Fix: Feilkode 0x80072f76 - 0x20016

Noen brukere ser feilkoden 0x80072f76 - 0x20016 når de prøver å bruke Media Creation Tool eller når de prøver å installere Windows 10 eller Windows 8 via Windows Installer. Feilen rapporteres vanligvis å oppstå noen sekunder etter at Media Creation Tool eller Microsoft Refresh Tool er lansert.

Hva forårsaker 0x80072f76 - 0x20016 feilkode i Media Creation Tool?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som de mest berørte brukerne har brukt for å komme til bunns i problemet. Basert på våre undersøkelser er det flere reparasjonsstrategier som er kjent for å utløse denne feilen:

  • Media Creation Tool er satt til å åpne med Windows XP-kompatibilitetsmodus - Flere berørte brukere har rapportert at Media Creation Tool i deres tilfelle prøvde å åpne med Windows XP angitt som kompatibilitetsmodus. Endring av innstillingene til Windows 8 og tildeling av administrative rettigheter løste problemet for noen brukere.
  • Korrupsjon blant Windows Update-filer - Dette spesielle problemet kan også være forårsaket av systemfilkorrupsjon i Windows Update-komponentfilene - I dette tilfellet bør omdøpe mappen SoftwareDistribution og Catroot2 løse problemet. En annen potensiell løsning for dette scenariet er å fjerne $ WINDOWS. ~ BT og $ Windows. ~ WS cache-mapper.
  • Windows-versjonen er konfigurert til å avvise oppgraderingen - Du kan også se denne spesielle feilen hvis den nåværende Windows-konfigurasjonen avviser OS-oppgraderingen. Du kan løse problemet i dette spesielle scenariet ved å endre verdien av AllowOSUpgrade ved hjelp av Registerredigering.
  • SMART Monitoring er i konflikt med OS-installasjonen - SMART HDD / SSD-overvåking er en funksjon som er kjent for å være i konflikt med OS-installasjonen (ved hjelp av Windows Installer) med visse PC-konfigurasjoner. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å deaktivere SMART-funksjonen fra BIOS-innstillingene.

Hvis du sliter med å finne rettelser som løser denne spesielle feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingsveiledninger. Nedenfor vil du oppdage en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse 0x80072f76 - 0x20016.

De potensielle løsningene nedenfor er sortert etter effektivitet og alvorlighetsgrad, så følg dem i den rekkefølgen de presenteres. En av dem er nødt til å løse problemet i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update

Noen berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de kjørte feilsøkingsprogrammet for Windows Update - et Microsoft-verktøy som er utstyrt med forskjellige reparasjonsstrategier som kan ende opp med å løse problemet automatisk.

Her er en rask guide til hvordan du kjører feilsøkingsprogrammet for Windows Update :

  1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-innstillinger: feilsøk ” og trykk Enter for å åpne Feilsøk- fanen i Innstillinger- appen.
  2. I kategorien Feilsøking klikker du på Windows Update (under Komme i gang ) og velger Kjør feilsøkingsprogrammet .
  3. Vent til undersøkelsesdelen er fullført, og klikk deretter på Bruk denne løsningen for å håndheve den anbefalte reparasjonsstrategien automatisk.

  4. Når reparasjonsstrategien er brukt, må du starte datamaskinen på nytt og se om du fremdeles støter på feilen 0x80072f76 - 0x20016 når du åpner verktøyet for mediaoppretting eller når du prøver å installere / oppgradere Windows.

Hvis du fremdeles støter på den samme feilmeldingen, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Angi kompatibilitetsmodus til Windows 8

Noen brukere har vært i stand til å løse 0x80070002 - 0x2001 feil etter å ha oppdaget at Media Creation Tool åpnet i kompatibilitetsmodus satt til Windows XP. De fleste brukere har rapportert at endring av kompatibilitetsmodus til Windows 8 og sørg for at Media Creation Tool åpnes med administrative rettigheter endte opp med å løse problemet for dem.

