Hvordan fikse IPv4 / IPv6 'No Internet Access' -feil

Siden oppfinnelsen av internett har det blitt gjort mange fremskritt. Mye flere datamaskiner har vært sammenkoblet, noe som fører til nyere protokoller og teknologi for å forbedre utveksling og beskyttelse over nettet. Til tross for disse fremskrittene, har mange PC-brukere fortsatt problemer med å koble til internett. Dette kan være enkle grunner som en kabelforbindelse eller omstart av ruteren, men i noen tilfeller er det på grunn av internettprotokollen. Spesielt for dette tilfellet har 'IPv6-tilkobling: ingen internettilgang' vært et vanlig problem for flere brukere både på Wi-Fi og når du bruker en LAN-kabel. Når dette skjer, mister slike brukere enhver form for tilkobling til internett. Denne artikkelen vil undersøke årsaken til dette problemet og gi arbeidsoppløsninger.

IPv6 er den siste internettprotokollen som tar sikte på å erstatte forgjengeren, IPv4. Den oppgitte feilen kan oppdages fra statusen til din nåværende tilkobling. Åpne Kjør (Windows-tast + R)> Skriv ncpa.cpl > OK> Høyreklikk på tilkoblingen din> Status . Her vil du se en tilkobling og internettprotokollen du er koblet til gjennom. Ingen nettverkstilgang betyr : Ingen DHCP-server ble oppdaget, og ingen link-lokal adresse tildelt. Dette er forskjellig fra ' Ingen internettilgang' som betyr at en DHCP-server ble oppdaget, men ingen link-lokal adresse tildelt. Du kan skrive 'ipconfig / all'i ledeteksten for å se gjeldende nettverksinnstillinger. Feilsøking av nettverkstilkoblingen din vil sannsynligvis ikke gi noen resultater. Alt du kan få er at innstillingene dine er konfigurert riktig, men enheten svarer ikke. Denne feilen betyr at PCen din ikke klarte å overholde kravene til ipv6 internettprotokollen som trengs for utveksling og beskyttelse, og det var derfor ikke tillatt å fullføre internettforbindelsen.

Hvorfor får du problemet 'IPv6 / IPv4 Connectivity: No Internet Access'?

Dette kan oppstå av flere grunner. IPv6 er neste generasjons ruting og tilbyr mange forbedringer i forhold til IPv4, inkludert et nesten ubegrenset antall adresser. Dessverre finnes det en enorm installert base av nettverksutstyr som ikke er i stand til å kommunisere via IPv6-protokollen. 'IPv6-tilkobling: Ingen internettilgang' er normalt; bare et veldig lite antall Internett-leverandører tillater det, og de er vanligvis ikke aktivert som standard. Her er en godkjent liste over Internett-leverandører som gir IPv6 internettforbindelse. Internett-leverandøren din eller ruteren din kan derfor fortsatt være konfigurert for IPv4, mens PC-en din prøver å koble til via IPv6, derav konflikten. Ruteren din kan til og med være i stand til å tilordne en IPv6-adresse, men Internett-leverandøren din er ikke i stand til det, derav mangel på internettforbindelse.

Hvis du kan få en internettforbindelse via IPv4, bør du kunne surfe på nettet med mindre driverne dine er feil. Hvis du bare har IPv6 som eneste tilkobling, er det en sjanse for at IPv4 er deaktivert. LAN- eller Wi-Fi / WLAN-driverne kan også være problemet i dette tilfellet. For å begrense problemet til enten PCen eller ruteren, prøv å koble andre enheter til samme nettverk og se om de fungerer. Nedenfor er noen kjente arbeidsløsninger på dette problemet.

Hva forårsaker spesifikt IPv4 Ingen Internett-tilgangsfeil på Windows?

Det er mange årsaker til å sjekke ut angående dette problemet. Alle nettverksproblemer er vanligvis forårsaket av forskjellige faktorer, og det kan være ganske nyttig å spore alle mulige årsaker. Hver årsak kan kobles sammen med en mulig metode som brukes for å løse problemet, så sørg for å sjekke ut listen vår nedenfor!

