Hvordan overføre Microsoft Office til en ny datamaskin

Å flytte en eldre eksisterende Office-installasjon til en annen datamaskin kan være en skremmende oppgave hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne. Microsoft har forenklet prosessen med de nyeste Office-iterasjonene, men å overføre en Microsoft Office 2010- eller Office 2013-lisens er ikke så intuitiv som vi ønsker.

For å flytte Office-installasjonen til en annen datamaskin, må du oppfylle følgende tre betingelser:

 • Du må eie produktnøkkelen25 tegn som du fikk da du kjøpte lisensen.
 • Lisensetypen din må være overførbar. Bare lisenstyper “detaljhandel” og “FPP” kan overføres.
 • Et installasjonsmedium (disk eller fil) for Office som samsvarer med produktnøkkelen din .

Merk: Husk at vilkårene ovenfor ikke gjelder de nye Office 365-abonnementene eller Office 2016 . I det siste har Microsoft tilknyttet lisenser til klientens e-postkonto (ikke med maskinvaren). Du kan flytte den enkelt via MyAccount- siden (her). Du kan gå til bunnen av artikkelen for detaljerte trinn for hvordan du administrerer Office 365 / Office 2016- abonnementet ditt.

Nå tilbake til den gamle måten å overføre en Office-installasjon på. Microsoft har solgt mange forskjellige Office-lisenstyper gjennom årene. Før Microsoft koblet lisensen til brukerens e-postkonto, var det vondt å finne ut hvilken lisens du eide. Og det er det fortsatt, som du kommer til å se om et øyeblikk.

Nedenfor har du tre viktige trinn som hjelper deg med å avgjøre om du kan flytte Office-lisensen din til en ny datamaskin eller ikke. Gå gjennom dem og se om du er kvalifisert til å overføre lisensen til en ny datamaskin. Hvis alt er i orden, kan du fortsette med guiden for overføring av Office-lisensen.

Merk: Som nevnt ovenfor gjelder følgende trinn bare for Office 2010 og O ffice 2013- lisenser. Hvis du eier en Office 365 eller en Office 2016-lisens, kan du hoppe over de tre trinnene nedenfor, ettersom lisensen din definitivt kan overføres.

Trinn 1: Identifiser Office-lisens

Før vi går gjennom lisenstyper, er det en ting du trenger å forstå om Microsoft Office-lisensene. Når du kjøper lisensen, betyr det ikke at du eier den og kan gjøre med den som du vil. Lisensvilkårene sier tydelig at du leaser Office-programvaren. Dette er grunnen til at de alle kommer med ganske mange begrensninger, som du vil se i trinn 2 og trinn 3 .

Her er en kortliste over de mest populære Office-lisens typene:

 • FPP (Full Product Pack) - Mest populær lisens type, vanligvis solgt i en gul plastboks. Kan også kjøpes online.
 • HUP (hjemmebruksprogram) - En annen variant av FPP-typen, den er vanligvis billigere, men vanskelig å få tak i.
 • OEM (Original Equipment Manufacturer) - Denne lisens typen er installert som standard på noen datamaskiner. Den er ikke tilgjengelig på fysiske CD-filer.
 • PKC (produktnøkkelkort) - PKC selges vanligvis online eller i butikker i kortlignende format (kan ikke tas med på CD).
 • POSA (Point of Sale Activation) - Disse hentes vanligvis fra nettbutikker og noen få andre butikker. De inkluderer en produktnøkkel, men ingen installasjonsmedier.
 • AKADEMISK - Tidligere solgt for videregående studenter. Programmet er siden avviklet.
 • ESD (elektronisk nedlasting av programvare) - Eksklusiv elektronisk programvare som bare er hentet fra nettbutikker og detaljhandelbutikker. De inkluderer en produktnøkkel, men ingen installasjonsmedier.
 • NFR (Ikke for videresalg) - Disse lisensene blir vanligvis gitt bort av salgsfremmende årsaker (som premier, deltakelsesbelønninger osv.)

