Fix: Stavekontroll fungerer ikke i Word

Microsoft Word er en tekstbehandler utviklet av Microsoft. Den har eksistert i flere tiår og er den mest brukte kontorapplikasjonen over hele verden. Den mottar periodiske oppdateringer fra Microsoft selv som er målrettet mot ulike problemer og forbedrer forskjellige funksjoner.

Brukere som bruker Microsoft Word, kan komme over et problem der ordene deres ikke blir overvåket av redaktøren. Dette problemet er vanligvis ikke stort og kan lett løses ved å endre noen av innstillingene. Vi vil gå gjennom forskjellige innstillinger for deg å sjekke. Begynn med den første og arbeid deg nedover.

Løsning 1: Fjern avmerkingen for 'Oppdage språk automatisk'

Microsoft Word har en funksjon der den automatisk oppdager språket du skriver inn, og prøver å korrigere det deretter. Dette kan være en god funksjon for mange forfattere, men dette har vist seg å være inkonsekvent i mange tilfeller. Vi kan prøve å fjerne merkingen av denne innstillingen etter å ha valgt all teksten og se om dette gjør susen. Hvis du bruker et vanlig språk som engelsk, er det mest sannsynlig at du ikke engang trenger denne funksjonen for å være aktiv.

 1. Åpne ordfilen. Trykk på Ctrl + A for å velge all teksten, og klikk på kategorien Gjennomgang øverst på skjermen.
 2. Velg nå Språk og velg “ Set Proofing Language ”.

 1. Fjernmerkingen av alternativene “ Ikke sjekk stavemåte eller grammatikk ” og “ Oppdag språk automatisk ”. Trykk på OK for å lagre endringene.
 2. Sjekk nå om du kan bruke stavekontrollen. Hvis du ikke kan starte Word på nytt, og prøv på nytt.

Tips: Du kan også bruke standardknappen når listen over alternativer kommer opp.

Løsning 2: Endring av unntak

Det er også en funksjon i denne ordredigereren som inkluderer unntak fra alle korrektur- og stavekontroller. Dette er veldig nyttig for forfattere som ikke vil at arbeidet deres skal sjekkes, ettersom de vil bruke et "tilpasset" språk i arbeidet sitt. Du bør gjøre det hvis dokumentet er oppført som unntak. Hvis det er, vil det bare løse problemet å fjerne det.

 1. Etter at du har valgt all teksten, klikker du på kategorien Gjennomgang øverst på skjermen. Velg nå Språk og klikk “ Språkinnstillinger ”.

 1. Klikk nå på “ Korrektur ” og naviger til slutten av alternativene. Fjernmerkingen for både kontrollene, dvs. " Skjul stavefeil i dette dokumentet " og " Skjul bare grammatikkfeil i dette dokumentet ".

 1. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Du kan bli bedt om å starte programmet på nytt for at endringene skal finne sted. Etter omstart, sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Løsning 3: Deaktivering av "Ikke sjekk stavemåte eller grammatikk"

En annen funksjonalitet som er til stede i Microsoft Word er å slutte å kontrollere stavemåten eller grammatikken for flere ord. Gjennom dette kan du sikre at en spesifikk stavefeil ikke oppdages av ordredigereren. Dette er nyttig for mange brukere, da det alltid er et slikt ord de velger å ignorere. Imidlertid, hvis konfigurert feil, betyr dette at ordet ignorerer alle stavekontrollene. Vi kan prøve å tilbakestille disse alternativene og se om dette gjør susen.

 1. Åpne dokumentet. Velg nå det spesifikke ordet som ikke vises i stavekontrollen og trykk Shift + F1 .
 2. Klikk nå på Språk . En lignende dialog i løsning 1 vil komme opp. Forsikre deg om at alternativet “ Ikke sjekk stavemåte eller grammatikk ” er avmerket .

 1. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Sjekk nå om problemet ble løst. Hvis den ikke gjorde det, bør du vurdere å starte programmet på nytt og sjekke igjen.

Tips:

 • Kopier hele teksten, åpne en ny ordfil og lim den inn der. Lagre nå ordfilen med en annen og åpne den igjen for å sjekke funksjonaliteten.
 • Forsikre deg om at ordet ikke er i den tilpassede ordboken. Ordene i den tilpassede ordboken er automatisk utelukket fra å bli sjekket ( Fil> Valg> Korrektur> Egendefinerte ordbøker ).
 • Sørg også for at ordet ikke er lagret i en fremmedspråklig ordbok som automatisk brukes på hele eller deler av teksten ( kategorien Gjennomgang> Språk> Språkinnstillinger ).

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det