Fix: Windows 10 Brightness Won & rsquo; t Change

Noen brukere rapporterer at de ikke kan endre lysstyrken på skjermen på Windows 10 etter å ha brukt en oppdatering eller etter oppgradering fra en eldre Windows-versjon. De fleste brukere rapporterer at skjermens lysstyrke alltid ser ut til å forbli på maks, uavhengig av strømplanen.

Dette problemet påvirker kanskje ikke PC-ens funksjonalitet (siden lysstyrken også kan justeres fra skjermen), men bærbare brukere rapporterer at batterilevetiden deres blir sterkt påvirket av det faktum at maskinen deres kontinuerlig kjører med maksimal lysstyrke.

Hvis du sliter med dette problemet, kan følgende metoder hjelpe. Vi har klart å identifisere en rekke potensielle løsninger som har vært effektive for andre brukere som har opplevd samme situasjon. Følg metodene nedenfor i rekkefølge til du oppdager en løsning som klarer å løse problemet ditt.

Metode 1: Justere lysstyrken fra Strømalternativer

Mesteparten av tiden er problemet et resultat av et klassisk tilfelle av lysstyrkeinnstillingsfeil som kan løses ved å tilpasse noen innstillinger for strømalternativer. Selv om denne feilen er like gammel som Windows 7, har Microsoft ikke adressert den fra nå av.

Merk: Denne spesielle metoden kan også brukes på Windows 7 og Windows 8 for å løse problemet med lysstyrke.

Her er en rask guide for å fikse lysstyrkeproblemet via strømalternativer:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ powercfg.cpl ” og trykk Enter for å åpne menyen Strømalternativer .

 2. I menyen Strømalternativer klikker du på Endre planinnstillinger , og deretter klikker du på Endre avanserte strøminnstillinger .

 3. I neste vindu, rull ned til Display og trykk på "+" -ikonet for å utvide rullegardinmenyen. Deretter utvider du Lysstyrke-menyen og justerer verdiene manuelt etter eget ønske.

 4. Gjenta prosedyren som ble forklart i trinn 3 med den nedtonede skjermens lysstyrke , og sørg for at Aktiver adaptiv lysstyrke er slått av. Når alle innstillinger er konfigurert etter eget ønske, trykker du på Bruk- knappen og skjermens lysstyrke skal justeres til verdiene du tidligere har angitt.

Hvis denne metoden av en eller annen grunn ikke fungerte eller ikke kunne brukes, går du ned til metode 2 .

Metode 2: Endre lysstyrkevalgene fra menyen Grafikkegenskaper

En annen populær løsning på lysstyrkeproblemet er å justere lysstyrken via menyen Grafikkegenskaper . Husk at denne menyen administreres av grafikkortdriveren, og kan se litt annerledes ut avhengig av hvilken versjon du har.

Her er en rask guide for å endre lysstyrken fra menyen Grafikkegenskaper :

Merk: Følgende trinn ble utført gjennom Intel Graphics and Media Control Panel . Avhengig av hvilke drivere du bruker, kan følgende skjermbilder se annerledes ut.

 1. Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet og velg Grafikkegenskaper .

 2. Ved neste ledetekst velger du Avansert modus og trykker på OK- knappen.

 3. Deretter utvider du skjermmenuen og klikker på Fargeforbedring . Bruk deretter glidebryteren Brightness fra høyre side for å justere lysstyrken til du er fornøyd med resultatet.

 4. Til slutt trykker du på Bruk for å lagre den nye lysstyrkeinnstillingen.

Hvis denne metoden ikke var nyttig, flytt ned til metode 3 .

Metode 3: Oppdatere GPU-driverne

Hvis de to første metodene ikke har gitt et resultat, kan følgende trinn bare være. Noen brukere har rapportert å finne ut at problemet var relatert til grafikkortdriverne. De fleste av dem klarte å løse problemet for godt ved å avinstallere GPU-driverne.

Følg guiden nedenfor for en trinnvis guide for å oppdatere GPU-driverne for å løse lysstyrkeproblemet på Windows 10:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-kommando. Skriv “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.

 2. I Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen som er tilknyttet skjermkort , høyreklikker du på GPU-en og velger Oppdater driver (Oppdater driverprogramvare) .

  Merk: Husk at hvis du støter på problemet på en bærbar datamaskin, vil du sannsynligvis se to forskjellige GPUer under skjermkort . Hvis det er tilfelle, høyreklikker du på den integrerte grafikken (i mitt tilfelle er det Intel (R) HD Graphics 3000 ).

 3. I neste vindu, klikk på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare og se om veiviseren klarer å finne en ny versjon. Hvis den gjør det, følger du instruksjonene på skjermen for å installere den.

  Merk: I løpet av dette trinnet skal Windows bruke internettforbindelsen din til å laste ned den siste tilgjengelige driveren. Sørg for at du har en stabil internettforbindelse.

 4. Hvis Windows klarer å finne, laste ned og installere en ny driverversjon for det integrerte GPU-kortet, må du starte datamaskinen på nytt og se om du kan justere lysstyrken. Hvis førersøket avgjør at du har den nyeste driveren allerede installert, eller at den nye driveren har samme oppførsel, fortsett med de andre trinnene nedenfor.
 5. Gå tilbake til hovedskjermen til Enhetsbehandling, høyreklikk på den integrerte GPU-driveren og velg Oppdater stasjon (Oppdater driverprogramvare) igjen.
 6. Denne gangen, i stedet for å velge det første alternativet, klikker du på B rowse datamaskinen min for driverprogramvare .

