Fix: Windows Update-feil 0x80070490

Feilen 0x80070490 er en statuskode som signaliserer en ødelagt fil eller prosess i System Component Store eller i Component-Based Servicing (CBS) . De to tjenestene har ansvaret for å kjøre og føre tilsyn med alle Windows-relaterte oppdateringsoperasjoner. Enhver skade eller korrupsjon i filene kan gjøre Windows Update-komponenten ubrukelig.

Feil 0x80070490 oppstår hovedsakelig når du bruker en systemoppdatering via WU (Windows Update) eller nåroppdaterer en app lastet ned fra Microsoft Store. Det er også kjent at problemet vises når du oppgraderer fra Windows 7 og Windows 8.1 til Windows 10. Noen brukere har rapportert å se feilen 0x80070490 når de prøver å kjøpe et program eller spill fra Microsoft Store.

Årsakene som kan utløse 0x80070490 er flere, men her er en rask liste over de vanligste synderne:

 • Tredjeparts Antivirus skaper en konflikt som forhindrer at oppdateringen installeres.
 • Korrupte filer i Component-Based Service (CBS) eller i System Component Store.
 • Noen tjenester som kreves av WU er deaktivert manuelt.
 • Korrupsjon i registerfilene.

Nå som vi vet årsakene, la oss komme til fikseringsdelen. Nedenfor har du en samling metoder som brukere fant effektive for å fikse 0x80070490- feilen. Følg hver metode i rekkefølge til du får en løsning som fungerer for din situasjon. La oss begynne.

Merk: Hvis du ikke har mottatt denne feilen i forhold til Windows-oppdateringer, kan du fortsatt følge metodene nedenfor, da de kan løse problemet. Men husk at det eneste målet med denne guiden er dedikert til å løse feilen 0x80070490 i forhold til Windows-oppdateringer og mislykkede oppdateringer fra apper lastet ned via Microsoft Store. Feilkoden 0x80070490 kan også oppstå på Xbox-konsoller, men metodene nedenfor fungerer åpenbart ikke på spillkonsollen.

Metode 1: Deaktivering av tredjeparts antiviruspakker

Før du begynner å feilsøke med metodene nedenfor, er det viktig å krysse av for programvarekonflikt. WU (Windows Update) er designet for å fungere med den innebygde sikkerhetsløsningen ( Windows Defender ). Hvis du har en tredjeparts antiviruspakke installert, må du sørge for at den innebygde løsningen er deaktivert for å unngå programvarekonflikter.

Merk: Hvis du ikke har et eksternt antivirusprogram, går du rett til metode 2 .

Men selv om Windows Defender er deaktivert, er noen eksterne anti-malware-suiter ikke raske til å gi de nødvendige tillatelsene for at oppdateringene skal fullføres. For å sikre at dette ikke er et problem forårsaket av antivirusprogrammet ditt, deaktiver beskyttelsen i sanntid og brannmuren fra den. Start maskinen på nytt og prøv å bruke oppdateringen på nytt.

Hvis oppdateringen er fullført, må du installere antivirusprogrammet fra tredjepart på nytt eller se etter et bedre alternativ. Hvis du støter på den samme 0x80070490-feilen, flytt ned til metode 2.

Metode 2: Reparere WU med Windows Repair-pakken

Windows Repair er et freemium alt-i-ett-reparasjonsverktøy som er kjent for å fikse et stort flertall av vanlige Windows-problemer, inkludert problemer knyttet til Windows Update. Den er kompatibel med alle nyere Windows-versjoner og vil automatisere mange feilsøkingstrinn for deg.

Reparasjonsstrategien for WU fungerer ekstremt bra og kan distribueres fra den gratis versjonen av Windows Repair. Her er en rask guide til hvordan du reparerer Windows Update-tjenester med Windows Repair:

 1. Last ned og installer Windows Repair fra denne lenken (her).
 2. Åpne Windows Reparasjon, velg kategorien Reparer - Hoved og klikk på Åpne reparasjoner .

 3. I reparasjonsvinduet bruker du rullegardinmenyen under reparasjoner for å velge forhåndsinnstillingen for Windows-oppdateringer . Når reparasjonsstrategiene er valgt, klikker du på knappen Start reparasjoner og venter på at prosessen skal fullføres.

 4. Start datamaskinen på nytt og se om du ser den samme feilmeldingen når du bruker Windows-oppdateringen. Hvis du fortsatt ser 0x80070490- feilen, flytt ned til metode 3 .

Metode 3: Kjør en systemfilkontrollsøking

Heldigvis har Windows et solid innebygd verktøy som vanligvis er nyttig for å løse korrupsjonsproblemer relatert til 0x80070490- feilen. The System File Checker vil utføre en registret skanne og forsøke å reparere eventuelle korrupte register filer. Systemfilkontrollen er tilgjengelig via ledeteksten, men kommandoen fungerer bare hvis brukeren har administratorrettigheter. Her er en rask guide til hvordan du kjører en systemfilkontrollskanning :

 1. Klikk på startlinjen nederst til venstre og søk etter “ cmd ”. Høyreklikk deretter på ledeteksten og velg Kjør som administrator.

