Hva er idp.generic?

Mange Windows-brukere får idp.generic virusdeteksjon på filene sine. I utgangspunktet vil antivirusprogrammet ditt sende deg et varsel om at det fanget en fil infisert med IDP.Generic. Denne IDP.Generic-trusselen er ikke relatert til en bestemt fil, så det er et bredt spekter av filer som kan oppdages som infiserte med IDP.Generic. For eksempel opplevde noen brukere IDP.Generic-trusselen med spillfilene sine, mens noen brukere så denne trusselen mens de brukte en python-fil. Selv om denne trusseldeteksjonen ikke er spesifikk for et antivirusprogram, brukte de fleste brukerne som opplevde dette Avast-antivirusprogrammet. Åpenbart, når antivirusprogrammet ditt oppdager slike virus i filer relatert til spillene dine, vil du ikke kunne spille spillene dine eller andre programmer. Så mange brukere er bekymret og vil forsikre seg om det er en skadelig programvare eller en falsk positiv.

idp.generisk feil

Hva er idp.generic trojan?

IDP generisk betyr at oppdagelsen ble oppdaget av en identitetsbeskyttelsesdeteksjonskomponent i antivirusprogrammet ditt, og det er en generalisert fil som ble oppdaget. Filene dine blir flagget av dette når filen gjør noe identisk med skadelig programvare som utløser flagget.

Skal jeg ignorere det?

Generelt sett bør du ikke ignorere advarsler fra antivirusprogrammene dine. Nå som vi snakker om idp.generic, selv om de fleste av tilfellene er falske positive, bør du fortsatt ikke ignorere det helt. Det vi anbefaler er å enten bruke et annet antivirusprogram for å se om det fanger den samme filen eller bruke VirusTotal. VirusTotal er et nettsted der du kan laste opp filene, og det vil fortelle deg om filen inneholder skadelig komponent. Klikk her og klikk Velg fil og velg deretter filen som er flagget av antivirusprogrammet ditt. Sjekk om den flagger filen eller ikke. Hvis den ikke gjør det, ignorerer du bare advarselen og legger til filen i hvitelisten. Du bør også oppdatere antivirusprogrammet.

VirusTotal filkontroll

På den annen side, hvis VirusTotal markerer filen din som en trussel, anbefaler vi at du utfører en full skanning med antivirusprogrammet.

VirusTotal filkontroll

Hva forårsaker idp.generisk falsk positiv?

Den vanligste årsaken til dette falske positive flagget er vanligvis en utdatert definisjon av antivirusprogrammet ditt. Dette betyr ganske enkelt at antivirusprogrammet ditt ikke er oppdatert, og du bør oppdatere det til den nyeste versjonen eller endre antivirusprogrammet hvis falske positive ikke er borte selv etter oppdateringen.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg finner en falsk positiv?

Først og fremst bør du ta filen ut av virushvelvet fordi antivirusprogrammet ditt vil blokkere det. Du kan gjøre det ved å følge trinnene nedenfor.

  1. Åpne Avast-antivirusprogrammene dine
  2. Gå til Beskyttelse
Avast Virus Chest
  1. Velg Virus Chest
  2. Høyreklikk filen din
  3. Velg Gjenopprett og legg til ekskluderinger .
Avast Virus Chest Restore

Selv om disse trinnene er for Avast-antivirus, bør disse trinnene også gjelde for andre antivirusprogrammer. Hvert antivirusprogram har et virushvelv og gir et alternativ for å gjenopprette filene derfra.

Du bør også laste opp filen til det falske positive skjemaet for å fortelle Avast om filen. Dette vil forhindre fremtidige falske positive. Klikk her og fyll ut detaljene.

Falske positive rapporter avast

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det