Fix: Start-menyen og CORTANA fungerer ikke

Microsoft ga ut sin siste og mest etterlengtede versjon av Windows kalt Windows 10 29. juli 2015. Det var noen store endringer i det siste operativsystemet basert på GUI og tjenester. Nesten 14 millioner mennesker oppgraderte sine tidligere Windows-versjoner til den nyeste i løpet av bare 24 timer.

Samtidig begynte folk å få et irriterende problem relatert til Start-menyen og Cortana . Dette problemet er relatert til lanseringen av Start-menyen og Cortana. Hver gang en bruker starter Start-menyen eller Cortana, kommer det opp med en kritisk feil som sier at funksjonene ikke fungerer som de skal, og en løsning vil bli forsøkt neste gang brukeren logger på .

startmeny og Cortana Arent arbeider

Denne kritiske feilmeldingen insisterer på at brukerne skal slå hodet på veggen, ettersom de ikke kan bruke PC-ene sine riktig. Folk har prøvd en rekke metoder for å kvitte seg med denne feilmeldingen. Å opprette en ny konto eller bruke forskjellige kontoer på Windows mislyktes ordentlig og feilen vedvarer fortsatt. Et flertall av folk har gått tilbake til sin forrige versjon av Windows på grunn av dette problemet, og Microsoft kan fortsatt ikke finne årsakene til dette.

Min gjetning er at dette skal løses når Microsoft presser en løsning for dette via oppdatering innen en måned eller to.

Så nedenfor er metodene for å gjenoppta funksjonaliteten til Start-menyen og Cortana tilbake til det normale.

Metoder for å fikse kritisk feil - Start-menyen og Cortana fungerer ikke:

Følgende metoder er kjent for å være den beste løsningen for denne feilen på Windows 10. Du bør følge disse metodene sekvensielt hvis den første ikke fungerer for deg.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og sjekk deretter om Start-menyen og Cortana begynner å fungere. Hvis ikke, fortsett med følgende metoder nedenfor.

Metode nr. 1: Avinstaller antivirus

Den første metoden er funnet å være den beste løsningen for denne kritiske feilmeldingen. Flere ganger skaper eksterne antivirusprogrammer en konflikt mellom andre Windows-programmer som resulterer i forskjellige problemer. Denne kritiske feilen knyttet til Cortana og Start-menyen er relatert til antivirusprogrammene som er installert på PC-en. Så det er bedre å avinstallere antivirusprogrammet. For å avinstallere dette, følg disse enkle trinnene.

De fleste brukere som hadde dette problemet hadde avast!

1. Gå til Kontrollpanel og finn Avinstaller et program hvis du er i kategorivisningsmodus . Hvis du er i lite ikonvisningsmodus , finn programmer og funksjoner og klikk på den.

2. Gå nå til antivirusprogrammet som er installert på PC-en, og dobbeltklikk for å avinstallere.

avinstallere antivirus

3. Etter at programmet er avinstallert, start PCen på nytt og nå kan du se at Windows 10 Start-menyen og Cortana fungerer. Du kan installere antivirus igjen hvis du trenger det. MEN hvis problemet vedvarer, fortsett til metode 2.

Metode 2: Løs via PowerShell

1. Hold CTRL + ALT + SLETT for å åpne oppgavebehandling.

2. Klikk på Fil -> og velg Kjør ny oppgave

kjøre ny oppgave

3. Skriv inn powershell og klikk OK

4. Høyreklikk nå powerhell fra oppgavelinjen og velg kjør som administrator

kjør som administrator

hvis høyreklikk ikke fungerer; åpne oppgavebehandling på nytt i færre visningsmodus

5. Du vil se en liste over de kjørende appene dine. Høyreklikk på PowerShell og velg Åpne filplassering; Dette vil åpne filplasseringen, finne powershell (høyreklikk på den og velg) kjør som administrator for å åpne powershell i administratormodus.

ofl

åpne filens plassering 1

6. Kopier / lim inn følgende kommando i ledeteksten:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

Og trykk ENTER-tasten. Vent til kommandoen er ferdig; start PCen på nytt, og test deretter for å se om Cortana og Start-menyen nå fungerer.

Metode 3: Via ledeteksten

1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og velg Kommandoprompt (Admin) i menyen som dukker opp .

2. Skriv inn ren% windir% \ System32 \ AppLocker \ Plugin *. * * .Bak og trykk deretter på Enter-tasten.

3. Start datamaskinen på nytt.

Metode 4: Skanning av systemfilkontroll

Ovennevnte metode vil fungere i de fleste tilfeller. Hvis det ikke ser ut til å fungere for deg, så bruk denne metoden. Du må kjøre System File Checker for å sjekke de skadede eller ødelagte filene i systemfilene og fikse dem deretter.

Du kan gå gjennom denne lenken for å kjøre SFC.

Metode 5: Oppstart i sikkermodus

Det er mulig at visse applikasjoner eller en driver kan fungere feil og forstyrre viktige elementer i operativsystemet. Derfor, i dette trinnet, starter vi datamaskinen i sikkermodus for å fikse det. For å gjøre det:

  1. Start datamaskinen på nytt og la den starte opp på låseskjermen, og klikk på " Power " -ikonet mens du trykker på " Shift " -knappen.
  2. Klikk på " Start på nytt " og slipp " Skift " -tasten.
  3. Når Windows starter opp til "Velg et alternativ " -skjermbildet, velger du "Feilsøk".
  4. Klikk på “ Advanced Options ” og velg deretter “ Startup Settings ”.
  5. Velg alternativet " Start på nytt ".
  6. Når datamaskinen starter på nytt, vil en rekke alternativer vises, trykk5 ” eller “ F5 ” for å velge alternativet “ sikker modus med nettverk ”.
  7. Logg deg inn på kontoen din i sikkermodus og starte datamaskinen på nytt.
  8. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det