Hvordan fikser jeg GeForce-opplevelsen som ikke finner spillproblem på Windows?

GeForce Experience er en app laget av NVIDIA som brukes til å holde NVIDIA-driverne oppdatert, optimalisere grafikkinnstillinger og gi skjermbilder og innspillingsfunksjoner i spillet. Som standard skal den laste listen over alle spill som er installert på datamaskinen din, men brukere har klaget over at den ikke klarer å gjøre det. Noen ganger er det flere problematiske spill, og noen ganger finner det ingen spill i det hele tatt.

Mange brukere satt fast med dette problemet, og mange av dem klarte å finne løsningen på problemet. Vi har samlet disse løsningene i en enkelt artikkel og besluttet å presentere dem trinn for trinn i denne artikkelen. Sørg for at du følger instruksjonene nøye!

Hva forårsaker at GeForce Experience ikke finner spillproblemer i Windows?

Før du begynner å feilsøke dette problemet, må du kontrollere om de problematiske spillene som ikke blir funnet, støttes av GeForce Experience. Du finner hele lenken ved å åpne denne lenken. Hvis spillene støttes, og du fremdeles merker det samme problemet, må du sjekke ut hele listen vår over mulige årsaker. Å finne riktig årsak er flott, da det kan hjelpe deg å velge riktig metode lettere!

 • Manglende administratorproblemer - Hvis spillene befinner seg i mapper som ikke er tilgjengelige riktig uten administratortillatelser, er det beste du bare kan gi disse tillatelsene til den kjørbare GeForce Experience.
 • Spillplasser er ikke gitt - GeForce-opplevelse vil bare se etter spill i mapper du har konfigurert som spillplasser innenfor klientens preferanser. Hvis du har installert spill utover den mappen, må du legge til disse mappene for å løse problemet.
 • Manglende eierskap og kontroll - Hvis mappene der spillene ligger er begrenset av tilgang, kan du enkelt løse problemet ved å gi eierskap og tillatelser til Alle-kontoen.
 • Blokkert av en brannmur - GeForce Experience må koble til Internett riktig for å se etter spillinformasjon for å finne dem som installert. Windows Defender-brannmur kan hindre det i å gjøre det, så sørg for at du lar det gå gjennom.
 • Problemer med installasjonen - GeForce Experience-klienten din kan bare oppføre seg dårlig, så du må fikse det. Du kan gjøre det ved å aktivere eksperimentelle funksjoner, slette hurtigbufferen eller installere på nytt og oppdatere til den nyeste versjonen.
 • Driverproblemer - Hvis klienten din er oppdatert og grafikkdriverne dine er gamle, kan dette problemet vises. Sørg for at du installerer de nyeste NVIDIA-driverne ved hjelp av GeForce Experience!

Løsning 1: Kjør GeForce Experience som administrator

Dette er sannsynligvis den enkleste metoden å prøve i denne artikkelen, og det har gitt gode resultater til brukere som slet med dette problemet. Forklaringen er at spillene sannsynligvis er installert i en mappe som ikke er fullt tilgjengelig uten administratortillatelser. Å gi denne tilgangen kan hjelpe GeForce Experience med å finne spillene og inkludere dem som sådan.

 1. Først og fremst må du finne den kjørbare GeForce Experience . Det kan være på skrivebordet ditt. Hvis det ikke er det, må du prøve å søke etter det i Start-menyen. Høyreklikk på det første resultatet og velg Åpne filplassering . Snarveien i Start-menyen skal vises i en mappe. Høyreklikk på den igjen og velg Åpne filplassering igjen.
 2. Alternativt sjekker du mappen nedenfor som er standard installasjonsmappe for GeForce Experience:
C: \ Program Files (x86) \ NVIDIA Corporation \ NVIDIA GeForce Experience
 1. Når du finner den, høyreklikker du på den kjørbare filen NVIDIA GeForce Experience og velger Egenskaper fra hurtigmenyen som vises. Forsikre deg om at du navigerer til Kompatibilitet
 1. Merk av i boksen ved siden av Kjør dette programmet som administrator , og klikk på OK- knappen for å bruke endringene du har gjort. Åpne GeForce Experience på nytt og se om problemet fremdeles vises!

