Løs HID-kompatibel berøringsskjerm mangler fra Enhetsbehandling

HID-kompatibel berøringsskjerm mangler i enhetsbehandling når enten berøringsskjermen ble deaktivert manuelt av brukeren eller når systemet ikke installerer berøringsskjermdriverne som standard i systemet. Den HID-kompatible berøringsskjermen er vanligvis plassert under Human Interface Devices i Enhetsbehandling.

Nå før vi går videre med feilsøking av at berøringsskjermen ikke fungerer, må vi sørge for om problemet er programvare eller maskinvare.

Maskinvare- eller programvareproblem:

Den beste måten å identifisere om det er en maskinvare eller et programvareproblem, er å sjekke om Touch fungerer på systemets BIOS-skjerm. Start eller start systemet på nytt, og få tilgang til BIOS-skjermen (normalt kan du få tilgang til det ved å trykke på F10 når systemet starter).

Nå i BIOS prøver du å bruke berøringsskjermen. Hvis du kan bruke berøringsskjermen i BIOS, er det et programvareproblem, og hvis du ikke kan bruke berøringsskjermen i BIOS, er det et maskinvareproblem.

Dessuten har mange produsenter gitt berøringsskjermtester i sin BIOS, som kan brukes til å kontrollere berøringsskjermens funksjon. Du kan også bruke UEFI Hardware Diagnostics Menu av produsenten av systemet ditt, for eksempel kan HP-brukere laste ned HP PC Hardware Diagnostics Menu og installere den.

Inne i komponenttesten er det et alternativ for berøringsskjermtesten - dette er en rask interaktiv test for å finne ut om berøringsskjermen fungerer som den skal. Hvis berøringsskjermtest ikke vises på testskjermen, er det et maskinvare- eller fastvare- / BIOS-problem.

Du kan også bruke Windows 10 Bootable Media for å teste funksjonaliteten til berøringsskjermen. Sett det mediet i systemet og start opp fra det mediet. For å lage installasjonsmedier og starte opp fra det, følg trinnene her. Vi installerer ikke Windows på dette stadiet, men bare bruk berøring for å flytte mellom grensesnittet. Hvis du ikke kan bruke berøringsskjermen i Windows Installasjonsoppsett, er det en maskinvarefeil.

Hvis det er en maskinvarefeil, bør du kontakte en maskinvarereparasjonstjeneste eller bruke systemet uten berøringsskjerm.

Hvis touch fungerer i noen av de ovennevnte tilfellene, er det et programvareproblem, og du bør følge de nevnte metodene for å løse problemet.

Løsning 1: Vis skjulte enheter i Devices Manager

I Enhetsbehandling er det to typer skjulte enheter. Den første typen er typiske drivere, skrivere osv. Som ikke er plug-and-play, og den andre typen er Phantom-enheter som ikke er koblet til datamaskinen. Det første og fremste punktet å sjekke er at du ikke ved et uhell har skjult den HID-kompatible berøringsskjermen, og i så fall kan løsningen av den HID-kompatible berøringsskjermen løse problemet.

 1. Trykk på Windows-tasten og R samtidig for å åpne kommandofeltet "Kjør", og skriv deretter " devmgmt. msc ”i den og trykk“ Enter ”for å åpne enhetsbehandling.
 2. Deretter på menylinjen i Enhetsbehandling klikker du på Vis -meny og klikk deretter på “ Vis skjulte enheter” .
 3. Klikk nå Handlingsmeny og klikk deretter på " Skann etter maskinvareendringer ".
 4. Sjekk om HIP-kompatibel berøringsskjerm vises under Human Interface Devices . Høyreklikk på det og skjul det, så er du klar.

Løsning 2: Kjør feilsøking for maskinvare og enheter

Microsoft har et automatisert verktøy " Feilsøking av maskinvare og enheter " som sjekker maskinvaren som er koblet til datamaskinen for eventuelle kjente problemer med den, og gir detaljer om hvordan du løser dem. Dette verktøyet er enkelt å betjene. Det er også bra å oppdage og fikse problemet med ikke installerte enheter som er koblet til systemet ditt.

