Hvordan fikse Windows-oppdateringer for alltid å installere

Microsoft lanserer mange Windows-oppdateringer for å fikse problemer eller legge til nye funksjoner i Windows. Selv om disse Windows-oppdateringene er veldig nyttige for å holde systemet oppdatert, kan det også bli hodepine. Noen av disse Windows-oppdateringene, spesielt på Windows 10, kan ta veldig lang tid å fullføre. Tiden det tar for en oppdatering avhenger av mange faktorer, inkludert maskinens alder og hastigheten på internettforbindelsen. Selv om det kan ta et par timer for noen brukere, men for mange brukere, tar det mer enn 24 timer til tross for at de har en god internettforbindelse og en avansert maskin. Selv etter 24 timer kan det virke som om oppdateringen sitter fast rundt 90% eller 80%. Du kan fortsette å se en lasteskjerm i 3-4 timer uten noen fremgang selv på dette stadiet. Siden datamaskinen kan begynne å oppdateres automatisk,det vil være et enormt irritasjonsmoment fordi du må vente så mange timer bare på en oppdatering.

Årsaken til den lange ventetiden til Windows-oppdateringen er ikke klar. Som nevnt tidligere får noen av brukerne oppdateringen ganske raskt, mens andre må gjennom 24 timer eller enda lenger oppdateringsperioder. I de fleste av disse tilfellene ser det ut til at oppdateringen sitter fast med en viss prosentandel, men det er det faktisk ikke. Dette er tiden som kreves for de fleste av disse oppdateringene, og det er ikke mye du kan gjøre for å redusere denne tiden. Heldigvis er det noen tilfeller der oppdateringen virker fast og omstart av maskinen løser problemet. I et mindretall av tilfellene kan oppdateringen faktisk sitte fast eller frossen på grunn av antivirus eller et annet program som er i konflikt med oppdateringen.

Men uansett årsak, det er et par ting du kan gjøre for å sjekke om oppdateringen faktisk sitter fast eller oppdateringen bare tar mye tid. I noen tilfeller kan oppdateringen ikke installeres.

Tips

Forsikre deg om at du har nok plass til at oppdateringen kan installeres. Hvis det ikke er nok plass til at Windows-oppdateringen kan installeres, kan den sette seg fast med en viss prosentandel

Metode 1: Start datamaskinen på nytt

Før du følger instruksjonene i denne metoden, må du huske at dette kan gå begge veier. For noen mennesker løste omstart problemet med Windows-oppdateringen, mens Windows gikk tilbake til sin opprinnelige tilstand for andre brukere. Så hvis du har ventet 20+ timer på at oppdateringen skulle komme til 90% og den virker fast, start systemet på nytt på egen risiko. Du kan miste all fremgangen. Du må kanskje starte oppdateringen på nytt og gå gjennom 20+ timers venting på nytt.

Men hvis du er villig til å ta risikoen, eller hvis du er sikker på at oppdateringen sitter fast, dvs. at du ser lasteikonet i 4-5 timer, start deretter på nytt. Når systemet er startet på nytt, vil installasjonen fullføres uten problemer.

Metode 2: Hard omstart

Hvis du mener at oppdateringen virkelig sitter fast og du vil prøve noe annet, er hard omstart ditt valg. Når du har utført en hard omstart, kan det hende at du prøver Windows Update på nytt. Du kan være skeptisk til denne metoden fordi Windows eksplisitt ber deg om ikke å starte PCen på nytt og vente på at Windows skal oppdateres. Men hvis Windows virkelig sitter fast eller henges på scenen, har du ikke noe annet alternativ enn å starte PCen på nytt. Det er imidlertid fortsatt ditt valg, og du kan velge å ikke starte på nytt. Du kan vente en time eller to til for å bekrefte.