Løsning 2: Legg til riktige mapper som spillsteder

Det er ganske mulig at du installerte et spill på et annet sted der du vanligvis installerer dem, og GeForce Experience ser ganske enkelt ikke etter det. Du må konfigurere stedet du skal se etter i GeForce Experience-eiendommer. Dette kan gjøres ganske enkelt ved å følge trinnene vi har gitt nedenfor!

 1. Først og fremst må du finne den kjørbare GeForce Experience. Det kan være på skrivebordet ditt. Hvis det ikke er det, må du prøve å søke etter det i Start-menyen . Uansett, åpne den og sørg for at du navigerer til Innstillinger- fanen fra den øverste menylinjen.
 1. Deretter navigerer du til spilldelen under Innstillinger og sjekker Skann etter spill Hvis mappen der det problematiske spillet ditt mangler, klikker du på pluss-knappen til høyre og navigerer til mappen der spillet ditt ligger.

 1. Sjekk om problemet ditt er løst etter at GeForce begynner å skanne etter spillene du har installert.

Løsning 3: Ta eierskap og sørg for full kontroll for mappen som spillene ligger i

Hvis problemet bare vises med spill som ligger i en bestemt mappe på datamaskinen din der spillene er installert, bør du vurdere å legge til Alle-kontoen som eier og gi full kontroll. På denne måten vil klienten ha tilgang til den, og den vil kunne finne spillene. Følg instruksjonene nedenfor!

 1. Først og fremst må du finne spillets mappe . Det bør være mappen som inneholder mange forskjellige installasjonsmapper for mange spill du eier. Hvis de problematiske spillene ligger i forskjellige mapper, må du gjenta denne prosessen for hver enkelt!
 2. Alternativt sjekker du mappen nedenfor som er standard installasjonsmappe for alle programmer på datamaskinen
C: \ Program Files (x86)
 1. Når du finner den, høyreklikker du mappen der spillene ligger og velger Egenskaper fra hurtigmenyen som vises. Sørg for at du navigerer til Sikkerhet
 2. Klikk på Avansert- knappen nederst i vinduet. I vinduet Avanserte sikkerhetsinnstillinger klikker du på den blå Endre- knappen ved siden av eierseksjonen øverst.
 1. I boksen Skriv inn objektnavnet som skal velges skriver Everyone og klikk på Kontroller navn bør Teksten blir understreket. Klikk på OK- knappen for å legge til Alle som eier av mappen.
 2. I vinduet Avanserte sikkerhetsinnstillinger klikker du på Legg til- knappen for å legge til nye tillatelser. Klikk på den blå Velg en hovedknapp øverst. Igjen, skriv Alle og klikk Kontroller navn . Klikk OK. Forsikre deg om at typen er satt til Tillat .
 1. I delen Grunnleggende tillatelser merker du av i boksen ved siden av Full kontroll Klikk på OK- knappen for å legge til full tillatelse. Klikk OK to ganger til for å lukke alle vinduer som vises, og åpne GeForce Experience for å sjekke om det er i stand til å finne alle spillene du har installert!

Løsning 4: Tillat GeForce Experience i Windows Defender-brannmur

Den andre siden av problemet kan være det faktum at GeForce Experience sliter med å koble til Internett riktig. Dette kan være et problem siden GeForce-opplevelsen må koble til Internett for å finne ut hva du skal se etter for å gjenkjenne et spill. Forsikre deg om at du lar det gå gjennom i Windows Defender-brannmur for å løse dette problemet!

