Korriger: Steam holder krasj

Steam er kjent for å krasje fra tid til annen, enten ved oppstart hver gang du starter den, eller den krasjer tilfeldig. Dette er et veldig vanlig problem som Steam adresserer også på deres offisielle forum. Løsningene som er oppført der, ser imidlertid ikke ut til å fungere.

Før du går videre med løsningene, må du sørge for at det ikke er noen eksterne enheter koblet til systemet ditt. Start systemet på nytt og start Steam for å sjekke om problemet er løst. Slå av hvilken som helst proxy eller VPN, hvis du bruker. Videre, prøv å bruke vindusmodus for Steam-spill og sjekk om det hjelper. Hvis du bruker en betaversjon av Steam, kan du velge bort den.

Vi har listet opp alle mulige måter å løse dette problemet på. Se løsningene fra toppen og arbeid deg nedover. Når du går ned, øker den tekniske vanskeligheten med løsningene.

Løsning 1: Slett ClientRegistry.blob

ClientRegistry.blob er filen som brukes av Steam, og som inneholder registreringsdataene for de installerte spillene. Hvis vi sletter den, gjenopprettes filen ved neste pålogging. Du bevarer alle standardinnstillingene for hvert installerte spill (navn, skinn osv.). Dette løser omtrent 30% av problemene, da denne filen lett kan bli ødelagt.

Vær oppmerksom på at etter denne løsningen når du starter Steam igjen, vil den be deg om brukernavn og passord. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har legitimasjonen din tilgjengelig. Videre vil din lagrede fremgang og elementene i spillet ikke gå tapt. De lagres på skylagring av Steam, så det er trygt å anta at sletting av ClientRegistry.blob ikke gir noen problemer for deg eller Steam. Følg trinnene nedenfor.

 1. Gå helt ut av Steam og avslutt alle oppgavene som nevnt i løsningen ovenfor.
 2. Bla til Steam-katalogen din. Standard er
C: \ Program Files \ Steam.
 1. Finn ' C lientRegistry. blob ' .
 2. Gi filen nytt navn til ' C lientRegistryOld. blob '(eller du kan slette filen fullstendig).
 3. Start Steam på nytt og la filen gjenopprettes.

Forhåpentligvis vil klienten kjøre som forventet. Hvis det fortsatt ikke fungerer, følg trinnene som er oppført nedenfor.

 1. Bla tilbake til Steam-katalogen.
 2. Finn ' Steamerrorreporter. exe '.
 3. Kjør applikasjonen og start Steam på nytt.

Løsning 2: Boot System i sikkermodus med nettverk og start deretter Steam

Sikker modus er en diagnostisk oppstartsmodus som finnes i Windows OS. Den brukes til å få begrenset tilgang til Windows mens du feilsøker, da de fleste uønskede prosesser / programvare blir deaktivert. Sikker modus er utviklet for å hjelpe til med å finne problemet eller løse det i de fleste tilfeller.

Hvis Steam starter opp normalt med denne metoden, betyr det at det er en konflikt med et tredjepartsprogram / programvare med Steam. Du kan prøve å fjerne / deaktivere disse applikasjonene for å sikre at konflikten løses.

Å starte noe i sikker modus utgjør ingen tråd, og det brukes over hele verden for å løse forskjellige problemer. Du trenger ikke å bekymre deg for noe.

 1. Du kan få datamaskinen til sikker modus. Hvis du kjører Windows 7, kan du trykke på knappen F8 når datamaskinen starter opp. Deretter kan du velge alternativet " Aktiver sikker modus med nettverk ". Klikk på alternativet og Windows starter på ønsket måte.
 2. Åpne Steam og prøv å koble den til internett og logge på. Hvis dette lykkes, betyr det at antivirus- eller brannmur- / tredjepartsprogrammet ditt kan være problemet. Du kan bla gjennom løsningene nedenfor der vi har forklart hvordan du fjerner / konfigurerer disse applikasjonene trinn for trinn.

Hvis du fremdeles står overfor et problem og Steam nekter å starte og fortsetter å krasje, betyr det at det er et annet problem. Fortsett å følge løsningene som er oppført nedenfor.

Løsning 3: Start Steam med administratortilgang

Steam er en plattform som krever "lese og skrive" -tillatelser på disker og dens mapper. Noen ganger trenger det også å endre systemfilene slik at de kan kjøre på en mest mulig optimalisert måte. Hvis Steam ikke har administratoradgang, kan den sette seg fast og fortsette å krasje på ubestemt tid. Som standard har Steam ikke administrative rettigheter når den er installert. Du kan gi den rettighetene ved å følge trinnene nevnt nedenfor.

 1. Bla til katalogen der Steam er installert. Standardplasseringen til den er
  C: \ Program Files (x86) \ Steam 

  Hvis du har Steam installert et annet sted, kan du bla til det stedet og følge trinnene nedenfor.