 • HT-modus - Feil innstillinger for HT-modus har fått dette problemet til å vises for mange brukere, så sørg for at du sjekker det ut!
 • Defekte nettverksdrivere - Hvis driveren til nettverksenheten din er gammel eller defekt, er det på tide å erstatte den med den nyeste versjonen hvis du vil at problemer som denne skal slutte å vises.
 • Feil DNS- og IP-adresse - Du kan ha endret DNS- og IP-adresseinnstillingene for en stund siden for å løse et annet problem, men dette kan føre til at IPv4 ikke har noe Internett-problem. Gjenopprett disse innstillingene til standard!
 • McAfee antivirus - McAfee antivirusbrukere har rapportert at dette problemet skjedde til de avinstallerer McAfee helt fra datamaskinene sine.

Løsning 1: Oppdater nettverksdriverne

Den beste måten å oppdatere nettverksdriverne på er å gå online til datamaskinen eller enhetsprodusenten og laste ned og deretter installere driverne manuelt. For Dell-brukere kan du gå hit for å laste ned driverne. HP-brukere kan gå hit. Du kan også oppdatere driverne dine via internett via enhetsbehandling. Men siden datamaskinen din ikke har internettforbindelse, kan du bare bruke det første alternativet.

 1. For Dell-brukere, gå til deres støttenettsted her
 2. Klikk på support, gå til "drivere og nedlastinger"
 3. Hvis du besøker nettstedet for første gang, vil du få et skjermbilde for å angi servicekoden din. Ellers vil nettleserkakene dine vise de siste produktene du har surfet på. Det er tre måter å få drivere på. Den ene er å bruke servicekoden, den andre er å automatisk oppdage systemet ditt, og det andre er å søke manuelt etter driverne dine. Vi kommer til å bruke den raskeste; ved hjelp av en servicemerke.
 4. Sjekk bunnen av den bærbare datamaskinen eller i batterirommet. Du bør få et klistremerke merket "servicekode (S / N)." Skriv inn den alfanumeriske koden med 7 tegn på dells nettstedssupportside og klikk på send.
 5. Dell vil laste inn produktet relatert til servicekoden. Fra denne siden kan du velge å oppdage oppdateringer automatisk eller finne driverne dine selv. Klikk på kategorien "Finn det selv".
 6. Utvid nettverksdelen og last ned driverne. Hvis oppdateringen ikke kjører automatisk, dobbeltklikker du for å kjøre den. Følg instruksjonene for å fullføre installasjonen og starte PCen på nytt.

Løsning 2: Endre HT-modus

HT (High Throughput) Mode er en nyttig funksjon, men for å løse problemet bør innstillingene endres. Det har blitt anbefalt av flere brukere på fora, og dette har gjort underverker for deres internettforbindelse. Forsikre deg om at du prøver det nedenfor!

 1. Bruk Windows + R-nøkkelkombinasjonen som umiddelbart skal åpne dialogboksen Kjør der du skal skrive ' ncpa.cpl ' i linjen og klikke OK for å åpne innstillingselementet for Internett-tilkobling i Kontrollpanel.
 2. Den samme prosessen kan også gjøres ved å åpne kontrollpanelet manuelt . Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke på Nettverk og Internett øverst. Klikk på knappen Nettverk og deling for å åpne den. Prøv å finne knappen Endre adapterinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
 3. Når vinduet Internett-tilkobling åpnes, dobbeltklikker du på den aktive nettverksadapteren.
 4. Klikk deretter Egenskaper, og klikk deretter Konfigurer- knappen øverst i vinduet. Naviger til kategorien Avansert i det nye vinduet som åpnes og finn alternativet HT-modus i listen.
 5. Endre den til HT Mode 20/40 eller et lignende alternativ. Start datamaskinen på nytt for å bekrefte endringene, og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 3: Slipp og fornye IP-konfigurasjonen

Forutsatt at enheten ikke ble tildelt riktig en IP-adresse eller tildelingen ble avsluttet; slipper den nåværende adressen og fornyer den og lar deg fullføre en forbindelse. Å gjøre dette

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv cmd og trykk enter for å åpne ledeteksten
 3. I ledetekstvinduet skriver du 'ipconfig / release' og trykker ENTER.
 4. Når ledeteksten kommer tilbake, skriv ' ipconfig / fornye' og trykk deretter Enter.
 5. Skriv Exit og trykk ENTER for å lukke vinduet.