 1. Søk etter Kontrollpanel i Start-menyen, og klikk på det første resultatet som vises. Alternativt kan du bruke Windows Key + R- tastekombinasjonen til å åpne Run Type “ control.exe ” i boksen og klikke OK-knappen.
 2. Uansett, endre alternativet Vis etter til Store eller små ikoner øverst til høyre i kontrollpanelvinduet. Klikk på Windows Defender-brannmurikonet nederst i vinduet.
 1. Etter at vinduet har åpnet, sjekk menyen til venstre for alternativet Tillat en app eller funksjon gjennom Windows Defender Firewall og klikk på den. Klikk på knappen Endre innstillinger øverst i vinduet og gi administratoradgang om nødvendig.
 2. Sjekk listen over tillatte apper og funksjoner for GeForce Experience. Hvis du ikke finner den, klikker du på Tillat en annen app nederst i vinduet.
 1. Klikk på Bla gjennom- knappen og naviger til GeForce-installasjonsmappen. Som standard skal det være:
C: \ Program Files (x86) \ NVIDIA Corporation \ NVIDIA GeForce Experience
 1. Forsikre deg om at du legger til den kjørbare filen . Klikk på Nettverkstyper- knappen og merk av i boksene ved siden av både Private og Public- alternativer før du klikker OK. Klikk på Legg til Klikk OK igjen og åpne GeForce Experience for å se om det fremdeles sliter med å finne spill på datamaskinen din!

Løsning 5: Aktiver eksperimentelle funksjoner

Eksperimentelle funksjoner er funksjoner som ikke er testet fullstendig, og NVIDIA planlegger sannsynligvis å gi dem ut i fremtidige GeForce Experience-versjoner. Noen brukere har hevdet at aktivering av disse funksjonene klarte å hjelpe dem med å løse problemet ganske enkelt, så sørg for at du følger trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Først og fremst må du finne den kjørbare GeForce Experience. Det kan være på skrivebordet ditt . Hvis det ikke er det, må du prøve å søke etter det i Start-menyen . Uansett, åpne den og sørg for at du navigerer til Innstillinger- fanen fra den øverste menylinjen.
 1. Etter det, naviger til general delen under Innstillinger og kontroller Om Kryss av i boksen ved siden av Aktiver eksperimentelle funksjoner alternativet. Forsikre deg om at du starter GeForce Experience-klienten på nytt og sjekker om den kan finne spillene dine nå!

Løsning 6: Slett appens cache

GeForce Experience beholder cache-filene i AppData-mappen. Når du sletter mappen, tilbakestilles hurtigbufferen og oppdateres appen uten at du mister data i det hele tatt. På plussiden kan det hjelpe klienten å finne spillene du har installert enkelt. Sørg for at du følger trinnene nedenfor for å prøve denne metoden!

 1. Først og fremst må du lukke alle forekomster av GeForce Experience som kjører på datamaskinen din. Du må også lukke visse NVIDIA-relaterte prosesser. Bruk Ctrl + Shift + Esc- tastekombinasjonen for å få opp Task Manager . Du kan også bruke Ctrl + Alt + Del- tastekombinasjonen og venstreklikke Oppgavebehandling fra den blå skjermen som åpnes.
 1. Klikk på knappen Flere detaljer i Oppgavebehandling for å utvide den og se etter følgende prosesser under Bakgrunnsprosesser : NVIDIA GeForce Experience, NVIDIA Container, NVIDIA Container (32 bit) og NVIDIA Web Helper Service . Venstreklikk på hver og klikk på Avslutt oppgave- knappen nederst til høyre.
 1. Åpne denne PC-en på skrivebordet ved å dobbeltklikke på ikonet. Alternativt kan du åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen eller klikke på Biblioteker- ikonet i Hurtig tilgang- menyen på oppgavelinjen. Klikk på denne PCen fra navigasjonsmenyen til høyre .
 2. Åpne den lokale disken og åpne brukerne Dobbeltklikk mappen som er gjeldende du er logget på. Prøv å åpne AppData- mappen inne. Hvis du ikke kan se det, klikker du på Vis fra menylinjen øverst i vinduet og merker av i boksen ved siden av Skjulte elementer .
 1. I AppData-mappen navigerer du til Local >> NVIDIA Corporation >> NVIDIA GeForce Experience . Høyreklikk CefCache- mappen inne og velg Slett- alternativet fra hurtigmenyen som vises. Åpne GeForce-opplevelsen på nytt og sjekk om den finner spillene du har installert!