For Windows 10:

 1. Trykk på "Windows" -tasten og skriv "feilsøk" , og klikk deretter på Feilsøk .
 2. Klikk Kjør feilsøkingen etter å ha klikket på Maskinvare og enheter.
 3. Klikk på Neste og følg instruksjonene som vises på skjermen for å løse eventuelle problemer det oppdager.
 4. Åpne nå Enhetsbehandling og sjekk om HID klage berøringsskjerm vises der.

For Windows 8.1 / 7:

 1. Trykk på Windows-logotasten på tastaturet og skriv feilsøking , og klikk deretter Feilsøking .
 2. Klikk på Konfigurer en enhet .
 3. Klikk nå på Neste og følg instruksjonene som vises på skjermen for å løse eventuelle problemer det oppdager.
 4. Åpne Enhetsbehandling og se om HID klage berøringsskjerm vises der.

Når feilsøkingsprosessen er fullført, åpner du Enhetsbehandling på nytt og ser om den HID-kompatible berøringsskjermen vises der. Hvis ikke, gå til neste løsning.

Løsning 3: Avinstaller og installer driverne på berøringsskjermen og oppdater brikkesett

Systemet fungerer kanskje ikke slik det er ment hvis driverne ikke oppdateres regelmessig. Dette problemet kan oppstå hvis du bruker en utdatert HID-kompatibel driver, eller det er også mulig at driverne for berøringsskjermen aldri ble installert ettersom enheten ble deaktivert. På grunn av dette kan du ikke aktivere enheten med mindre du installerer de riktige driverne.

Vi vil bruke de følgende tre trinnene for å løse problemet. Men sørg for at du har administratorrettigheter før du går videre.

Trinn 1: Avinstaller Ghost Drivers

Først vil vi fjerne alle spøkelsesdriverne som ikke er aktive, men fortsetter å vises i enhetsbehandleren.

 1. I Windows-søkeboksen skriver du inn " Kommandoprompt " og høyreklikker på det første resultatet og klikker på " Kjør som administrator " med administratorrettigheter.
 2. I ledeteksten skriver du inn:
  sett devmgr_show_nonpresent_devices = 1 

  og trykk Enter. Det vil ikke vises noen utdata for dette, ettersom vi bare aktiverer en innstilling som gjør det mulig å vise de skjulte enhetene i enhetsbehandleren.

 3. Nå skriver du inn kommandoprompten “ devmgmt. msc ”for å åpne Enhetsbehandling og trykk Enter for å starte Windows Enhetsbehandling.
 4. Klikk på Vis- menyen i Enhetsbehandling, og klikk deretter på Vis skjulte enheter .
 5. Dette viser listen over enheter, drivere og tjenester som ikke ble installert eller avinstallert riktig. Nå når du utvider de forskjellige enhetene og driverne i enhetsbehandleren, vises enhetene som Windows for øyeblikket oppdaget som installert på PC-en. Enhetene som er lastet inn tidligere, men som ikke ble avinstallert, eller som for øyeblikket ikke er startet, vises også. Finn nå den fornærmende enheten, høyreklikk på den og klikk på avinstaller for å fjerne den helt fra systemet. Vær oppmerksom på at hvis enhetene er grå, betyr det ikke at vi skal slette dem. Fjern bare de enhetene / driverne som du tror forårsaker problemer. Vær forsiktig med å slette enheter du ikke vet om.
 6. Start systemet på nytt etter å ha utført handlingene ovenfor.

Etter at systemet er startet på nytt, åpner du Enhetsbehandling og klikker deretter på " Skann etter maskinvareendringer " -knappen øverst i Enhetsbehandling- vinduet, og se om Windows har oppdaget berøringsskjermenheten og en passende driver er automatisk installert for det. Hvis driveren installeres automatisk, bekreft deretter om berøringen fungerer. Hvis berøring ikke fungerer eller berøringsskjerm ikke vises, så gå til neste trinn.

Trinn 2: Bruk Windows-oppdateringer for de siste driveroppdateringene.

