Hva er agent.exe, og skal jeg slette det?

Den kjørbare agenten kan stamme fra mange forskjellige applikasjoner. Det meste av tiden vil agent.exe spores tilbake til InstallShield- programvaren. Mange programvareutgivere bruker InstallShield-teknologien til å lage installasjoner for applikasjonene sine, som ofte inkluderer en agent.exe-prosess som brukes til å kontakte sine egne servere og installere oppdateringer.

Men agent.exe er et svært populært kjørbar navn og brukes av et stort antall annen programvare. Selv om applikasjonen som bruker agent.exe kan være annerledes, er formålet høyst sannsynlig det samme - å forenkle forbindelsen mellom et bestemt program og en ekstern server.

Her er en kortliste med populære applikasjoner som distribuerer en kjørbar agent.exe :

 • Forte Agent
 • Battle.net Update Agent
 • Macrovision Software Manager
 • EaseUs Todo Backup
 • FLEXnet Connect
 • Acresso Software Manager
 • Immunet
 • Rohos Disk
 • Nuance PaperPort
 • Cisco VPN-klient
 • Roxio
 • Dragon Naturally Speaking
 • Corel Draw
 • Acronis
 • Artikulere

Merk : Husk at dette bare er en kortliste. Det er mye annen programvare som bruker agent.exe- prosessen for å oppdatere applikasjonene.

Hva er Agent.exe?

Avhengig av hvilken programvare den tilhører, kan agentens kjørbare program ha forskjellige formål.

Hvis den kjørbare filen agent.exe bekreftes å være en prosess med InstallShield , er det ansvarlig for å overvåke InstallShield-serverne og avgjøre om du har den nyeste versjonen av en bestemt programvare installert.

Dette er grunnen til at brukere regelmessig oppdager agent.exe- prosessen i Oppgavebehandling mens et bestemt spill som bruker InstallShield åpnes. Mesteparten av tiden er dette helt normalt siden agent.exe sjekker for å se om brukerne har installert den nyeste tilgjengelige versjonen. Husk at du sannsynligvis vil oppdage agent.exe-prosessen når du spiller Blizzard-utviklede spill som Starcraft, Diablo Overwatch og Warcraft.

Men agent.exe kan også være en prosess av Forte Agent -programvaren. I dette tilfellet er den kjørbare filen ansvarlig for å holde nyhetsstrømmen og innboksen din oppdatert.

Potensiell sikkerhetstrussel?

Noen brukere har rapportert om å få falske positive angående agent.exe fra sikkerhetspakker som Avira og AVG . Selv om det er veldig sannsynlig at tredjeparts antivirusprogrammet ditt feilaktig har flagget det fordi det prøvde å konfigurere noe på maskinvaren din, er problemet absolutt verdt å undersøke.

I dag vil de fleste malware (uansett om det er adware, spyware eller trojan) prøve å kamuflere seg selv i en filsystemmappe for å unngå sikkerhetskontroller. På grunn av dette er det viktig å sjekke plasseringen av agent.exe . For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling ( Ctrl + Shift + Esc ) og finn agent.exe i kategorien Prosesser . Høyreklikk deretter på agent.exe og velg Åpne filplassering . Hvis den avslørte plasseringen er i C: \ Windows \ System32 eller C: \ Windows, har du sannsynligvis å gjøre med en ondsinnet kjørbar fil som maskerer seg som en systemprosess.

Merk: Standardplasseringen for InstallShield Update Service Agent er i C: \ Program Files \ Common Files \ InstallShield \ UpdateService \ agent.exe. Du kan imidlertid også finne agent.exe-kjørbar i en mappe tilknyttet applikasjonen som bruker den.

En måte å bekrefte eller bekjempe denne mistanken er å laste opp den kjørbare filen til VirusTotal for analyse. Bare last opp agent.exe via Velg fil- knappen og trykk Skann den .

Hvis skanningen avslørte en potensiell infeksjon, må du skanne systemet ditt med en kraftig fjerning av skadelig programvare. Hvis du ikke allerede har en installert, anbefaler vi at du bruker Malwarebytes for å fjerne skadelig programvare fra systemet ditt. Hvis du ikke er kjent med programvaren, kan du følge vår grundige ( her ) artikkel om bruk av malware-byte.

Bør jeg slette agent.exe?

Det er ikke tilrådelig å slette den kjørbare filen agent.exe i noen type scenario. Hvis du merker høy CPU-bruk forårsaket av agent.exe , bør du undersøke applikasjonen som bruker den i stedet for å slette den kjørbare manuelt.

Det er veldig sannsynlig at du ser høyt ressursforbruk av agent.exe fordi prosessen for øyeblikket håndterer en oppdatering. Hvis du finner ut at dette problemet går rundt i en konsekvent sak, bør du håndtere den aktuelle applikasjonen. Det er en sjanse for at agent.exe har feil, og i så fall kan installering av foreldresøknaden løse problemet.

Du kan starte med å åpne et Run-vindu ( Windows-tast + R ) og skrive " appwiz.cpl " for å åpne programmer og funksjoner . Bla deretter ned gjennom programlisten og avinstaller applikasjonen som bruker agent.exe . Når applikasjonen er fjernet, kan du gå til nettstedet som er tilknyttet applikasjonen, og laste ned og deretter installere den nyeste versjonen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det