Fix: Telefon mottar ikke tekster 'Android'

Selv om vi stoler stadig mindre på klassiske tekstmeldinger, er det fortsatt mer pålitelig å sende en SMS enn å bruke en direktemeldingsapp. Hvis du betalte gode penger for et flaggskip Android som ligger i forkant av teknologien, ville du sannsynligvis forvente at det kunne sende og motta tekstmeldinger, ikke sant? Vel, det er ikke alltid tilfelle.

Mange Android-brukere rapporterer at enhetene deres ikke kan sende eller motta SMS-tekstmeldinger. Noen brukere sluttet plutselig å få tekster, mens andre begynte å ha dette problemet da de byttet til en ny telefon. Problemet ser ut til å forekomme på nesten alle Android-versjoner, uavhengig av produsent.

Men ting er ikke så dystre som de ser ut til å begynne med. Den gode nyheten sjansene dine for å løse dette problemet er veldig høye. Hvis du kan ringe og motta anrop, er ikke telefonen din ødelagt. I verste fall trenger du en SIM-erstatning, men disse sakene er svært sjeldne.

Før vi kommer til de faktiske løsningene, la oss fastslå de vanligste årsakene til at Android ikke er i stand til å sende tekstmeldinger:

 • Utilstrekkelig nettverkssignal.
 • Manglende nettverksdekning.
 • Feilkonfigurasjon i telefonens innstillinger.
 • Programvarekonflikt
 • En feil med den innebygde meldingsappen
 • Du har nylig byttet fra en iPhone til Android.
 • Transportørproblem med nettverksregistrering.
 • Avinstaller Skype og start opp i sikker modus for å sjekke om meldinger kommer gjennom.

Nå som vi kjenner synderne, la oss gjøre noen feilsøking for å eliminere de problemene du ikke kan løse selv:

 • Start med å sjekke signalstengene. Hvis statuslinjen indikerer at du ikke får god dekning, kan du prøve å starte telefonen på nytt og se om signalet blir bedre. Hvis du fremdeles lider av dårlig dekning, kan du ringe transportøren din og spørre om det er strømbrudd i ditt område.
 • Hvis signalfeltet ditt er solid, kan du prøve å ringe. Hvis du ikke klarer å lage en, lider telefonen din enten av et maskinvarerelatert problem, eller så har operatøren din skylden.
 • Sett inn SIM-kortet som ikke kan motta tekster i en annen telefon og overbevis noen om å sende deg en tekst. Hvis SMS-en ikke kommer igjennom, bør du kunne fikse den ved å gå til tjenesteleverandøren din og be om SIM-erstatning gratis.

Hvis feilsøkingsveiledningene ovenfor ikke har avslørt noe utenfor din kontroll, fortsett med å følge hver av metodene nedenfor i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer for deg.

Bruker foreslått løsning

Midlertidig bytte av nettverkstjenester til en annen operatør, eller til og med fra LTE til 2G, kan gjøre susen.

Metode 1: Rydde opp meldinger

Noen ganger skjer dette problemet fordi SIM-kortet ditt ble tett med meldinger. Tekst kan legge seg ganske raskt hvis du ikke tar deg tid til å slette dem fra tid til annen. Prosessen med å slette dem kan være forskjellig fra enhet til enhet, men trinnene er omtrent de samme.

 1. Åpne den innebygde meldingsappen.
 2. Trykk på Mer- ikonet (trepunktsikon).
 3. Trykk på Innstillinger .
 4. Se etter en innstilling som heter Manage SIM -kortmeldinger . Noen ganger kan du finne den skjult i kategorien Avansert .

 5. Enten sletter du fullstendig eller sletter bare teksten du ikke vil beholde.

Metode 2: Øke tekstmeldingsgrensen

Hvis du føler at meldingene dine hoper seg opp for fort, øker du lett grensen. Men husk at dette vil gi lite igjen for kontaktene dine. Men hvis du bruker en Google-konto for å lagre kontoene dine, bør det ikke være et problem.

 1. Gå til startskjermen og åpne den innebygde meldingsappen.
 2. Trykk på menyikonet (trepunktsikon).
 3. Velg Innstillinger fra listen.
 4. Trykk på tekstmeldingsgrense .
 5. Øk maksimumsverdien og trykk SET for å lagre.