Å sjekke Windows-oppdateringer kan være en måte å løse dette problemet på. De fleste av OEM-ene leverer nå oppdateringen gjennom leveringskanalen for Windows Update, og de er testet for kompatibilitet. Windows-oppdatering vil oppdatere alle driverne, inkludert berøringsskjermdrivere og tilhørende drivere, for eksempel brikkesettdrivere, som rapporteres av mange brukere for å hjelpe dem med å løse dette aktuelle problemet. Selv om Windows tilbyr en valgfri oppdatering, installer den.

For Windows 10

 1. Trykk på Windows- knappen, skriv " Se etter oppdateringer " og i listen som vises, klikk på " Se etter oppdateringer ".
 2. I vinduet som vises, klikker du på " Se etter oppdateringer ".
 3. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, installerer du dem.

For Windows 8

Installer de nyeste Windows 8-oppdateringene.

 1. Klikk på Windows- ikonet, og søk deretter etter og åpne Windows Update .
 2. Klikk på Vis oppdateringer .
 3. Klikk på viktige oppdateringer er tilgjengelige .
 4. En liste over tilgjengelige oppdateringer åpnes i et nytt vindu. Velg oppdateringer fra seksjonene Viktig og Valgfri . Forsikre deg om at du installerer alle enhetsdriveroppdateringer.
 5. Klikk på Installer .

Du må kanskje starte systemdatamaskinen på nytt for å bruke oppdateringene.

Etter oppdatering av systemet, sjekk berøringsskjermen for å se om det fungerer. Hvis ikke, fortsett til neste trinn.

Trinn 3: Oppdater driverprogramvare fra OEMs nettsted:

Hvis du ikke finner driveren til berøringsskjermen av Windows Updates, kan du gå til OEM-nettstedet og finne driveren til enhetsmodellen og deretter installere den ved å følge instruksjonene fra OEM-nettstedet eller vises på skjermen under installasjonen. Du kan også bruke tjenestemerket ditt for å finne de spesifikke driverne. Oppdater brikkesettdrivere, grafikkortdrivere og skjermdrivere som er gitt på portalen.

Hvis du vet detaljer om driveren til systemet ditt, kan du bruke Update Catalog til å laste ned driveren ved å sette den i søkeboksen på nettstedet for oppdateringskatalogen. Du kan også bruke dette nettstedet for å finne ut om du kjenner noen gamle drivere som jobber med berøringsskjermen.

Etter oppdatering av sjåfører, sjekk om HID-Complaint-berøringsskjermen vises i Enhetsbehandling, hvis ikke, gå til neste løsning.

Løsning 4: Avinstallere motstridende Windows-oppdateringer

Oppdatering KB4480116 er kjent for å forårsake berøringsskjermproblemet. Hvis det er installert på systemet, kan det løse problemet å avinstallere det. Du kan utføre lignende handlinger for andre Windows-oppdateringer tilsvarende hvis de ødela driverne for berøringsskjermen.

 1. Åpne Windows-innstillinger ved å trykke Windows + I- tastene samtidig.
 2. Klikk deretter på Oppdater og sikkerhet .
 3. Klikk deretter på Windows Update og deretter på "Vis oppdateringslogg".
 4. Klikk deretter på “Avinstaller oppdateringer”
 5. Deretter avinstallere oppdaterings KB 4480116.

Oppdateringen KB 4480116 installeres automatisk igjen hvis den ikke blokkeres. Bruk følgende trinn for å blokkere den:

 1. Last ned KB-oppdateringen (KB3073930) som lar brukere blokkere eller skjule Windows- eller driveroppdateringer.
 2. Etter nedlasting, start den og klikk deretter Neste , vent mens den oppdager ventende Windows-oppdateringer.
 3. Klikk på Skjul oppdateringer- menyen.
 4. Bla gjennom listen og velg deretter oppdateringen KB4480116 . Sjekk avkrysningsboksen ved siden av oppdateringsnavnet, og klikk deretter på “ Neste ” for å bekrefte endringene.

Sjekk nå om berøringsskjermen fungerer bra, hvis ikke, prøv neste løsning.

Løsning 5: Konfigurere berøringsskjermen

Hvis berøringsskjermdriveren ikke fungerer, kan konfigurering av berøringsskjermen for å identifisere skjermen som en berøringsskjerm få den til å fungere, og dermed kan problemet løses.

