De 5 beste antivirusprogrammene for Windows XP

Hjem / Best Of / De 5 beste antivirusprogrammene for Windows XP

De 5 beste antivirusprogrammene for Windows XP

Hvordan holde deg beskyttet når du bruker Windows XP

Av Kevin Arrows 26. juli 2019 5 minutter lest

Fem år siden Microsoft offisielt pensjonerte Windows XP, er operativsystemet fortsatt veldig mye i bruk. Noe som egentlig ikke er overraskende med tanke på hvor populært det var. Men likevel kan vi ikke ignorere risikoen som følger med å bruke dette operativsystemet. Uten at noen oppdateringer er installert, kan det være veldig enkelt for angripere å hacke seg inn i systemet ditt. Og vi har allerede sett hvordan hackere kan bruke systemets sårbarheter for å forårsake store skader. Dette er grunnen til at mitt første råd til alle som bruker Windows XP alltid er å oppgradere operativsystemet.

Imidlertid forstår jeg at dette for noen kanskje ikke er et levedyktig alternativ. Dette kan skyldes mangel på oppgraderingskostnader, maskinvarebegrensninger eller arbeidsmiljøbegrensning. Det er fortsatt flere institusjoner som skoler og sykehus som fortsatt er avhengige av Windows XP. I slike tilfeller må du ty til forskjellige metoder for å sikre at du er beskyttet. Og min beste anbefaling er installasjon av en antivirusprogramvare.

Det er det første programmet jeg installerer på en hvilken som helst ny maskin og med tanke på at jeg alltid bruker den nyeste versjonen av Windows, bør det si mye til deg hvis operativsystem ikke har sett en oppdatering siden 2014. Dessverre, noen av antivirusprogramvaren som kan betraktes som det beste generelt, er ikke nødvendigvis det beste for Windows XP fordi det alltid er sjansen for at også de har sluttet å støtte operativsystemet. Noe som gjør prosessen med å velge det ideelle Antivirusprogrammet for ditt XP-system til en oppgave i seg selv.

Heldigvis har vi samlet en liste over 5 av de beste antivirusprogramvarene som fremdeles mottar oppdateringer fra utviklerne. Vi vil fremheve de viktigste funksjonene i hver, slik at du kan ta en informert beslutning om hvilken som er den mest ideelle.

Men allerede før det er det noen andre tiltak du kan ta for å forbedre den generelle sikkerheten til XP-maskinen din. Forsikre deg først om at du har oppgradert til den nyeste oppdateringspakken 3. Sørg også for at du har installert alle oppdateringene som ble gitt ut av Microsoft før de opphørte støtte for operativsystemet. I tillegg kan bruk av en støttet nettleser hjelpe deg med å opprettholde noe sikkerhetsnivå når du surfer på nettet. Du kan sjekke ut innlegget vårt for de beste nettleserne for Windows XP .

Men nå til sakene som er de beste antivirusprogrammene for Windows XP.

1. AVG Antivirus Free


Last ned nå

AVG er et kjent navn når det gjelder antivirus. Det bør derfor komme som gode nyheter at deres antivirusprogramvare gir full beskyttelse mot skadelig programvare i Windows XP. Den dårlige nyheten er at du ikke vil ha tilgang til nye funksjoner som følger med de nyeste versjonene av programvaren. Den gode nyheten er at virusdefinisjonene alltid vil være oppdatert, så ingen sjanser for infeksjon fra nye virus. AVG sørger for sanntidsbeskyttelse av datamaskinen din ved å utføre kontinuerlige bakgrunnsskanninger.

Du vil også like det intuitive brukervennlige AVG-grensesnittet. Den leveres med en verktøylinje hvor du enkelt kan få tilgang til alle viktige funksjoner, for eksempel systemstatus, Resident-beskyttelse, oppdateringer, systemanalyse blant andre. Funksjonen for beboerbeskyttelse fungerer i samarbeid med AVG Email-skanner for å beskytte deg mot mulige angrep via e-posten din. De skanner hvert filvedlegg inkludert de som allerede er åpnet og utført, og vil umiddelbart blokkere dem hvis de blir funnet å være skadelige.

AVG lar deg også enkelt deaktivere Internet Explorer og andre Windows-komponenter som mediaspiller som kan fungere som portaler for angrep på systemet ditt. Dette antivirusprogrammet er kompatibelt med alle versjoner av Windows, noe som betyr at du fortsatt kan fortsette å bruke det hvis du velger å oppgradere operativsystemet. Og det beste er at det er helt gratis.