 2. En gang i katalogen, bla etter filen som heter “ Steam. exe ”. Dette er den viktigste Steam-lanseringen. Du bør høyreklikke på den og velge Egenskaper fra listen over alternativer. Velg kategorien Kompatibilitet fra toppen av skjermen. Nederst i det lille vinduet vil du se en avkrysningsrute som sier " Kjør dette programmet som administrator ". Forsikre deg om at den er sjekket . Lagre endringer og avslutt.
 3. Bla gjennom filen " GameOverlayUI " . exe ”. Du bør høyreklikke på den og velge Egenskaper fra listen over alternativer. Velg kategorien Kompatibilitet fra toppen av skjermen. Nederst i det lille vinduet vil du se en avkrysningsrute som sier " Kjør dette programmet som administrator ". Forsikre deg om at det er sjekket . Lagre endringer og avslutt.
 4. Start datamaskinen på nytt for å sikre at alle endringene har funnet sted, og start Steam. Forhåpentligvis vil den ikke krasje og kjøre som forventet.

Løsning 4: Deaktiver antivirusprogrammet og brannmuren

Det er et kjent faktum at Steam er i konflikt med mange antivirusprogrammer. Steam har mange prosesser som skjer samtidig. Dette bruker mye minne og CPU-bruk. På grunn av dette legger mange antivirusprogrammer Steam til som en potensiell trussel og lar den ikke kjøre som forventet.

Vi har satt sammen en guide om hvordan du kan sette damp som unntak i antivirusprogrammer. Følg trinnene her.

Følg trinnene nedenfor for å deaktivere Windows-brannmuren.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å hente Kjør-applikasjonen. Skriv “ kontroll ” i dialogboksen . Dette åpner datamaskinens kontrollpanel foran deg.
 2. Øverst til høyre vil det være en dialogboks å søke. Skriv brannmuren og klikk på det første alternativet som kommer som et resultat.
 3. Klikk på alternativet på venstre side som sier “ Slå Windows-brannmur på eller av f”. Gjennom dette kan du enkelt slå av brannmuren.
 4. Velg alternativet " Slå av Windows-brannmur " på både fanene, offentlige og private nettverk. Lagre endringer og avslutt. Start Steam på nytt og start det ved hjelp av alternativet Kjør som administrator.
 5. Hvis Steam starter og ikke krasjer, betyr det at det var et problem med antivirus / brannmur som er i konflikt med klienten din. Hvis ikke, fortsett å følge løsningene nedenfor.

Løsning 5: Slett AppCache-mappen til Steam

AppCache er en cache tildelt for filer. Den inneholder ikke noen av Steam-systemfilene og påvirker ikke klienten din på noen måte. Vi kan prøve å slette det og sjekke om dette løser problemet. Det er veldig færre sjanser for at det vil fungere, men det er verdt et skudd før du går videre til mer tekniske løsninger.

 1. Bla til katalogen der Steam er installert. Standardplasseringen til den er
  C: \ Program Files (x86) \ Steam

  Hvis du har Steam installert et annet sted, kan du bla til det stedet og følge trinnene nedenfor.

 2. Søk nå etter en mappe som heter “ A ppCache ”. Slett det (eller du kan klippe og lime det inn et annet sted slik at klienten tror det er slettet).
 3. Start datamaskinen på nytt og start Steam ved å bruke alternativet " Kjør som administrator " når du høyreklikker på den.

Hvis dette ikke løser problemet, og spillet fremdeles krasjer, følg løsningene nedenfor.

Løsning 6: Oppdater systemdriverne

Datamaskinen din bruker drivere til å starte et hvilket som helst program. Steam oppdaterer seg også med eventuelle nye drivere som kommer til markedet. Hvis Steam er oppdatert for å kjøre med de nyeste driverne mens datamaskinen din fortsatt har de gamle installert, kan dette vise seg å være en konflikt.

Sørg alltid for at sjåførene dine er oppdaterte. Disse inkluderer lyd, video, grafikkdrivere osv. Oppdater også andre drivere som DirectX.

 1. Trykk på ⊞ Vinn (windows) + R-tasten for å få frem Run-vinduet (sørg for å kjøre det som administrator).
 2. Skriv “ DxDiag ” i dialogboksen . Dette åpner diagnostikkverktøyet for DirectX. Den vil liste opp all tilgjengelig maskinvare som er installert på PC-en sammen med versjonene av programvaren.
 3. Bruk ditt offisielle maskinvarenavn for å søke etter de nyeste driverne som er tilgjengelige, og last dem ned via internett. Du kan også oppdatere drivere ved hjelp av Windows-oppdateringen. Følg trinnene nedenfor.
 4. Klikk Start og skriv inn dialogboksen " Innstillinger ". Klikk på applikasjonen som kommer tilbake i søkeresultatene. Klikk på " Oppdater og sikkerhet " -knappen.
 5. Her finner du " Se etter oppdateringer " i kategorien " Windows Update ". Nå vil windows se etter tilgjengelige oppdateringer og utføre dem etter nedlasting.
 6. Det er også en annen måte til stede der du kan klikke enhetene manuelt og sjekke om de nyeste driverne er installert. Trykk på Windows + R-knappen for å hente Kjør-applikasjonen. I dialogboksen skriver du inn “ devmgmt.msc ”. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.
 7. Når du er i enhetsbehandling, høyreklikker du på enheten og velger alternativet som sier “ oppdater driver ”.
 8. Når du klikker på den, vil et nytt vindu dukke opp og spørre om du vil at Windows automatisk skal søke på internett etter tilgjengelige drivere, eller om du vil bla gjennom dem selv. Velg det første alternativet .
 9. Hvis driverne er de siste, vil Windows vise en dialogboks som sier at de beste driverne som er tilgjengelige allerede er installert. Hvis ikke, begynner det å laste ned dem og installere dem øyeblikkelig.