 1. I Windows-søkeboksen skriver du inn og åpner " Kalibrer skjermen for penn- og berøringsinput" .
 2. Skjerm fanen, klikk Oppsett .
 3. Klikk på Touch input .
 4. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å identifisere skjermen som en berøringsskjerm.
 5. Trykk på skjermen for å se om den reagerer. Hvis ikke, prøv neste trinn.

Løsning 6: Utfør en Microsoft-systemgjenoppretting

Microsoft System Restore er designet for å lage et øyeblikksbilde av enheten og lagre arbeidstilstanden på det tidspunktet som et "gjenopprettingspunkt". Et gjenopprettingspunkt brukes deretter til å tilbakestille systemet til et tidligere tidspunkt da alt fungerte bra. Så hvis du tilbakestiller systemet til et tidligere tidspunkt da berøringsskjermen din fungerte bra, kan det også løse problemet.

Så la oss gjenopprette systemet til et gjenopprettingspunkt. Du kan bruke hvilket som helst av gjenopprettingspunktene, men det anbefales å gjenopprette til det siste gjenopprettingspunktet.

Etter at systemet er gjenopprettet og berøringsskjermen fortsatt ikke fungerer, fortsett til neste løsning.

Løsning 7: Endre den relaterte registerverdien

Registret har nøkkelverdien i Windows OS, og hvis noen av verdiene er feil konfigurert, kan det skape mange problemer i driften av systemet. Og hvis registerverdien på berøringsskjermdriververdiene endres til null på grunn av et problem, vil ikke brukeren kunne bruke berøringsskjermen, så å tilbakestille den til 1 kan løse problemet.

 1. Åpne Windows Search og skriv “ regedit
 2. I listen som vises, finn "regedit" og høyreklikk på den, og klikk deretter på " Kjør som administrator "
 3. Navigere til
  HKEY_CURRENT_USER \ Programvare \ Microsoft \ Wisp \ Touch
 4. Endre “ TouchGate ” -verdien til " 1 "
 5. Avslutt registerredigeringen og start systemet på nytt.

Sjekk om berøringsskjermen har begynt å fungere, hvis ikke gå til neste løsning.

Løsning 8: Reparer Windows

Windows 10 lar brukerne tilbakestille systemene som vil returnere datamaskinens operativsystem til fabrikkinnstillingene, og alle applikasjoner, drivere, tjenester som ikke fulgte med datamaskinen vil bli avinstallert, og alle endringer gjort av brukeren til systemets innstillinger og preferanser blir opphevet. Når det gjelder brukerens filer og data som er lagret på datamaskinen, blir brukeren bedt om å velge bort enten å beholde dem eller fjerne dem mens du tilbakestiller datamaskinen.

 1. Forsikre deg om at PCen din er slått av .
 2. Trykkstrømknappen for å slå på PC-en din, og når du ser Windows-logoen holdemakten knappen inne til PCen slår seg av automatisk.
 3. Gjenta trinnene ovenfor tre ganger .
 4. Skjermen for automatisk reparasjon vises .
 5. Vent deretter til Windows skal diagnostisere PCen.
 6. Når skjermbildet " Oppstartsreparasjon " vises og sier at det ikke kunne reparere PCen, klikker du på Avanserte alternativer .
 7. Klikk på Feilsøk i Windows Recovery-miljø.
 8. Klikk på Tilbakestill denne PCen på feilsøkingsskjermen .
 9. Velg om du vil beholde eller slette filene og appene dine.
 10. Klikk på " Tilbakestill " for å fortsette.

Løsning 9: Oppdater BIOS

BIOS er hovedkomponenten i systemet. Hvis BIOS ikke kan kommunisere med enheten, kan ikke operativsystemet kommunisere med den enheten. Så oppdater BIOS, men vær advart om at du kan bygge systemet ditt.

For å oppdatere BIOS på systemet ditt, følg våre nevnte artikler.

 1. Oppdaterer Gateway Desktop eller Laptop BIOS
 2. Oppdaterer Dell BIOS
 3. Oppdatere BIOS på en HP stasjonær / bærbar PC

Advarsel : Fortsett på egen risiko, da det å avbryte eller unnlate å oppdatere BIOS på noe tidspunkt kan ødelegge datamaskinen og skade på hele systemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det