Løsning 4: Tilbakestill Winsock

"Netsh Winsock reset" er en nyttig kommando som du kan bruke i ledeteksten for å tilbakestille Winsock Catalogue tilbake til standardinnstilling eller ren tilstand. Du kan prøve denne metoden hvis du opplever manglende evne til å koble til Internett på IPv4.

 1. Søk etter " Kommandoprompt " ved å skrive den enten rett i Start-menyen eller ved å trykke søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk den første oppføringen som dukker opp som et søkeresultat, og velg " Kjør som administrator " hurtigmenyoppføring.
 2. I tillegg kan du også bruke Windows Logo Key + R- tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “cmd” i dialogboksen som vises, og bruk tastekombinasjonen Ctrl + Shift + Enter for å kjøre ledetekst ved hjelp av administratorrettigheter.
 3. Skriv inn følgende kommando i vinduet, og sørg for at du trykker Enter etter å ha skrevet den. Vent til meldingen " Winsock reset fullført vellykket " eller noe lignende for å vite at metoden har fungert og at du ikke har gjort noen feil mens du skriver. Sjekk om problemet vedvarer.
netsh winsock reset nets int ip reset

 Løsning 5: Deaktiver IPv6 for å tvinge PCen til å bruke IPv4

Det er ikke sannsynlig at IPv6 vil være viktig de neste årene. Internettproblemet ditt kan derfor ikke handle om IPv6. Med mindre du trenger IPV6 for noe, kan du prøve å tvinge windows til å bruke IPv4 i stedet. Windows * kan * og vil bruke (foretrukket) IPv6 hvis alt annet utstyr og Internett-leverandøren gjør det. Jeg vil prøve å koble til IPv4, som støttes av eldre utstyr og alle ISP-er AFAIK. Her er en godkjent liste over Internett-leverandører som gir IPv6 internettforbindelse. Slik deaktiverer du IPv6 manuelt:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv ncpa.cpl og trykk enter for å åpne nettverkstilkoblingsvinduet
 3. Høyreklikk på tilkoblingen din og velg “ egenskaper
 4. I nettverksfanen blar du ned til 'Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6)'
 5. Fjern avkrysningsruten til venstre for denne eiendommen, og klikk deretter OK.
 6. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt

Du kan også bruke verktøyene fra Microsoft til å gjøre det ovenfor automatisk. Gå til denne siden her og last ned verktøyet 'Prefer IPv4 over IPv6 in prefix policies' og kjør det. Dette vil gjøre IPv4 som standard over IPv6. For å deaktivere IPv6 helt, bruk verktøyet 'Deaktiver IPv6'. Disse handlingene kan reverseres ved å bruke flere verktøy fra samme side.

 Løsning 6: Deaktiver all brannmur og antivirusprogramvare

Antivirus som AVG og McAfee har vært beryktet for dette problemet. Noen av disse brannmurprogrammene kan ha blitt installert automatisk sammen med annen programvare. Prøv å deaktivere brannmurinnstillingene fra grensesnittene. Den beste ideen ville være å avinstallere disse programmene helt.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv appwiz.cpl og trykk enter for å åpne programmer og funksjoner
 3. Se etter McAfee, AVG og andre brannmur- og antivirusprogrammer
 4. Høyreklikk på programmet du vil avinstallere, og velg “ avinstaller
 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen

Du må sannsynligvis fjerne eventuelle gjenværende filer fra antivirus- eller brannmurprogrammene. Du kan se trinnene her for å avinstallere McAfee. Du kan også laste ned Revo Uninstaller Pro gratis prøveperiode herfra. Installer den, kjør den, søk etter gjenværende filer og fjern dem.

