Hvordan fikse omstart og velg riktig oppstartsenhet

Feilen “ Start på nytt og velg riktig oppstartsenhet ” er et mareritt som hjemsøker hele versjonen av Windows-operativsystemet fra Windows XP til Windows 8.1. Selv om dette problemet ikke har vært så stort et problem på Windows 10, er mer enn halvparten av alle Windows-brukere - som ennå ikke har oppgradert - fortsatt sårbare for det. Denne feilen, som leser "Start på nytt og velg riktig oppstartsenhet eller sett opp oppstartsmedier i valgt oppstartsenhet" i sin fulle form, dukker i de fleste tilfeller enten opp fra ingenting eller er forårsaket av en ødeleggelse av systemfiler, en mugg av datamaskinens oppstartsrekkefølge eller feil maskinvare, for eksempel en mislykket eller sviktende harddisk.

I alle tilfeller vises denne feilen når en berørt bruker starter opp datamaskinen og lar dem ikke starte opp i operativsystemet, uavhengig av hvor mange ganger de prøver å gjøre det. Heldigvis er det mange løsninger som har fungert for utallige Windows-brukere som har blitt berørt av dette problemet tidligere, og det er verdt å gi et skudd hvis du nå kan telles blant de mange som har opplevd farene ved dette problemet. Følgende er de mest effektive løsningene du kan bruke til å prøve å fikse feilen "Start på nytt og velg riktig oppstartsenhet":

Hvordan BOOT i BIOS for å endre Boot Order

Du må vite hvordan du starter og endrer oppstartsrekkefølge, siden dette vil være nødvendig for å utføre løsningene nedenfor. Start datamaskinen på nytt. Angi datamaskinens BIOS (eller UEFI) innstillinger så snart den starter. Nøkkelen du trenger for å trykke for å angi disse innstillingene, avhenger av produsenten av datamaskinens hovedkort og kan være alt fra Esc, Delete eller F2 til F8, F10 eller F12, vanligvis F2. Dette vises på innleggsskjermen og håndboken som fulgte med systemet ditt. Et raskt google-søk som spør om hvordan du skriver inn bios etterfulgt av modellnummer vil også vise resultatene. Naviger til Boot.

Løsning 1: Kontroller om harddisken har sviktet eller svikter

En mislykket eller sviktende harddisk kan også være årsaken til dette problemet. For å sjekke om harddisken svikter eller mislykkes, må du: Gå hit og laste ned en ISO-fil for Easy Recovery Essentials . Brenn ISO-filen til en CD / DVD eller en USB ved hjelp av MagicISO eller annen programvare for gratis brenning. Sett mediet inn i den berørte datamaskinen, start det på nytt og start deretter fra mediet. Klikk på Automated Repair . Klikk på Fortsett .

2015-12-09_053418

Vent til den automatiserte reparasjonen er fullført. Når prosessen er fullført, vil du bli informert om enten harddisken eller RAM har sviktet eller svikter. Hvis du finner ut at harddisken din virkelig har mislyktes eller mislykkes, bør du løse problemet med "Start på nytt og velg riktig oppstartsenhet" ved å erstatte den med en ny og deretter starte på nytt med en ny installasjon av Windows.

2015-12-09_053934

Løsning 2: Deaktiver eller aktiver Legacy Boot (kun for UEFI-datamaskiner)

På hver datamaskin som følger med Windows 8 eller nyere, har BIOS blitt erstattet med noe kjent som UEFI. UEFI leveres med en funksjon kjent som Legacy Boot , og i noen tilfeller kan det at du har UEFI-oppstart slått på eller av, kan føre til feilen "Reboot and select proper boot device". Hvis det er tilfelle, kan bare å aktivere (eller deaktivere) Legacy Boot- funksjonen fikse feilen.

Start datamaskinen på nytt. Gå inn på datamaskinens UEFI-innstillingsmeny umiddelbart etter oppstart. Nøkkelen for å få tilgang til denne menyen avhenger av hovedkortets produsent. (se manual)

Finn alternativet Legacy Boot i en av fanene i UEFI-innstillingene. Hvis alternativet Legacy Boot er aktivert, deaktiver det. Hvis den er deaktivert, aktiver den. Lagre endringene. Start datamaskinen på nytt. Når datamaskinen starter opp, må du sjekke om problemet vedvarer.

