Fix: Windows Update-feil 0x80070424

Windows Update-feil 0x80070424 dukker ofte opp hvis de nødvendige systemfilene ikke er registrert på grunn av hvilke brukere ikke kan få systemet oppdatert. Feilen oppstår vanligvis når du oppdaterer systemet ditt ved hjelp av Windows Update Standalone Installer eller gjennom Windows Update i Innstillinger. Windows Update Standalone Installer (Wusa.exe) er et innebygd verktøy som bruker Windows Update Agent API for å laste ned og installere Windows-oppdateringspakker.

0x80070424-feilen har en ganske historie. Noen brukere opplevde denne feilen i Windows XP-tidene, og det hjemsøker fortsatt noen en gang imellom. Men med tiden har feilen faktisk blitt adressert. Man er i stand til å finne en løsning på et problem hvis han / hun vet årsaken, la oss ta en titt på årsakene til denne feilen.

Hva forårsaker Windows Update-feil 0x80070424 på Windows 10?

Siden feilen har eksistert en god stund nå, skjules årsakene til feilen ikke lenger. Det kan være forårsaket av -

 • Windows-oppdateringstjenester . Windows-oppdatering krever at visse tjenester kjører for at oppdateringen skal kunne lastes ned og installeres trygt. Derfor, hvis de nødvendige tjenestene ikke kjører, vil feilen vises.
 • Nødvendige systemfiler . En annen årsak som skyldes denne feilen, er at visse systemfiler som kreves for oppdateringen ikke er registrert på systemet.

Implementer følgende løsninger for å løse problemet.

Løsning 1: Feilsøking for Windows Update

Microsoft sørger for å oppdatere feilsøkingsprogrammet for forskjellige problemer her og da. Det er trygt å si at feilsøkingsprogrammet nå er langt bedre enn det vi pleide å ha. Dette faktum i seg selv gjør det viktig å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update når det blir bedt om en oppdateringsfeil. Slik utfører du feilsøkingsprogrammet:

 1. Trykk på Winkey + I for å åpne Innstillinger .
 2. Gå til Oppdatering og sikkerhet.
 3. Bytt til kategorien Feilsøk, og finn Windows Update .
 4. Marker det og klikk deretter ' Kjør feilsøking '.

Løsning 2: Registrere systemfiler

Windows-oppdateringer bruker visse Windows-systemfiler for å kunne laste ned og installere oppdateringspakken trygt. Derfor, hvis systemfilene ikke er registrert på systemet, vil feilen ha en tendens til å dukke opp. Systemfilene er vanligvis i .dll- format. Slik registrerer du filene:

 1. Trykk på Winkey + R for å åpne Kjør .
 2. Skriv inn følgende en etter en:
  regsvr32 Qmgr.dll / s regsvr32 Qmgrprxy.dll / s
 3. Start systemet på nytt og kjør oppdateringen.

Løsning 3: Aktivering av Windows Update Service

Feilen kan ofte oppstå hvis Windows Update , Background Intelligent Transfer Service og Workstation- tjenestene ikke kjører. I et slikt tilfelle må du besøke Windows Services og starte dem manuelt. Dette er hvordan:

 1. Åpne Kjør ved å trykke Win + R .
 2. Skriv inn ' services.msc '.
 3. Finn de ovennevnte tjenestene og dobbeltklikk dem en etter en.
 4. Forsikre deg om at tjenestene er satt til Automatisk og kjører .
 5. Hvis de ikke er det, setter du oppstartstypen til Automatisk , klikker Bruk og sørg for å starte tjenesten.
 6. Start systemet på nytt og prøv å oppdatere.

Løsning 4: Bruke Windows-registeret

Windows-registeret er en viktig komponent i Windows-operativsystemet. Noen ganger dukker feilen opp på grunn av begrensningen fra Windows Registry. Du kan fikse feilen ved å tillate Windows-oppdateringen fra registeret. Dette er hvordan:

 1. Trykk på Winkey + R for å åpne Kjør.
 2. Skriv inn ' regedit '.
 3. Lim inn følgende bane i adresselinjen:
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate
 4. I høyre rute ser du etter DisableWindowsUpdateAccess DWORD.
 5. Dobbeltklikk på den og sett verdien til 0 .
 6. Aktivere Windows Update fra registeret
 7. Start maskinen på nytt for at den skal tre i kraft.

Løsning 5: Tilbakestill Windows Update-komponenter

Hver gang du starter en oppdatering, bruker Windows oppdateringskomponentene for å laste ned, lagre og deretter installere pakken. Dette kan imidlertid bli påvirket hvis oppdateringskomponentene ikke fungerer som de skal. I et slikt tilfelle må du tilbakestille dem.

Det er to måter å tilbakestille Windows-oppdateringskomponenter - å skrive inn en serie kommandoer i ledeteksten eller bruke et enkelt og trygt skript. Vel, for å gjøre det enkelt for deg, skal vi koble skriptet. Den kan lastes ned herfra . Når du har lastet den ned, trekker du ut .zip-filen, og kjører ResetWUEng.cmd-filen som administrator.

Løsning 6: Reparer Windows

Til slutt, hvis ingen av løsningene ovenfor ordner seg for deg, står du igjen, men med ett alternativ. Du må reparere Windows-installasjonen. Når du reparerer Windows, oppdateres systemet automatisk til den nyeste versjonen og reparerer systemfilene.

For å lære mer om dette, se denne artikkelen på nettstedet vårt som viser deg hvordan du reparerer Windows 10 ganske grundig.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det