Løsning 7: Oppdater NVIDIA-driverne

Merkelig nok klarte mange brukere å løse problemet ved å oppdatere NVIDIA-driverne. Hvis du bruker den nyeste versjonen av klienten og en eldre versjon av driveren, kan du oppleve problemet der spill ganske enkelt ikke gjenkjennes. Følg trinnene nedenfor for å oppdatere driverne dine ved hjelp av GeForce Experience!

 1. Først av alt må du finne den kjørbare GeForce Experience . Det kan være på skrivebordet ditt. Hvis det ikke er det, må du prøve å søke etter det i Start-menyen . Uansett, åpne den og sørg for at du navigerer til kategorien Drivere fra den øverste menylinjen.
 1. Deretter klikker du på Kontroller etter oppdateringer øverst til høyre på skjermen og venter på at klienten skal se om det er noen nye drivere tilgjengelig.
 2. Hvis en nyere driver blir funnet, vil den vises i Tilgjengelig- delen, så sørg for at du klikker på den grønne nedlastningsknappen for å lagre den på datamaskinen.
 3. Vent til nedlastingen er ferdig. Deretter klikker du på Installer- knappen og driveren skal installeres. Start datamaskinen på nytt når du blir bedt om det, åpne GeForce-opplevelsen på nytt, og sjekk om det samme problemet fremdeles vises!

Løsning 8: Installer på nytt og oppdater til nyeste versjon

Det er flere problematiske spill som har slitt med å bli anerkjent av GeForce Experience. Folk fra NVIDIA har lovet at den nye oppdateringen vil kunne løse problemet. Det er imidlertid bedre hvis du installerer GeForce Experience på nytt og installerer den nyeste versjonen for å sikre at du også sjekker om den nåværende installasjonen din er feil. Sørg for at du følger trinnene nedenfor!

Windows 10:

 1. Klikk på Start-menyknappen nederst til venstre på skjermen, og klikk på det tannhjullignende ikonet som vises. Det åpner Windows 10- innstillinger . Alternativt må du sørge for at du bruker Windows Key + I- kombinasjonen for å åpne Innstillinger direkte.
 1. Klikk på Apps- delen for å åpne den, og du bør umiddelbart se listen over alle programmene som er installert på datamaskinen din. Bla ned og se etter GeForce Experience- oppføringen i listen. Venstreklikk på den og klikk på Avinstaller- knappen som vises. Følg instruksjonene som vises på skjermen!

Andre versjoner av Windows:

 1. Søk etter Kontrollpanel i Start-menyen, og klikk på det første resultatet som vises. Alternativt kan du bruke Windows Key + R- tastekombinasjonen for å åpne Run-boksen. Skriv inn “ exe ” i boksen og klikk på OK-knappen.
 2. Uansett, endre alternativet Vis etter til Kategori øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet. Klikk koblingen Avinstaller et program under Programmer
 1. Se etter GeForce Experience i listen som vises. Høyreklikk oppføringen og velg Avinstaller- alternativet fra hurtigmenyen som vises. Følg instruksjonene i avinstallasjonsveiviseren!

Uansett, sørg for at du laster ned den nyeste versjonen av GeForce Experience-klienten ved å åpne denne lenken og klikke på den grønne knappen Last ned nå. Kjør den etter at den er lastet ned, og følg instruksjonene på skjermen for å installere den. Sjekk om GeForce Experience nå gjenkjenner spillene du eier riktig!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det