Løsning 7: Tilbakestill IP-innstillingene dine ved hjelp av Microsoft NetShell Utility

Du kan hoppe over problemer med å tilbakestille IP-konfigurasjonen manuelt ved å bruke dette verktøyet fra Microsoft for å tilbakestille nettverket.

 1. Last ned NetShell IP-tilbakestillingsverktøy herfra
 2. Kjør filen. Klikk på Neste.
 3. Feilsøkingsprogrammet vil opprette et gjenopprettingspunkt og deretter tilbakestille IP-en.
 4. Trykk på Neste for å starte PCen på nytt.

Løsning 8: Blokkér IPv6-innkommende tilkoblinger på Apple Airport

Hvis du bruker Apple lufthavnruter, kan du prøve å endre IPv6-modus til tunnel og deretter blokkere innkommende IPv6-tilkoblinger.

 1. Start flyverktøyet;
 2. Velg Airport Express;
 3. Klikk “Avansert”;
 4. Velg IPv6;
 5. Endre IPv6-modus til “Tunnel”;
 6. Merk av for "Blokker innkommende IPv6-tilkoblinger";
 7. Konfigurer IPv6 automatisk.
 8. Start datamaskinen på nytt

Det anbefales også å holde ruteren din fra interferens fra ting som mikrobølger som kjører på samme frekvens. Hvis internett krever ekstra påloggingsinformasjon (konto / brukernavn + passord), må du sørge for at du har oppdatert påloggingsinformasjon og at den er angitt riktig. Når alt annet mislykkes, kan du gjøre en OS-tilbakestilling i Windows 10, eller en reinstallasjon i Windows 7. Her er en artikkel om et relatert internettforbindelsesproblem.

Løsning 9: Installer nettverksdrivere på nytt

Å ha de nyeste driverne installert er veldig viktig når det gjelder nettverk, og vi anbefaler på det sterkeste at du oppdaterer dem så snart som mulig, da det nesten kan løse IPv4 uten internettilgangsproblem. Følg instruksjonene nedenfor for å fortsette med det!

 1. Først og fremst må du avinstallere driveren du har installert på maskinen din.
 2. Skriv “ Enhetsbehandling ” i søkefeltet ved siden av Start-menyknappen for å åpne enhetsbehandling-vinduet. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen til å åpne dialogboksen Kjør . Skriv inn devmgmt.msc i boksen, og klikk OK eller Enter-tasten.
 3. Utvid delen " Nettverkskort ". Dette viser alle nettverkskort som maskinen har installert for øyeblikket.
 4. Høyreklikk på det trådløse nettverkskortet du vil avinstallere, og velg “ Oppdater driver ”. Dette vil fjerne adapteren fra listen og avinstallere nettverksenheten.
 5. Fra neste skjermbilde som vises og spør deg Hvordan vil du søke etter driverprogramvare , velg Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvarealternativ .
 6. Klikk på Neste og sjekk om problemet endelig er løst på datamaskinen din.

Løsning 10: Forsikre deg om at DNS- og IP-adressene fås automatisk

Hvis du har justert noen av disse innstillingene tidligere, kan det være lurt å vurdere å returnere alt til hvordan det var før for å løse dette problemet. På den annen side, hvis du ikke har konfigurert disse innstillingene før, vil du kanskje prøve å bruke andre DNS-adresser, for eksempel Googles DNS-adresse tilgjengelig gratis.