2. Comodo Antivirus


Last ned nå

Comodo kan være et relativt nytt navn for de fleste brukere, men det er et utmerket valg for å beskytte din Windows XP-datamaskin. Og en av de største fordelene den tilbyr er muligheten til å oppdage og forhindre null-dagers utnyttelse. Disse angrepene er veldig enkle å gå glipp av, og når du vet at de allerede har forårsaket store skader på datamaskinen eller organisasjonen.

Comodo beskytter systemet ditt mot alle typer skadelig programvare, inkludert virus, trojanere og ormer. Årsaken til at den er så effektiv til å forhindre nye angrep kan tilskrives den unike standardnektelsesplattformen. Det fungerer ved å teste alle ukjente filer som prøver å få tilgang til systemet ditt i et sofistikert virtuelt system komplett med virtuelle com-grensesnitt, disk, register og minne. Avhengig av hvordan skadelig programvare påvirker det virtuelle systemet, kan antivirusprogrammet avgjøre om det er en trussel eller ikke.

I løpet av de første stadiene av bruken kan Comodo markere sikre applikasjoner som trusler, men det gode er at den lar deg lage en liste over pålitelige nettsteder og applikasjoner som den kan hoppe over under skanneprosessen.

3. Avast Free Antivirus


Last ned nå

I likhet med AVG, er Avast også et pålitelig navn som vil beskytte XP-systemet ditt mot alle de siste truslene. Du vil imidlertid ikke ha tilgang til nye funksjoner som er utviklet. Du kan ikke også kontakte kundestøtte for å få hjelp med noen problemer med programmet. Avast antivirus har fire skannemoduser. Rask skanning, full systemskanning, flyttbar skanning av medier og målrettet skanning som lar deg velge en bestemt mappe.

En annen god ting med Avast er at den ikke kommer i konflikt med andre antiprogrammer som du kanskje har installert. Du kan derfor kombinere funksjonene for å oppnå et idiotsikkert system.

Avast antivirus er et lett program som ikke trekker for mye strøm fra CPUen din. Som et resultat vil du ikke merke noen endring i ytelsen til systemet ditt. Programmet inneholder også ekstra funksjoner som diskopprydding og nettleseropprydding som kan utnyttes for å øke ytelsen til den gamle datamaskinen. Avast er også tilgjengelig for Android- og iOS-operativsystemer i tilfelle du trenger å utvide beskyttelsen til dine mobile enheter. Det er helt gratis.

4. Panda Security Cloud Antivirus


Last ned nå

Panda Security Antivirus tar en annen tilnærming for å beskytte PC-en din ved å kjøre skanninger på skyen. Og det er to store fordeler med dette. Den ene er at den bruker færre systemressurser, og derfor kjører datamaskinen din alltid med optimal ytelse. For det andre og absolutt det viktigste er at den har tilgang til en ubegrenset database med malware-typer i skyen, noe som gjør det mer effektivt for å beskytte XP-systemet ditt.

Panda-antivirus kan identifisere og beskytte systemet ditt mot alle typer skadelig programvare, inkludert spyware og rootkits. For ukjente virus fungerer Panda Antivirus ved å analysere deres atferdsmønster for å avgjøre om de utgjør en risiko for systemet. Det er også et flott verktøy for beskyttelse mot online svindel og hackere.

Panda Antivirus utfører automatiske oppdateringer på skyen som eliminerer behovet for å installere oppdateringene manuelt. Det inkluderer også en VPN som lar deg surfe på internett privat. Brukergrensesnittet er også en imponerende funksjon som jeg bør nevne. Det er ganske moderne sammenlignet med de andre antivirusprogrammene og ikke altfor komplisert. Panda Cloud Antivirus er tilgjengelig både som en gratis og lisensiert versjon.

5. BitDefender Antivirus Gratis


Last ned nå

BitDefender er det andre antivirusprogrammet du kan stole på for å sikre ditt XP-system. Og det jeg virkelig liker med det, er hvor enkelt det er å bruke. Hvis det er første gang du bruker et antivirusprogram, eller hvis du bare foretrekker et program som er enkelt å bruke, blir det ikke bedre enn dette.

BitDefender involverer ingen konfigurasjoner, og brukergrensesnittet har bare 3 komponenter. En automatisk skanneknapp, en visning av den skannede logganalysen og muligheten for å aktivere / deaktivere antivirusskjoldene. Det er en grunnleggende programvare som ikke tar opp mye av systemressursene dine, men som er ganske effektiv til å identifisere og blokkere virus, ormer, spyware og andre typer skadelig programvare.

BitDefender utfører sanntidsanalyse av systemet ditt, og du er derfor sikret beskyttelse døgnet rundt. Likevel inkluderer den en spillmodus som hjelper deg med å opprettholde optimal ytelse når du spiller spill ved å deaktivere sanntidsanalysen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det