 7. I neste vindu klikker du på La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min .

 8. Deretter merker du av i boksen ved siden av Vis kompatibel maskinvare , velger Microsoft Basic Display Adapter og trykker på Neste- knappen.

 9. Når Basic Display Adapter-driveren er installert, starter du datamaskinen på nytt. Når datamaskinen starter opp igjen, bør problemet løses.

Hvis du fortsatt arbeider med problemet, kan du gå ned til metode 4.

Metode 4: Aktiver generisk PnP-skjerm på nytt

Som noen brukere har rapportert, ser det ut til å være en Windows 10-spesifikk feil som noen ganger oppstår rett etter at grafikkdriveren blir installert automatisk - enten under oppgraderingsprosessoren via Enhetsbehandling.

Som det viser seg, kan noe gå galt som vil deaktivere Generic PnP Monitor (som vil forhindre brukeren i å justere lysstyrken på skjermen.

Hvis dette er kilden til problemet ditt, vil du umiddelbart løse problemet hvis du aktiverer Generic PnP Monitor . Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. I Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen til skjermer, høyreklikker på PnP Monitor og velger Aktiver enhet .

 3. Start systemet på nytt og se om problemet er løst, og du kan justere lysstyrken på skjermen.

Hvis du fortsatt sliter med problemet, gå ned til metoden nedenfor.

Metode 5: Oppdaterer den dedikerte GPU-driveren

Hvis alle metodene ovenfor har vist seg å være en byste, bør du rette oppmerksomheten mot det dedikerte grafikkortet ditt (hvis du har en).

Det er fullt mulig at din dedikerte GPU er konfigurert til å håndtere grafikkoperasjonene mens PCen din ikke gjør stressende aktiviteter. Selv om inaktiv modus normalt håndteres av den integrerte GPU-løsningen, kan en brukerendring eller visse programvareinstallasjoner ha tvunget den dedikerte GPU som håndterer inaktiv modus.

I dette tilfellet vil løsningen være å oppdatere den dedikerte GPU-driveren og deretter sørge for at Generic PnP Monitor ikke ble deaktivert under installasjonsprosessen. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Gå til nedlastingssiden som er tilknyttet GPU-produsenten, og last ned den nyeste driverversjonen i henhold til GPU-modellen og Windows-versjonen. Bruk denne lenken ( her ) for ATI og denne (her) for Nvidia.

 2. Åpne driverinstallasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å oppdatere driveren, og start deretter systemet på nytt.
 3. Når datamaskinen starter opp igjen, la oss forsikre oss om at Generic PnP Monitor ikke er deaktivert under installasjonsprosessen. For å gjøre dette, åpne en Run-boks ( Windows-tast + R ), skriv " devmgmt.msc " og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling . Utvid deretter rullegardinmenyen til skjermer og sørg for at Generic PnP Monitor er aktivert. Hvis ikke, høyreklikker du på den og velger Aktiver enhet .

 4. Til slutt, se om denne metoden var effektiv ved å prøve å justere skjermens lysstyrke. Hvis det fortsatt mislykkes, kan du gå over til metoden nedenfor.

Metode 6: Endre skjermtype til diskret i Bios (Lenovo)

Hvis du har brent gjennom alle metodene ovenfor uten resultat, kan problemet skyldes en BIOS-innstilling. Husk at dette problemet kun rapporteres å forekomme på bærbare Lenovo-maskiner (spesielt på Lenovo Thinkpad T400 og eldre modeller som bruker de samme BIOS-versjonene).

For å fikse dette produsentspesifikk sak, tilgang BIOS (ved å trykke F2 under den første boot), gå til Konfigurasjon fanen og endre Graphics Device type fra Switchable Graphics til Discrete Graphic . Til slutt, trykk F10 for å lagre endringene og la datamaskinen starte opp igjen.

Hvis denne metoden ikke fungerte eller ikke kunne brukes, går du til den endelige metoden nedenfor.

Metode 7: Å fikse Catalyst bug via Registerredigering (ATI GPUer)

Som noen brukere har påpekt, kan skjermens lysstyrkeproblem også utløses av en kjent Catalyst-feil (spesielt med versjon 15.7.1). Hver gang denne feilen oppstår, forhindres brukerne fra å kontrollere lysstyrken.

Hvis du bruker et ATI-grafikkort og har Catalyst installert, følger du trinnene nedenfor og ser om de klarer å løse problemet ditt:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne en kjørekommando. Skriv “ regedit ” og trykk Enter for å åpne Registerredigering .

 2. I Registerredigering navigerer du til følgende nøkkel:

  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} \ 0000

 3. Dobbeltklikk på MD_EnableBrightnesslf2 og sett verdien til 0. Gjenta deretter samme prosedyre med KMD_EnableBrightnessInterface2.
 4. Deretter navigerer du til følgende tast:

  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} \ 0001

 5. Samme avtale som før, dobbeltklikk MD_EnableBrightnesslf2 og KMD_EnableBrightnessInterface2 for å sette valusene til 0.
 6. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt. Etter at neste oppstart er ferdig, bør skjermens lysstyrkeproblem løses, og du bør kunne kontrollere det.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det