Fix: Desktop-ikoner mangler i Windows 10

Windows 10 ble lansert for måneder siden, og det var en stor endring i brukergrensesnittet over tid. I Windows 10 eliminerte Microsoft en rekke GUI-feil som er til stede i Windows 8. Startmenyen var en stor endring som desperat ble bedt om av brukerne. Å holde startmenyen til side, det var også en rekke endringer i GUI så vel som ytelse. Denne store endringen i GUI forvirret mange brukere da det tok en stund for dem å forstå hva som foregikk.

Noen av brukerne har opplevd et problem, dvs. skrivebordsikoner mangler i Windows 10 . Det er ganske irriterende for brukerne som har mange ting på skrivebordet, og plutselig synes de at det er forsvunnet. Med den frustrasjonen i bakhodet, skal jeg prøve å løse dette problemet.

Årsaker bak "Desktop-ikonene mangler i Windows 10" Problem:

Et flertall av folk vurderer det som en feil i Windows 10, men det er det ikke. Det kan skje ved et uhell, og du kan ha endret noen innstillinger uten å vite det. Windows 10 har to typer moduser innebygd for brukernes tilrettelegging, dvs. stasjonær og nettbrett . På en eller annen måte har du kanskje aktivert nettbrettmodus som fører til at Desktop-ikoner forsvinner.

Løsninger for å fikse “Desktop-ikonene mangler i Windows 10” Problem:

Det finnes en rekke løsninger basert på hvilken type problem du opplever med skrivebordsikoner. Du kan prøve disse metodene for å sjekke hvilken som fungerer for deg. Før du går videre med metodene nedenfor, last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer er funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og se om ikonene nå er tilbake, hvis ikke, fortsett deretter med manuelle trinn nedenfor .

Metode nr. 1: Sjekke om skrivebordsikoner er synlige

Hvis alle skrivebordsikonene dine mangler, kan det hende du har utløst et alternativ for å skjule skrivebordsikoner. Du kan aktivere dette alternativet for å få skrivebordsikoner tilbake. Følg trinnene nedenfor.

 1. Høyreklikk inne i et tomt område på skrivebordet og naviger til Vis- fanen øverst.skrivebordsikoner mangler 1
 2. I Vis-fanen, se etter Vis skrivebordsikoner nederst. I ditt tilfelle kan det være umerket . Så merk det som avkrysset ved å klikke over det. Se bildet nedenfor for illustrasjon.skrivebordsikoner mangler 2

Metode nr.2: Aktivering av skrivebordsikonene Synlighet

Hvis standard skrivebordsikoner mangler, kan du gjøre dem synlige i Innstillingene. Følg trinnene nedenfor.

 1. Søk etter vinduet Innstillinger ved hjelp av Cortana og åpne det fra søkeresultatene.skrivebordsikoner mangler 3
 2. Inne i Innstillinger, klikk på Personalisering . Fra neste vindu velger du Temaer- fanen fra venstre rute.skrivebordsikoner mangler 4
 3. I høyre rute i kategorien Temaer klikker du på Innstillinger for skrivebordsikon for å åpne innstillingene for å aktivere synligheten på skrivebordet.
 4. Velg ikonene du vil vise på skrivebordet, og klikk deretter på Bruk og OK- knappene etterpå.skrivebordsikoner mangler 5

Metode nr.3: Deaktivering av nettbrettmodus

Ettersom nettbrettmodus er integrert i Windows 10 for å få en bedre berøringsopplevelse for brukere av Windows-nettbrett, kan det hende du ved et uhell har aktivert den modusen, noe som resulterer i at ikoner forsvinner.

 1. Åpne innstillingene igjen og klikk på System for å åpne systeminnstillingene. I venstre rute klikker du på Nettbrettmodus og slår av nettbrettmodus (hvis den er slått på) fra høyre rute.skrivebordsikoner mangler 6
 2. Lukk innstillingsvinduet og sjekk om skrivebordsikonene er synlige eller ikke.

Metode nr. 4: Starte SFC-skanning

En SFC-skanning sjekker hele datamaskinen din for dårlige drivere eller ødelagte filer og løser automatisk problemene. Derfor vil vi i dette trinnet starte en SFC-skanning. For det:

 1. TrykkWindows ” + “ R ” -tastene samtidig for å åpne RUN- ledeteksten.
 2. Skriv inn “ cmd ” og trykkSkift ” + “ ctrl ” + “ Enter ” -tastene samtidig.
 3. Klikk på “ ja ” i ledeteksten for å gi administrative rettigheter.
 4. Skriv inn “ SFC / scannow ” og trykkEnter ”.

Metode nr.5: Gjenopprette ikoner fra OneDrive

I noen tilfeller kan Windows prøve å rydde opp på skrivebordet og flytte filene til en mappe som heter "Desktop!" i One Drive. Derfor kan du kopiere filene fra den mappen og lime dem på skrivebordet for å bli kvitt dette problemet.

 1. Start Onedrive og se etter en mappe som heter “Dekstop”.
 2. Åpne mappen og kopier alle ikonene som er tilstede i den.
 3. Lim inn disse ikonene på skrivebordet.

Metode 6: Bruke en løsning

I noen tilfeller kan situasjonen løses ved å bruke en løsning som ble oppdaget av en bruker. I utgangspunktet starter du “Auto Arrange Icons” -funksjonen på skrivebordet, og ikonene returneres. For det:

 1. Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet.
 2. Klikk på “Vis” -knappen og velg alternativet “Ordne automatisk ikoner” .
 3. Sjekk om problemet er løst.

En annen løsning:

 1. Trykk Ctrl + Alt + Del for å åpne oppgavebehandling.
 2. Klikk på eventuelle Windows Explorer- forekomster i prosessfanen og avslutt dem.
 3. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 4. Skriv inn "cmd" og trykk "Ctrl" + "Shift" + "Alt" for å gi administrative rettigheter.
 5. Skriv inn følgende kommandoer en etter en og trykk “Enter” etter hver for å utføre dem.
  CD / d% userprofile% \ AppData \ Local DEL IconCache.db / a EXIT
 6. Start Windows Explorer på nytt fra oppgavebehandling og sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det