Hvordan sette opp Dolby Atmos Spatial Sound på Windows 10

Hvis du lappet Windows 10 med Creators Update, vil du være glad for å vite at den har lagt til støtte for Dolby Atmos. Windows 10 er litt sent på festen, da Xbox One og PlayStation 4 omfavnet denne lydteknologien helt fra starten. Mens du trenger å investere seriøse dollar i Atmos-drevet maskinvare for å få det aller beste av denne teknologien, kan du også gå billig vei og prøve et stykke Dolbys Atmos objektbaserte romlige lyd gratis. Den beste delen av dette gratis alternativet er at du kan prøve det på hvilken som helst PC og med omtrent hvert par hodetelefoner.

Hva er Dolby Atmos?

Dolby Atmos er en ny 3D-surroundlydteknologi som markedsføres som en romlig lyd . Atmos ble omfavnet som etterfølgeren til den tradisjonelle surroundlyden (5.1 og 7.1), og er mye mer smart når du sender lyder til høyttalersystemet eller hodetelefonene.

Mens tradisjonelle surroundteknologier bruker 5 eller 7 separate kanaler for å distribuere lyder, bruker Atmos ikke kanaler i det hele tatt. I stedet skaper det en surroundeffekt ved å tilordne lyder til virtuelle steder i 3D-rom, noe som også gir høyde til hele surroundligningen. Dette er grunnen til at alle avanserte lydsystemer med Atmos-støtte inkluderer en takmontert høyttaler (eller en gulvhøyttaler som spretter lyden fra taket). Alt dette gir en jevnere, mer realistisk surroundlyd, ellers umulig via den tradisjonelle kanalbaserte tilnærmingen.

Men hvis du vil omfavne hele effekten av Atmos, er ikke Windows 10-støtte nok. Du må kjøpe en Atmos-aktivert mottaker som kan plassere disse lydene i 3D-rom. I tillegg til det, må PC-en din kunne sende ut via HDMI.

Dolby Atmos for hodetelefoner

Windows 10 Creators Update la også til en egen Dolby Atmos-funksjon kalt Dolby Atmos for hodetelefoner . I stedet for å bruke en Atmos-kompatibel mottaker og et spesielt høyttaleroppsett, bruker Dolby Atmos for hodetelefoner en digital signalprosessor (DSP). Med andre ord, den henter lyder fra PCen din og blander den digitalt for en forbedret romlig lyd.

Selv om dette ikke oppnår lydkvaliteten til hoved Dolby Atmos-teknologien (via mottaker), utgjør det en forbedret posisjonell lydopplevelse med hvert hodesett, hodetelefoner eller ørepropper. Det er ekstremt nyttig for spill fordi det gjør det lettere å finne ut hvor lydene kommer fra.

Slik aktiverer du Dolby Atmos på Windows 10

Hvis du bestemmer deg for å prøve Dolby Atmos, må du først laste ned en dedikert app fra Windows Store. Enten du allerede har en Atmos-aktivert hjemmekino eller ønsker å prøve Dolby Atmos for hodetelefoner, må du først laste ned Dolby Access .

Du kan gjøre dette enten ved å gå til butikkoblingen (her) eller ved å høyreklikke på lydikonet nederst til høyre på oppgavelinjen og gå til Romlig lyd> Dolby Atmos for hodetelefoner.

Begge metodene tar deg til samme Dolby Acess-butikkoppføring. Når du er der, trykker du på Get- knappen for å laste ned Dolby Acess på systemet ditt. Når nedlastingen er fullført, følger du guiden nedenfor for å sette opp en Atmos-aktivert hjemmekino (hvis du allerede har riktig utstyr). Hvis du vil prøve et stykke Atmos gratis, følg den andre guiden for å sette opp Dolby Atmos for hodetelefoner.

Hvordan sette opp et Dolby Atmos hjemmekino på Windows 10

I motsetning til Dolby Atmos for hodetelefoner trenger du ikke å kjøpe et abonnement eller velge en prøveperiode for å konfigurere din Atmos-aktiverte hjemmekino - det er "nok" å kjøpe maskinvaren. Hvis du har riktig maskinvare (Atmos-mottaker + PC med HDMI-utgang), følg guiden nedenfor for å aktivere Dolby Atmos for en hjemmekino på Windows 10:

 1. Åpne Dolby Access- appen og klikk på boksen Med hjemmekinoanlegget mitt .

 2. Trykk deretter på Fortsett- knappen ved første ledetekst og fortsett å koble HDMI-kabelen fra hjemmekinoanlegget til PCen.
 3. Deretter må vi sørge for at det Atmos-aktiverte systemet er angitt som standard enhet. Gjør dette ved å høyreklikke på lydikonet (nederst til høyre) og velge Avspillingsenheter .

 4. Sjekk om Atmos HDMI-avspillingsenheten er angitt som standard. Hvis ikke, velger du det og klikker på Angi som standard-knappen .

 5. Når du har satt Atmos-drevet teater som standard, går du tilbake til Dolby Access- appen og klikker på Konfigurer PC-innstillinger.

 6. Bruk deretter rullegardinmenyen under Romlig lydformat for å velge Dolby Atmos for hjemmekino og trykk Bruk for å bekrefte.

  Merk: Hvis du ikke ser et alternativ for Dolby Atmos for hjemmekino, må du sørge for at lydsystemet ditt har støtte for Dolby Atmos. Hvis den har det, må du dobbeltsjekke HDMI-tilkoblingen. Koble fra og gjenta trinn 3 og 4 om nødvendig.

