Fix: GeForce Experience Game kan ikke optimaliseres

GeForce er et merke av grafikkbehandlingsenheter (GPUer) designet og markedsført av Nvidia. De består av avanserte enheter laget for å levere ytelse på alle maskiner. Det er et program som heter GeForce Experience som hjelper deg med å optimalisere spill, ta opptak og hjelpe deg med å oppdatere driverne når det er nødvendig.

Mange brukere rapporterte nylig at de ikke kunne optimalisere spillene sine ved hjelp av GeForce Experience. Det oppstod en feil hver gang de navigerte til optimaliseringsmenyen. Det er flere årsaker til dette; den vanligste er korrupsjon av lokale filer og Nvidia-drivere.

Løsning 1: Sletting av brukerkonfigurasjonsfiler

Den mest effektive løsningen på dette problemet er å slette alle brukerkonfigurasjonsfilene på maskinen din. GeForce Experiences fungerer etter å ha opprettet disse konfigurasjonsfilene på C-stasjonen og bruker disse som referanse når den er i drift. Vi kan prøve å slette disse filene, så når du kjører applikasjonen neste gang, vil den automatisk opprette nye.

 1. Trykk Windows + R , skriv “ taskmgr ” og trykk Enter. En gang i oppgavebehandling, se etter alle GeForce-opplevelsesoppgaver og avslutt dem. Forsikre deg om at applikasjonen ikke kjører før du fortsetter videre.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ % appdata% ” i dialogboksen og trykk Enter.

 1. Trykk på AppData som er til stede i adressefeltet som er til stede nær toppen av skjermen for å navigere til forrige side. Åpne deretter mappen " Lokal ".

 1. Åpne mappen som heter “ NVIDIA Corporation ”.

 1. Naviger nå videre til “ GeForce Experience ” og slettCefCache ” -mappen permanent.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Installere GeForce-applikasjonen på nytt

En annen rask løsning som fungerte for mange brukere, var å avinstallere GeForce-applikasjonen før du installerer en ny versjon lastet ned fra det offisielle nettstedet. GeForce-applikasjonen er kanskje ikke oppdatert, eller applikasjonen kan ha konfigurasjonsproblemer med systemet ditt.

 1. Trykk på Windows + R , skriv “ appwiz. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i vinduet Programmer og funksjoner, naviger gjennom alle applikasjonene til du finner GeForce Experience. Høyreklikk på den og velg “ avinstaller ”.

 1. Etter avinstallasjonen, last ned den nyeste versjonen fra Nvidias offisielle nettsted og installer den deretter.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst. I noen tilfeller trenger du kanskje administratorrettigheter for å installere nye applikasjoner på datamaskinen.

Løsning 3: Deaktivere antivirusprogramvare og brannmur

Vi kan prøve å deaktivere brannmuren din og sjekke om problemet løses. Windows-brannmur overvåker innkommende og utgående internettdata og -pakker. Det blokkerer også noen tilkoblinger eller noen applikasjoner fra installasjon hvis de ikke oppfyller kriteriene. Du bør også deaktivere antivirusprogramvare som er aktivert på datamaskinen din.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å hente Kjør-applikasjonen. Skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen . Dette åpner datamaskinens kontrollpanel foran deg.
 2. Øverst til høyre vil det være en dialogboks å søke. Skriv brannmur og klikk på det første alternativet som kommer som et resultat.

 1. Nå på venstre side klikker du på alternativet som sier “ Slå Windows-brannmur på eller av f”. Gjennom dette kan du enkelt slå av brannmuren.

 1. Velg alternativet " Slå av Windows-brannmur " på både fanene, offentlige og private nettverk. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet blir løst.

Løsning 4: Bruke anbefalte optimale innstillinger

Det kan også være slik at GeForce-opplevelsen ikke fungerer som forventet fordi du har endret noen innstillinger. Når du ber Nvidia om å optimalisere hvilket som helst spill, har det en tendens til å se på flere parametere før du optimaliserer spillet, slik at det gir det beste på datamaskinen din. Vi kan aktivere de optimale innstillingene ved hjelp av applikasjonen og sjekke om dette gjør noen forskjell.

 1. Åpne Nvidia GeForce Experience- applikasjonen . Naviger til " Innstillinger " -fanen og klikk på " Spill " til stede på venstre side av vinduet.

 1. Aktiver avkrysningsruten " Anbefal optimale innstillinger ".

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet forsvant.

Løsning 5: Oppdatering av grafikkdriver

Hvis alle løsningene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å oppdatere grafikkdriveren. Det kan være mulig at grafikkdriveren ikke er riktig konfigurert eller er utdatert. Vi må slette alle driverfilene helt før vi installerer den nye driveren, derfor må vi bruke verktøyet Display Driver Uninstaller. Du kan enkelt laste ned verktøyet over internett.

 1. Etter å ha installert Display Driver Uninstaller (DDU) , start datamaskinen i sikker modus . Du kan lære hvordan du starter datamaskinen i sikker modus ved å lese artikkelen om den.
 2. Etter at du har startet datamaskinen i sikker modus, start applikasjonen som nettopp var installert. Velg alternativet Sikker modus .

 1. Etter å ha startet applikasjonen, velg det første alternativet “ Rengjør og start på nytt ”. Programmet avinstallerer deretter de installerte driverne automatisk og starter datamaskinen på nytt i samsvar med dette.

 1. Start datamaskinen i normal modus og start applikasjonen. Åpne fanen " Drivere " og klikk på knappen " Last ned driver ". Skriv inn spesifikasjonen din på høyre side av skjermen og klikk " Start søk " for applikasjonen for å søke etter de optimale driverne for datamaskinen.

 1. Etter at driveren er oppdatert, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Ofte er det noen applikasjoner som kan forstyrre applikasjonen. Forsikre deg om at det ikke er slike applikasjoner som kjører på datamaskinen. Prøv også å logge på en administratorkonto og sjekk om spillene blir optimalisert der.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det