Her er en rask guide for å sikre at kompatibilitetsmodus er satt til Windows 8 for Media Creation Tool (med administratortilgang):

  1. Naviger til stedet du lastet ned Media Creation Tool , høyreklikk på det og velg Egenskaper.
  2. Inne i Egenskaper- skjermen til Media Creation- verktøyet, gå til kategorien Kompatibilitet og merk av i boksen som er tilknyttet Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for .
  3. Deretter beveger du deg ned nedenfor og kontrollerer at avkrysningsruten som er tilknyttet Kjør dette programmet som administrator .
  4. Klikk Bruk for å lagre endringene, åpne deretter Media Creation Tool igjen og se om du fortsatt ser den samme feilmeldingen.

Hvis du fortsatt støter på feilen 0x80072f76 - 0x20016 , kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Løse korrupsjon relatert til Windows Update

Som det viser seg, kan dette spesielle problemet også oppstå hvis den skyldige som ender med å forårsake 0x80070002 - 0x2001, er korrupsjon med Windows Update-komponentfilene. Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, bør tilbakestilling av Windows Update-komponenten løse problemet og la deg bruke Media Creation Tool uten å støte på feilen 0x80070002 - 0x2001 .

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

  1. Trykk Windows-tast + R for å åpne en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter “cmd” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administratorrettigheter.
  2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer i rekkefølge og trykker Enter etter hver for å stoppe de nødvendige tjenestene:
    nettstoppbiter nettstopp wuauserv nettstopp appidsvc nettstopp kryptsvc

    Merk: Denne kommandoen stopper BITS-tjenesten, Windows Update-tjenesten og den kryptografiske tjenesten.

  3. Når de nødvendige tjenestene er stoppet, skriver du inn følgende kommandoer for å gi nytt navn til sikkerhetskopier av programvaredistribusjonsmappene:
    Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak

    Merk: Denne kommandoen vil tvinge operativsystemet ditt til å opprette nye mapper for programvaredistribusjon, som vil omgå eventuelle problemer forårsaket av filkorrupsjon.

  4. Start tjenestene som vi tidligere stoppet på nytt, ved å kjøre følgende kommandoer og trykke Enter etter hver enkelt:
    nett start bit nett start wuauserv nett start appidsvc nett start kryptsvc
  5. Start datamaskinen på nytt og gjenta handlingen som tidligere utløste feilen 0x80070002 - 0x20016, og se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles ser den samme feilmeldingen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Tømme $ WINDOWS. ~ BT og $ Windows. ~ WS-mappene

Noen brukere har rapportert at feilen 0x80070002 - 0x20016 endelig ble løst etter at de slettet innholdet i $ WINDOWS. ~ BT og $ Windows. ~ WS cache-mapper. Disse inneholder filene som trengs for å opprette installasjonsmediet, så å rydde innholdet kan løse korrupsjonsrelaterte problemer.

Merk: Sjansen er stor for at de to mappene ikke er synlige når du åpner Windows-stasjonen. I dette tilfellet, bruk båndlinjen øverst, gå til Vis og sørg for at ruten som er tilknyttet Skjulte gjenstander er merket av.

Når de to mappene er synlige, åpner du hver mappe individuelt og tømmer innholdet ved å velge hvert element og velge Slett.

Når de to hurtigbufrede mappene er ryddet, starter du datamaskinen på nytt og ser om du fremdeles støter på 0x80070002 - 0x20016.

Hvis du fremdeles ser den samme feilmeldingen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Redigere AllowOSUpgrade-verdien via Registerredigering

Du ser kanskje denne spesielle feilmeldingen fordi den nåværende Windows-versjonen er konfigurert til å avvise en OS-oppgradering. Hvis dette scenariet gjelder, vil du se feilen Noe skjedde 0x80070002 - 0x20016 ”når du prøver å kjøre verktøyet Media Creation for å oppgradere en eksisterende installasjon.

Dette rapporteres vanligvis å forekomme med Windows 7- eller Windows 10-datamaskiner som er kvalifisert for oppgradering til Windows 10, men som ikke har mottatt varselet om å reservere en kopi på grunn av en registerverdi.