Av alle disse Office-lisenstypene kan bare FPP, HUP, PKC, POSA og ESD flyttes til en annen datamaskin. Her er en rask guide for å sjekke om lisensen din er flyttbar:

 1. Gå til Start-menyen (nederst til venstre) og søk etter “ cmd ”. Høyreklikk deretter på ledeteksten og velg Kjør som administrator.

 2. Deretter bruker du forhøyet ledetekst for å navigere til plasseringen til Office-installasjonsmappen. Husk at plasseringen din kan være annerledes hvis du angir en tilpasset installasjonsbane. Skriv “ cd + * Office location path *” og trykk Enter.

 3. Når du kommer til riktig mappe, skriver du inn følgende kommando i den forhøyede ledeteksten og trykker Enter.
  cscript ospp.vbs / dstatus

 4. Det vil ta en stund til du får se resultatene. Sjekk deretter lisensnavnet og lisensbeskrivelsen . Hvis de inneholder ordet " Retail " eller " FPP ", er du kvalifisert til å flytte det.

Hvis du fant ut at lisensen din kan overføres, kan du gå over til trinn 2.

Trinn 2: Bekreft antall tillatte samtidige installasjoner

De fleste Office-lisenstyper tillater bare en installasjon på en datamaskin . Tilbake da Microsoft presset hardt for å komme foran de andre Office-konkurrentene, inkluderte alle detaljhandellisenser retten til å installere Office på en annen datamaskin. I tillegg til dette, brukte " Hjem og student " -pakken for å tillate brukere å aktivere lisensen på 3 forskjellige datamaskiner i hjemmet.

Med dette sinnet, hvis du har en Office 2010-lisens, kan du kanskje installere den på en annen datamaskin uten å måtte overføre lisensen. Imidlertid, fra og med Office 2013, er antall samtidige installasjoner redusert til 1 for alle detaljhandelspakker .

Trinn 3: Bekreft retten til å overføre lisensen

Hvis du bare har en samtidig installasjon til din disposisjon, har du sannsynligvis muligheten til å overføre lisensen fra en datamaskin til en annen. Jeg sa sannsynlig fordi dette bare gjelder for detaljistlisenser. For alle andre lisenstyper vil lisensen dø sammen med maskinvaren og kan ikke flyttes.

Se denne lenken (her) for ytterligere informasjon om installasjoner og overførbarhetsrettigheter. Når du har bekreftet din rett til å overføre lisensen, går du til guiden nedenfor som er tilknyttet Office-versjonen.

Hvordan overføre en Office 2010 / Office 2013-lisens

Hver Office-installasjon har to forskjellige trinn som går hånd i hånd. Den første delen innebærer å gå gjennom konfigurasjonsoppsettet som kreves for å kjøre Office-programmene. Når installasjonen er fullført, må du bevise overfor Microsoft at du er den legitime eieren av lisensen. Dette betyr vanligvis å skrive inn produktnøkkelen for å aktivere Office-pakken.

Merk: Husk at når du aktiverer en Office 2010- eller Office 2013-pakke, vil aktiveringsprosessen lagre et øyeblikksbilde av maskinvaren din. Denne informasjonen blir senere brukt av MS med tilfeldige kontroller for å bekrefte at programmet ikke er flyttet til en ny datamaskin.

Merknad 2: For å fullføre prosessen med å overføre lisensen din, må du hente produktnøkkelen. The Product Key kan vanligvis finnes inne i beholderen som inneholder installasjonsmediet. Hvis du kjøpte lisensen på nettet, kan du kanskje hente den ved å sjekke kjøpsposten. Det er også et tredje alternativ - det finnes en rekke tredjepartsverktøy som kan trekke ut produktnøkkelen fra en allerede installert Office-lisens. KeyFinder og ProduKey er noen av de mest populære alternativene.