 2. I kommandoprompt skriver dusfc / scannow” ogtrykk Enter. Dette vil utløse et systemomfattende søk som vil skanne etter ødelagte filer. Sett deg tett og vent til prosessen er fullført, da det kan ta over 20 minutter.

  sfcscannow1

 3. Etter at systemfilkontrollen er ferdig skannet, sjekk om det står at CBS-butikken er ødelagt. Hvis den virkelig er ødelagt, lim deretter inn Dism- kommandoen nedenfor og trykk Enter :

  Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

  Merk : Hvis du ikke ser noen omtale av korrupsjon i CBS, er det ikke nødvendig å kjøre kommandoen Dism, da den ikke gir noen resultater. I stedet fortsetter du med trinnene nedenfor.

 4. Når du ser en indikasjon på at oppryddingen er ferdig, kan du lukke ledeteksten. Trykk deretter på Windows-tasten + R for å åpne et Run- vindu. Skriv “ services.msc ” og trykk Enter for å åpne vinduet Services .

  servicesrun

 5. I vinduet Tjenester, finn Windows Update- oppføringen, høyreklikk på den og velg Start på nytt. Når tjenesten er startet på nytt, gjenta prosedyren med Windows Module Installer.

 6. Når du har startet begge tjenestene på nytt, kan du prøve å oppdatere igjen og se om du fortsatt støter på 0x80070490- feilen. Hvis feilen fortsatt er der, flytt til metode 4 .

Metode 4: Nullstille WU-komponenter manuelt

Hvis metodene ovenfor ikke har lyktes, har vi en prosedyre til å prøve før du går til siste utvei (en systemgjenoppretting). Å tilbakestille Windows Update-komponenter manuelt er en ganske langvarig prosess, men det lykkes vanligvis med å fjerne eventuelle uoppdagede skadede filer som forhindrer oppdateringer.

Denne prosedyren innebærer manuell deaktivering av viktige WU-tjenester ved hjelp av ledeteksten. Etterpå vil vi gi nytt navn til SoftwareDistribution og Catroot2- mappene for å tvinge Windows til å gjenskape de nødvendige oppdateringskomponentene.

Merk: Den catroot2 og SoftwareDistibution mapper kreves av Windows Update prosessen. Når du oppdaterer via Windows-oppdatering, er catroot2- mappen ansvarlig for å lagre signaturer for Windows Update-pakken. Ved å gi nytt navn til catroot2-mappen vil Windows tvinges til å opprette en ny mappe og fjerne eventuelle ødelagte filer fra oppdateringsprosessen.

Til slutt aktiverer vi oppdateringstjenestene på nytt og håper at problemet blir håndtert. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Klikk på startlinjen nederst til venstre og søk etter “ cmd ”. Høyreklikk deretter på ledeteksten og velg Kjør som administrator.

 2. I den forhøyede ledeteksten skal vi stoppe BITS , Cryptographic , MSI Installer og Windows Update- tjenestene en etter en. For å gjøre dette, skriv (eller lim inn) kommandoene nedenfor i ledeteksten og trykk Enter etter hver av dem:

  nettstopp wuauserv

  nettstopp cryptSvc

  nettstoppbiter

  nettstopp msiserver

 3. Med tjenestene deaktivert, la oss gi nytt navn til Catroo2- og SoftwareDistribution-mappene. Den raskeste måten å gjøre det på er også via ledeteksten. Lim inn følgende kommandoer i det forhøyede ledetekstvinduet og trykk Enter etter hver av dem:

  ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

  ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old

 4. Nå er det på tide å starte tjenestene som vi tidligere har deaktivert. Skriv inn følgende kommandoer i ledeteksten og trykk Enter etter hver av dem:

  nettstart wuauserv

  netto start cryptSvc

  netto startbiter

  nettstart msiserver

 5. Det er det. Lukk ledeteksten, start maskinen på nytt og prøv å utføre oppdateringen på nytt. Hvis det mislykkes med den samme 0x80070490- feilen, flytt ned til den endelige metoden.

Metode 5: Gjør en systemgjenoppretting

Hvis ingen av metodene ovenfor har klart å eliminere 0x80070490feil, la oss prøve å gjenopprette Windows til en tidligere versjon, fra da Windows Update fungerte som den skal.

Systemgjenoppretting er et gjenopprettingsverktøy som lar deg reversere visse endringer som ble gjort i operativsystemet ditt. Tenk på det som en "angre" -funksjon for de viktigste delene av Windows. Hvis det aktuelle programmet tidligere fungerte skikkelig, bør trinnene nedenfor eliminere eventuelle registerfeil og andre OS-endringer som kan ha forårsaket 0xe06d7363- feilen.

Her er en rask guide til å gjøre en systemgjenoppretting til et tidligere punkt:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-kommando. Skriv rstrui og trykk Enter for å åpne Systemgjenoppretting.

 2. Trykk på Neste i det første vinduet, og merk deretter av i boksen ved siden av Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg et gjenopprettingspunkt før applikasjonen begynte å fungere, og klikk på Neste- knappen.

 3. Trykk på Fullfør, og klikk deretter Ja ved neste ledetekst for å starte gjenopprettingsprosessen. Når gjenopprettingen er fullført, starter PCen automatisk på nytt. Etter omstart vil operativsystemet ditt bli gjenopprettet til den tidligere valgte versjonen, og feilen 0xe06d7363 bør fjernes.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det