Korriger: Windows 10 fryser tilfeldig

Windows 10 ble tilbudt som en gratis oppgradering fra Windows Vista / 7 og 8-systemene dine. Som et resultat oppgraderte mange av oss. Problemene som brukerne oftest møtte var inkompatibiliteten mellom maskinvare og drivere - for i utgangspunktet var de designet for å kjøre på de originale vinduene før oppgradering, og etter oppgraderingen gikk de permanent inn i Windows 10. Dette er den klart vanligste årsaken av tilfeldige henger og fryser på Windows 10.

Noen av programmene og driverne dine kan fungere uten problemer, men noen kan bare bli inkompatible, hvorav den vanligste som er berørt, er Video / Graphics-driveren. Det er også andre årsaker bortsett fra Video / Graphics-driveren, men siden dette er den vanligste, vil vi feilsøke det først.

Før du begynner, kan noen ganger også en ren installasjon hjelpe, men siden det ikke er en sikker skuddbekreftelse på at Windows 10 fungerer feilfritt - er det best å feilsøke og løse det opprinnelige problemet (det er det vi har tenkt å gjøre) gjennom de forskjellige metodene som har hjulpet andre.

Hvis du er Windows 10, har frysing startet etter skaperoppdateringen, sjekk ut Creators Update Crashes guide.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne og reparere korrupte / manglende filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler reparere dem, og se om systemet fremdeles fryser hvis det gjør det, gå videre til neste metode nedenfor.

Oppdater grafikk- / videodrivere

Mange drivere som er skrevet for Windows 7 og Windows 8.x fungerer bra med Windows 10. Men hvis du har installert de gamle driverne med Windows 10, eller hvis de ble overført fra forrige installasjon av Windows 7/8 / Vista, så vi må oppgradere dem først.

Det er to måter å gjøre dette på, den første er å oppdatere via Enhetsbehandling, og den andre er å oppdatere fra produsentens nettsted.

Hold den Windows-tasten og Press X . Velg Enhetsbehandling og naviger til skjermkort. Høyreklikk på grafikkortnavnet ditt (skriv ned kortet på kortet også) og velg deretter Oppdater driverprogramvare -> Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare -> Og fortsett med instruksjonene på skjermen. Hvis driveren blir funnet og oppdatert, må du starte PCen på nytt og deretter teste en stund for å se om den fremdeles henger eller fryser. Hvis den gjør det, kan du gå til produsentens nettsted og laste ned driverne derfra og installere dem, starte på nytt og teste. Når du har oppdatert grafikkdriveren og problemet vedvarer, oppdater lyddriveren på samme måte og test.

windows 10 fryser-1

Hvis problemet fremdeles ikke er løst, kan det hende vi har problemer med Winsock.

Tilbakestill Winsock-katalogen

Hold den Windows-tasten og Press X . Velg ledetekst (administrator). Skriv inn følgende kommando i ledeteksten og trykk enter.

netsh winsock reset

Start PCen på nytt og test.

windows 10 fryser-2

Gjør en ren støvel

Ren oppstart er en god måte å stoppe og deaktivere ikke-Microsoft-tjenester og programmer som kan forstyrre rutineprosessene. klikk (her) for å se trinn for ren oppstart.

Øk virtuelt minne

Virtuelt minne skal fungere som en frelser der det fysiske minnet (RAM) går tom når du kjører ressurskrevende programmer. For å kompensere RAM kombinerer Virtual Memory RAM med TEMP Storage på harddisken. Mange brukere har rapportert at deres fryseproblem ble løst ved å øke det virtuelle minnet til 8 GB.

For å øke VM (Virtual Memory) , Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv inn sysdm.cpl og klikk OK . Klikk deretter Avansert -> Innstillinger -> Avansert -> Endret. Fjern avmerkingen for Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle stasjoner, og velg Egendefinert størrelse. Sett startstørrelse til 1000 og maksimal størrelse til 8192 . Klikk deretter OK og start PCen på nytt .

windows 10 fryser-3

Inkompatible programmer rapportert av brukere

Noen av disse programmene vi har samlet på nettet, synes å være inkompatible med Windows 10. Hvis du har noen av disse programmene installert, kan du prøve å avinstallere dem og deretter teste. Dette er, (i) Speccy (ii) Acronis True Image (2015), 2016-versjonen ser ut til å fungere bra. (iii) Kaspersky.