 1. Bruk Windows + R-nøkkelkombinasjonen som umiddelbart skal åpne dialogboksen Kjør der du skal skrive ' ncpa.cpl ' i linjen og klikke OK for å åpne innstillingselementet for Internett-tilkobling i Kontrollpanel.
 2. Den samme prosessen kan også gjøres ved manuelt kontrollpanel. Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke på Nettverk og Internett øverst. Klikk på knappen Nettverk og deling for å åpne den. Prøv å finne knappen Endre adapterinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
 3. Nå som Internett-tilkoblingsvinduet er åpent ved hjelp av en hvilken som helst metode ovenfor, dobbeltklikker du på det aktive nettverkskortet og klikker på Egenskaper- knappen nedenfor hvis du har administratortillatelser.
 4. Finn elementet Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) på listen. Klikk på den for å velge den og klikk på Egenskaper- knappen nedenfor.
 5. Hold deg i kategorien Generelt og bytt begge alternativknappene i vinduet Egenskaper til " Få en IP-adresse automatisk " og " Få DNS-serveradresse automatisk " hvis de ble satt til noe annet.
 6. Hold alternativet “ Valider innstillinger ved avslutning ” og klikk OK for å bruke endringene umiddelbart. Sjekk om den samme feilen vises etter kjøring av nettverksfeilsøkingsprogrammet!

Løsning 11: Avinstaller McAfee

For å være ærlig fungerer McAfee antivirus noen ganger mer som skadelig programvare enn et verktøy som skal beskytte deg mot det. Det forårsaker forskjellige feil på folks datamaskiner, selv lenge etter at den er avinstallert på grunn av resterende filer og registeroppføringer. Dette nettverksproblemet er en av slike feil, og det kan løses ved å utføre en ren avinstallasjon av McAfee antivirus.

 1. Klikk på Start- menyknappen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter den. Alternativt kan du klikke på det girlignende ikonet for å åpne innstillingsverktøyet hvis du er en Windows 10-bruker.
 2. I Kontrollpanel angir du Vis som innstilling til Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 3. Hvis du bruker Innstillinger-appen på Windows 10, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer og verktøy på din PC.
 4. Finn McAfee Antivirus i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller eller Fjern.
 5. Du bør bekrefte eventuelle dialogbokser som ber deg om å avinstallere McAfee Antivirus og følge instruksjonene som vises i avinstallasjonsveiviseren.
 6. Klikk Fullfør når det avinstallerte fullfører prosessen, og start datamaskinen på nytt for å bruke endringene.

For å rydde opp i resten av filene som er igjen av McAfee, bør du bruke McAfee Consumer Product Removal Tool (MCPR) som enkelt kan brukes ved å følge instruksjonene nedenfor:

 1. Last ned MCPR- verktøyet fra McAfees offisielle nettsted, og dobbeltklikk på filen MCPR.exe du nettopp lastet ned. Den skal være i nedlastingsmappen din som standard, men du kan også åpne den ved å klikke på filen på nedlastingssiden for nettleseren din.
 2. Hvis du ser en sikkerhets- UAC-advarsel som ber deg om å velge om du lar appen gjøre endringer på PC-en din, klikker du Ja, Fortsett eller Kjør , avhengig av hvilken versjon av Windows du har installert.
 3. På skjermen for fjerning av programvare for McAfee, klikk på Neste- knappen og klikk på Godta for å godta lisensavtalen for sluttbrukere (EULA).
 4. På sikkerhetsvalideringsskjermbildet skriver du inn sikkerhetstegnene nøyaktig slik det vises på skjermen (validering er skiftende mellom store og små bokstaver). Klikk på Neste- knappen. Dette trinnet forhindrer utilsiktet bruk av MCPR.
 5. Etter at fjerningsprosessen er fullført, bør du se popupen for fjerning er fullført, noe som betyr at McAfee-produkter har blitt fjernet fra datamaskinen din.
 6. Men hvis du ser Cleanup Mislykket meldingen, er opprydding mislyktes, og du bør starte PCen og prøver hele prosessen på nytt.
 7. Start datamaskinen på nytt etter at prosessen endelig er ferdig, og sjekk om McAfee Antivirus er fjernet fra datamaskinen. Videre, sjekk for å se om du fremdeles opplever IPv4 no Internet access issue

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det