Korriger: Prosesssystemet svarer ikke

Prosesssystemet svarer ikke ” er en vanlig feil som kan finnes på praktisk talt alle slags Android-enheter. Samsung og Alcatel-modeller ser ut til å være enda mer utsatt for denne feilmeldingen.

Det er ikke et gitt faktum, men de fleste brukere har rapportert at denne feilen oppstår rett etter at de er ferdig med å installere en ny app. Problemet er også knyttet til installering av apper utenfor Google Play Store.

Siden problemet egentlig ikke har en feilkode som vil hjelpe oss med å finne årsaken, må vi gjette om feilen er et resultat av at en app krasjer eller noe som skjer dypt inne i kjernen.

Feilen er ment å signalisere at noen maskinvare eller Android OS i seg selv ikke gir appene dine de dataene de trenger.

Siden det er mye variasjon som vil forårsake denne feilen, er løsningene flere. Før vi kommer til fikseringsdelen, la meg gå gjennom de vanligste årsakene som vil utløse " prosesssystemet svarer ikke " -feilen:

 • Programvarekonflikt
 • Utilstrekkelig lagringsplass eller minne
 • Dårlige sektorer på SD-kort
 • Ondsinnede apper installert fra ukjente kilder
 • Upålitelig tilpasset ROM (bare forankrede enheter)
 • Viktige systemprosesser ble flyttet eller slettet med Link2SD eller en annen lignende app (bare rotte enheter)

Nedenfor har du en rekke feilsøkingsveiledninger og -reparasjoner som hjelper deg med å finne årsaken og forhåpentligvis får feilen " prosesssystemet ikke svarer ". Følg hver metode i rekkefølge, da de er ordnet etter hyppighet og alvorlighetsgrad. Gå deg ned til du finner en løsning som fungerer for enheten din.

Metode 1: Sørg for at du har nok ressurser

Hvis vi nærmer oss dette problemet fra et logisk synspunkt, er det fullt mulig at Android OS ikke kan gi appene dine de nødvendige dataene bare fordi det ikke har de riktige ressursene til å gjøre det.

Jeg anbefaler deg å starte feilsøkingsoppdraget ditt ved å sjekke om du har nødvendig intern lagringsplass og ledig RAM for at enheten din skal fungere skikkelig. Her er trinnene du må ta:

 1. Gå til Innstillinger> Minne og lagring og sørg for at du har minst 300 MB ledig plass på den interne lagringen.

 2. Hvis du er under den grensen, sletter du hurtigbufrede data. Hvis det ikke er nok, avinstallerer du noen av appene du sjelden bruker.

  Merk: På noen Android-versjoner kan du slette alle bufrede data ved å gå til Innstillinger> Lagring> Cache-data eller Lagrede data og trykke på Slett hurtigbuffer .

 3. Gå til Innstillinger> Minne og lagring og trykk på Minne .

  Merk: På noen Android-versjoner av Memory oppføringen er plassert under Innstillinger> Android-innstillinger .

 4. Du bør se en liste over apper og en rekke ressurser de bruker. Trykk på en RAM-tung app og trykk på Force Stop for å frigjøre litt RAM.

 5. Bla gjennom telefonen en stund og se om feilen dukker opp igjen.

Metode 2: Utføre forskjellige omstart

Noen ganger er løsningen på " prosesssystemet ikke svarer " feilen å bare starte enheten på nytt. Hvis du kan, er det tilrådelig å tømme kondensatorene for å oppnå en ren oppstart.

Hvis du fikk denne meldingen etter at en app ble stengt midt i installasjonen, kan du gå gjennom følgende trinn:

 1. Trykk og hold inne strømknappen til oppstartsvinduet dukker opp.
 2. Derfra trykker du på Startnytt ( Startnytt på noen enheter) og vent til telefonen starter opp igjen.
 3. Hvis problemet vedvarer, må du slå av telefonen helt og fjerne baksiden av telefonen.
 4. Fjern batteriet fysisk og hold av / på -knappen i omtrent et halvt minutt. Dette vil tømme gjenværende strøm fra den interne maskinvaren og kondensatorene.

