Hva er wisptis.exe, og bør det deaktiveres?

Noen brukere har rapportert at de ikke kunne deaktivere wisptis.exe- prosessen permanent. WISPTIS er et verktøy for penninputenhet som står for Windows Ink Services Platform Tablet Input Subsystem.

Brukere klager over at selv om prosessen avsluttes fra Oppgavebehandling , vil prosessen åpne seg igjen etter flere minutter. Hvis filen slettes, gjenopprettes den kjørbare filen automatisk ved neste oppstart.

Hva er Wisptis.exe?

Den wisptis.exe filen er kjørbar for håndskrift funksjonen i Microsoft Office. Prosessen er en inngangskomponent fra Microsoft Pen og Touch , og er kjent for å forbli aktiv selv om datamaskinen din ikke bruker berøringsskjerm eller penn. Slette eller gi nytt navn til wisptis.exe  er ikke aktuelt siden Windows File Protection umiddelbart vil planlegge det for å installere på nytt neste gang systemet starter opp eller når du åpner Microsoft Office eller Adobe Acrobat .

Den wisptis.exe ble mest sannsynlig installert på systemet ditt når du installerte Microsoft Office 2003 (eller nyere), Journal Viewer eller Adobe-produkt.

Selv om sletting av Wisptis-kjørbar er midlertidig, vil det ikke påvirke Windows-stabiliteten. De eneste berørte applikasjonene er de som trenger denne prosessen: Utklippsverktøyet slutter å fungere til neste oppstart (når den kjørbare filen startes på nytt) og ethvert annet program som har en håndskrift- eller berøringsskjermfunksjon og ikke bruker en dedikert driver.

Legitim komponent eller sikkerhetstrussel?

Før du tar trinnene som er passende for å fjerne wisptis.exe-prosessen, er det viktig å sørge for at du ikke har å gjøre med en malwareinfeksjon. Noe skadelig programvare kan forkle seg som en prosess med forbedrede tillatelser, og wisptis.exe er det perfekte målet.

Du kan raskt sjekke om du har å gjøre med en virusinfeksjon ved å se prosessstedets bane. For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling (Ctrl + Shift + Esc)  og finn wisptis.exe i Prosesser- fanen. Høyreklikk deretter på wisptis.exe og velg Åpne stedsbane  .

Hvis den avslørte plasseringen er noe annet sted enn i mappen  C: \ Windows \ System32 , kan du anta at du har å gjøre med en virusinfeksjon. I dette tilfellet anbefaler vi å skanne systemet ditt med en kraftig fjerning av skadelig programvare som Malwarebytes. Hvis du vil ha veiledning, kan du følge vår grundige veiledning om fjerning av skadelig programvare med Malwarebytes .

Hvordan sørge for at wisptis.exe forblir deaktivert

Hvis du for øyeblikket er plaget av det konstante utseendet til wisptis.exe , kan løsningene nedenfor løse problemet. Nedenfor har du en samling metoder som har hjulpet brukere i en lignende situasjon med å løse problemet. Følg hver løsning i rekkefølge til du støter på en metode som løser situasjonen din.

Metode 1: Avvise wisptis.exe fra gpedit.msc

En av de beste måtene å sørge for at WISPTIS- kjørbarheten forhindres i å bruke systemressursene dine, er å ikke tillate den via Local Group Policy Editor. Her er en rask guide til bruk av Local Group Policy Editor for å forhindre at wisptis.ex e åpnes igjen:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run- vindu. Skriv inn “ gpedit.msc ” og trykk Enter for å åpne Local Group Policy Editor .

 2. I Local Group Policy Editor navigerer du gjennom datamaskinkonfigurasjon> Windows-innstillinger> Sikkerhetsinnstillinger> Programvarebegrensningspolitikker> Tilleggsregler .

 3. Høyreklikk på Tilleggsregler og velg Ny stieregel .

 4. I vinduet Ny sti-regel trykker du på Bla gjennom- knappen og naviger til plasseringen av wisptis.exe ( C: \ Windows \ System32 \ wisptis.exe ). Når stien er angitt, åpner du rullegardinmenyen under Sikkerhetsnivå og setter den til Ikke tillatt . Til slutt trykker du på Bruk for å lagre endringene.

Hvis denne metoden ikke var effektiv eller ikke gjaldt for din situasjon, kan du gå ned til metode 2. 

Metode 2: Fjerne wisptis.exe via ledeteksten

Hvis den første metoden ikke lyktes, eller hvis den endte med å forstyrre andre komponenter, kan du også bruke ledeteksten for å forhindre wisptis.exe i å bruke systemets ressurser. Her er en rask guide til bruk av ledetekst for å fjerne wisptis.exe:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv deretter inn “ cmd ” og trykk Enter for å åpne ledeteksten .
 2. Lim inn følgende kommandoer i rekkefølge og trykk Enter etter hver av dem:

  % systemdrive%

  cd% windir% \ system32

  takeown / f wisptis.exe

  icacls wisptis.exe / nekte “NT AUTHORITY \ SYSTEM” :( RX)

 3. Start enheten på nytt og vent til systemet starter opp igjen. Du bør legge merke til at prosessen wisptis.exe ikke lenger vises i Oppgavebehandling .

Hvis disse trinnene ikke har gjort det mulig for deg å deaktivere wisptis.exe permanent, flytt ned til den endelige metoden.

Metode 3: Deaktiver Microsoft App-V Client

Hvis du vil forhindre at prosessen wisptis.exe starter på nytt, må du deaktivere AppVClient (Microsoft App-V Client Service) . Dette er en komponent som administrerer App-V-brukere og virtuelle applikasjoner.

Husk at du kan bruke denne tjenesten. I så fall anbefales det ikke å følge denne metoden. Du kan imidlertid teste og se om du forstyrrer noe program ved å deaktivere AppVClient . Her er en rask guide for å stoppe den automatiske starten av denne tjenesten:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør- kommando. Skriv “ services.msc ” og trykk Enter for å åpne skjermbildet Tjenester .

 2. Rull ned gjennom tjenestelisten (lokal) og finn Microsoft App-V Client . Høyreklikk deretter på den og velg Egenskaper.

 3. Gå deretter til Generelt- fanen og endre oppstartstypen til Manuell og trykk Bruk for å lagre endringene. Du kan også trykke på Stopp- knappen for å slå av tjenesten akkurat nå.

  Merk:  Det spiller ingen rolle om du trykkerStop eller ikke siden  wisptis.exe  blir forhindret fra å åpnes, og starter med neste oppstart.

Hvis du fant ut at denne metoden har forstyrret andre applikasjoner, kan du omstille trinnene ovenfor og sette oppstartstypen for  AppVClient  tilbake til Automatisk.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det