Slik løser du styreflaten på den bærbare datamaskinen din

Det er umulig å bruke Windows-bærbare datamaskiner uten en berøringsplate med mindre du kobler til en ekstern pekeenhet. Når den bærbare datamaskinens pekeplate slutter å svare på fingrene, er det et problem, men det kan løses ved å bruke metodene som er beskrevet i denne veiledningen. Hvis du ikke klarer å løse problemet ved hjelp av berøringsplaten til den bærbare datamaskinen, anbefaler vi at du tar den bærbare datamaskinen til en tekniker for videre feilsøking.

Pekeplaten kan slutte å fungere hvis driverne blir skadet, hvis de er deaktivert i Windows, av den fysiske bryteren, eller når du har feil pekeplateinnstillinger. I denne guiden vil du gi forskjellige måter du kan få styreflaten til å fungere igjen. Før du fortsetter, anbefaler vi at du kobler til en ekstern mus eller bruker den bærbare datamaskinens TrackPoint hvis tilgjengelig.

Metode 1: Kontrollere musinnstillingene

 1. For å åpne musinnstillingene, åpne Start-menyen, skriv 'Kontrollpanel' og trykk Enter, og naviger deretter til Maskinvare og lyd> Mus (under Enheter og skrivere) . Du kan også høyreklikke på musikonet i varslingsfeltet og deretter velge Innstillinger / Egenskaper.
 2. I vinduet Egenskaper for mus, finn berøringsflateinnstillingene, som vanligvis er helt til høyre ved siden av kategorien Maskinvare. Navnet på fanen er navnet på produsenten av styreflaten ( Synaptic , ELAN, etc)
 3. Forsikre deg om at avkrysningsruten med Aktiver berøringsplate er aktivert, eller at Aktiver enhet- knappen er aktiv.
 4. Juster alle andre innstillinger du vil endre, klikk Bruk og deretter OK
 5. Beveg fingrene på pekeplaten for å bekrefte at den fungerer.

På noen enheter kan styreflaten slutte å fungere hvis en ekstern mus er festet. Du kan deaktivere denne innstillingen i samme kategori.

Metode 2: Bruke feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter i Windows

Windows feilsøkingsverktøy kan hjelpe deg med å finne ukjente problemer som pekeplaten står overfor og gi løsninger på dem.

 1. Åpne kontrollpanelet ved å trykke på Start-knappen, skrive 'Kontrollpanel' og deretter trykke på enter.
 2. Naviger til System og sikkerhet> Sikkerhet og vedlikehold> Feilsøking> Konfigurer en enhet (under maskinvare og lyd).
 3. Det vises en feilsøkingsveiviser der du må følge instruksjonene for å skanne etter problemer og gi løsninger på maskinvareproblemer som din PC står overfor.

Metode 3: Installer styreplatedriverne på nytt

En feil eller manglende musedriver kan føre til at styreflaten ikke fungerer. Hvis du installerer de originale styreflatedrivere på nytt, kan det fungere igjen. Drivere fungerer ikke hverken etter en feilaktig oppdatering, eller når den nyere versjonen av operativsystemet ikke samsvarer med den utdaterte versjonen av driverne.

 1. Besøk den offisielle nettsiden til den bærbare datamaskinens leverandør. Du kan henvise til dette fra produktmanualen eller fra et enkelt Google-søk (f.eks. HPs nettsted).
 2. Klikk på supportsiden på leverandørens nettsted
 3. Skriv inn modellnummeret ditt, servicekodenummeret eller serienummeret i feltet som ber om det. Du kan også bruke modellvelgerverktøyet på nettstedet hvis det er tilgjengelig.
 4. Velg Drivere og søk etter styreplaten / musedriveren til den bærbare datamaskinen. Dette er vanligvis under musen eller pekeplaten
 5. Last ned den nyeste driveren og installer den.
 6. Start PCen på nytt og beveg fingeren langs styreflaten for å bekrefte at den fungerer.

Metode 4: Oppdatering av styreplatedrivere

Enhetsbehandling kan gi deg informasjon om maskinvareproblemer og hjelpe deg med å oppdatere eksisterende drivere. For eksempel, hvis en enhet har et utropstegn eller et X-ikon ved siden av, betyr det at enheten har programvare- eller maskinvareproblemer. Følg trinnene nedenfor for å finne og oppdatere styreflatedrivere.

 1. Trykk Windows Key + R på tastaturet, skriv devmgmt.msc og trykk deretter Enter.
 2. Klikk på pilen ved siden av ' Mus og andre pekeenheter '.
 3. Finn pekeplaten og høyreklikk på ikonet og velg Egenskaper .
 4. Klikk Driver- fanen og sørg først for at Deaktiver- knappen er aktiv. Dette for å sikre at berøringsflaten er aktivert.

 5. Klikk på Oppdater driver i samme kategori, og velg deretter 'Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare'. Du må være koblet til Internett for at dette skal fungere.
 6. Følg instruksjonene for å fullføre oppdateringen av styreflatedrivere

Metode 5: Kontrollere den fysiske pekeplaten

Det er en vanlig forekomst for databrukere å uvitende deaktivere berøringsplaten ved hjelp av den fysiske bryteren, spesielt på styreplater med bryteren plassert i hjørnene.

 1. Finn ' Fn ' -tasten på tastaturet og trykk på den. Dette er vanligvis ved siden av ' ctrl ' -tasten nederst og kan ha en annen farge.
 2. Mens du trykker på Fn-tasten, finner du funksjonstastene (F1 - F12) for en med ikonet på en berøringsplate med en finger på eller en berøringsplate med en diagonal linje over den.
 3. Trykk på Fn-tasten og funksjonstasten på styreflaten samtidig for å aktivere berøringsflaten på den bærbare datamaskinen.
 4. Beveg fingrene på pekeplaten for å bekrefte at den fungerer.

Tastatur med multimediamodus aktivert krever ikke at du trykker på funksjonstasten mens du aktiverer styreflaten. Du trenger bare å trykke på pekeplaten for å aktivere den på nytt.

Noen andre bærbare datamaskiner som HP har pekeplaten-bryteren på pekeplaten, og krever derfor en annen metode for å slå den på.

 1. Se etter litt hul på pekeplaten. Det er vanligvis øverst til venstre på pekeplaten med en oransje LED ved siden av.
 2. Dobbeltklikk på den lille hulen og sjekk om LED-lampen (hvis den er til stede) slukker.
 3. Beveg fingrene langs styreflaten for å bekrefte at den fungerer.

Metode 6: Kontrollere BIOS-innstillingene

Som vår siste utvei, vil vi sjekke om styreflatealternativet er deaktivert fra selve BIOS. Hver bærbare datamaskin har innstillinger for berøringsplate i BIOS, der brukeren kan enten deaktivere eller deaktivere det i henhold til hans vilje. Hvis pekeplateinnstillingene er deaktivert som standard i BIOS, vil ikke andre innstillinger fungere.

Merk: Pass på at du ikke endrer andre BIOS-alternativer som du ikke vet om.

 1. Slå av PCen og start den på nytt i BIOS. Dette er enhetsspesifikt og vises vanligvis når POST-skjermen kommer opp. Esc, Delete, F2, F8, F10, F12-tastene er de vanligste tastene som trykkes for å komme inn i BIOS.
 2. Kontroller innstillingene for maskinvareenheten og aktiver berøringsplaten hvis den er deaktivert.
 3. Gå ut av BIOS og start PCen på nytt, og beveg fingrene på pekeplaten for å bekrefte at den fungerer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det