Fix: & lsquo; pip & rsquo; gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando

Noen brukere som prøver å installere Python-pakker ved hjelp av en ledetekstvinduerapport, ser feilen " pip gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando ". De fleste berørte brukere rapporterer at problemet oppstår selv etter at Python-distribusjonen er installert og sørget for at Python blir lagt til stivariabelen. Problemet er ikke spesifikt for et bestemt operativsystem siden det er rapportert på Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

'pip' blir ikke gjenkjent som en intern eller ekstern kommando, et operativt program eller en batchfil

Hva er PIP?

PiP er et rekursivt akronym for “ Pip Installs Packages ”. Det er egentlig et pakkehåndteringssystem som brukes til å installere og administrere programvarepakker skrevet i Python. De fleste brukere bruker PiP for å installere og administrere Python-pakker som finnes i Python Package Index .

De siste Python-versjonene (Python 2.7.9 og nyere og Python 3.4) inkluderer Pip som standard.

Hva er årsaken til at 'pip' ikke gjenkjennes som en intern eller ekstern kommandofeil?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og prøve å replikere problemet på datamaskinene våre. Fra det vi samlet, er det flere scenarier som er kjent for å utløse denne spesielle feilmeldingen:

 • PIP-installasjon er ikke lagt til systemvariabelen - For å kunne kjøre Python-kommandoer fra et CMD-vindu, må du legge til banen til PiP-installasjonen din til PATH i systemvariabelen. Hvis du installerte Python ved hjelp av installasjons kjørbar, bør den legges til automatisk.
 • Installasjonen er lagt feil i PATHen din - Det er lett å rote opp PATH hvis du legger den til manuelt. Ytterligere plass eller manglende semikolon før den nye PATH vil produsere feilen.

Hvis du prøver å løse denne spesielle feilmeldingen som forhindrer deg i å bruke Python-kommandoen i CMD, følger du metodene som er annonsert i denne artikkelen. Alle de potensielle løsningene nedenfor er bekreftet at de fungerer av minst én berørt bruker.

For best resultat, følg metodene nedenfor i rekkefølge til du finner en løsning som hjelper deg med å løse problemet i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Kontrollere om PIP er lagt til PATH-variabelen din

La oss starte med å finne ut hvor vi står. Hvis du ikke vet om PIP-installasjonen din er lagt til PATH-variabelen din, kan du enkelt finne ut av det ved å bruke en bestemt kommando ved en CMD-ledetekst.

Å vite dette vil peke deg i riktig retning og spare deg for å prøve unødvendige trinn.

Merk: Hvis du allerede vet om banen til PIP-installasjonen din er lagt til PATH-variabelen, kan du gå ned til de neste metodene nedenfor.

Her er en rask guide for å sjekke om PIP-installasjonen allerede er i din PATH-variabel:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ cmd ” og trykk Enter for å åpne kommandoprompt.Kjør dialog: cmd
 2. Inne i ledetekstvinduet skriver du ekko% PATH% og trykker Enter for å få en liste med alle steder lagt til PATH-variabelen.Kontrollerer om PIP-installasjonen er til stede i PATH-variabelen
 3. Hvis du klarer å finne en bane som ligner på C: \ Python37 \ Scripts (dette avhenger av Python-versjonen din), betyr det at installasjonsstien allerede er lagt til PATH-variabelen din. I dette tilfellet kan du hoppe ved siden av metodene nedenfor og hoppe rett til metode 4 hvor vi begynner feilsøking for problemer relatert til PiP-installasjonsstien.

Hvis du ikke klarte å finne PiP-installasjonsstien ved hjelp av testen ovenfor, kan du gå ned til de neste metodene nedenfor (Metode 2 og Metode 3) for å legge til PIP til PATH-miljøvariabelen.

Metode 2: Legge til PIP til PATH-miljøvariabelen ved hjelp av Windows GUI

Hvis metode 1 avslørte at PIP-installasjonen ikke er satt til PATH som en miljøvariabel, og du allerede har installert Python-distribusjonen, må du gjøre det manuelt.