  Merk: Hvis du har en enhet med et ikke-flyttbart batteri, kan du prøve å utføre en simulert frakobling av batteriet. Trinnene for å tvinge en omstart av denne typen er forskjellige fra produsent til produsent. Hvis du ikke holder nede volum ned + av / på-knappen i 20 sekunder, kan du utføre et online søk på “ simulert batterikobling + YourPhoneModel ”.

Metode 3: Sørg for at Android er fullstendig oppdatert

Det er god praksis å regelmessig sørge for at Android-enheten din er oppdatert. I tilfelle det ikke er det, er sjansen stor for at utdatert programvare forårsaker " prosesssystemet svarer ikke " -feilen. Slik sørger du for at enheten din er fullstendig oppdatert:

 1. Åpne Google Play Butikk , sveip fra venstre til høyre og trykk på Mine apper og spill.

 2. Du bør se en liste med alle appene som må oppdateres. Oppdater hver app til den nyeste versjonen, eller trykk på Oppdater alt for å planlegge dem alle for oppdatering.
 3. Gå til Innstillinger og trykk på Systemoppdatering .

 4. Trykk på Se etter oppdateringer og vent til spørringen skal fullføres. Hvis det er noen OS-oppdateringer, installer dem og vent til enheten din starter på nytt.
 5. Bla gjennom enheten din normalt og se om feilen vises igjen.

Metode 4: Ta ut SD-kortet

SD-kortet ditt kan bare være grunnen til at " prosesssystemet ikke svarer " -feilen vises. Hvis SD-kortet ditt ikke fungerer, eller det bare har noen dårlige sektorer som hindrer systemet i å få tilgang til den nødvendige informasjonen, kan det utløse denne feilen. Fra det jeg klarte å samle, er problemet mye mer vanlig på SD-kort som er større enn 32 GB.

En rask måte å sjekke om SD-kortet ditt forårsaker dette problemet er å fjerne det fysisk. Når du har fjernet den, start enheten på nytt. Bla på telefonen din og se om problemet fortsatt er til stede. Hvis det er, gå ned til neste metode.

Hvis problemet ikke vises, er det klart at du har et SD-kort som ikke fungerer. Tørk den helt av før du kaster den ut, og sett den inn i enheten igjen. I tilfelle problemet ikke gjentas etter SD-sletting, hadde du ganske enkelt en serie dårlige sektorer.

Metode 5: Oppstart i sikkermodus

Uansett Android-versjonen du jobber med, er en tredjepartsapp fortsatt i stand til å bringe enheten din til en gjennomgang. Siden det har vært rapporter om denne feilen som et resultat av en programvarekonflikt, kan det være verdt et skudd å teste denne teorien.

Oppstart av Android i sikkermodus vil sikre at ingen tredjepartsapplikasjoner får lov til å kjøre. I tilfelle oppstart av sikkermodus fikk feilen til å forsvinne, er det klart at du har hendene på en programvarekonflikt. Følg trinnene nedenfor for å se om en app forårsaker feilen og fikse den:

 1. Når enheten er slått på, trykker du på og holder inne av / på-knappen til oppstartsmenyen dukker opp.
 2. Trykk og trykk på Av- ikonet. Trykk på OK for å starte telefonen på nytt i sikkermodus

  Merk: Hvis fremgangsmåten ovenfor ikke starter telefonen på nytt i sikkermodus, gjør du et online søk med "start på nytt * YourPhoneModel * i sikkermodus" og følg en guide.

 3. Enheten din skal starte på nytt i sikkermodus . Du kan bekrefte dette ved å sjekke om ikonet Sikker modus er til stede i nedre venstre hjørne av skjermen.