2015-12-09_053808

Løsning 3: Kontroller om datamaskinens oppstartsrekkefølge er riktig

Endre datamaskinens oppstartsrekkefølge og konfigurer den for å prøve å starte opp fra harddisken (HDD) først og alle andre alternativer senere.

bios-1

Løsning 4: Bruk diskpart

En datamaskin kan også bli påvirket av feilen "Start på nytt og velg riktig oppstartingsenhet" hvis den primære harddiskpartisjonen ikke lenger er konfigurert som den aktive. Hvis det er tilfelle, kan du bare angi den primære harddiskpartisjonen som den aktive, kvitte seg med feilen. Sett inn en Windows-installasjon eller gjenopprettingsmedium i den berørte datamaskinen, start den på nytt og start fra mediet du satte inn. Hvis du ikke har et gjenopprettings- / installasjonsmedium for Windows 7: se dette - For Windows 8/10, se her

Gå gjennom skjermene til du finner et alternativ for å reparere , gjenopprette eller gjenopprette datamaskinen. Dette alternativet tar deg enten til skjermbildet Alternativer for systemgjenoppretting (på Windows XP, Vista og 7) eller et skjermbilde der du må klikke på Feilsøk (på Windows 8 og nyere).

Windows 7

oppstartsreparasjonsvinduer 7

Bruk ledetekstalternativet, den siste.

Windows 8/10

2015-12-09_051802

Klikk på ledeteksten . Skriv inn følgende kommandoer en etter en i ledeteksten , og trykk Enter etter å ha skrevet inn hver av dem:

diskpart

velg disk X * X er tallet som tilsvarer disken som Windows-installasjonen din ligger på. For en full liste over disker som er installert på datamaskinen din, skriv listedisk inn i ledeteksten og trykk Enter *

liste partisjon velg partisjon X * Erstatt sistnevnte X med navnet på din primære partisjon * aktiv

2015-12-09_052132

2015-12-09_052233

Hvis du ikke har et Windows-installasjons- eller gjenopprettingsmedium praktisk, kan du også bruke funksjonen Launch Command Prompt som følger med Easy Recovery Essentials . For å gjøre det, bare gå hit , last ned en ISO-fil for Easy Recovery Essentials , brenn ISO-filen til en CD / DVD eller USB, sett inn mediet i den berørte datamaskinen, start datamaskinen på nytt , start datamaskinen fra media og når bedt om å velge gjenopprettingsalternativer , klikk på Start kommandolinje . Du kan deretter fortsette å skrive inn og utføre alle kommandoene som er oppført ovenfor en etter en.

2015-12-09_053213

Løsning 5: Bytt ut CMOS-batteriet

CMOS-batteriet er en liten sirkulær celle i hjertet av hovedkortet. CMOS-batteriet lagrer små feil og problemer som "Start på nytt og velg riktig oppstartsenhet" -feilen i minnet, og forårsaker brukere all slags sorg. I tilfelle utallige feil og problemer, inkludert denne, åpner du datamaskinriggen, får tilgang til hovedkortet, tar ut CMOS-batteriet, holder datamaskinens strømknapp i minst 10 sekunder for å bli kvitt gjenværende ladning og deretter erstatte CMOS-batteriet med et nytt har ganske store sjanser for å få riggen din til å begynne å fungere som den skal. se bilder her

Løsning 6: Installer Windows på nytt

Hvis hver eneste av løsningene som er oppført og beskrevet ovenfor ikke bærer frukter, er installering av Windows på datamaskinen din en prøvd, testet og endelig løsning på feilen "Start på nytt og velg riktig oppstartsenhet". Du kan prøve å berge alle dataene du kan mens du installerer Windows på nytt, men hvis ingen av løsningene ovenfor fungerte for deg, er reinstallering av Windows din siste utvei, forutsatt at harddisken er ok, og det ikke er noen maskinvarefeil.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det