Fix: Xbox One vil ikke spille nedlastede spill

Noen Xbox One-brukere rapporterer at de ikke kan spille spill de lastet ned på konsollen - enten spill de kjøpte digitalt eller gratis spill mottatt via Xbox Gold-abonnementet. Når de lanserte spillet, rapporterer de at skjermen blir svart og forblir slik på ubestemt tid. Dette problemet er rapportert å forekomme med Xbox One, Xbox One S og Xbox One X.

Hva forårsaker at nedlastede spill ikke kan spilles på Xbox One?

Vi undersøkte dette spesielle problemet ved å se på ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes i disse typer scenarioer av berørte brukere. Basert på undersøkelsene våre er det flere potensielle scenarier som vil utløse denne oppførselen:

 • Operativsystemfeil - En grunn som kan utløse dette spesielle problemet, er en feil med operativsystemet til Xbox One. Dette ser ut til å være et tilbakevendende problem på alle Xbox one-modeller (Xbox One, Xbox One S og Xbox one X). I dette tilfellet vil du kunne løse problemet ved å utføre en strømsyklus på konsollen.
 • Lokal lagret spillbuffer er ødelagt - I visse scenarier kan den lokale lagringsdatabufferen bli ødelagt og forhindre at et eller flere spill starter riktig. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å sikkerhetskopiere spilllagringene og tømme den lokale lagrede spillbufferen.
 • Korrupte OS-data - Korrupte data kan også være ansvarlige for dette problemet. Flere berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de utførte en myk tilbakestilling av fabrikken. Denne prosedyren påvirker bare OS-data (ikke spill eller applikasjoner)
 • Én eller flere Xbox Game-tjenester er nede - Hvis du støter på problemet med et digitalt spill som er anskaffet gjennom spilldeling, kan årsaken til at du ikke kommer forbi den svarte skjermen, være fordi en eller flere Xbox Live-tjenester er nede. I dette tilfellet kan du løse problemet med noen spill ved å gå i frakoblet modus.

Metode 1: Utføre en strømsyklus

Som noen brukere har rapportert, er det en sjanse for at du kan løse problemet ved å utføre en strømsyklus på konsollen. Hvis du utfører en strømsyklus på konsollen, tømmes strømkondensatorene, som ender opp med å løse de fleste fastvarerelaterte problemene som kan forhindre at konsollen starter lanserte nedlastede spill.

Her er en rask guide til å utføre en strømsyklus:

 1. Trykk og hold inne Xbox-knappen (foran på konsollen) i omtrent 10 sekunder. Ideelt sett vil du holde knappen inne til LED-lampen slutter å blinke.
 2. Vent et øyeblikk før du slår på konsollen igjen ved å trykke på Xbox-knappen igjen.
 3. Se etter den grønne oppstartsanimasjonen under oppstartsprosessen. Hvis du ikke ser Xbox Green-oppstartsanimasjonen, betyr det at motorsyklusprosedyren ikke var vellykket, og du må gjenta trinnene ovenfor.
 4. Når Xbox One-konsollen din har startet opp igjen, kan du starte det nedlastede spillet som tidligere ikke klarte å mislykkes, og se om problemet nå er løst.

Hvis du fremdeles støter på det samme problemet, kan du gå videre til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 2: Tømning av lokale lagrede spillbuffer

Flere brukere som støter på dette problemet har rapportert at de klarte å løse problemet ved å tømme den lagrede spillbufferen. Dette vil fjerne alle lagrede spill på denne konsollen, men det vil ikke fjerne noen spillfiler eller de lagrede spillene i skyen. Enda mer, alle lagrede spill blir synkronisert neste gang du spiller det spesielle spillet.

Merk: For å sikre at denne prosedyren ikke fører til at du mister noen sparing, bør du begynne med å sikre at alle lagringene dine er sikkerhetskopiert i skyen. For å gjøre dette, gå til Innstillinger> System> Lagring og velg Spill. Velg deretter spillene du trenger for å sikkerhetskopiere i skyen, og velg Flytt> Cloud Saved Games .

Når spillelagringene dine er trygt sikkerhetskopiert på skylagringen, er det du trenger å gjøre for å tømme den lokalt lagrede spillbufferen:

 1. Gå til Innstillinger> System fra Xbox One-dashbordet .
 2. Gå til System-skjermen , gå under Lagring- fanen og velg Tøm lokale lagrede spill .
 3. På slutten av denne prosessen vil konsollen starte på nytt automatisk.
 4. Når neste oppstart er fullført, start spillet som tidligere mislyktes, og vent til lagringssynkroniseringen er fullført.
 5. Når lagrede data har blitt synkronisert på nytt, se om spillet starter normalt.

Hvis du fortsatt har det samme problemet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Gjør en myk tilbakestilling av fabrikken

Noen berørte brukere rapporterte at de var i stand til å løse problemet ved å utføre en myk tilbakestilling av fabrikken. Denne prosedyren brukes primært til feilsøkingsformål og vil nullstille operativsystemet ved å slette potensielt ødelagte data. Den gode nyheten er at den ikke berører noen av appene eller spilldataene dine - så ikke bekymre deg for å måtte laste ned og installere store spill på nytt.

Her er en rask guide for å gjøre en myk tilbakestilling av fabrikken:

 1. Åpne Xbox One-konsollen og trykk på Xbox-knappen for å åpne guide-menyen.
 2. Gå deretter til System> Innstillinger> System> Konsollinfo . Når du kommer dit, velger du Tilbakestill konsoll .
 3. Fra neste skjermbilde velger du Tilbakestill og beholder spillene og appene mine .
 4. Når prosessen er fullført, vil konsollen starte på nytt automatisk. Når oppstartsprosedyren er ferdig, starter du spillet som tidligere ikke klarte å spille, og se om problemet er løst.

Metode 4: Bekrefte Xbox Game-tjenestestatus

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er sjansen stor for at du ikke klarer å starte spillet ditt, fordi en eller flere Xbox Live-tjenester ikke er i drift eller gjennomgår vedlikehold.

Hvis det digitale spillet du prøver å starte ble anskaffet gjennom spilldeling, vil du ikke kunne spille før Xbox-serverne er i drift igjen.

Du kan sjekke statusen for Xbox Live-tjenester ved å gå til denne lenken (her). Hvis noen tjenester for øyeblikket er nede, kan du vente til problemet er ordnet, eller følge trinnene nedenfor for å spille spillet i frakoblet modus (ikke alle spill tillater dette).

Her er en rask guide til å spille spillet i offline-modus på Xbox One:

 1. Trykk på Xbox- knappen på kontrolleren for å åpne guide-menyen.
 2. Gå til Innstillinger- menyen, gå til System> Innstillinger> Nettverk .
 3. Inne i Network meny, gå til Nettverksinnstillinger og velg Go offline .
 4. Start spillet som tidligere ikke klarte å spille og se om du kan komme forbi den svarte skjermen.

Merk: Hvis prosedyren er vellykket, må du huske å gå tilbake til menyen Nettverksinnstillinger etter en stund og trykke Gå online. Unnlatelse av å gjøre dette hindrer deg i å bruke alle sosiale funksjoner og stopper synkronisering av lagringsspill på konsollen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det