Slå av Link State Power Management

Link State Power Management er en strømsparingsmekanisme. Den har to alternativer, den første som er moderat strømsparing , sparer mindre strøm, men kommer seg raskt fra hviletilstanden. Den andre, Maksimal strømsparing , sparer mer strøm og tiden til å komme seg fra hviletilstanden økes. Hvis du slår den av, vil ikke LSPM spille inn. Brukere rapporterte at å slå av denne funksjonen hjalp til med tomme skjermbilder og fryseproblemer, spesielt der NVIDIA / AMD-grafikkort ble brukt.

Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv powercfg.cpl og klikk OK. Klikk på Endre planinnstillinger for din aktive plan. Velg deretter Endre avanserte strøminnstillinger, bla ned til du ser PCI Express -> Link State Power Management -> Klikk " hva som helst " alternativet er ved siden av Innstillinger, og sett det til Av . Test deretter.

windows 10 fryser-4

Slå av hurtig oppstart

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen for å åpne WinX-menyen .
 2. Klikk på Strømalternativer .
 3. Klikk på Velg hva av / på-knappene gjør i høyre rute i vinduet.
 4. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .
 5. Fjern avkrysningsruten ved siden av Slå på hurtig oppstart (anbefalt) , og deaktiver den.
 6. Klikk på Lagre endringer .

Diagnostiser harddisken for problemer

Hvis du har prøvd og testet alle de ovennevnte metodene, er problemet sannsynligvis relatert til en defekt harddisk. Du vil vite dette selv ved å gjette diskens alder og ytelsesreduksjoner over tid. klikk (her) for å teste harddisken.

Bytt Broadcom-nettverksadapterens driverprogramvare til Microsoft

En annen løsning på dette problemet som mange berørte brukere har opplevd suksess med, er å oppdatere driverprogramvaren til Broadcom-nettverksadapteren til programvaren som tilbys av Microsoft. I noen tilfeller kan Broadcoms egen driverprogramvare for nettverkskortene føre til at en Windows 10-datamaskin fryser tilfeldig, og det er grunnen til at det å bytte til Microsoft-varianten av driverprogramvaren klarer å løse dette problemet i slike tilfeller. Som du kanskje allerede har gjettet, er det bare brukere med berørte datamaskiner som har Broadcom-nettverkskort, som kan bruke denne løsningen for å prøve å løse dette problemet.

Å bytte til Microsoft-varianten av et Broadcom-nettverkskort driverprogramvare er ganske enkelt, siden driverprogramvaren allerede er der på datamaskinen din - alt du trenger å gjøre er å bytte Broadcom-nettverkskortet til det. For å kunne bruke denne løsningen, må du:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen for å starte WinX-menyen .
 2. Klikk på Enhetsbehandling i WinX-menyen .
 3. Når Enhetsbehandling- vinduet er startet, finn og dobbeltklikk på Nettverkskort for å utvide den delen av Enhetsbehandling .
 4. Finn datamaskinens Broadcom-nettverkskort under delen Nettverkskort , høyreklikk på den og klikk på Egenskaper i hurtigmenyen.
 5. Naviger til sjåføren
 6. Klikk på Oppdater driver ... .
 7. Klikk på Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare .
 8. Klikk på La meg velge fra en liste over enhetsdrivere på datamaskinen min .
 9. Du bør se to forskjellige varianter av driverprogramvare for Broadcom-nettverksadapteren - klikk på Microsoft-varianten for å velge den, og klikk deretter på Neste , på hvilket tidspunkt datamaskinen din begynner å installere Microsoft-varianten av driverprogramvaren og alt du trenger å gjøre er lene deg tilbake og venter på at installasjonen er ferdig.
 10. Når Microsoft-varianten av driverprogramvaren er installert, kan du avslutte Enhetsbehandling , starte datamaskinen på nytt og sjekke om problemet er løst eller ikke.

