Slik slår du av styreflaten Windows 10

På en bærbar PC er den innebygde inngangsenheten for musepekeren kjent som en berøringsplate. Touchpads er helt brukbare og er utmerket når det gjelder å bruke dem til musepekeren. Imidlertid vil de fleste fremdeles heller bruke en mus enn en pekeplate for å flytte markøren. Hvis du kobler en fysisk mus til den bærbare datamaskinen din, kan du imidlertid ikke ha pekeplaten til å fungere som en inngangsenhet (det vil ganske enkelt være et sammenstøt mellom de to, og pekeplaten kan også bli en kilde til utilsiktet inngang). Av den grunn og av en rekke andre trenger folk ofte å slå av styreputene.

Å deaktivere en bærbar pekeplate er komfortabelt innenfor muligheten, selv på Windows 10 - den siste og beste iterasjonen av Windows Operating Ssytem. Før du går videre til å slå av berøringsflaten på din bærbare datamaskin Windows 10, bør du definitivt ha en alternativ inngangsenhet for musepekeren din tilkoblet. Hvis du bare vil ha datamaskinens styreflate slått av mens du har en mus koblet til den, vil du være bedre å følge deaktivere styreflaten . Hvis du vil slå av pekeplaten permanent, er du imidlertid helt sikkert på rett sted.

Det er en rekke forskjellige måter du kan gjøre om å deaktivere styreflater på Windows 10, og hvilken du bruker, avhenger ganske enkelt av dine spesifikke omstendigheter eller i utgangspunktet hvilken vei som ender med å få jobben gjort for deg. Uten videre er følgende noen av de absolutt mest effektive metodene du kan bruke til å deaktivere en berøringsplate på Windows 10:

Metode 1: Deaktiver styreplaten i Innstillinger

Windows 10 brakte med seg muligheten til å slå den bærbare datamaskinens styreflate på eller av direkte fra operativsystemets innstillingsverktøy . Hvis du vil deaktivere pekeplaten din fra Innstillinger , er alt du trenger å gjøre:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Klikk på Innstillinger .
 3. Klikk på Enheter .
 4. Klikk på pekeplate i venstre rute i vinduet .
 5. I den høyre ruten i vinduet, finn en vippe rett under Touchpad , og snu dette veksle Off .
 6. Lukk innstillingsvinduet .

Metode 2: Deaktiver ETD Control Center fra å kjøre ved oppstart

For mange bærbare datamaskiner styres styreflaten av et program kjent som ETD Control Center , et program som starter opp hver gang datamaskinen starter opp, og det er når dette programmet kjører i bakgrunnen at styreflaten fungerer. Når det er tilfelle, kan brukere som har ETD Control Center på datamaskinene sine, deaktivere styreputene ved å forhindre at programmet kjører ved oppstart. Brukere som ikke har ETD Control Center på datamaskinene, vil imidlertid være bedre å gi noen av de andre metodene som er oppført og beskrevet her, et skudd. For å bruke denne metoden, må du:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 2. Naviger til oppstartsfanen i Oppgavebehandling .
 3. Finn ETD Control Center i listen over programmer som er konfigurert til å kjøre når datamaskinen starter opp, og klikk på den for å velge den.
 4. Klikk på Deaktiver .

Når du har gjort det, vil ikke ETD Control Center lenger kjøre når datamaskinen starter opp, noe som betyr at pekeplaten ikke vil fungere heller.

Metode 3: Deaktiver styreflaten i Enhetsbehandling

Hver enhet som er koblet til en datamaskin, er oppført i Enhetsbehandling , og det er i Enhetsbehandling du kan deaktivere enheter som er koblet til datamaskinen din, og forhindre at de fungerer. Det samme kan gjøres i dette tilfellet for å deaktivere pekeplaten til den bærbare datamaskinen. For å deaktivere styreflaten i Enhetsbehandling , må du:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen eller trykk på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen .
 2. Klikk på Enhetsbehandling i WinX-menyen .
 3. Dobbeltklikk på delen Mus og andre pekeenheter for å utvide den.
 4. Finn oppføringen for datamaskinens styreflate, høyreklikk på den, klikk på Deaktiver og bekreft handlingen i den resulterende popupen ved å klikke på Ja . Hvis du ser flere oppføringer med samme navn ( for eksempel HID-kompatibel mus ), deaktiverer du bare hver oppføring en etter en til du finner den som er til styreflaten.
 5. Lukk Enhetsbehandling .

Metode 4: Bruk Touchpad Blocker for å deaktivere styreflaten

Hvis absolutt ingen av metodene som er oppført og beskrevet ovenfor har fungert for deg, vær ikke redd - du kan fortsatt bruke et tredjepartsprogram for å deaktivere berøringsplaten. Et slikt program som du kan bruke, heter navnet Touchpad Blocker . Touchpad Blocker er en gratis, lett programvare som kan konfigureres til å kjøres ved oppstart, og lar brukerne slå av styreflaten ved å trykke på en spesifisert tastekombinasjon på tastaturet (med den eneste fangsten det faktum at programmet må være løping - i bakgrunnen eller i forgrunnen, spiller ingen rolle hvilken - for at den skal kunne gjøre det).

Når du slår av pekeplaten med Touchpad Blocker , forblir pekeplaten deaktivert til du enten slår den på ved å trykke på den angitte tastekombinasjonen igjen eller starte datamaskinen på nytt. Hvis du ønsker å anskaffe og bruke Touchpad Blocker , må du:

 1. hit og klikk på Last ned- knappen for å begynne å laste ned et installasjonsprogram for Touchpad Blocker .
 2. Naviger til hvor du lastet ned installasjonsprogrammet for programmet, finn installasjonsprogrammet og kjør det.
 3. Gå gjennom installasjonsprogrammet og installer Touchpad Blocker på datamaskinen din.
 4. Sett opp Touchpad Blocker og konfigurer alle preferansene dine for programmet.

Touchpad Blocker er en helt lett og ikke-påtrengende applikasjon - den kjører i bakgrunnen (kan nås fra varslingsområdet , skjønt), så du vet ikke engang at den er der.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det