Hvis problemet begynte å oppstå etter oppdatering av grafikkdriveren, kan det være at problemet løses ved å rulle tilbake driveren.

Løsning 7: Tilbakestill nettverksadapteren

Nettverkskort er hovedkomponenten på datamaskinen din som kommuniserer med datamaskinen og operativsystemet. Nettverkskort fungerer automatisk med de andre driverne, men det er tilfeller der de kommer i feiltilstand eller har et korrupt konfigurasjonssett. I så fall kan tilbakestilling av nettverksprotokollen løse problemet.

 1. Avslutt Steam og lukk alle kjørende prosesser av Steam gjennom Oppgavebehandling.
 2. Trykk på Windows-tasten og skriv " Kommandoprompt ". Høyreklikk deretter på ledeteksten i den resulterende listen og velg Kjør som administrator .
 3. Skriv nå inn følgende kommando i ledeteksten:
  netsh winsock reset
 4. Start systemet på nytt. Etter at systemet er startet, start Steam og sjekk om problemet er løst.

Endelig løsning: Avinstaller Steam og installer på nytt senere

Før vi avinstallerer Steam, bør du kopiere mappen med navnet "SteamApps". Dette inneholder alle data om spillene dine. Hvis du ikke kopierer denne mappen, vil avinstallasjonsprosessen fjerne alle spillfilene dine. Nå fortsetter vi avinstallasjonsprosessen. Det er to måter å avinstallere Steam på. Den første er å avinstallere ved hjelp av Kontrollpanel, og den andre er å avinstallere den manuelt.

Bruk den første metoden, siden den er enklere og mer omfattende. Hvis den første metoden mislykkes, kan du bruke den andre.

Avinstaller gjennom kontrollpanelet

 1. Trykk på Windows + R- knappen og skriv inn " taskmgr " i dialogboksen . Dette vil føre til oppgavelederen.
 2. Avslutt alle Steam-relaterte prosesser fra Steam Client Bootstrapper .
 3. Bla til Steam-katalogen din som vi gjorde i de tidligere trinnene.
 4. Flytt mappen " SteamApps " til skrivebordet eller et annet tilgjengelig sted og slett den fra Steam-katalogen.
 5. Nå vil vi avinstallere Steam ved hjelp av kontrollpanelet. Trykk på Windows + R for å åpne Run-vinduet. Skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk OK.
 6. Når du har åpnet kontrollpanelet, velger du “ Avinstaller et program ” sett under fanen Programmer.
 7. Velg Steam fra listen over alternativer og avinstaller .
 8. Trykk Fullfør for å fullføre avinstallasjonsprosessen.

Avinstaller manuelt

Når vi håndterer registeret, må vi være ekstra forsiktige med ikke å tukle andre registre. Dette kan føre til store tekniske problemer på PC-en. Følg alltid trinnene veldig nøye og gjør bare det som er nevnt.

 1. Naviger til Steam-katalogen. Du kan kopiere mappen “ Steamapps ” hvis du ønsker å lagre spillfilene for fremtidig bruk.
 2. Slett alle Steam-filene i katalogen din.
 3. Trykk på Windows + R-knappen og skriv " Regedit " i dialogboksen . Dette vil hente registerredigereren.
 4. Naviger til for 32-bits datamaskiner
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Valve \
 5. Høyreklikk på Valve og velg alternativet delete.
 6. Naviger til for 64-biters datamaskiner
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Wow6432Node \ Valve \
 7. Høyreklikk på Valve og velg alternativet delete.
 8. Navigere til:
  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Valve \ Steam
 9. Høyreklikk på Steam og trykk slett.
 10. Lukk registerredigeringsprogrammet.

Installer Steam

Siden vi har avinstallert Steam igjen, kan vi starte installasjonsprosessen. Du kan få Steam-installasjonsfilene herfra. Klikk på “ Install Steam Now ”. Datamaskinen din laster ned de nødvendige filene og etter åpning ber du om installasjonsplasseringen du vil velge.

Velg nedlastingssted og la Steam laste ned og installere seg selv. Etter installasjon, kjør Steam, og forhåpentligvis gir det ingen problemer.

Merk: Selv etter at Steam har fulgt alle disse løsningene, krasjer det, det betyr at det er et problem med harddisken din. Sjekk harddisken for dårlige sektorer ved hjelp av tilgjengelig programvare.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det