Her er en trinnvis guide som hjelper deg med å endre AllowOSUpgrade- verdien. Dette vil tillate deg å bruke Media Creation-verktøyet uten å motta feilen 0x80070002 - 0x20016 . Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Deretter skriver du inn “regedit” og trykk Enter for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
  2. Når du er inne i Registerredigering, bruk venstre rute for å navigere til følgende sted:
    Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ WindowsUpdate \ OSUpgrade

    Merk: Hvis OSUpgrade- nøkkelen ikke er opprettet ennå, høyreklikker du på WindowsUpdate og velger Ny> Nøkkel . Navngi deretter den nyopprettede nøkkelen til OSUpgrade .

  3. Med OSUpgrade-tasten valgt, flytt til høyre sidepanel og høyreklikk på et tomt område. Velg deretter Ny> DWORD (32-bit) verdi og gi den navnet AllowOSUpgrade .
  4. Dobbeltklikk på AllowOSUpgrade og endre verdien til 1 og basen til heksadesimal.
  5. Når verdien er justert, lukker du regedit og starter datamaskinen på nytt.
  6. Ved neste oppstart, gjenskaper du handlingen som tidligere utløste 0x80070002 - 0x20016- feilen, og se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles støter på den samme feilmeldingen, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Utføre en oppdatering via Windows Defender Security Center

Hvis du har gått gjennom alle disse metodene uten å lykkes og prøver å bruke Oppdater- verktøyet fra Microsoft, kan du fullføre prosedyren fra Windows Defender Security Center .

Denne prosedyren vil tillate deg å oppdatere PC-en i de tilfeller der det offisielle Microsoft Refresh-verktøyet produserer 0x80070002 - 0x20016- feilen. Denne prosedyren er vanligvis kjent for å være effektiv på Windows 10-bygninger som allerede har Creators Update.

Her er hva du trenger å gjøre for å utføre en oppdatering via Windows Defender Security Center:

  1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-settings: windowsdefender ” og trykk Enter for å åpne Windows Security-fanen.
  2. Når du kommer til Windows-sikkerhetsfanen , klikker du på Åpne Windows-sikkerhet.
  3. Når du er inne på startskjermen til Windows Security, klikker du ok Enhetsytelse og helse .
  4. I kategorien Enhetsytelse og helse blar du ned til Ny start og klikker på Tilleggsinformasjon .
  5. Under Ny start klikker du på Kom i gang for å starte prosessen med å oppdatere PCen. Dette tilsvarer installering av en ren, oppdatert installasjon av vinduer.
  6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen for ny start og fullføre oppdateringen.

Metode 7: Deaktivering av SMART

Noen berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å deaktivere SMART-funksjonen fra BIOS-innstillingene. Som det viser seg kan dette HDD / SSD-overvåkingssystemet ende opp med å utløse 0x80070002 - 0x20016 feil på visse PC-konfigurasjoner.

Hvis dette scenariet er aktuelt, kan deaktivering av SMART-funksjonen tillate deg å utføre operasjonen uten å møte feilmeldingen igjen. Her er en rask guide for deaktivering av SMART-funksjonen:

  1. Slå på datamaskinen og trykk på Setup-tasten under den første oppstartssekvensen for å angi BIOS-innstillingene. Oppsettnøkkelen skal være synlig på skjermen, men i tilfelle du ikke finner den, kan du søke på nettet etter den spesifikke nøkkelen i henhold til hovedkortprodusenten.

    trykk på en tast for å gå inn i oppsett eller bios

  2. Når du kommer innenfor BIOS-innstillingene, gå til Hoved -kategorien, slik at du får en oversikt over alle dine-disker / SSD. Velg deretter harddisken du støter på problemet med, og sett SMART Monitoring til Disabled.
  3. Lagre endringene og la datamaskinen starte opp igjen.

Når den neste oppstartssekvensen er fullført, gjenskaper du den samme handlingen som tidligere utløste feilen 0x80070002 - 0x20016, og se om problemet ble løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det