Metode 3: Tømme data og hurtigbuffer

Nå som vi har slått fast at SIM-kortet ikke er skyld i dette, la oss se om vi kan si det samme om den innebygde meldingsappen din. Dette er hvordan:

 1. Gå til Innstillinger> Apper.
 2. Forsikre deg om at Alle apper- filter er valgt.
 3. Bla gjennom listen til du finner de innebygde meldingsappene, og trykk på den. Det kalles vanligvis Meldinger .
 4. Trykk på Lagring og vent til dataene blir beregnet.
 5. Trykk på Fjern data .
 6. Trykk på Fjern hurtigbuffer .

 7. Start telefonen på nytt og se om problemet er løst.

Metode 4: Deaktivering av iMessage

Hvis du nylig har opprørt de tekniske gudene ved å bytte side fra iOS til Android, Windows eller BlackBerry, kan du kanskje ikke få tekstmeldinger fra noen som bruker en iPhone. Dette skjer fordi de blir sendt som iMessage.

Hvis det er tilfelle, har du sannsynligvis glemt å deaktivere iMessage før du setter inn SIM-kortet i en ikke-Apple-telefon. I tilfeller som dette vil iOS-enheter fortsette å sende deg iMessages til nummeret ditt i stedet for vanlige SMS-er, slik at du ikke får noe.

Det samme kan skje med en MMS , men denne gangen er det forstyrrelser i FaceTime- tjenesten.

Heldigvis er det enkelt å få dem til å fungere igjen, forutsatt at du klarer å få tak i en iPhone. Slik gjør du det:

 1. Sett SIM-kortet tilbake i en iPhone.
 2. Forsikre deg om at du er koblet til et mobildatanettverk - 3G, 4G og LTE fungerer alle sammen.
 3. Trykk på Innstillinger> Meldinger og slå bryteren ved siden av iMessage til AV .
 4. Trykk på Innstillinger> FaceTime, og slå bryteren ved siden av FaceTime til AV.

Naviger også til dette nettstedet og følg instruksjonene på skjermen for å deaktivere iMessage hvis du ikke lenger har tilgang til iPhone.

Metode 5: Løse en programvarekonflikt

Android fikk mesteparten av populariteten fordi den kan tilpasses. For hver funksjon er Google Play fylt med en endeløs liste over apper som til slutt har samme funksjonalitet. Men å installere flere apper som gjør det samme, er ikke en god ide, hovedsakelig fordi noen apper ikke spiller bra med hverandre.

Hvis du installerte en tredjepartsapp som administrerer tekstingen din, kan den komme i konflikt med den innebygde meldingsappen. Ideelt sett bør du bare la en appadministrator tekstene dine. Hvis en programvarekonflikt er ansvarlig for dette, vil sletting av tredjepartsappen løse problemet ditt mesteparten av tiden. Men hvis du vil fortsette å bruke en tilpasset meldingsapp, kan du gjøre dette:

 1. Først må du sørge for at meldingsappene er oppdatert til den nyeste versjonen. Åpne Google Play og trykk på handlingsknappen.
 2. Gå til Mine apper og spill > Oppdateringer og se om det er oppdateringer for meldingsappen fra tredjepart.

 3. Hvis du har rottilgang med et tilpasset operativsystem, går du til Innstillinger> Apper og klikker på den innebygde meldingsappen.
 4. Trykk på Deaktiver  (dette alternativet blir nedtonet hvis du ikke har root-tilgang).

Metode 6: Fjerne kontakter fra SPAM-listen

Hvis du ikke mottar tekster på en selektiv måte, kan det hende at noen kontakter har funnet veien til spam-listen din. Dette kan også være forårsaket av skadelig programvare. Slik sørger du for at det ikke er tilfelle:

 1. Åpne meldingsappen din fra startskjermen.
 2. Trykk på handlingsknappen (trepunktsikon) og åpne Innstillinger .
 3. Se etter en oppføring som heter Spaminnstillinger eller Trakasseringsfilter . Noen ganger er det skjult under den avanserte fanen.
 4. Trykk på den og se om noen kontakter eller uttrykk er til stede der. Hvis de er det, fjern dem og trykk Lagre .

