Fix: Inngang støttes ikke

Feilen "Inngang støttes ikke" oppstår når datamaskinens oppløsning ikke samsvarer med skjermen. Denne feilen kommer vanligvis frem når du kobler til en ny skjerm med datamaskinen eller endrer oppløsningen til en verdi som ikke støttes.

Denne feilmeldingen dukker også opp når du spiller spill på Windows eller gjennom noen tredjepartsklienter som Steam. Enten starter ikke spillet, eller det dukker opp en feil når du spiller det. Den enkleste løsningen på denne feilen er å endre skjermoppløsningen. Dette kan gjøres på en rekke forskjellige måter som er oppført nedenfor.

Løsning 1: Bruke basevideo i MSConfig

MSConfig er et systemverktøy til stede i Microsoft Windows som lar deg feilsøke operativsystemets oppstartsprosess. Du kan endre en rekke forskjellige oppstartsparametere som deaktivering av tjenester, drivere osv. Vi vil bruke dette verktøyet og prøve å få datamaskinen til å starte opp med lavest mulig oppløsning. Herfra kan vi være i stand til å logge på den vanlige brukerkontoen og deretter endre oppløsningen manuelt. Denne metoden vil være nyttig hvis du ikke kan starte datamaskinen i normal modus. Vi bruker sikker modus for å utføre disse instruksjonene.

 1. Start datamaskinen i sikkermodus . Du kan lese vår detaljerte guide for oppstart av datamaskinen i sikker modus.
 2. Når du er i sikkermodus, trykk Windows + R, skriv “ MSConfig ” i dialogboksen og trykk Enter.
 3. Når du er i systemkonfigurasjonen, velger du kategorien " oppstart " og sjekker alternativet " basisvideo ". Trykk på Bruk for å lagre endringene. Denne modusen vil sikre at skjermen er i stand til å hente skjermsignalet når du skal starte opp i din vanlige profil.

 1. Gå ut av sikker modus og start på nytt. Du vil se ekstra store ikoner og skrifter på skjermen. Ikke bekymre deg og følg trinnene nedenfor.
 2. Når du er i din vanlige profil, høyreklikker du på skrivebordet og velger “ Skjerminnstillinger ”.

 1. Endre i oppløsning . Du kan prøve å endre en annen oppløsning enn den anbefalte oppløsningen hvis den ikke fungerte. Det anbefales at du velger en lav oppløsning og jobber deg oppover for å finne ut hvilken som passer best for deg.

 1. Etter å ha endret oppløsningen, trykk Windows + R, skriv “ MSConfig ” igjen og trykk enter. Fjern merkingen alternativet basen video . Trykk på Bruk for å lagre endringene og starte datamaskinen på nytt.
 2. Datamaskinen din må nå starte på nytt med oppløsningen satt. Hvis feilen fortsatt vedvarer, gjenta metoden og angi en annen oppløsning.

Løsning 2: Oppstart i VGA / lavoppløsningsmodus

En annen løsning som du kan prøve er å starte datamaskinen i lav oppløsning eller VGA-modus. Navnet kan variere i henhold til versjonen av operativsystemet. Eldre systemer bruker VGA-modus mens de nyere gjentakelsene har lavoppløsningsmodus. Denne modusen setter oppløsningen til 800 × 600 eller 640 × 480, og i noen skjermer blir oppdateringshastigheten også senket.

Vi velger dette oppstartsalternativet som er tilstede i Windows Recovery-miljøet. Når vi har startet på denne modusen, kan du enkelt logge på din vanlige konto og endre oppløsningen derfra.

 1. Start datamaskinen på nytt. Når datamaskinen din er i ferd med å starte, trykker du på F8 . Vi har listet måtene for hvordan du velger lav videomodus i henhold til operativsystemet i trinnene nedenfor.
 2. Hvis du eier en Windows 7, vil du se en meny som denne. Velg “ Aktiver video med lav oppløsning (640 × 480) ”. Trykk på OK for å starte oppløsningen.

 1. Hvis du eier en Windows 8 eller 10, må du kanskje velge videomodus med lav oppløsning fra en rekke undermenyer. Naviger for å feilsøke og velg Oppstartsinnstillinger fra menyene. Her vil du se et alternativ for å aktivere video med lav oppløsning. Etter at du har aktivert det, la datamaskinen starte.

 1. Etter at datamaskinen er startet, utfør trinnene som er nevnt i løsning 1 for å sette oppløsningen til noe lavere verdi. Lagre endringer og start på nytt. Start Windows normalt og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Løsning 3: Bruke en annen skjerm

Hvis du ikke får tilgang til datamaskinen din selv etter å ha fulgt de to ovennevnte metodene, kan du prøve å koble til en annen skjerm med høy oppløsning og se om dette gjør en forskjell. Mest sannsynlig vil du kunne få tilgang til datamaskinen din. Når du har tilgang, endrer du skjermoppløsningen som vist i Løsning 1. Etter at skjermoppløsningen er endret, kobler du den gamle skjermen tilbake og ser om dette løste problemet.

Du bør også sørge for at det ikke er noen maskinvarefeil i skjermen. Se om kablene er riktig tilkoblet, eller om skjermen fungerer uten maskinvarefeil. Du kan også koble den til en annen datamaskin for å sikre at det ikke er noe maskinvareproblem.

Løsning 4: Bytte til vinduermodus (for spill)

Det ble sett mange tilfeller der spill ikke startet fordi oppløsningsinnstillingene som ble angitt i spillet ikke ble støttet av skjermmaskinvaren. Dette problemet kan spesielt oppstå hvis spillinnstillingene er satt til en mye høyere oppløsning som skjermen ikke kan støtte.

