Hvordan fikse Windows Update feilkode 643

Windows 7 er et av de mest elskede operativsystemene utgitt av Microsoft. Selv om offisiell støtte for den går ned i 2020, er det fortsatt mange brukere som foretrekker og bruker den til i dag. Det er fortsatt oppdateringer utgitt for Windows 7, noe som gjør det enda mer konkurransedyktig og ytelsesklart. I noen tilfeller kan du imidlertid komme over noen feil mens du prøver å starte en oppdatering. En av disse feilene er feilkode 643. Denne feilen er veldig generisk og har en tendens til å komme opp nå og da for noen. Dette er hovedsakelig forårsaket av .NET rammeverk korrupsjon. Det er imidlertid ikke den eneste årsaken det er begrenset til, dvs. det kan også være forårsaket av programvarekonflikter. Vi vil diskutere årsakene til feilkoden mer detaljert nedenfor. Feilen oppstår hovedsakelig i Windows 7, men kan også forekomme i Windows 8 og 8.1. På grunn av denne feilen oppdateres ikke Windows, og du vil ikke kunne få oppdateringer fra Microsoft.

Hva forårsaker Windows Update feilkode 643?

Utseendet til feilkode 643 refererer til at oppdateringen ikke ble installert på systemet på grunn av noen årsaker. Disse er vanligvis er:

 • Tredjeparts antivirusforstyrrelser: Feilkoden kan vises på grunn av at tredjeparts antivirus på systemet ditt forstyrrer oppdateringsprosessen. I et slikt scenario må du slå av antivirusprogramvaren din midlertidig og deretter starte oppdateringen.
 • .NET Framework Korrupsjon: Hovedårsaken til feilen ser ut til å være en korrupsjon i installasjonen av .NET Framework. I et slikt tilfelle må du avinstallere de forskjellige versjonene av .NET Framework ved hjelp av et verktøy og deretter installere dem igjen.

Det er mange ting du kan gjøre for å bli kvitt denne feilen. Som vi nevnte tidligere, kan feilen skyldes flere grunner, og løsningene varierer også fra ett bestemt scenario til et annet. Uansett kan du prøve disse løsningene som er nevnt nedenfor. Forhåpentligvis vil den ene eller den andre fungere for deg avhengig av årsaken til problemet ditt.

Løsning 1: Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update

Siden denne feilen begrenser Windows fra å oppdatere, er det første du kan gjøre å laste ned og kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update for å se om det kan løse problemet eller fortelle deg hvilke trinn du kan ta. For å gjøre det i Windows 7, 8 og 8.1, må du laste det ned først.

 1. Gå til denne lenken og last ned feilsøkingsprogrammet .
 2. Så når den er lastet ned, kjører du den fra katalogen du lastet den ned til.
 3. Når den er åpnet, klikker du på Avansert og klikker på reparasjoner automatisk.
 4. Det vil ta litt tid hvis det er noen reparasjoner som skal utføres.
 5. Når den er ferdig, kan feilen din være løst. Hvis ikke, må du prøve løsningene nedenfor.

Løsning 2: Fjern og installer Microsoft .NET Framework på nytt:

En av tingene som kan forårsake denne feilen er en ødelagt Microsoft .NET Framework-installasjon. Løsningen er å avinstallere eller fjerne Microsoft .NET Framework helt og deretter installere det på nytt. For å gjøre det må du laste ned verktøyet .NET Framework Clean up for å avinstallere alle .NET framework-komponentene og deretter installere det på nytt.

 1. Last ned Microsoft .NET rammeverket Clean up Utility fra her . Pakk deretter ut zip- filen.
 2. Kjør den ekstraherte filen.
 3. Når du har kjørt den, vil du se et vindu med forskjellige alternativer, klikk på Opprydding nå . Dette vil rydde opp og fjerne Microsoft .NET rammekomponenter helt fra systemet ditt.
 4. Etter det, fortsett og last ned Microsoft .NET Framework (siste versjon) herfra og installer den på nytt.
 5. Når du er installert på nytt, må du starte datamaskinen på nytt og forhåpentligvis ville problemet ditt blitt løst.

Løsning 3: Slå av tredjeparts antivirusprogrammet

Mange ganger kan noen funksjoner i antivirusprogramvaren hindre at Windows-oppdateringen fungerer som den skal. Hvis du får denne feilen og ikke klarer å oppdatere, kan du prøve å deaktivere antivirusprogramvaren og prøve på Windows-oppdatering igjen. Hvis det er forårsaket av antivirusprogramvare som blokkerer det, vil det kjøre riktig etter at du har deaktivert antivirusprogramvaren.

Løsning 4: Reparer klientprofil for Microsoft.Net Framework:

En ødelagt Microsoft Framework Client-profil kan også noen ganger føre til at denne feilen ser ut. Det gode er at Windows 7-brukere kan reparere .NET Client-profilen ved hjelp av kontrollpanelet. Å gjøre det,

 1. Gå til Kontrollpanel i Windows .
 2. Åpne deretter Programmer og funksjoner- appleten.
 3. Der skriver du inn “ Microsoft .NET Framework ” for å liste opp .NET Framework installert på systemet ditt og klikker på det for å markere dem.
 4. Klikk deretter på alternativet Reparer og klikk på Neste- knappen.
 5. Når reparasjonen er fullført, kjører du oppdateringen for å se om den er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det