Hva er midlertidige filer, og er det trygt å slette dem?

Hver datamaskinbruker har kanskje hørt om de midlertidige filene fra ett eller annet sted, og noen har til og med lagt merke til hvor de ligger og hva de gjør. I disse dager blir alle enheter i teknologiverden raskere og pålitelig; det samme gjelder datamaskiner. Brukere som er klar over disse filene, vet også om plassen det tar og har hørt om å slette disse filene. Men de er fortsatt usikre på sikkerheten til disse filene.

Hva er midlertidige filer?

Som navnet antyder, er midlertidige filer den typen filer som lagrer midlertidige data som er opprettet av Windows selv eller programmene som brukerne bruker. Disse filene hjelper datamaskinen til å kjøre problemfritt når du bruker relaterte programmer eller oppgaver. De er også kjent som foo-filer, og den har .temp som en utvidelse.

Når du bruker redigeringsprogramvare relatert til media, grafikk eller tekstskriving, blir det midlertidige filer opprettet for det pågående arbeidet ditt. Ikke bare vil disse filene hjelpe programmet til å kjøre raskere og jevnere, men de hjelper også med å lage en gjenopprettingskopi i tilfelle systemet eller programmet slås av uventet.

Bruk av midlertidige filer på din PC

Mange av brukerne som bruker filer som ISO, RAR, kan ha sett midlertidig utpakking av filer på datamaskinen din. De trekker ut filer i den midlertidige mappen mens du bruker dem til installasjon eller andre formål, og når prosessen er fullført, fjerner de den automatisk .

De fleste midlertidige filer som systemet bruker, slettes automatisk etter at oppgaven er fullført. Men det kan være noen filer som ligger på lageret ditt for fremtidig bruk. Det samme kan gjelde for programmer for daglig bruk som trenger disse midlertidige filene for å fullføre operasjoner og oppgaver raskere for brukerne.

Plassering av midlertidige filer

Vi vet at vår primære stasjon er den der Windows er installert, og mesteparten av tiden bruker systemet den stasjonen til grunnleggende bruk av et system. Så de midlertidige filene som blir lagret i systemet ditt, vil være i denne primære stasjonen, fordi de også er der de andre systemfilene dine ligger.

Databrukere trenger denne stasjonen for å kjøre raskere, slik at systemet kan fungere raskt uten forsinkelse eller henging. Tvert imot, disse filene kan ta litt plass i den primære stasjonen, noe som kan gi noen innvirkning på systemet.

Vi kan også endre plasseringen av de midlertidige filene gjennom miljøvariabler som vist nedenfor:

  1. Trykk på Windows + R, skriv “kontroll” i dialogboksen, og trykk Enter.
  2. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på Avanserte systeminnstillinger .Avanserte systeminnstillinger
  3. Når innstillingene er åpne, velger du Miljøvariabler som er til stede nederst.
  4. Nå som miljøvariablene åpnes, vil du se verdiene for TMP og TEMP . Endre verdiene til en annen gyldig filsti. Lagre endringene før du avslutter. Forsikre deg om at du også starter datamaskinen på nytt.

Hvorfor trenger du å slette midlertidige filer og er det trygt?

Det kan være noen filer du kanskje trenger for din daglige bruk. Men de fleste andre midlertidige filer har ingen nytte. Når mappen for midlertidige filer blir større, kan den redusere PCen.

Også den midlertidige mappen som har større størrelse i de fleste scenarier, vil ikke redusere PCen. Men hvis filene som nettleserbuffer, ubrukte eller gamle programmer ikke oppdateres på grunn av ikke å starte systemet på nytt, kan alle disse legge press på PC-en og gjøre det tregt.

Så hvis vi ønsker en endelig konklusjon om sikkerhet, så Ja, det er trygt å slette disse midlertidige filene fra systemene våre. Du kan enkelt slette disse filene og starte PCen på nytt etter det. Når du sletter midlertidige filer, kan det gi deg noen fordeler, men forskjellen vil ikke merkes så mye. Du kan slette dem manuelt eller bruke noe tredjepartsprogramvare som "CCleaner" for å rydde opp for deg.

Så som nevnt ovenfor om midlertidige filer, er det ingen grunn til å bekymre deg for de midlertidige filene. I de fleste tilfeller vil sletting av midlertidige filer automatisk bli gjort, men du kan også gjøre det selv.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det