Hvordan fikse kameraet ikke funnet feil på Omegle

Flere brukere har nådd oss ​​med spørsmål etter at de ikke har kunnet bruke kameraet med Omegle. I de fleste tilfeller rapporteres det at problemet ledsages av følgende feilmelding: “ Feil med kamera: Forespurt enhet ikke funnet”. De fleste berørte brukere rapporterer at kameraet tidligere fungerte fint på Omegle og fortsatt fungerer for andre applikasjoner som bruker det (inkludert Skype, Messenger osv.). Problemet ser ikke ut til å være spesifikt for en bestemt Windows-versjon siden det rapporteres å forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hva forårsaker kameraproblemet med Omegle?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes til å enten fikse eller omgå dette problemet. Basert på undersøkelsene våre, er det flere potensielle skyldige som kan ende opp med å utløse dette problemet:

 • Retningslinjer for Google - Chrome endret nylig retningslinjene sine og tillater nå bare bruk av webkamera og mikrofon over https, noe Omegle for tiden ikke alltid gjør. I dette tilfellet er den eneste veien rundt dette problemet å bruke en annen nettleser.
 • Et annet program bruker kameraet - Dette problemet kan også oppstå hvis webkameraet for øyeblikket brukes av et annet program. I dette tilfellet vil du kunne løse problemet ved å identifisere den skyldige og forhindre at den får tilgang til kameraet.
 • Utdatert nettleser - I noen tilfeller vil problemet oppstå med alvorlig utdaterte nettleserbygg. Mange berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de oppdaterte nettleseren til den nyeste versjonen.
 • Korrupte cookies i nettleseren - Cookies kan også være ansvarlige for den begrensede funksjonaliteten på Omegle. Hvis du tømmer dem fra nettleseren eller bruker en tredjepartsprogramvare for å fjerne dem automatisk, løses problemet i dette tilfellet.

Hvis du for øyeblikket ønsker å løse det samme problemet og ikke har lyktes, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn. Nedenfor finner du et par metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse kameraproblemene med Omegle. Alle de potensielle løsningene du ser nedenfor er bekreftet å være effektive av minst en bruker.

For de beste resultatene, anbefaler vi deg å følge metodene i den rekkefølgen de presenteres, siden guidene nedenfor er sortert etter effektivitet og alvorlighetsgrad. En av løsningene bør ende opp med å løse problemet uavhengig av den skyldige som ender med å forårsake det.

Metode 1: Lukk andre programmer som bruker kameraet

Det er også mulig at kameraet ikke fungerer i Omegle fordi det for øyeblikket brukes av et annet program. Når dette skjer, vil nettleseren du bruker ikke kunne få tillatelse til å bruke kameraet til Omegle fordi en annen app allerede bruker det. Flere berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de lukket et annet program som brukte webkamerafunksjonaliteten. Dette rapporteres vanligvis å være effektivt med integrerte webkameraer.

Noen av de vanligste synderne som rapporteres i dette tilfellet er Skype, Messenger (UWP-versjon), Google Hangouts, Whatsapp Web og Viber.

Hvis du ikke klarer å finne ut hvilket program som bruker kameraet, er det lurt å deaktivere tillatelsene for dem alle (bare for å bekrefte at synderen er en av dem).

Her er en rask guide om hvordan du deaktiverer apptillatelser til kameraet:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ms-settings: privacy-webcam” og trykk Enter for å åpne Kamera- fanen i Innstillinger- appen.
 2. Når du kommer til Kamera-fanen, blar du ned til Velg hvilke apper som vil ha tilgang til kamerafanen . Når du kommer dit, sett hver bryter av til ingen UWP- applikasjon (Universal Windows Platform) har tilgang til kameraet ditt.
 3. Når hver kameratillatelse er deaktivert, åpner du Omegle-nettappen igjen og ser om problemet er løst.

  Merk: I tilfelle problemet ikke lenger oppstår mens alle apper ikke har lov til å bruke applikasjonen, må du systematisk aktivere hver av dem igjen til du finner ut hvilken applikasjon som er ansvarlig.

Når du har lukket applikasjonen som brukte webkameraet, kan du prøve å bruke kameraet sammen med Omegle og se om problemet nå er løst.

Hvis denne løsningen ikke gjelder for din nåværende situasjon, eller den ikke tillot deg å løse “ Feil med kamera: Forespurt enhet ikke funnet”, flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Oppdaterer nettleseren til den nyeste versjonen

Omegle gjennomgikk noen endringer som påvirket funksjonaliteten hos visse nettlesere til de tok igjen den nye teknologien ved å gi ut oppdateringer. Med dette i bakhodet er det fullt mulig at du støter på dette problemet fordi du bruker en utdatert nettleser som ennå ikke er utstyrt for å støtte Omegle.

Den gode nyheten er at alle de populære nettleserne nå er tilpasset for å støtte Omegle og måten den bruker webkameraet på. Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet etter at de oppdaterte nettleserversjonen til den siste.

