ikke er stabil med enheten din og forårsaker problemer.

 1. Installer verktøyet Display Driver Uninstaller . Du kan fortsette uten dette trinnet, men dette sikrer at det ikke er noen rester av sjåførene.
 2. Etter å ha installert Display Driver Uninstaller (DDU) , start datamaskinen i sikker modus . Du kan lære hvordan du starter datamaskinen i sikker modus ved å lese artikkelen om den.
 3. Etter at du har startet datamaskinen din i sikkermodus, starter du avinstallasjonsprogrammet for skjermdriveren.
 4. Etter å ha startet applikasjonen, velg det første alternativet “ Rengjør og start på nytt ”. Programmet avinstallerer deretter de installerte driverne automatisk og starter datamaskinen på nytt i samsvar med dette.

 1. Start datamaskinen på nytt i sikker modus, trykk Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. I de fleste tilfeller vil standarddriverne installeres mot maskinvaren. Hvis ikke, høyreklikker du på et tomt område og velger " Skann etter maskinvareendringer ".

 1. Nå er det to alternativer. Enten kan du søke på nettet etter den nyeste driveren som er tilgjengelig for maskinvaren din fra NVIDIAs offisielle nettside . (og installer manuelt ) eller du kan la Windows installere den siste versjonen (søk automatisk etter oppdateringer ).

Først bør du prøve å oppdatere maskinvaren automatisk. Høyreklikk på maskinvaren din og velg “ Oppdater driver ”. Velg det første alternativet "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare". Velg det andre alternativet hvis du oppdaterer manuelt, og velg "Bla etter driver" og naviger til stedet du lastet ned.

 1. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert driverne, og se om feilmeldingen "NVIDIA skjerminnstillinger ikke er tilgjengelige" fortsatt vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det