Korriger: Det valgte oppstartsbildet ble ikke autentisert

Windows har gjort fremskritt i operativsystemverdenen. Med sitt flaggskip, Windows 10, har de tenkt å tilby det beste. Noe som var bak i de tidligere operativsystemene, har imidlertid dukket opp. Oppstartsfeilen "Valgt oppstartsbilde ble ikke autentisert." Denne feilen er knyttet til oppgraderinger, oppdateringer av hurtigreparasjoner og driveroppdateringer. Denne meldingen ser ut til å bare være relatert til HP-datamaskiner, ifølge brukerklager.

Hewlett Packard (HP) lager en av de beste datamaskinene, og som alle andre datamaskiner har den en BIOS som laster inn enheter og systemet etter å ha sjekket for feil. Derfor, hvorfor skulle denne feilen oppstå? Det er verdt å merke seg at denne feilen ikke er den samme som "bootmngr mangler" som vises når du prøver å laste et operativsystem fra et sted det ikke var installert i utgangspunktet. Denne siden vil fortelle deg hva feilen “ Valgt oppstartsbilde ikke autentiserte” betyr, hvorfor det oppstår på HP-datamaskinen din og hvordan du kan bli kvitt den, slik at du kan fortsette med å starte datamaskinen.

Hva betyr 'valgt oppstartsbilde ikke autentisert' og hvorfor det oppstår?

Denne feilen ser ut som skrevet på en blå stripe på svart bakgrunn, kort tid etter omstart, eller etter å ha trykket på strømknappen for å starte. Ved å trykke på enter vil du bare slå av datamaskinen, og til slutt returnere deg til samme skjerm. Enkelt sagt betyr denne feilen at en sikkerhetsprotokoll har blitt brutt etter å ha blitt sjekket mot en fastvaredatabase, eller at enheten du laster operativsystemet fra ikke kan gi informasjonen som er nødvendig av sikkerhet for å starte.

Secure Boot er en teknologi der systemfastvaren kontrollerer at systemstartlasteren er signert med en kryptografisk nøkkel som er autorisert av en database i firmwaren. For å beskytte deg mot systemendringer som kan skade PCen din, lagres oppstartssekvensen i denne databasen. Brudd på denne protokollen fører til en usikker oppstart, og viser derfor meldingen. Endringer kan skje på grunn av installasjon av nye enheter, oppgradering / endring i operativsystemet (som endrer informasjon om oppstartslaster), endring i enhetsdrivere eller angrep på skadelig programvare.

Denne feilen kan også bety at informasjonen om oppstartslaster mangler, og derfor kunne ikke operativsystemet lastes inn. Oppstartsinformasjonen er det som brukes til å identifisere om det er et operativsystem på stasjonen din. Hvis oppstartsinformasjonen ikke kan lastes, kan ikke godkjenningsprosessen oppstå eller fullføres. Oppstartsbildet kan bli ødelagt etter en oppdatering eller på grunn av angrep på skadelig programvare. Det er virus som kan legge seg inn i oppstartsinformasjonen og dermed forhindre en sikker oppstart, eller til og med utslette denne informasjonen. Endringer som skjer fra en oppdatering kan også endre oppstartsinformasjonen og forhindre oppstart.

Her er løsningene som vil fjerne feilen "valgt oppstartsbilde ikke autentiserte" og lar deg fullføre oppstarten av HP-datamaskinen.

Metode 1: Bytt fra sikker oppstart til eldre oppstart i BIOS-innstillingene

Hvis du bytter til den eldre oppstarten, ignoreres operativsystem- og maskinvareendringene og fortsetter oppstarten. Hvis du er sikker på at datamaskinen din ikke kan fullføre starten på grunn av et virus- eller malware-angrep, er det ikke tilrådelig. bruk metode 3 i stedet. Slik deaktiverer du sikker oppstart og aktiverer eldre støtte på en HP-datamaskin.

 1. Slå datamaskinen helt av, vent noen sekunder, og slå deretter på datamaskinen ved å trykke på av / på-knappen og trykk umiddelbart på Esc gjentatte ganger, omtrent en gang hvert sekund, til oppstartsmenyen åpnes.
 2. Når oppstartsmenyen vises, trykker du på F10 for å åpne BIOS Setup.
 3. Bruk høyre piltast for å velge System Configuration- menyen, bruk piltasten ned for å velge Boot Options, og trykk deretter Enter.
 4. Bruk pil ned for å velge Legacy Support, og trykk Enter , velg aktivert hvis den er deaktivert, og trykk Enter .
 5. Bruk opp- og nedpiltastene for å velge Sikker oppstart, og trykk Enter , bruk deretter opp- og nedpiltastene for å velge deaktivert, og trykk Enter .
 6. Trykk F10 for å godta endringene, og bruk venstre piltast for å velge Ja og trykk Enter for å avslutte lagringsendringer.
 7. Datamaskinen starter automatisk på nytt med Windows med Secure Boot deaktivert og eldre støtte aktivert.

Metode 2: Tilbakestill datamaskinen hardt

Dette vil nullstille alle konfigurasjonene på BIOS (bortsett fra passord) og tillate de nye konfigurasjonene OS-endringer og maskinvareendringer ved neste oppstart. På denne måten vil alle motstridende konfigurasjoner bli ryddet. Slik gjenoppretter du hardt på en HP-datamaskin.

 1. Slå av datamaskinen
 2. Koble strømadapterkabelen .
 3. Ta ut batteriet
 4. Trykk og hold inne strømknappen i minst 20 sekunder . Dette vil tilbakestille maskinvaren
 5. Når du slår den på igjen, trykker du på F2- tasten. Dette vil laste inn maskinvarediagnostikk.
 6. Kjør oppstartstesten . Dette vil teste all maskinvaren i systemet og oppdage eventuelle problemer.
 7. Hvis testen kommer ut ren, start PCen på nytt og start opp på nytt.

Hvis datamaskinen din fortsatt ikke starter, må vi utføre en systemreparasjon.

Metode 3: Reparer Windows på datamaskinen din ved hjelp av systemgjenoppretting

En systemreparasjon vil løse oppstartsinformasjonen og andre Windows-relaterte problemer på enheten. Slik reparerer du Windows-system for HP-brukere.

 1. Slå datamaskinen helt av, vent noen sekunder, og slå deretter på datamaskinen ved å trykke på av / på-knappen og trykk umiddelbart på Esc gjentatte ganger, omtrent en gang hvert sekund, til oppstartsmenyen åpnes.
 2. Når oppstartsmenyen vises, trykker du på F11 som tar deg til gjenopprettingskonsollen.
 3. Velg Feilsøk etterfulgt av Avanserte alternativer, og klikk på oppstart Reparasjon .
 4. Godta reparasjonsprosessen og vent til reparasjonen er fullført og start PCen på nytt.

Hvis datamaskinen din ikke har muligheten til å bruke F11-gjenopprettingskonsoll, kan du bruke guiden vår herfra til å gjøre det samme hvis du kjører på Windows 10 . Hvis du bruker Windows 7, er her vår guide om hvordan du reparerer operativsystemet. For brukere av vindu 8, 8.1 og Windows 10 kan du også bruke denne guiden her.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det