En enkel løsning på dette problemet er å starte spillet i Windowed-modus og justere skjermoppløsningen manuelt ved å dra endene. Hvis du kommer inn i spillet, kan du også navigere til skjerminnstillinger og endre oppløsningen tilsvarende.

Det er to måter du kan starte spillet i Windowed-modus:

 • Enten kan du bruke Alt + Enter for å gå inn i Windowed-modus direkte,
 • Eller du kan legge til en '-vindu' som en parameter i snarveien og tvinge den til å kjøre. Dette kalles også lanserte opsjoner. Du kan se en detaljert guide om innstilling av lanseringsalternativer i Steam.

Hvis du fremdeles ikke får tilgang til spillinnstillingene, kan du prøve å slette konfigurasjonsfilene til spillet ved hjelp av File Explorer. Konfigurasjonsfiler inneholder alle konfigurasjonsinnstillingene som du har lagret i henhold til dine preferanser. Vær oppmerksom på at å følge denne metoden kan slette alle valgene dine angående lanseringen av spillet.

Det er forskjellige steder der hvert spills applikasjonsdata lagres. Noen ganger er den til stede i “% appdata%”, eller noen ganger kan den være tilstede i spillets konfigurasjonsfiler. Etter at du har slettet filene, kan du starte spillet på nytt, endre innstillingene fra menyen.

Løsning 5: Kontroller spillet ditt for widescreen-løsning

For noen spill kan løsning 4 løse problemet 'Input støttes ikke'. For andre spill kan det være slik at selve spillet ikke støtter skjermoppløsningen. Vanligvis er dette tilfelle for widescreen- skjermer. Noen av disse spillene inkluderer Manhunt, Cold Fear, Total Overdose, etc.

Du kan sjekke online om dette også er problemet for alle de andre brukerne. Hvis det er det, kan du søke på widescreen-løsninger på Google. Disse løsningene er i form av forskjellige oppdateringer. Du må integrere dem i spillfilene dine før spillet ditt kan starte med hell.

Merk: Hvis alle ovennevnte metoder ikke gir noen nyttige resultater, bør du vurdere å gjenopprette datamaskinen fra en gjenoppretting hvis du gjorde en nylig oppdatering eller gjør en ny installasjon, kan også gjøre susen.

Løsning 6: Oppdater grafikkdrivere

Det er også mulig at grafikkortdriverne kan være utdaterte på grunn av hvilken denne feilen blir utløst. Derfor anbefales det at du prøver å oppdatere grafikkortdriverne etter at du har avinstallert de eldre. På denne måten kan visse feil / feil bli løst på grunn av programvareoppdateringer fra grafikkleverandøren.

Løsning 7: Løsning

I noen tilfeller kan det hende at brukeren ikke får tilgang til skjermen på grunn av at du kan bli blokkert fra å endre noen innstillinger eller bruke noen av de ovennevnte løsningene. Derfor, som en løsning, kan du prøve å implementere disse endringene ved å få skjermen til å fungere. For det:

 1. Koble skjermen helt fra datamaskinen.
 2. Fjern datamaskinens grafikkort.
 3. Installer GPUen på nytt, og hold deretter skjermen frakoblet, og start datamaskinen.
 4. Vent i 5 minutter etter at du har startet datamaskinen, og koble skjermen til igjen uten å slå den av.
 5. Kontroller om skjermen gir en skjerm.

Løsning 8: Oppstart i støttemodus for kompatibilitet

I visse situasjoner kan det hende at skjermen ikke blir riktig gjenkjent av datamaskinen før CSM-modus er aktivert fra hovedkortets bios. Dette ble nylig oppdaget av mange brukere at skjermene på en eller annen måte fungerte riktig når denne funksjonen ble aktivert. På forhånd må du koble datamaskinen til en annen skjerm for å få skjermen til å fungere, noe som kreves for følgende trinn. For å aktivere det, følg guiden nedenfor.

 1. Start datamaskinen på nytt.
 2. Så snart datamaskinen slås av, begynn å trykke på “F2”, “Del”, “F12” eller “F10” tastene på tastaturet for å komme inn i Bios.
 3. En gang i Bios, gå til avansert modus ved hjelp av "F7", eller hvis du ser "Boot" -fanen, gå direkte til den.
 4. En gang i avansert modus, naviger til "Boot" -fanen.
 5. Her inne må du sørge for å aktivere "Launch CSM / Launch Compatibility Support Module".
 6. Etter at du har aktivert dette, kobler du skjermen til datamaskinen og sjekker om problemet vedvarer.

Løsning 9: Bytte ut CMOS-batteri

Hvis du tar ut CMOS-batteriet fra hovedkortet midlertidig og trykker på strømknappen mens batteriet er ute og hovedkortet er koblet fra strøm, kan det i noen tilfeller hjelpe til med å tømme energi fra moboen og la det tilbakestille sine grunnleggende lastkonfigurasjoner. Dette kan også hjelpe deg med å løse dette problemet, så sørg for å ta ut CMOS-batteriet midlertidig fra moboen og installere det igjen. Etter det, sjekk om problemet vedvarer.

Merk: For noen svært sjeldne datamaskiner som bruker en Intel GPU, går du inn i GPU-kontrollpanelet og stiller kvantiseringsområdet til begrenset rekkevidde og stiller skjermen til utvidet modus hvis du bruker en Acer-skjerm.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det