Etter å ha fullført prosedyren nedenfor, vil du kunne legge inn PiP-kommandoer fra et ledetekstvindu. Her er en rask guide om hvordan du legger til PiP-installasjonen i Path-miljøvariabelen ved hjelp av Windows GUI:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter innsysdm.cpl ” og trykk Enter for å åpne skjermbildet Systemegenskaper .Kjør dialog: sysdm.cpl
 2. Gå til kategorien Avansert på skjermbildet Systemegenskaper, og klikk deretter på Miljøvariabler .gå til kategorien Avansert og klikk på Miljøvariabler
 3. I skjermbildet Miljøvariabler går du til Systemvariabler og klikker på Sti for å velge den. Deretter klikker du på Rediger… -knappen med valgt bane .velg baneoppføring under Systemvariabler og klikk Rediger
 4. I skjermbildet Rediger miljøvariabel klikker du på Ny og legger til banen der PiP-installasjonen ligger. For Python 3.4 er standardplasseringen C: \ Python34 \ Scripts.

  Legger til PiP-installasjonsplasseringen

 5. Når banen er lagt til, åpner du et nytt CMD-vindu og prøver å installere en python-pakke som følger med PiP. Du bør ikke lenger se feilen " pip gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando ".

Hvis du leter etter en raskere måte å legge til PiP-plasseringen i miljøvariabelen, følger du metode 3 .

Metode 3: Legge til PIP til PATH-miljøvariabelen ved hjelp av CMD

En raskere måte å sette opp PIP-banen miljøvariabelen er å gjøre det direkte fra et CMD-vindu. Dette vil spare deg for litt tid, men det kan være litt mer skremmende hvis du ikke er vant til å bruke terminalen.

Her er en rask guide til å sette inn PiP-banemiljøet direkte fra et ledetekstvindu:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Deretter skriver du inn “ cmd ” og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu.Kjør dialog: cmd
 2. I kommandoprompt-vinduet kjører du følgende kommando for å sette PIP-installasjonen til miljøvariabelen:
  setx PATH “% PATH%; C: \ Python37 \ Scripts”

  Merk: Husk at i denne kommandoen brukte vi standardplasseringen for Python 3.7. Hvis du bruker en annen Python-versjon eller installerte den på et egendefinert sted, endrer du banen etter ' ; ' tilsvarende.

 3. Se om denne metoden var vellykket ved å kjøre en Python-installasjonspakke (en som bruker PIP) fra det samme CMD-vinduet. Hvis du fremdeles støter på feilmeldingen, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Åpne Python-pakken uten å legge til PiP-variabelen

Hvis du leter etter en måte å installere en Python-pakke fra CMD uten å legge PiP til PATH-miljøvariabelen, kan du bruke et par forskjellige kommandoer for å installere den. Dette fungerer også hvis du brukte metodene ovenfor for å konfigurere miljø-PATH-variabelen, men du fremdeles støter på feilmeldingen.

Her er et par måter du kan bruke til å åpne Python-installasjonspakker i CMD uten å legge til PIP-variabelen:

Den korte metoden:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ cmd ” og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu.Kjør dialog: cmd
 2. Skriv inn følgende kommandoer og sørg for å endre plassholderen til ditt eget pakkenavn:
  python -m pip install [pakkenavn]

  Merk: Endre [pakkenavn] med navnet på pakken du prøver å installere.

Den lange metoden:

 1. Åpne en Kjør dialogboksen ved å trykke Windows-tast + R . Skriv deretter “ cmd ” og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu.Kjør dialog: cmd
 2. I CMD-vinduet, bruk følgende kommando for å navigere til katalogen der python .whl- filen ligger.
  cd C: \ python installeres

  Merk: I vårt eksempel var Python-installasjonspakken plassert i en mappe som heter python installs. Tilpass denne kommandoen for å navigere til katalogen der hjulet er plassert.