 4. Spill med enheten din en stund og se om problemet dukker opp igjen.
 5. Hvis feilen ikke vises i sikkermodus, kan du fortsette og avinstallere alle appene du kanskje har lastet ned omtrent den gang dette problemet først ble vist. Jeg vil foreslå at du begynner med å fjerne apper du kanskje har installert fra utenfor Google Play Store.

 6. Når du er ferdig, avslutter du sikkermodus ved å starte enheten på nytt.

Metode 6: Tørke cachepartisjonen

Før vi går gjennom mer drastiske tiltak, la oss prøve å tørke cachepartisjonen og se om problemet er løst. Husk at å slette cachepartisjonen ikke sletter noen personlige data fra enheten din. Dataene som skal slettes er bare midlertidige system- og appfiler. Alle appdataene dine blir slettet, men Google Play Store gjenoppretter dem automatisk når du bruker dem igjen. Slik tørker du hurtigbufferpartisjonen:

 1. Slå av Android-enheten din helt.
 2. Trykk og hold Volum opp + Hjem-knapp + Av / på-knapp .Slipp av / på-knappen når enheten vibrerer, men fortsett å holde de to andre knappene.

  Merk: Hvis dette ikke tar deg til gjenopprettingsmodus, kan du gjøre et søk på nettet om "hvordan du går inn i gjenopprettingsmodus + YourPhoneModel"

 3. Slipp de andre knappene når du ser Android System Recovery Screen .

 4. Bruk Volum ned-tasten for å navigere nedover og utheve tørk cache-partisjonen .

 5. Trykk på av / på-knappen for å velge den.
 6. Vent til prosessen er fullført. Enheten din starter på nytt på slutten av den.

Metode 7: Tilbakestill Android til fabrikken

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er den siste håndterbare tingen du kan gjøre å tilbakestille enheten. Hvis du ikke har rørt noen av systemfilene, vil dette mest sannsynlig gjøre at feilen forsvinner.

Men husk at å utføre en tilbakestilling av fabrikken vil fjerne personlige data fra intern lagring. Hvis du har dine personlige medier på SD-kortet, ikke bekymre deg, dataene derfra vil ikke bli påvirket av følgende prosedyre. Hvis du ikke har et SD-kort, anbefales det å lage en sikkerhetskopi før du tilbakestiller fabrikken. Med dette i tankene, her er hvordan du tilbakestiller telefonen din på fabrikk:

 1. Gå til Innstillinger og bla ned til Sikkerhetskopiering og tilbakestilling .
 2. Trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling og sørg for at ruten ved siden av Sikkerhetskopier dataene mine er avmerket. Hvis ikke, klikker du på den og venter på at en sikkerhetskopi skal opprettes.

 3. Trykk på tilbakestilling av fabrikkdata og bekreft ved å trykke på Tilbakestill telefon .
 4. Bekreft den endelige bekreftelsen ved å trykke på Slett alt .
 5. Vent til prosessen er fullført. Enheten din vil starte på nytt på slutten av den.

Metode 8: Reflash til en lager-ROM

Hvis en tilbakestilling av fabrikken ikke hjalp, kan jeg nesten satse på at du har gjort det og ødelagt noen viktige systemfiler. Jeg har sett mange brukere som klager på denne feilen etter at de har prøvd å flytte system ting fra intern lagring til SD-kortet.

Selvfølgelig ville du ikke ha klart å flytte noen viktige filer uten root-tilgang, det sier seg selv. Men hvis du er forankret og har rotet med en app som Link2SD, er det fullt mulig at du har gjort skade på Android OS.

Hvis det er tilfelle, er den eneste veien videre å fjerne enheten og gå tilbake til en lager-ROM. Hvis du ikke har blinket enheten din før, må du ikke prøve den selv med mindre du ikke trenger telefonen. Min anbefaling på dette tidspunktet vil være å ta den med til en sertifisert tekniker og be om et lager-flash.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det