Slik avinstallerer du programmer på Windows 10 som ikke vil avinstallere

Avinstallering av et tredjepartsprogram eller program på Windows 10, det siste og beste i den lange linjen med Windows-operativsystemer, er ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Søk etter “ legg til eller fjern programmer ”.
 3. Klikk på søkeresultatet med tittelen Legg til eller fjern programmer .
 4. Se gjennom listen over programmer som er installert på datamaskinen din, og finn og høyreklikk på programmet du vil avinstallere.
 5. Klikk på Avinstaller i den resulterende hurtigmenyen.
 6. Gå gjennom avinstallasjonsverktøyet ved å følge instruksjonene på skjermen, og programmet blir avinstallert.

Alternativt kan du også:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Klikk på Innstillinger .
 3. Klikk på System .
 4. Klikk på Apper og funksjoner i venstre rute i vinduet.
 5. I høyre rute, finn og klikk på applikasjonen du vil avinstallere for å velge den.
 6. Klikk på Avinstaller .
 7. Klikk på Avinstaller- knappen som dukker opp.
 8. Gå gjennom avinstallasjonsverktøyet ved å følge instruksjonene på skjermen, og programmet blir avinstallert.

Dessverre, for Windows 10-brukere, kan ikke noen ganger operativsystemet avinstallere visse tredjepartsprogrammer. Når en Windows 10-bruker ikke klarer å avinstallere et program de selv har installert på datamaskinen, kan de ende opp med å bli overrasket (forståelig nok) og lurer på hva de skal gjøre videre.

Heldigvis, for Windows 10-brukere, som ikke klarer å avinstallere et tredjepartsprogram eller program via verktøyet Legg til eller fjern programmer , og Innstillinger- appen er ikke slutten på linjen - det finnes et bredt utvalg av forskjellige metoder som kan brukes til å avinstallere programmer på Windows 10 som ikke kunne avinstalleres på vanlig måte. Selv om det er mange forskjellige metoder du kan bruke for å prøve å avinstallere et program på en Windows 10-datamaskin som ikke kunne avinstalleres ved hjelp av verktøyet Legg til eller fjern programmer og Innstillinger- appen, er følgende de absolutt mest effektive:

Metode 1: Bruk avinstalleringsprogrammet som fulgte med applikasjonen

De fleste (ikke alle) tredjepartsprogrammer og applikasjoner kommer med sin egen avinstalleringsprogramvare. Dette er et kjørbart verktøy som ligger i rotmappen som i utgangspunktet er en avinstallasjonsveiviser - dette verktøyet kan brukes til å avinstallere programmet det tilhører fra datamaskinen det er installert på. For å bruke denne metoden, bare:

 1. Naviger til katalogen på datamaskinen din der programmet eller applikasjonen er installert. For eksempel er standardkatalogen for de fleste tredjepartsprogrammer X: \ Program Files \ ( Programnavn ) eller X: \ Program Files (x86) \ ( Programnavn ) , X i begge katalogene er bokstaven som tilsvarer partisjon av datamaskinens harddisk som Windows 10 er installert på.
 2. Se gjennom innholdet i katalogen etter et kjørbart avinstallasjonsverktøy. Dette verktøyet heter vanligvis uninstaller.exe eller uninstall.exe (eller noe lignende.
 3. Når du har funnet det kjørbare avinstallasjonsverktøyet, dobbeltklikker du på det for å starte det.
 4. Følg instruksjonene på skjermen helt til slutten av avinstallasjonsveiviseren, på hvilket tidspunkt veiviseren avinstallerer programmet du ikke klarte å avinstallere ved hjelp av konvensjonelle metoder.

Metode 2: Fjern programmet fra datamaskinen din ved hjelp av Registerredigering

Hvert tredjepartsprogram eller program du installerer på datamaskinen din, har en betydelig tilstedeværelse i datamaskinens register . Hvis du sletter alle spor av et program fra datamaskinens register , fjerner du det i utgangspunktet fra datamaskinen, og avinstallerer det effektivt. Hvis du har problemer med å avinstallere et program via de vanlige metodene, kan du bare fjerne målprogrammet fra datamaskinen din ved hjelp av Registerredigering . For å gjøre dette må du:

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv inn regedit i dialogboksen Kjør, og trykk på Enter for å starte Registerredigering .
 3. I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

  HKEY_LOCAL_MACHINE > PROGRAMVARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Avinstaller .

 4. I den venstre ruten i Registerredigering , finn undernøkkelen som gjelder programmet eller programmet du vil avinstallere fra datamaskinen, under Avinstaller- nøkkelen.
 5. Når du har funnet undernøkkelen som tilhører programmet eller applikasjonen du vil avinstallere (den har kanskje ikke nøyaktig samme navn som målprogrammet), høyreklikker du på den og klikker på Slett i den resulterende hurtigmenyen.
 6. Klikk på Ja i den resulterende popupen for å bekrefte handlingen.
 7. Når undernøkkelen til målapplikasjonen er slettet, lukker du Registerredigering og starter datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter opp, må du sjekke om målprogrammet er fjernet fra datamaskinen din eller ikke.