 3. Kjør deretter følgende kommando for å installere Python-pakken ved hjelp av PiP:
  c: \ python37 \ scripts \ pip.exe installere [pakke] .whl

  Merk: Husk at du trenger å endre plasseringen til pythoninstallasjonen din hvis du har en eldre versjon eller hvis du installerte på et tilpasset sted. Sørg også for å endre [pakke] plassholder til ditt eget pakkenavn.

Hvis disse to siste metodene ikke gjorde det mulig for deg å installere Python-pakken fra CMD-vinduet, følger du den siste metoden nedenfor der vi sørger for at PiP er installert.

Metode 5: Sikre at PiP er inkludert i Python-installasjonen

Før vi fortsetter og installerer hele Python-miljøet på nytt, la oss se om PiP ikke ble utelatt fra Python-installasjonen. Enkelte Python-installatører vil la PiP være utenfor standardinstallasjonen.

Heldigvis kan du rette på dette ved å endre Python-installasjonen og endre den for å installere PIP. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne Programmer og funksjoner.

  Kjør dialog: appwiz.cpl

 2. Inne i programmer og funksjoner , høyreklikk på Python- installasjonen og klikk Endre .Endre Python-installasjonen
 3. Klikk på ModifyModify Setup- skjermen .

  Klikk på Endre for å sikre at PiP er installert

 4. I skjermbildet Valgfrie funksjoner merker du av i boksen tilknyttet pip og klikker på Neste .Endring av Python-installasjonen for å inkludere PiP
 5. Trykk på Installer-knappen for å gjøre endringene i Python-installasjonen.Endrer Python-installasjonen
 6. Når Python-installasjonen er endret, åpner du et CMD-vindu og ser om du er i stand til å installere en Python-pakke med PiP uten å se feilen " pip gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando ".

Metode 6: Installere Python via det kjørbare installasjonsprogrammet

Hvis du har kommet så langt uten resultat, vil installering av Python sammen med komponentene sannsynligvis løse " pipen gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando " -feil.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke Python-kjørbare installasjonsprogram. Hvis du konfigurerer den riktig, vil den automatisk installere PiP. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter innappwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne Programmer og funksjoner .Kjør dialog: appwiz.cpl
 2. Inne i programmer og funksjoner , bla ned til programlisten for å finne Python-installasjonen. Når du har funnet den, høyreklikker du på den og velger Avinstaller, og følg instruksjonene på skjermen for å fjerne den fra systemet. Når Python-distribusjonen er fjernet fra datamaskinen din, start maskinen på nytt.Avinstallerer Python fra maskinen din
 3. Ved neste oppstart, besøk denne lenken ( her ) og last ned den nyeste Python-kjørbare installasjonsprogrammet i henhold til din Os-arkitektur.Laste ned riktig Python-kjørbar installasjonsprogram
 4. Åpne installasjons kjørbar og start med å sørge for at boksen tilknyttet Legg til Python til PATH er merket av - Dette sikrer at du kan kjøre Python-kommandoer i ledeteksten. Klikk deretter på Tilpass installasjon .Forsikre deg om at Python er lagt til PATH, og klikk deretter på Tilpass installasjon
 5. I vinduet Valgfrie funksjoner må du sørge for at boksen tilknyttet pip er merket av, og deretter klikke Neste .Forsikre deg om at pip er merket av under valgfrie funksjoner
 6. Forlat standardplasseringen og Avanserte alternativer , og klikk deretter Installer for å starte installasjonen.Installerer Python
 7. Når installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt manuelt hvis du ikke blir automatisk bedt om å gjøre det.
 8. Ved neste oppstart, se om problemet er løst ved å prøve å installere en Python-pakke via et CMD-vindu.
 9. Hvis du fremdeles ser feilen " pip gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando ", skriver du inn følgende kommando i et CMD-vindu:
  python -m ensurepip --default-pip 

  Merk: Med visse Python-distribusjoner (spesielt 3.6) er det mulig at PiP ikke blir installert som standard. En av de offisielle løsningene for dette som er inkludert i dokumentasjonen er denne kommandoen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det