Fix: PS4 Mic fungerer ikke

PS4 har vært en av konsollederne i spillindustrien i ganske lang tid. Det tilbyr en ekstatisk spillopplevelse med grafikk som lar deg fascinere. Det tilbyr god online spill og lar lag chatte med hverandre mens de også spiller.

Når det er sagt, har PS4 også sitt eget sett med mikrofoner tilgjengelig for separat kjøp. Den har mange funksjoner og en innebygd mikrofon, så du kan snakke i spillet med lagkameratene dine. Til tross for at du ble lansert spesielt for PS4, er det flere tilfeller der du ikke kan snakke med lagkameratene dine. Du hører kanskje stemmen deres, men de kan ikke høre din. Dette problemet er allment kjent og kan løses ved hjelp av enkle løsninger. Ta en titt.

Løsning 1: Kontrollere lydinnstillinger

Før vi går over til å endre programvarekonfigurasjon, bør vi først sjekke om headsettet er riktig tilkoblet og gjenkjent av PS4. Det er mange tilfeller der du har synlig koblet til enheten riktig, men PS4 gjenkjenner ikke headsettet fullt ut (selv om du er i stand til å lede andre mennesker). Vi vil se på noen raske maskinvareløsninger og se om de fungerer.

 1. Åpne PS4 og naviger til Innstillinger fra startskjermen. Når du er i Innstillinger, naviger til “ Lyd og skjerm ”.

 1. Når du er i lyd og skjerm, naviger til “ Innstillinger for lydutgang ”.

 1. Nå i neste meny, hvis du ser " Chat-lyd " gråtonet (ikke tilgjengelig), betyr det sannsynligvis at PS4 ikke oppdager hodesettet riktig. Du kan kanskje spille og lytte til andre spillere perfekt, men du kan ikke snakke.

 1. Dette indikerer at headsettet ikke er riktig tilkoblet. Det første du må sørge for at ledningen skyves inn hele veien . Det er flere tilfeller der du kanskje tror at ledningen er helt tilkoblet, men i virkeligheten er den ikke det.

Det var en annen løsning som innebar å koble fra og plugge inn veldig raskt (så raskt at kontakten ikke en gang forlater porten). I et nøtteskall, koble fra og koble til igjen med en gang.

En annen ting du kan prøve er å endre Bitstream fra Bitstream (Dolby) til Bitstream (DTS) .

Løsning 2: Endre vinkelen på pluggen

Hvis du ikke bruker de offisielle PS4-hodetelefonene, er sjansen stor for at du kan koble begge de normale ledningene til en annen hodetelefon til adapteren, slik at du kan bruke hodetelefonene. Det er kjent at det er en feil i mange PS4-kontrollere, selv om du kobler ledningen helt inn i adapteren, fungerer ikke mikrofonen.

Etter flere eksperimenter fant brukerne ut at å koble til mikrofonkabelen bare halvveis inne i adapteren eller litt ut, løser problemet umiddelbart, og PS4 identifiserer øyeblikkelig mikrofonen. Som du kan se på bildet nedenfor, er ikke ledningen satt helt inn.

Hvis du kobler til mikrofonen som beskrevet, vil du automatisk se et varsel på PS4 om at en mikrofon var koblet til. Sjekk om denne teknikken fungerer for deg, og kan du enkelt chatte med vennene dine uten problemer.

Denne metoden fungerer også for andre kjente spillhodesett, inkludert Razer Kraken Pro. I Kraken har du totalt 3 svarte ringer rundt hodetelefonkontakten. Du må sette inn de to første, og når den siste er igjen, vri den rundt slik at den ikke setter helt inn, men du vil høre en liten klikkelyd , og jekken vil bare gå litt inn og etterlate veldig lite av kroppen utsatt. Dette er når det vil fungere perfekt.

Løsning 3: Angi Realtek High Definition Audio som standard

Hvis du bruker PS4-hodetelefoner på datamaskinen din og har vanskeligheter med å høre eller snakke med lagkameratene, er det mulig at du ikke har riktig lydutgang som standard. Hver gang du kobler til et nytt hodesett eller lydenhet, konfigurerer Windows automatisk lydinnstillingene dine og endrer dem i henhold til enheten du koblet til. Vi kan prøve å endre dette og se om dette gjør susen.

 1. Høyreklikklydikonet på oppgavelinjen og velg “ Lyder ” fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Klikk på " Avspilling " -fanen, velg " Realtek High Definition Audio " -høyttalere og klikk på " Angi standard ". Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Sjekk nå om problemet ble løst.

Løsning 4: Tilbakestille kontrolleren og starte PS4 på nytt

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve å starte PS4 på nytt og se om dette gjør susen. Du kan tilbakestille kontrolleren så vel som PS4. Først kan du prøve å tilbakestille kontrolleren ettersom hodetelefonene er koblet direkte til den. Når du har tilbakestilt kontrolleren ved hjelp av tilbakestillingsknappen på baksiden , kobler du hodetelefonene inn igjen og ser om dette løser problemet.

Hvis tilbakestilling av kontrolleren ikke fikser mikrofonen som ikke registrerer stemmen din, bør du vurdere å starte PS4 på nytt. Ifølge brukerne startet de PS4 på nytt 3-4 ganger, og hodetelefonene ble koblet til som forventet. Noen sa til og med at de lot PS4 være stengt over natten, og dagen etter ble stemmen registrert.

Du bør også prøve å dempe og deretter fjerne demping med PS4. Du kan gjøre det et par ganger til mikrofonen begynner å registrere innspillene dine.

Løsning 5: Endre innstillinger for sidetonevolum og mikrofonforsterkning

Hvis mikrofonen fremdeles ikke registrerer riktig stemme på PS4-en din, er det sannsynlig at mikrofonens forsterkningsinnstillinger og sidetone-volumet er satt lavt. Sidetone Volume justerer volumet på stemmen din når den høres gjennom headsettet. Du kan prøve å slå den av og sjekke. Hvis dette fremdeles ikke fungerer, kan du slå det på igjen og prøve igjen.

Det samme gjelder for Mic gain-innstillingene. Følg trinnene nedenfor for å endre disse:

 1. Åpne innstillingene dine og naviger til “ Enheter ”.
 2. Når du er i enheter, klikker du på “ Audio Devices ”.
 3. I lydenhetsmenyen vil du ha et alternativ “ Juster mikrofonnivå ”. Trykk på det.

 1. endrer de Mikrofon nivå (aka mic gain) til de optimale innstillingene er oppnådd. Lagre alle endringene og avslutt. Sjekk nå om problemet forsvant.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det