Merk: Hvis du utfører trinnene nedenfor, mister du all oppdateringen. Du må starte Windows-oppdateringen igjen, og du må vente mange timer igjen. Så prøv dette hvis du er villig til å vente eller hvis du er sikker på at Windows-oppdateringen din sitter fast

Her er trinnene for å utføre hard omstart

 1. Trykk og hold inne strømknappen til PCen slås av. Du kan gjøre dette fra Windows-oppdateringsskjermen (der oppdateringen sitter fast)
 2. Vent i 45 sekunder
 3. Koble fra strømforsyningen Hvis du har en bærbar datamaskin, må du også ta ut batteriet
 4. Trykk og hold inne strømknappen i minst 15 sekunder.
 5. Vent 5 minutter
 6. Sett batteriet tilbake i den bærbare datamaskinen og koble til strømforsyningen i tilfelle en stasjonær datamaskin
 7. Slå på datamaskinen

Når du har logget på, kan du prøve å oppdatere Windows og se om det fungerer.

Merk: Når du har startet omstart, kan du se skjermbildet Advanced Boot Options i stedet for det vanlige påloggingsskjermbildet. Det er også tilfeller der du kan se Startup Settings-skjermen. Hvis du ser en av disse skjermbildene, velger du bare Sikker modus med nettverk og prøver å oppdatere Windows på nytt.

Metode 3: Windows Update i ren oppstart

Merk: Hvis du utfører trinnene nedenfor, mister du all oppdateringen. Du må starte Windows-oppdateringen igjen, og du må vente mange timer igjen. Så prøv dette hvis du er villig til å vente eller hvis du er sikker på at Windows-oppdateringen din sitter fast

Hvis problemet skyldes en konflikt med et annet program eller program, løser problemet problemet ved å starte datamaskinen i Clean Boot-tilstand. Selv om det ikke løser problemet, vil det absolutt utelukke muligheten for en tredjepartsapplikasjon som er i konflikt med oppdateringen.

 1. Trykk på strømknappen og hold den nede til PCen slås av
 2. Trykk på strømknappen igjen for å starte PCen
 3. Når du er logget på Windows, hold Windows-tasten og trykk på R
 4. Skriv inn msconfig og trykk Enter

 1. Klikk på Tjenester -kategorien
 2. Merk av for alternativet Skjul alle Microsoft-tjenester
 3. Klikk på knappen Deaktiver alt

 1. Klikk på Oppstart -kategorien
 2. Klikk Åpne oppgavebehandling

 1. Forsikre deg om at Startup- fanen er valgt
 2. Velg den første tjenesten i listen, og klikk Deaktiver

 1. Gjenta trinn 11 for alle elementene i listen
 2. Når du er ferdig, lukker du Oppgavebehandling
 3. Klikk Bruk og velg deretter OK
 4. Start på nytt

Prøv Windows Update igjen når systemet er startet på nytt.

Metode 4: Tilbakestill Windows Update-komponenter

Merk: Hvis du utfører trinnene nedenfor, mister du all oppdateringen. Du må starte Windows-oppdateringen igjen, og du må vente mange timer igjen. Så prøv dette hvis du er villig til å vente eller hvis du er sikker på at Windows-oppdateringen din sitter fast

Hvis ingenting annet fungerte, kan du prøve å tilbakestille Windows Update-komponentene manuelt og prøve å installere Windows Update på nytt.

Her er trinnene for tilbakestilling av Windows Update-komponentene

 1. Trykk på strømknappen og hold den nede til PCen slås av
 2. Trykk på strømknappen igjen for å starte PCen
 3. Når du er logget på Windows, trykk Windows-tasten en gang
 4. Skriv cmd i Start søk
 5. Høyreklikkledeteksten fra søkeresultatene, og velg kjøre som administrator

 1. Skriv inn følgende kommandoer og trykk Enter
  nettstopp wuauserv nettstopp cryptSvc nettstoppbiter nettstopp msiserver

 1. Skriv inn følgende kommando og trykk “Enter”.
  ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 2. Skriv inn følgende kommando og trykk “Enter”.
  ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old
 3. Type
  nettstart wuauserv nettstart kryptSvc nettstart bit nettstart msiserver

Lukk ledeteksten og start på nytt. Prøv Windows-oppdateringen igjen når systemet er startet på nytt.

Merk: Naviger til dette nettstedet, last ned og kjør den kjørbare filen for din spesifikke Windows-versjon og arkitektur.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det