Fix: Tredje skjerm ikke oppdaget i Windows 10

Noen brukere kan angivelig ikke bruke en tredje skjerm på Windows 10-PC-en. De fleste berørte brukere rapporterer at de bare kan få to skjermer til å vises mens den tredje ikke blir oppdaget. Problemet ser ikke ut til å være eksklusivt for Windows 10, men frekvensen er høyere, spesielt med eldre skjermmodeller.

Hvis du sliter med å koble til den tredje skjermen på Windows 10-PCen, vil denne artikkelen gi deg noen feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse eller omgå problemet. Følg de potensielle løsningene i rekkefølge til du snubler over en metode som løser problemet for deg - Denne guiden gjelder også for følgende relaterte problemer.

 • Tredje skjerm oppdages, men ikke vises : Dette er når du ser skjermen oppdaget, men den vil ikke vise noe.
 • Windows 10 Triple Monitor fungerer ikke: Dette er når to eller flere av skjermene ikke fungerer.

Metode 1: Koble alle skjermer på nytt i rekkefølge

Dette kan virke som en overfladisk løsning, men mange brukere som allerede bruker et tre-skjermoppsett, må koble til alle skjermer for å aktivere den tredje sikkerhetskopien på nytt.

Tilsynelatende er dette resultatet av en feil som har en tendens til å skje på oppsett som bruker mer enn en DVI for å vise porter. Løsningen innebærer å koble fra og koble til skjermene i rekkefølge (ikke bare den som ikke fungerer).

Merk: Det virker viktig å koble fra skjermene i den rekkefølgen som vises i vinduet Avanserte skjerminnstillinger .

Etter å ha gjort dette et par ganger, rapporterer brukerne at funksjonen for automatisk oppdagelse vil sparke inn og den tredje skjermen blir oppdaget. Hvis denne metoden ikke er effektiv, kan du gå til neste metode nedenfor.

Metode 2: Bruke alternativet Extend Desktop to Display på den tredje skjermen

Mange brukere har klart å løse problemet ved å endre skjerminnstillingene på en måte som utvider skjermen til 3. skjerm. Dette skjer fordi Windows 10, når du kobler til den tredje skjermen, vises på skjermen, men den vil ikke fungere fordi statusen er frakoblet.

Heldigvis kan dette problemet løses ved en enkel modifisering inne i skjermadapteren. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-kommando. Skriv deretter inn “ ms-settings: easeofaccess-display ” og trykk Enter for å åpne Display- fanen i Innstillinger-appen.

 2. I skjerm- fanen blar du nedover og klikker på Ytterligere skjerminnstillinger .
 3. Rull ned for å se listen over skjermbilder og klikk på hver for å se hvilken som er koblet fra.
 4. Når du har identifisert skjermen som er deaktivert som standard, velger du den og bruker rullegardinmenyen nedenfor for å velge Utvid skrivebordet til dette skjermalternativet.

 5. Når du klikker på Bruk- knappen, bør du kunne bruke alle skjermene dine.

Hvis denne metoden ikke har gjort det mulig for deg å bruke din tredje skjerm, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 3: Aktiver "Sett opp flere skjermer" fra Nvidia-grafikk (hvis aktuelt)

Noen brukere som hadde Nvidia-grafikkort, har klart å fikse dette problemet ved å gå inn i Nvidia-kontrollpanelet og sette opp skjermene manuelt. Som det viser seg, er det et problem med noen Nvidia-drivere som siden har blitt adressert på de siste driverutgivelsene.

Merk: Denne metoden gjelder ikke hvis du ikke eier et Nvidia-grafikkort.

Før du begynner å følge løsningene nedenfor, må du oppdatere grafikkdriveren til de nyeste versjonene og se om problemet løses automatisk. Du kan bruke Nvidias automatiske oppdatering ( her ).

Hvis du ikke har råd til å oppdatere til den nyeste tilgjengelige versjonen eller hvis GPUen din er utdatert, kan du begynne å følge trinnene nedenfor:

 1. Høyreklikk på en ledig plass på skrivebordet og klikk på Nvidia Control Panel.

 2. Inne i Nvidia kontrollpanel klikker du på Sett opp flere skjermer og merker av i hver boks som er knyttet til skjermene du vil bruke.

 3. Lagre endringene, start datamaskinen på nytt og se om den tredje skjermen blir gjenkjent ved neste oppstart.

Hvis denne metoden ikke var effektiv, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 4: Deaktiver integrert Intel-kort (under skjermkort)

Andre brukere har klart å løse problemet og koble den tredje skjermen ved å deaktivere Intel Integrated GPU-driveren under skjermkort via Enhetsbehandling. Denne driveren er kjent for å skape konflikter med de dedikerte grafikkdriverne i tilfeller der systemet også er utstyrt med et dedikert Intel-grafikkort.

Her er en rask guide for deaktivering av Intel-kortet for å løse det tredje skjermproblemet på Windows 10:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.

 2. I Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen Skjermkort.
 3. Høyreklikk deretter på Intel-grafikkortet og velg Deaktiver enhet .

 4. Koble den tredje skjermen til igjen og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det