 7. Til slutt, gå tilbake til Dolby Access-appen. Når den romlige lyden i Windows 10 er satt riktig, bør Dolby Access automatisk be deg om å kalibrere systemet.

  Merk: Husk at kalibreringstrinnene er svært avhengige av hjemmekinokonfigurasjonen. Etter at du har fulgt kalibreringstrinnene på skjermen, blir Dolby Atmos aktivert på Windows 10.

Slik setter du opp en Dolby Atmos for hodetelefoner på Windows 10

Hvis du bestemmer deg for å prøve den billige versjonen av Dolby Atmos, bør du nå at teknologien ikke er gratis. Vel, det er det faktisk, men bare i 30 dager. Etter prøveperioden må du bruke $ 15 for å få teknologien på ubestemt tid. Det er uklart hvorfor Microsoft velger å integrere denne teknologien med Windows 10, med tanke på at de ga ut Sonic for hodetelefoner samtidig - en teknologi som nesten er identisk med Dolby Atmos for hodetelefoner.

Uansett årsaker er det klart at Microsoft ikke betalte de fulle lisensavgiftene for Dolby-hodetelefoner, så Windows-brukere kan ikke bruke teknologien gratis. Som et resultat kan du bare prøve Dolby Atmos for hodetelefoner gratis i en begrenset periode (30-dagers prøveversjon). Men den gode nyheten er at prøveperioden på 30 dager ikke krever at du oppgir kredittkortopplysningene dine.

Hvis du bestemmer deg for å prøve, følger du guiden nedenfor for å sette opp Dolby Atmos for hodetelefoner på Windows 10:

 1. Åpne Dolby Access- appen og klikk på boksen Med hodetelefonene mine .

 2. Deretter kobler du hodetelefonene og velger dem fra menyen til høyre på skjermen og klikker på Fortsett- knappen. Når du trykker på Fortsett, vil appen "sjekke" for kompatibilitetsproblemer mellom hodesettet og Dolby Atmos. Men som noen har påpekt, har dette ingenting å gjøre med hodetelefonene dine - denne Atmos-funksjonen krever visse lyddrivere som Windows 10 har som standard. Så lenge du har Windows 10, vil hvert hodesett være kompatibelt, men lydkvaliteten vil åpenbart variere.

  Merk: Hvis headsettet ikke allerede er standard avspillingsvalg, må du høyreklikke på lydikonet på oppgavelinjen (nederst til høyre) og velge Avspillingsenheter . Når du er der, må du sørge for at det er standardvalget. Hvis det ikke er det, velger du det og trykker på Set as Default- knappen.

 3. Klikk på 30-prøve-knappen i Dolby Access-appen . Du kan også velge å kjøpe den på ubestemt tid.

  Merk: Hvis prøveknappen på 30 dager ikke er tilgjengelig, har du allerede brukt Dolby Access-prøveversjonen med denne Microsoft-kontoen.

 4. Hvis du velger en 30-dagers prøveperiode, får du et Microsoft Store-vindu. Hit Get for å være enig med Microsofts ToS.

  Merk: Dette trekker ikke automatisk penger fra kredittkortet ditt på slutten av prøveperioden.

 5. Når du kommer tilbake til Dolby Access-vinduet, blir du bedt om å laste ned ekstra innhold til appen. Trykk Ok, og vent til nedlastingen er fullført.

  Merk: Hvis du ikke blir bedt om å installere nytt innhold i Dolby Access-appen, må du starte datamaskinen på nytt og åpne Dolby Access igjen.

 6. Når nedlastingen er fullført, vises en ny Konfigurer PC-innstillingsknapp. Klikk på den for å åpne Speaker Properties .

 7. I Høyttaleregenskaper under Romlig lyd- fanen, bruk rullegardinmenyen under Romlig lydformat for å velge Dolby Atmos for hodetelefoner. Trykk på Bruk for å lagre endringene.

  Merk: Du kan også merke av i ruten ved siden av T urn på 7.1 virtuell surroundlyd . Men husk at det har potensial til å skape ekstra statisk støy, avhengig av media du lytter til.

Det er det, Dolby Atmos er nå konfigurert for hodetelefonene dine. Du kan gå tilbake til Dolby Access-appen for å oppleve en liste over kuraterte videoer, kodet med Atmos-teknologien.

Merk : Husk at ikke alt medieinnhold vil se en forbedring mens dette alternativet er aktivert. For å være vitne til forbedringene med den nye funksjonen for posisjonsbevissthet, prøv å spille et spill eller se en video som er konfigurert til å fungere med Dolby Atmos.

Hvis du bestemmer deg for å deaktivere Dolby Atmos for hodetelefoner mens prøveversjonen fortsatt er aktiv, høyreklikker du bare på lydikonet ditt (nederst til høyre) og stiller Spatial Sound til Off.

Microsofts gratis alternativ

I tillegg til støtte for Dolby Atmos, implementerte Microsoft også et innebygd alternativ til Dolby Atmos for hodetelefoner i Creator's Update. Teknologisk sett gjør Windows Sonic for hodetelefoner omtrent det samme som Atmos, men noen hevder at det er noe dårligere enn Dolby-alternativet. Men siden lydkvaliteten kan være veldig subjektiv, vil vi ikke hoppe over gjerdet og utpeke en klar vinner i DSP-avdelingen.

For å aktivere Windows Sonic for hodetelefoner, flytt til nederste høyre del av oppgavelinjen og høyreklikk på lydikonet. Derfra går du til Romlig lyd og klikker på Windows Sonic for hodetelefoner.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det