Slik installerer du Windows 7 uten plate

Mange Windows-datamaskiner som følger med Windows 7 ut av esken, selges og sendes uten installasjonsplater for Windows 7, og mange Windows 7-brukere ender opp med å misplasser eller mister oversikten over Windows 7-installasjonsplatene. I slike tilfeller kan brukere ende opp med å bli stum hvis de noen gang trenger å installere Windows 7 på nytt på datamaskinene sine. Datamaskiner som ikke følger med en Windows 7-installasjonsplate når de selges eller sendes, kommer ofte med 'gjenopprettingsplater' eller 'gjenopprettingspartisjoner' som er ment å brukes til å gjenopprette dem til den nøyaktige måten de var da de ble tatt ut av boksen.

Dessverre, hvis du går til gjenopprettingsplaten eller partisjonsruten, vil datamaskinen din bli gjenopprettet til den nøyaktige måten den var da du startet den opp for første gang - bloatware og produsentinstallerte programmer inkludert, vil du ikke installere vanilje Windows på nytt 7. I tillegg er det ikke alltid like effektivt å gjenopprette datamaskinen slik den var da du startet den for første gang som å installere Windows helt på nytt når det gjelder å fikse problemer og problemer med Windows.

Å installere Windows på nytt fra bunnen av er ikke bare en av de beste og mest effektive løsningene på et ekstremt bredt spekter av forskjellige problemer knyttet til Windows, men det gjør også at datamaskinen din kjører på en standard, helt vanilje- og bloatware-fri installasjon av Windows. Heldigvis er det imidlertid ikke å ha en Windows 7-installasjonsplate langt fra verdens ende. Du kan med hell og ganske enkelt installere Windows 7 på nytt, selv om du ikke har en installasjonsplate for Windows 7 for øyeblikket. Hvordan vil noe slikt gå, spør du? Vel, her er hva du trenger å gjøre for å installere Windows 7 på nytt på en datamaskin hvis du ikke har en installasjonsplate for Windows 7:

 1. Først og fremst må du finne din alfanumeriske Windows 7 produktnøkkel (som vanligvis er 25 tegn lang). Hvis du fremdeles kan logge på Windows på datamaskinen din, kan du finne produktnøkkelen din ved å høyreklikke på  Datamaskin  på  skrivebordet  eller i  Start-menyen , klikke på  Egenskaper  og bla ned til  Windows-aktiveringsdelen  . Den  Produkt ID beskrevet under  aktivering Windows  delen er Windows 7 produktnøkkel. Hvis du ikke kan logge deg på Windows på datamaskinen din, kan du se etter Windows 7-produktnøkkelen på eventuelle klistremerker på kroppen din eller i dokumentasjonen som fulgte med datamaskinen da du kjøpte den. 
 2. Lag et Windows 7 installasjonsmedium. Åpenbart kan du ikke installere Windows 7 på en datamaskin med mindre du har noe å installere Windows 7 fra. Hvis du ikke har en Windows 7-installasjonsplate, kan du imidlertid bare lage en Windows 7-installasjons-DVD eller USB som du kan starte datamaskinen fra og bruke til å installere Windows 7. Opprett et oppstartbart Windows 7-installasjonsmedium.
 3. Hvis du installerer Windows 7 på nytt, slettes  data som er lagret på datamaskinen din permanent  (i det minste på den samme partisjonen på datamaskinens harddisk som du installerer Windows 7 på), så sørg for å sikkerhetskopiere filer og data du ikke vil ha å tape. Når du er klar til å fortsette installasjonen, setter du inn Windows 7-installasjons-DVDen eller USB-en du opprettet i datamaskinen og  starter den på nytt  .
 4. På den aller første skjermen ser du mens datamaskinen starter opp, og trykker på den aktuelle tasten på tastaturet for å komme inn i datamaskinens BIOS eller  oppsett . Tasten du trenger å trykke vil bli tydelig beskrevet på det første skjermbildet du ser mens datamaskinen starter opp.
 5. Naviger til  Boot-  fanen i BIOS.
 6. Konfigurer oppstartrekkefølgen til datamaskinen din for å starte opp fra CD-ROM-en (hvis du bruker en Windows 7 installasjons-CD / DVD) eller fra USB (hvis du bruker en Windows 7 installasjons-USB). 
 7. Lagre  endringene du har gjort i BIOS, og avslutt den.
 8. Når datamaskinen starter opp, vil den prøve å starte fra installasjons-CD / DVD eller USB og be deg om å trykke på en  hvilken som helst tast  på tastaturet for å starte opp fra mediet. Når det gjør det, trykker du bare på  hvilken som helst tast for  å fortsette. 
 9. Godta Microsofts vilkår for bruk , konfigurer språket ditt og andre preferanser på  Installer Windows-  siden og klikk på  Neste . Følg også andre instruksjoner på skjermen du ser til du kommer til  hvilken type installasjon du vil ha? side. 
 10. På " Hvilken type installasjon vil du ha?" side, klikker du på  Egendefinert (avansert) .
 11. På " Hvor vil du installere Windows?" side, klikk på  Drive-alternativer (avansert) , klikk på partisjonen til datamaskinens harddisk som Windows 7 for øyeblikket er installert på for å velge den, og klikk deretter på  Delete .
 12. Klikk på  Ja  i den resulterende popupen for å bekrefte handlingen. Når du har gjort det, vil Windows 7 og alle andre data på den valgte harddiskpartisjonen bli slettet fullstendig og permanent.
 13. Når harddiskpartisjonen er tørket, klikker du på den for å velge den som destinasjon for den nye installasjonen av Windows 7, og klikker på  Neste .
 14. Bare vent til Windows 7 blir installert. Prosessen kan ta hvor som helst mellom noen få minutter og over en time (avhengig helt av hvor raskt datamaskinen din er), og datamaskinen vil automatisk startenytt  ved flere anledninger gjennom hele installasjonsprosessen, så det er ikke nødvendig å bekymre deg når det skjer.
 15. Når den foreløpige installasjonen av Windows 7 er fullført, blir du bedt om å sette opp Windows 7 ved å opprette en brukerkonto for deg selv og konfigurere noen forskjellige preferanser. Bare følg instruksjonene og instruksjonene på skjermen, og installasjonen begynner å bli fullført når du har gjort det. Når installasjonen er fullført, blir du ført til  skrivebordet .

Å ikke ha en Windows 7-installasjonsplate eller miste den du hadde, er ikke noe som kan hindre deg i å installere Windows 7 på en datamaskin på nytt - alt du trenger å gjøre er å opprette et nytt Windows 7-installasjonsmedium (det kan være en DVD eller en USB eller til og med en CD) helt og bruk den til å installere Windows 7 på nytt, som du vanligvis ville gjort med hvilken som helst Windows 7-installasjonsplate.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det