Merk: Hvis du støter på dette problemet på Windows Edge eller Internet Explorer, er det ikke nødvendig å følge instruksjonene nedenfor, da disse to nettleserne oppdateres automatisk over Windows Update.

Nedenfor finner du tre separate guider for oppdatering av 3 av de mest populære nettleserne (Chrome, Firefox, Opera) til den nyeste versjonen. Følg den guiden som gjelder for din situasjon.

Oppdaterer Chrome til den nyeste versjonen

 1. Åpne Chrome og klikk på handlingsknappen øverst til høyre på skjermen.
 2. Gå deretter til Hjelp> Om Google Chrome , fra den nylig viste menyen .Gå til Innstillinger> Hjelp> Om Google Chrome
 3. På neste skjermbilde, vent til skanningen er fullført, og klikk deretter på Oppdater Google Chrome hvis en ny versjon blir oppdaget.Oppdater Google Chrome
 4. Når oppdateringen er installert, start nettleseren på nytt og se om Omegle fungerer normalt.

Oppdaterer Firefox til den nyeste versjonen

 1. Åpne Firefox og klikk på handlingsknappen øverst til høyre. Deretter klikker du på Hjelp og velger Om Firefox fra den nylig viste sidemenyen.
 2. I vinduet Om Mozilla Firefox klikker du på Startnytt for å oppdatere Firefox . Vent deretter til prosessen er fullført. Hvis du blir bedt om det fra UAC (User Account Control) -meldingen, klikker du på Ja for å gi administratorrettigheter.
 3. Når nettleseren din har startet på nytt, kan du gå til Omegle og se om problemet er løst.

Oppdaterer Opera til den siste versjonen

 1. Klikk på Opera-ikonet øverst til venstre på skjermen. Klikk deretter på kategorien Oppdatering og gjenoppretting .
 2. Vent til Opera skanner etter en ny versjon. Hvis en ny versjon blir funnet, starter nedlastingen automatisk. Vent til prosessen er ferdig.
 3. Når oppdateringen er lastet ned, klikker du på Oppdater nå og venter til prosessen er fullført.
 4. Når oppdateringen er installert, starter datamaskinen din på nytt, og den nye versjonen blir installert. Når nettleseren din er oppdatert, åpner du Omegle og ser om problemet er løst.

Hvis problemet fremdeles ikke er løst, og du fortsatt ikke kan bruke webkameraet ditt med Omegle, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Rengjør nettleserens informasjonskapsler

Det er også mulig at grunnen til at du ikke lenger kan bruke datamaskinens kamera på Omegle, er at en ødelagt informasjonskapsel blokkerer funksjonen. Andre berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de ryddet informasjonskapslene fra nettleseren.

Trinnet med å fjerne informasjonskapslene vil være forskjellig fra nettleser til nettleser, men det er ett verktøy som kan fjerne informasjonskapslene umiddelbart, uavhengig av hvilken nettleser du bruker.

Merk: Hvis du ikke vil installere et tredjepartsverktøy, kan du alltid fjerne informasjonskapslene manuelt fra nettleserens innstillinger. Men trinnene for å gjøre dette er spesifikke for hver nettleser.

Her er en rask guide til installering og bruk av Ccleaner for å fjerne informasjonskapsler i nettleseren og løse problemet med Omegle-kameraet:

 1. Besøk denne lenken (her) og installer den gratis versjonen av Ccleaner fra en nedlastingskobling.
 2. Når installasjons kjørbarheten er installert, dobbeltklikker du på den og følger instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på systemet.
 3. Når installasjonen er fullført, åpner du Ccleaner. Deretter klikker du på Tilpasset rengjøring fra den vertikale menyen til venstre fra hovedgrensesnittet .
 4. Deretter sjekker du fanen Programmer og fjerner merket for alt fra elementene relatert til nettleseren din. I vårt tilfelle er nettleseren vi støter på problemet Opera.
 5. Når installasjonen er fullført, fjerner du informasjonskapslene ved å klikke på Run Cleaner .
 6. Ved neste ledetekst klikker du Fortsett for å starte oppryddingsprosessen.
 7. Når prosessen er fullført, lukker du Ccleaner, åpner nettleseren som forårsaket problemene med Omegle og ser om problemet nå er løst.

Hvis det samme kameraproblemet oppstår (" Feil med kamera: Forespurt enhet ikke funnet"), flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Bruke en annen nettleser (kun Chrome)

Hvis du bruker Chrome, kan dette spesielle problemet også oppstå på grunn av Googles policyendring. For en stund siden bestemte teknogiganten seg for å forby Flash-plugins fra å få tilgang til visse funksjoner implementert i nettleseren - webkameraet og mikrofonen er blant de viktigste.

Flere berørte brukere rapporterte at de klarte å løse problemet ved å bytte til en annen nettleser. Internet Explorer og Firefox er to alternativer som vanligvis anbefales av brukere som har migrert til en annen nettleser.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det