Deaktiver uønskede apper

Klikk på Start-knappen eller trykk på Windows-tasten og velg Innstillinger. Velg alternativet Personvern, og bla ned til den nederste delen med tittelen Bakgrunnsapper, og klikk på den. Herfra deaktiverer du alle uønskede apper du ikke bruker.

Fjerner midlertidige filer

I noen tilfeller kan de midlertidige filene som er lagret av applikasjoner på datamaskinen, bli ødelagt. Når de er ødelagte, kan disse filene forstyrre viktige systemfunksjoner og forårsake treghet og tilfeldig frysing av datamaskinen. Derfor vil vi i dette trinnet slette de midlertidige filene som er lagret på datamaskinen. For det:

 1. Trykk " Windows " + " R " -tasten samtidig for å åpne " Kjør " -prompten.
 2. Skriv " Temp " inne i meldingen og trykk " Enter ".
 3. TrykkCtrl ” + “ A ” for å velge alle filene i mappen.
 4. Trykk på " Shift " + " Delete " for å slette disse filene permanent .

Deaktivering av "C-stater" i BIOS

"C-stater" er i utgangspunktet strømsparealternativer som er aktivert som standard. De skrur ned CPU-spenningene og hastighetene for å spare strøm. For å spare strøm reduserer de noen ganger ytelsen som leveres av datamaskinen. Derfor vil vi i dette trinnet deaktivere "C-stater" i bio.

 1. Start datamaskinen på nytt og trykk på “ Oppsett ” når Windows-logoskjermen vises.

  Merk: Ofte er tastene F12, F2, F1, Del eller Esc.

 • En gang i bios. Bruk “ piltastene ” på tastaturet for å navigere gjennom det.
 • Naviger til " Avanserte " innstillinger og velg deretter " CPU- konfigurasjoner ".
 • Deaktiver både “ C1E funksjon ” og “ Intel (R) C State Function ” kan du gjøre det ved å merke alternativene og trykke “ Enter ” på tastaturet, deretter ved å trykke på “ Arrow ” tastene du kan endre sine verdier til “ aktivert eller deaktivert.
 • Gå nå ut av biografien i henhold til instruksjonene på skjermen, og sørg for å lagre endringene du gjorde.
 • Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet vedvarer.

Gjenopprette datamaskin

Hvis alternativene ovenfor ikke fungerte for deg, kan du som en siste utvei prøve å gjenopprette datamaskinen til en tidligere dato. Sørg for å sikkerhetskopiere viktige filer før du gjør det. For å gjenopprette datamaskinen.

 1. Trykk på " Windows " og " S " på tastaturet samtidig.
 2. Skriv “ Restore ” i dialogboksen, og klikk på “ Opprett et gjenopprettingspunkt ” alternativet.

 3. Klikk på “ System Protection ” -fanen og velg på “ System Restore ” alternativet.

 4. En “ System Restore ” veiviseren vil åpne opp, klikk på “ Neste ” og en liste over gjenopprettingspunkter vil bli oppført sammen med dato de ble opprettet.

 5. Klikk på “ Restore Point ” fra listen for å velge den og klikk på “ Neste “.

 6. Klikk på “ Ja ” når du blir bedt om å bekrefte dine handlinger.
 7. Windows vil nå automatisk gjenopprette filene og innstillingene dine til en tidligere dato, sjekk for å se om problemet vedvarer.

Foreslått bruker 1: Slå av lokasjonstjenester

Jeg hadde de samme problemene, og det jeg la merke til i hendelsesviseren var at GPS-posisjonen prøvde å rapportere til Microsoft. Jeg har et skrivebord, så jeg slo av lokaliseringstjenestene og ikke lenger fryser. Gå til Innstillinger, Personvern, Plassering og slå det av.

Bruker foreslått metode 2:

 1. Gå til Kontrollpanel - System og sikkerhet - System - Avanserte systeminnstillinger - Maskinvare - Enhet Installasjonskontroll - Merk av for Nei og lagre deretter.
 2. Last ned EaseUs og bytt til Legacy Bios .
 3. Last ned og installer deretter den nyeste VGA / GPU- driveren fra produsentens nettsted.
 4. Start PCen på nytt og test.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det