Metode 7: Utføre en tilbakestilling av nettverksregistrering

Hvis ingen metode fungerte så langt, la oss prøve å tilbakestille nettverksregistreringen. Løsningen er å sette inn SIM-kortet i en annen telefon som overstyrer nettverksregistreringen på nummeret ditt. Her er en rask gjennomgang:

 1. Ta ut SIM-kortet og sett det inn i en annen telefon.
 2. Slå den og vent 2-3 minutter.
 3. Forsikre deg om at det har et mobilsignal før du slår det AV .
 4. Ta ut SIM-kortet igjen og sett det inn i telefonen som forårsaket problemer.
 5. Slå den på igjen og vent 2-3 minutter. Den skal automatisk konfigurere nettverksregistreringen.

Metode 8: Gjør en radio-tilbakestilling

Hvis ingenting har fungert, la oss gjøre en tilbakestilling av radioen. Vanligvis blir tilbakestillingskoder gitt av operatører når andre feilsøkingsmetoder mislykkes, men du kan enkelt finne dem på nettet.

Du kan tilbakestille radioen ved å skrive inn en kode på samtaleskjermen. Tegningen ser slik ut:  ## code #

Hvis du bruker en iPhone, er standardkoden for tilbakestilling av radio ## 25327 #

På Android er ting litt mer kompliserte. Mens radiotilbakestillingskoden for lagerversjonen av Android er  ## 873283 # , bruker noen produsenter sine egne tilpassede koder. Men du kan enkelt finne ut av det ved å gjøre et nettsøk på “ * din telefonmodell * + radio-tilbakestillingskode ”. Etter at du har funnet den riktige, setter du inn koden og venter på at enheten din starter på nytt.

Metode 9: Utføre en tilbakestilling av fabrikken

Hvis du har kommet så langt uten resultater, har du en siste sjanse før den lange og kjedelige samtalen med operatøren din, som sannsynligvis vil ende med at du leverer telefonen til dem for "ytterligere undersøkelser". Alt som er igjen nå er å gjøre en tilbakestilling av fabrikken og håpe det løser problemet. Hvis problemet er relatert til en feil eller et virus, er sjansen stor for at du kan motta og sende tekst normalt. Slik gjør du:

Merk: Husk at en tilbakestilling av fabrikken vil slette alle dine personlige data som ikke er på SD-kortet, så det anbefales å lage en sikkerhetskopi før du gjør dette.

 1. Gå til Innstillinger> Avanserte innstillinger .
 2. Trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling og se om sikkerhetskopier er aktivert på enheten din. Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, bør du gjøre en nå.
 3. Rull ned og trykk på Tilbakestill til fabrikkdata .

 4. Trykk på Tilbakestill telefon og vent til prosessen er fullført.
 5. Vent til telefonen din starter på nytt, og sjekk om tekstene kommer inn.

Metode 10: Tillate meldinger

I noen tilfeller kan enkelte telefoner være konfigurert som standard for ikke å tillate meldinger fra alle mennesker eller for å filtrere meldingene dine for å forhindre at spam blir sendt gjennom. Derfor, i dette trinnet, vil vi deaktivere denne innstillingen og deretter sjekke om problemet fortsatt vedvarer. For det:

 1. Lås opp telefonen og naviger til startskjermen.
 2. Dra varslingspanelet og klikk på "Innstillinger" -ikonet.
 3. I innstillingene klikker du på søkefeltet og velger "Meldinger".
 4. I meldinger, klikk på "Meldinger" og velg deretter "Fra hvem som helst".
 5. Dette alternativet er bare til stede for noen telefongrensesnitt, så ikke bekymre deg hvis du ikke finner det for deg.
 6. Sjekk om problemet vedvarer etter å ha gjort dette.

Merk:  Ta kontakt med tjenesteleverandøren din og be dem utstede et nytt SIM-kort hvis problemet fortsatt vedvarer. Sørg også for at det ikke er noe problem på slutten som forhindrer at meldingene kommer gjennom.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det