Metode 3: Avinstaller målprogrammet med datamaskinen i sikkermodus

Hvis du har problemer med å avinstallere et program på Windows 10, kan årsaken til problemene dine være noen forstyrrelse fra tredjepart. Den beste måten å bli kvitt alle slags forstyrrelser på en Windows-datamaskin er å starte den i sikkermodus. Mens du er i sikkermodus, er det eneste som kan kjøres på en Windows-datamaskin lagerapplikasjoner og tjenester - til og med internettilgang og ledeteksten og deaktivert i noen versjoner av sikkermodus. Du kan bare avinstallere et program du ellers ikke kunne bruke vanlige metoder mens datamaskinen din er i sikkermodus. Hvis du vil bruke denne metoden, må du:

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og trykk Enter for å starte System Configuration- verktøyet.
 3. Naviger til Boot- fanen i System Configuration- verktøyet.
 4. Aktiver alternativet Sikker oppstart under delen Alternativer for oppstart ved å merke av i avmerkingsboksen rett ved siden av den.
 5. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 6. Klikk på Startnytt i dialogboksen som dukker opp for å starte datamaskinen på nytt umiddelbart .

Når datamaskinen starter opp, vil den være i sikkermodus. Mens datamaskinen er i sikkermodus, kan du bruke begge trinnene som er oppført og beskrevet helt i begynnelsen av denne veiledningen, for å prøve å avinstallere målprogrammet fra datamaskinen din og sjekke om avinstallasjonen lykkes.

Metode 4: Bruk et tredjeparts avinstallasjonsprogram for å avinstallere målprogrammet

Hvis alt annet mislykkes, og ingen av metodene som er oppført og beskrevet ovenfor, fungerer for deg, kan du fortsatt prøve å avinstallere målprogrammet ved å bruke et tredjeparts avinstallasjonsprogram. Det er en rekke forskjellige tredjepartsprogrammer for Windows 10 som er designet spesielt for å gjøre det ikke bare mulig, men også lettere for brukere å avinstallere applikasjoner, og Revo Uninstaller er tilfeldigvis en av de aller beste. For å avinstallere målprogrammet ved hjelp av Revo Uninstaller , må du:

 1. Forsikre deg om at applikasjonen du vil avinstallere ikke kjører i noen kapasitet (trykk Ctrl + Shift + Esc for å få opp Task Manager , finn og høyreklikk på prosessen som tilhører målapplikasjonen i Prosesser- fanen og klikk på Avslutt oppgave i den resulterende kontekstmenyen skal få jobben gjort).
 2. hit og klikk på Gratis nedlasting for å laste ned installasjonsprogrammet for Revo Uninstaller .
 3. Når installasjonsprogrammet for programmet er lastet ned, navigerer du til hvor du lagret det, finner det og dobbeltklikker på det for å kjøre det.
 4. Følg instruksjonene på skjermen og gå gjennom installasjonsprogrammet til programmet er vellykket installert.
 5. Start Revo Uninstaller .
 6. Når Revo Uninstaller åpnes, vil alle tredjepartsapplikasjoner som er installert på datamaskinen din vises. Finn applikasjonen du vil avinstallere fra datamaskinen din i denne listen, og dobbeltklikk på den.
 7. Klikk på Ja i den resulterende dialogboksen for å bekrefte at du virkelig vil avinstallere målprogrammet.
 8. I dialogboksen som åpnes, vil Revo Uninstaller gi deg fire forskjellige avinstalleringsmoduser som du kan velge mellom. Innebygd modus bruker bare avinstalleringsprogrammet som målapplikasjonen kom med for å prøve å avinstallere det. Sikker modus har alle funksjonene i Innebygd modus kombinert med lette skanninger av datamaskinens register og harddisk for filer og registeroppføringer som blir etterlatt av målet program, moderat modus kombinerer sikkermodus med en utvidet skanning for gjenværende filer og registeroppføringer, og avansert modus gjør alt moderatmodus gjøres med tillegg av en dyp og grundig skanning av registeret og harddisken for rester etterlatt av targesøknaden. Det anbefales at du velger Avansert modus og klikker på Neste .
 9. Vent til Revo Uninstaller oppretter et systemgjenopprettingspunkt og gjør andre ordninger, og når det er gjort, klikker du på Neste .
 10. Klikk på Avinstaller .
 11. Når avinstallasjonsprosessen er fullført, klikker du på Lukk for å lukke avinstallasjonsveiviseren.

Når Revo Uninstaller er ferdig med å avinstallere målprogrammet og fjerne alle filene og registeroppføringene fra datamaskinen din, kan du lukke Revo Uninstaller , starte datamaskinen på nyttog når den har startet opp, må du kontrollere at målapplikasjonen faktisk er avinstallert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det