Her er en rask guide til hvordan du overfører Microsoft Office-lisensen til en annen datamaskin :

 1. Avinstaller Office-installasjonen fra din nåværende datamaskin. Husk at du må avinstallere den fullstendig (via programmer og funksjoner ) - Hvis du bare sletter installasjonsmappen, frigjør ikke aktiveringstallet.

 2. Gå til den nye datamaskinen din og sørg for at den ikke har en begrenset gratis prøveversjon av Office installert. Hvis den har en, må du avinstallere den før du migrerer Office-lisensen.

  Merk: MS-aktiveringssystemet er kjent for å handle opp når du må aktivere Office på en datamaskin med to inaktiverte kopier installert.

 3. Installer Office-pakken som er knyttet til lisensen din via CD eller annet installasjonsmedium.
 4. Når installasjonen er fullført, åpner du et hvilket som helst program fra Office-pakken. Gå deretter til Fil> Konto, klikk på Aktiver produkt (Endre produktnøkkel) og sett inn samme produktnøkkel.

  Merk: Hvis standardaktiveringsmetoden mislykkes med feilen "for mange installasjoner" , må du utføre aktivering via telefon. Hvis det er tilfelle, bruk denne lenken fra Microsoft (her) for å finne og ringe det gratisnummeret som er tilknyttet hjemlandet ditt. Når du har ringt det, vent tålmodig til du får tilbud om å snakke med en svarteknologi, og forklar at du overfører lisensen fra en gammel datamaskin. De er forpliktet til å hjelpe deg med å fullføre aktiveringsprosessen.

Det er det! Du har overført Office 2010 / Office 2013- installasjonen til en ny datamaskin.

Hvordan overføre en Office 365 / Office 2016-lisens

Sammenlignet med prosessen med å flytte en 2010- eller 2013-lisens, føles det som en tur i parken å migrere en Office 365 / Office 2016-lisens. Med disse siste Office-iterasjonene, må du deaktivere og avinstallere lisensen til det første systemet før du migrerer det. Det virker som mer arbeid, men det er faktisk ekstremt enkelt. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Logg deg på Microsoft Office og få tilgang til MyAccount- siden via denne lenken (her). Når du blir bedt om å gjøre det, oppgir du påloggingsinformasjonen og klikker på Logg på- knappen.
 2. Du bør se en liste over alle Microsoft-relaterte produkter. Se etter en installasjonsdel og klikk på Install- knappen som er tilknyttet den.

  Merk: Hvis du er under en administratorkonto, klikker du på innstillingsikonet (øverst til høyre) og klikker på Office 365- innstillinger.

 3. Klikk på Deaktiver installasjon- knappen under Installasjonsinformasjon .

 4. Du blir bedt om å bekrefte. Når du blir bedt om å gjøre det, klikker du Deaktiver igjen og venter på at den skal registreres.
 5. Når lisensen er deaktivert, går du til Programmer og funksjoner (Trykk Windows-tasten + R , skriv deretter “ appwiz.cpl “) og avinstaller Office-installasjonen som er tilknyttet lisensen. Husk at dette trinnet forutsetter at du fortsatt er på den gamle datamaskinen som tidligere brukte Office-lisensen.

 6. Deretter går du over til den nye datamaskinen du vil overføre lisensen til. Gå gjennom den samme prosessen som vi gjorde i trinn 1 og trinn 2 . Når du kommer tilbake til delen Installasjonsinformasjon i Min konto , klikker du på Installer- knappen.

 7. Etter noen sekunder bør du se at en setup.exe-fil lastes ned. Vent til den er fullført, og dobbeltklikk på den kjørbare filen, og gå deretter gjennom med instruksjonene på skjermen for å installere Office på den nye datamaskinen.
 8. Når installasjonen nesten er installert, blir du bedt om å logge på med Microsoft-kontoen din. Når du har gjort det, trenger du bare å vente et par sekunder til suiten laster ned noen ekstra filer i bakgrunnen.

Det er det! Du har overført Office 365 / Office 2016-installasjonen til en ny datamaskin.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det